Tak vysokou výhru jsme nečekali, shodli se šťastní Češi

18.10.2007, 08:44
Aktuality
Česká reprezentace si včera zajistila postup na mistrovství Evropy. Účast v závěrečných bojích už byla téměř povinností, uchvátil však způsob jejího zajištění. Vysokou výhru v Německu nečekal nikdo, po zápase hráči s trenérem neskrývali spokojenost.

Dva rychlé góly Sionka a Matějovského dali Čechům jistotu, po přestávce ještě výsledek vyšperkoval hezkým třetím gólem Plašil. Po závěrečném hvizdu mohly vypuknout oslavy, cesta do Rakouska a Švýcarska je volná. "Euforii necítím, úspěch přijímám s pokorou," prohlásil kouč Karel Brückner. Zatímco on se snažil nedávat emoce najevo, hráči si postup užívali.

"Chtěli jsme v Mnichově každopádně bodovat, takže když jsme nakonec vyhráli, ani nás to moc nepřekvapilo. Ale že to bude tři nula, to opravdu nečekal nikdo," usmíval se autor první branky Libor Sionko. "Když dáte rychlý gól, většinou vám to hodně pomůže. Ale takový soupeř, jako je dnešní Německo, by se z toho oklepat měl. Jenže místo toho jsme dali brzo i druhý, což je srazilo do kolen."

Míň práce, než se čekalo, měl brankář Petr Čech. Potil se jeho protějšek Hildebrand a český brankář nakonec udržel cennou nulu. "Udržet čisté konto s takovým soupeře, dokonce na jeho hřišti a navíc mu dát tři kousky, to opravdu potěší," pochvaloval si Čech. "Do puntíku jsme splnili trenérovu taktiku, což nás dovedlo k tomuhle vynikajícímu výsledku."

Autor: Radim Šantrůček / fotbal.idnes.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*TOFF14

To bylo jasnýýýýý!!!!

Reagovat
HOST*30

nohoda+rozhodca

Reagovat
HOST*

ted tady budou psat jak splnili trenerovi pokyny jenom aby na dědka nešla kritika ne musel odejít ..každej kouč kterej má aspon trochu ctit by už dávno zmizel

Reagovat
RMCF

většinou patřím k jeho kritikům a zápas sem ani neviděl, ale hned když sem viděl tu sestavu, tak sem si říkal že by konečně přišel k rozumu... Konečně postavil na kraje křídelní hráče a ne Plašila, nebo někoho podobnýho kdo patří spíš do středu. Jenom jestli u toho zůstane i po návratu Rosického.

Reagovat
Xavi

Přesně to jsem říkal já! Přišel jsem domů, zapl telku přečet si sestavu a poté jsem prohlásil: "Žeby Bruckner konečně dostal rozum?"

Reagovat
HOST*

ty si nějakej chytrák

Reagovat
HOST*

Len sa neteste Cesi. Postupili ste na majstrovstva. Ale tam budu silnejsi superi. Vypadnete hned v 1.KOLE.

Reagovat
smazaný uživatel

nejdřív se hrajou skupiny. No nic, třeba tam někdy taky postoupíte.

Reagovat
HOST*bistinko

Aaaach jaj dalsi velky "slovak" dakde od michaloviec,ktory si nedovidi dalej jak pred mastal,pre ktoreho su bratislavcania a cesy ty najvacsi nepriatelia...

Reagovat
M11

hele.. nezavid.. treba euro budou davat aj na stv

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*ondra74

To je možný.A Slováci se na to budou dívat jenom na televizi a budou tiše závidět.Ty blbe.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zo slovenska,ale uplne s vami suhlasim!Nas futbal stoji za p..u!To je fakt!Bohuzial!Neviem kedy sa dostaneme na Euro alebo MS,ale ak to takto pojde tak sa toho asi nedozijem,a to mam len 22!

Reagovat
Shevchenko

Jde vidět, že tomu moc nerozumíš, aha, promiň, vy jste tam vlastně ještě nebyli.

Reagovat
HOST*ital

Připomnělo mi to výkony dvacítky.Proti lepšímu soupeři super takticky vyzrálý výkon a jednoznačné vítězství.

Reagovat
HOST*Viksam

mám dvě vstupenky na fotbal 17.11. Česko-Slovensko, ale z rodinných důvodů nemůžu jít. Když nekdo má zájem, ať mi napiše na viksam@maconet.cz Na ceně se dohodneme

Reagovat
smazaný uživatel

Máš mejl :)

Reagovat
Slejdy

mas mejl

Reagovat
HOST*

Máš další mail

Reagovat
HOST*rey

Radost způsobil fakt,že 11 hráčů bránilo i hrálo do předu,což bylo po dlouhé době a jen věřme,že ať nastoupí v sestavě kdokoli,uvědomí si,že je reprezentant ČESKÉ REPUBLIKY,tak jako to bylo ve včerejším nádherném duelu.

Reagovat
HOST*john

Gratuluji, zaslouzene vytezstvi. Libilo se mi, ze jsme konecne nalezli i jiny a znacne uspesny zpusob hry, nez jen nakopavani na Kollera. Byl to pohledny fotbal, zapas, ktery Nemci zrejme tezce podcenili...:-)

Reagovat
HOST*C.I.S.I.

No nerekl bych, ze jsme nenakopavali na Kollera

Reagovat
Shevchenko

Neumíš číst ?

Reagovat
HOST*

jezisi vzdzyt to je porad ta sama hra nakopavana na kollera,akorat ze jim vcera vyslo na co sahli

Reagovat
HOST*JJ

To jako Na Kollera nesměj kopnout balon nikdy nebo co?...jde o to že to nebyla jen nakopávaná na Kollera, ale i kombinace a snaha o průniky po stranách nebo i po středem pěkně po zemi...že to na něj párkrát občas kopli nebylo na škodu...jde o to že útočili více způsobama

Reagovat
HOST*Don Dani Ocho

To nečekal snad nikdo. A musím pochválit trio z ligy, Zdeňka Pospěcha, Daniela Pudila a Marka Matějovského. A pak i Standu Vlčka, ale Marka Kuliče ne. Celý tým šlapal, hrál jako tým a ne jak namyšlené individuality. To je ono!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jestli takhle budou hrát na EURU tak máme dost šancí zopakovat Portugalsko a možná i víc

Reagovat
HOST*

doufam ze nas po euru bude obdivocat celej svet jak na euru 2004 a doufam ze uz to konecne vyhrajem

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*ital

Spíš než Portugalsko,by se mohla zopakovat Anglie.

Reagovat
HOST*libkio

chlapci mate velke oci,ale nemate na to,aby ste euro vyhrali,ale myslim si ze ani uplne nevyhorite

Reagovat
HOST*BeRRy

tak tak, nemyslim si ze cesi vyhraji ale muzou hodne prekvapit, nemaji co ztratit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele