Tadić byl bez práce jen dva dny, po odchodu z Ajaxu si plácl s Fenerbahçe

16.07.2023, 22:17
Aktuality

Jenom krátce byl bez angažmá Dušan Tadić. Ofenzivně laděný srbský fotbalista v pátek ukončil spolupráci s amsterdamským Ajaxem, následně se vydal do Istanbulu a plácl si s tamním Fenerbahçe.

Čtyřiatřicetiletý Tadić nebyl spokojený s podobou kádru nizozemského velkoklubu, což přineslo neshody s vedením, které nakonec vyústily až v předčasné rozvázání kontraktu. V Nizozemsku strávil pět sezon a patřil mezi tahouny, to potvrzuje bilance 105 gólů a 112 asistencí ve 241 soutěžních zápasech. Srbský reprezentant s Ajaxem získal tři mistrovské tituly a tři pohárové trofeje, v sezoně 2018/19 pomohl k postupu do semifinále Ligy mistrů, kde nizozemský tým podlehl Tottenhamu.

"Rozhodnutí opustit klub bylo velmi těžké," uvedl Tadić před dvěma dny. "Přesto věřím, že nastal ten správný čas. Myslím, že je to dobré nejen pro mě, ale i pro klub, aby se mohl odrazit. Zůstanu navždy fanouškem Ajaxu a doufám, že se do Amsterdamu brzy vrátím v jiné roli," rozloučil se.

Tadić o víkendu prošel zdravotní prohlídkou, s Fenerbahçe dnes večer podepsal dvouletý kontrakt.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
MarcoBanco

Tak Turecko som naozaj nečakal

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
$dolar$

Tam má lepší spoluhráče, jo?

Reagovat
Seydou Doumbia

To nevypadá že by to byl ten hlavní důvod odchodu no, spíš nějaká záminka skutečného problému. Ve Fener bude mít co se týče ligové scény +- podobně kvalitní spoluhráče, větší šanci na titul by měl pořád větší v Ajaxu. Divný přestup.

Reagovat
Denev

Jakože Fener není tým, který hraje o tituly? Imo ta šance na titul je +- podobná.

Reagovat
Seydou Doumbia

To jsem přece nikde nenapsal Denevi. V Ajaxu má na tituly větší šanci což si můžeš podložit i historicky když vezmeme třeba posledních 10 let. Fener 1 titul, Ajax 5.

Reagovat
Denev

Fener má špatné období, ale vyjma dvou sezón (18/19 a 19/20) hrálo o titul vždy.

Reagovat
RadekVonCZE

Přišel nově Džeko, Szymański, spekuluje se o Zahovi a Livakovićovi

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak když se podíváme na kádry Feneru a Ajaxu tak zas takové rozdíly tam neuvidíme že.

Reagovat
Sigma Olomouc

To není Arábie!

Reagovat
Salfovic

Skoro. Sice horší prachy, ale daleko lepší fotbalová atmosféra.

Reagovat
JohnnyDynamite

Dobrá náhrada za Valenciu může mi někdo přiblížit jak hrál loni 33 golů já ho měl za největšího dřeváka

Reagovat
Vrubozubec

Vždyť to tam v ajaxu dával pomalu každý rok

Reagovat
JohnnyDynamite

myslel jsem Ennera Valenciu

Reagovat
GrimeBaller98

a ty jsi nevidel jak hral na MS? Ocividne uz to neni ten Enner Valencia, co si pamatujes z PL , asi se s vekem uklidnil jak Reznicek

Reagovat
Seydou Doumbia

V PL se už neprosadili lepší hráči, zároven se tam prosadilo dost tragédů.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Denev

Valencia dal v sezoně 21/22 pouze 7 branek, větší množství gólů začal střílet až pod Jorge Jesusem. Záleží tedy výhradně na herním systému, který mu sedl. Fenerbahce hrálo během sezóny většinou na rychlé přechody do útoku, díky čemuž se častěji dostával do gólových situací. Mnoho velkých šancí však také neproměnil a FB to např. stálo domácí zápas proti Besiktasi. I tak je ale potřeba říct, že co do procentuální úspěšnosti střelby, byl Valencia lepší než například Icardi. Na 29 ligových branek potřeboval podstatně méně střel, než potřeboval Icardi na 22.

Reagovat
AjaxFans

Strašné

Reagovat
db18

To si teda pomohl.

Reagovat
shitcool

Je to velký zlom pro oba kluby. Dušan Tadić, s bilancí 105 gólů a 112 asistencí ve 241 soutěžních zápasech, byl nezpochybnitelně klíčovým hráčem Ajaxu a jeho přítomnost na hřišti bude určitě chybět.

Jeho přestup do Fenerbahçe je důkazem jeho schopnosti přizpůsobit se novým výzvám. Zajímavé bude sledovat, jak se jeho kariéra v Turecku vyvine a zda bude schopen přenést své ohromující dovednosti a zkušenosti do nového klubu. Navíc, jak Tadić naznačil, existuje možnost, že se do Ajaxu vrátí v jiné roli, což by mohlo být dalším fascinujícím obratem v jeho kariéře.

Zároveň je důležité zmínit, že i když Tadić odešel z Ajaxu, stále zůstává jeho fanouškem. To ukazuje na jeho loajalitu a oddanost klubu, který mu poskytl tak mnoho možností. Jeho slova mohou být inspirací pro mladší hráče a fanoušky, kteří vidí v něm role modela.

Reagovat
Blasphemer

To psal ChatGPT?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
PBLead

mně napsal toto: Oh, takže Tadič odchází z AFC Ajax do Fenerbahce? To je zajímavá zpráva! Musím říct, že jsem byl velkým fanouškem jeho výkonů v dresu Ajaxu, a je mi líto, že ho budeme muset opustit. Tadič byl klíčovou postavou týmu, jehož schopnost držet míč a kreativita na hřišti byly fenomenální.

Na druhou stranu, musím uznat, že přestup do Fenerbahce je pro něj zajímavým krokem. Turecká Süper Lig je známá svou soutěživostí a vášní fanoušků, takže Tadičovi bude zajisté připraveno velké uvítání. Je třeba vzít v úvahu také finanční aspekt, který pravděpodobně sehrál svou roli v jeho rozhodnutí.

Doufám, že Tadičovi se v novém klubu podaří navázat na své skvělé výkony a přinést Fenerbahce úspěchy. Přestože bude chybět v dresu AFC Ajax, jsem si jistý, že fanoušci ho budou pamatovat a cenit si jeho příspěvku k úspěchům klubu. Přeji mu hodně štěstí v jeho dalších fotbalových dobrodružstvích!

Reagovat
Kiss Me Polka!

Tohle zní mnohem víc lidsky než to prvni

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
St. Pauli

Brrr. To zni az mrazive, jak si s nama ta neuronova sit hraje a manipuluje.

Reagovat
Zark

Lol

Reagovat
St. Pauli

Loajalita. Jasne.

Reagovat
Lemond Laws

105+112 ve 241 zápasech? To je slušný i na hokejistu tvl..

Reagovat
Freedo

Tak ve sranda lize, kde i Černý dá 15 gólů..

Reagovat
PBLead

Reagovat
Lemond Laws

No, škoda, že teda takový čísla nemají všichni ale

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele