TA NAŠE JEDENÁCTKA VÁLÍ!

30.05.2006, 01:09
Aktuality
...ať je to doma nebo v dáli... Slova a melodie této tak populární písničky přežila generace fandů fotbalu. Ale jaká je vlastně ta nej... jedenáctka historie? Byl Pelé lepší než Maradona? V brance jistější Jašin, Zamora nebo Gilmar? Mají to ti současní jednodušší, díky mnoha faktorům, než ti z první poloviny minulého století? Co člověk, to názor! A jaký je ten váš?

Kdysi, a není tomu tak dávno, měl brankář dres černý a na něm jedničku. Byl jediným mezi jedenácti hráči, před ním se motali, poskakovali a jinak pobíhali, tři, čtyři, nebo dokonce ještě více, beci, tedy obránci. V halvu, záloze, to bylo s počtem rovněž různé, o forvardu, útoku, ani nemluvě.

Ale on byl mezi třemi tyčemi sám, král králů. Za někdejší a dnes již neexistující, Sovětský svaz, chytal Lev Jašin. Přezdívalo se mu "Černý pavouk"! Bylo tomu právě pro onen černý dres, ale zejména pro jeho styl chytání. Mnohdy se zdálo, že má tolik končetin jako pavouk. On má mou důvěru, dávám mu přednost v brance.

Na pravé a levé straně obrany nelze zapomenout na dvojici těch, kteří tak rádi tančí sambu a často tento tanec vyučují i na zeleném pažitu. Vpravo Marcos Evangelista Morais, Cafú, se svou fantastickou pravačkou, po protilehlé "koleji" jeho kolega z brazilské reprezentace Roberto Carlos, rychlejší než Pendolino a s levačkou super jedovatou.

Uprostřed obrany? Kdo jiný než ti, kteří dovedli defenzivní činnost snad k absolutní dokonalosti. Německý "císař" Franz Beckenbauer a maršál všech bitev, Argentinec Daniel Passarella.

Pelé a Maradona, Pelé a Maradona, Pelé a Maradona... Jednou jedenkrát je necháme hrát za stejný mančaft. Ať si konečně nesmiřitelní rivalové podají ruce. Brazílie a Argentina, velmoci světového fotbalu. O zařazení této dvojice do jedenáctky snů snad nepochybuje nikdo! Ten první hrál na MS 4x, a v letech 1958, 1962 a 1970 se stal mistrem světa. Král Pelé! Ten druhý a jeho "Ruka Boží" se nesmazatelně zapsal do historie fotbalu a jeho šampionátů. Mistr světa, jeden z největších mágů tohoto sportu. Ale také kontroverzní, nezodpovědný, prolhaný. Jako fotbalista fantastický! Jako člověk? Prohrával a vyhrával...

Tento tým je vyznavačem otevřeného, tedy útočného fotbalu. Aby také ne, když mu "záda" jistí stopeři takové kvality! A tak tedy vzhůru na branku soupeře. S kým? Obdulio Varela, nedá se na něj zapomenout, "Černý šéf", který zavelel v dresu Uruguaje ke zteči a dobytí Maracaná! Garrincha, kdo ho viděl hrát na vlastní oči, ten se musel zamilovat do jeho kliček, triků, kouzel. Tito dva hráli srdcem a duší, nejen propotili, ale dokonce na kousíčky roztrhali dres jakéhokoliv týmu, za který nastoupili. A když vedle nezměrné bojovnosti se objevila ještě nějaká ta fintička, tribuny jásaly!

Rinus Michell, někdejší trenér Nizozemska, pomeranč samozřejmě nevynalezl. Ale ten mechanický byl jeho dílem! "Mechanický pomeranč", tak se mluvilo o jedenáctce "oranje" sedmdesátých let XX. století. Dvakrát prohráli Nizozemci ve finále MS, 1974 a 1978. Jednou s Německem, podruhé s Argentinou. Jejich soupeři hráli doma. Co víc dodat... Aha, přeci jen něco. Vynález trenéra dovedl k dokonalosti Johan Cruyff a proto v této jedenáctce má své místo. Vladislav Cap, trenér Argentiny, o něm řekl: "Je to hubeňour, ale vhodný do každého počasí, na každý terén. To co předvádí na hřišti je něco jiného než obyčejný, pozemský, fotbal!" Bylo by tedy hříchem na něj zapomenout.

Góly může dávat každý ze jmenovaných. Dokonce Jašin z dalekonosných výkopů nebo penalty. Ale jeden specialista nikdy neškodí. Máme ho? Samozřejmě že ano - Paolo Rossi! Jeho čich byl dokonalý, ucítil vůni míče na dálku a vždy se objevil na správném místě a v pravou chvíli. Jeden dotek a góóóól! Itálie klečela u jeho nohou po finále MS 1982!

A tak tedy ještě jednou:
Lev Jašin - Cafú, Daniel Passarella, Franz Beckenbauer, Roberto Carlos - Pelé, Diego Maradona, Garrincha, Obdulio Varela - Johan Cruyff, Paolo Rossi.

Já vím... Ricardo Zamora, František Plánička, Oldřich Nejedlý, Angelo Schiavio, Leonidas, Ferenc Puskas, Fritz Walter, Just Fontaine, Josef Masopust, Bobby Charlton, Eusebio, Michel Plattini, Ronaldo, Zinedine Zidane, desítky fotbalistů celé dlouhé historie MS si zaslouží být jmenováni. Ale fotbal se hraje v jedenácti. A každý má svůj názor. Jaká je tedy ta vaše jedenáctka co to "válí"?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborná jedenáctka, ve které bych udělal jedinou změnu. Cruyffa bych dal na Varelovo místo a do útoku nasadil Ronalda, který se po letošním MS nesmazatelně zapíše do dějin světových šampionátů

Reagovat
HOST*tominho

Ve svém příspěvku vyjadřuji svůj názor na členy základní sestavy brazílie ba MS.

Dida- bezesporu jasná jednička pro Brazílii , stejně jako pro Ac Milán ve kterém chytá.Udržuje si stálou výkonnost bez výpadků formy.Je to opora na kterou se můžou brazilci při svém velice ůtočném pojetí hry spolehnout.Nemá žádnou výraznou slabinu,je skvělý na penalty.Výkopy má taky slušné.

Cafu-už asi 10 let jasně nejlepší pravý bek na světě.I když bude mít v průběhu turnaje už 36 let je stále velice rychlý,pozičně vynikající a stíhá i velmi výrazně podporovat útok.Jako každý brazilec má dobrou techniku míče.

Lucio-tvrdý a nesmlouvavý stoper,přes kterého je téměř nemožné projít.Je velice rychlý.Ovládá dobře , jak hru hlavou ,tak i nohama.

Juan-není to tak kvalitní bek jako Lucio ovšem určitě to není slabina Brazílie.Je dobrý v osobních soubojích a je stejně jako Lucio velmi rychlý.Stoperská dvojice bude ale asi stát hlavně na Luciovi.

Roberto Carlos-stejně jako Cafu na pravé straně, tak Carlos na levé je už 10 let nejlepší.Je neskutečně rychlý,pozičně skvělý a jeho střela je nejsilnější na světě.Skutečně když Carlos vystřelí brankář vidí míč až v síti.I když je velmi malý paradoxně je silný i v hlavičkách.Opravdu nejlepší krajní bek současnosti.Má nevyčerpatelný fyzický fond.

Emerson-velmi silný v držení míče.Není to takový technik jako většina ostatních brazilců,ale pro tým je velmi důležitý.Odvádí veškerou černou práci,poctivě brání a to je v brazilském týmu opravdu k nezaplacení.

Zé Roberto-velmi dobrý technik,silný v držení kmíče,tvrdá střela.Už dlouho člen základní sestavy.Dokáže jak bránit tak se zapojovat do útočení.Velmi konstruktivní.

Kaká-po Ronaldinhovi nejlepší útočný záložník současnosti.Vynikající technika,přehled,střela jak tvrdá tak technická.Má výborný tah na branku.Při hře neustále přemýšlí.Velmi inteligentní hráč.Když má mič u nohy je nepolapitelný.Skvělý režisér hry.

Ronaldinho-tak to je bez diskuse nejlepší hráč současnosti.Hrou se baví má skvělou střelu ze střední i velké vzdálenosti.Technicky neskutečně vybavený fotbalista.Vynikající tah na branku.Je schopen obejít jakýkoli počet hráčů a zakončit.Za pár let až nasbírá ještě více trofejí bude považován za nejlepšího hráče všech dob.

Adriano-velice silný v soubojích 1-1.Má velmi tvrdou střelu,dobrou techniku.Ještě to sice není takový kanonýr se stálou formou ale tipuju ho na nejlepšího střelce šampionátu.Bud on nebo Ronaldo.

Ronaldo-v poslední době dost urážený hráč,ale podle mne nejlepší útočník za posledních 10 let.Výborná technika i zakončení.Opravdu vynikající střelec.

Reagovat
HOST*

Vynikající příspěvek.

Reagovat
HOST*merengues

V některých věcech nesouhlasím, ale ta jedenáctka je konečně správná.

Reagovat
smazaný uživatel

Dida není taková opora ani zdaleka,sem tam udělá chybu.Carlos vypadá jak kdyby jedl stereoidy a to beze srandy a nemyslím si,že má nejtvrdší střelu.Lépe řečeno kdo to kde měřil?

Reagovat
HOST*

četl jsem to v Pro Footballe

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
HOST*tominho

to s tou Carlosovou střelou

Reagovat
smazaný uživatel

"Dobytí Maracaná" když už, možná že ho "dobili" taky, ale prvotně je to tvrdé "y".

S tvým výběrem souhlasím. Jen Garrincha se mi nezdá do středu zálohy A místo Rossiho bych dal jiného oportunistu Gerda Mullera (nebo Ronalda, jak naznačuje kolega Merengues)

Reagovat
HOST*alegre

i a y, pravdu díš, Garrincha by měl být více vpředu a na druhé straně, tedy systém 4-3-1-2. V sestavě u Cruyffa mi chybí jedno f.....

Reagovat
smazaný uživatel

Müllera jsem místo Rossiho taky zvažoval, ale Němce už tam na rozdíl od Itala máme. A bez zástupce squadry azzury by to byla ostuda

Reagovat
HOST*

tiez sa priklanam za G.Mullera..a ak by ti chybal talian v zaklade tak namiesto Jasina do brany Zoffa a kedze mne tam chyba aj anglican ako predstavitel kolisky futbalu tak Bobby Charlton namiesto Varelu

Reagovat
smazaný uživatel

A co Best?

Reagovat
PJ

To je tak když něco kontroluju v jednu v noci..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*

Nedved Heading Towards Siena?

Reagovat
HOST*abcdef

Juve do Seria B, Nedvěd do Sieny, to jsou mi ale věci!?

Reagovat
HOST*PUYOL

To nech ho poslu radsej hostovat k nam,nebudeme musiet kupovat utocnika-Ronaldinho by sa v pripade potreby posunul do utoku

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam nejni ronaldinho?...

Reagovat
HOST*

ještě toho nedokázal tolik jako oni ale věřím tomu že za 10 let tam bude.V obraně mi jako stoper chybí Baresi a ikdyž je Carlos můj nejoblíbenější hráč tak mi tam víc pasuje Paolo Maldini.V utoku mi chybí Ronaldo nebo van Basten.v záloze měl určitě býz Zizou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to dal takto :

Gilmar - Gentile, Beckenbauer, Santos, Junior - Valderrama, Zico, Maradona, Cruyff - Pelé, Puskás.

K tvojej mám len jednu výhradu - zabudol si na Zica, prezývaného biely Pelé ešte pred Maradonom, ten si to zaslúži určite.

Puskás ako snáď najlepší ľavák histórie bol rozhodne vhodnejší ako Rossi, ktorý hral špičkovo iba chvíľku. V podstate sa preslávil tromi gólmi Brazilcom v čase , keď Brazilci hrali najkrajší futbal všetkých čias - v 1982 v Španielsku. No, dal by sa ešte porovnať mač Brazília - Francia z Mexika 1986, o ktorom sa hovorí, že lepší dovtedy ani potom nebol. Ale to už je o inom...

Reagovat
smazaný uživatel

Jašin- Cafú, Baresi, Branco-Cruyif, Rivelino, Maradona, Garrincha- Romario, Pelé, Bebeto.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty asi budeš fanda Brazílie, čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Brl

Nediv sa. Brazília je jednoducho naj.

Priznal to aj Beckenbauer povedal jednu vec: Ak by na MS vyhrávalo stále len najlepšie mužstvo, Brazília by musela mať 14 titulov. Trochu to síce prehnal (do 34 ešte nie, v 38 to bolo tak narovno s Československom, v 54 Maďarsko, 66 Portugalsko, 74 Holandsko), ale skoro trafil. Možno to malo byť tak 10-11.

Bebeto bol síce môj srdcový hráč, ale do tejto jedenástky ho žiaľ nominovať nemôžem. Romário bol predsa len trochu lepší. A popri Bebetovi by to potom mohol byť ešte Jairzinho, Vavá, Edu...

Reagovat
HOST*tominho

-----------------------------------Zoff--------------------------------

--------Cafú---------Baresi--------Beckenbauer-----Maldini------

--------Cruyff-----------------Maradona-------------Garrincha----

-----------Romário-------------Pelé-----------------Ronaldo-------

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň meti těmi, "kteří nám tam chybí" jste tam mohli dát Romária...Vždyť v hlasování diváků v té nejlepší jedenáctcebyl. A třeba takový Ronaldo na něj ani zdaleka nemá.

Reagovat
Mata

S tvoji jedenactkou vcelku souhlasim, akorat bych tam nedal Bebeta. Misto nej bych dal Puskase nebo Gerda Mullera

Reagovat
HOST*

je to opravdu velmi těžké vybrat.nedostanou se tam třeba van Basten,Guulit,Zidane nebo jiní,ale myslím že za pár let tam bude už navždy patřit Ronaldinho

Reagovat
HOST*merengues

Hlavně že ty jsi pan spravedlivý. Ten Branco se třemi starty je jako co? To už si tam rovnou můžu dát Pepíka Chovance

Reagovat
smazaný uživatel

Se třemi starty, jo? Tos vzal kde?

Reagovat
HOST*Majkl

Čech - Puyol, Terry, Ferdinand - Kaká, Lampard, Gerrard, Ronaldinho - Etoo, Ševčenko, Henry

Reagovat
Mata

Ze by fanda Chelsea?

Reagovat
HOST*tominho

asi sis to spletl se současnou ale jestli to má být současná tak taky nesohlasím.Co tam dělá Ferdinand?Napište někdo současnou.

Tady je má současná:

------------------------------Čech------------------------------------

------Cafú-------------Nesta----------Terry-----------Carlos------

------------------------------Gattuso---------------------------------

-----------------Deco----------Kaka---------------Ronaldinho-----

----------------------------Henry--------Eto´o----------------------

Reagovat
smazaný uživatel

takže súčasná / len z tých, ktorých som aspoň raz videl / :

casillas - terry, ramos - ballack, lampard, fabregas - ševčenko, drogba, eto ´o / z veľmi ťažkým srdcom /, ronaldinho, henry

-mám proste rád útočnú hru

Reagovat
smazaný uživatel

..a upozorňujem, že nadpis v titulke pre moju jedenástku neplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že mšá rád útočnou hru na obou stranách a aby nedávali góli jen tví hráči, tak si dal do obarny Ramose...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

..len ho nechaj, nech si zahrá chlapec, však raz nám ho budete ešte závidieť..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš až ho Ronaldinho zesměšní jen dvakrát za zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

----------------------------Čech(Casillas)-----------------------------

Cicinho(Cafu)----Terry(Nesta)---Nesta(Ujfalusi)-----Carlos(A.Cole)

------------------------Pirlo(Makelele)-----------------------------------

C.Ronaldo(Messi)---------------------------------------Deco(Robben)

--------------Ronaldinho(Lampard)-----Raul(Vaart)-------------------

--------------------------Nistelrooij(Ronaldo)----------------------------

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

3-2-3-2

----------------------Casillas (Čech)-----------------------------

--Puyol(Nesta)------Lucio(R.Carvalho)-----Terry(Marquéz)--

--------------Gatusso---------------Xavi(Pirlo)-----------

--Cr.Ronaldo(Kaká,Messi)--Deco(Lampard)---Ronaldinho--

----------Eto'o(Adriano)-----------Henry(Ševčenko)-------

Trochu zvlastni rozestaveni. Neni tam A.Cole ani jiný krajní beci, hrajou vedle sebe tři stopeři. Do seznamu jsem nedal Gilardina, toho to čeká za pár let. Nakonec jsem zamít i Robinha, po přestupu do Realu mě moc nepřesvědčil.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Ještě, abych neurazil. Horkými kandidáty byli Emerson, Cesc Fabregas, Román Riquelme. Dál taky Ballack, Cambiasso, Palacio...

Reagovat
HOST*

-------------------------------Čech(Casillas)------------------------

Cafú(Zambrotta)---Terry(Nesta)---Puyol(Ayala)--Carlos(Cole)

--------------------------------Gattuso(Makelele)-------------------

Messi(Deco)---------Kaka(Lampard)-----Ronaldinho(Riquelme)

------------------Eto´o(Adriano)-------Henry(Ronaldo)-----------

Reagovat
HOST*el_cid

tak historickou si nejak volit netroufam, ale to dnesni bych zkusil

........................................Čech...........................................

.........................Lúcio.........................Ayala.........................

Ferreira..........................................................................Evra

......................................Helguera...........................................

Schweinsteiger...................Aimar.............................Ronaldinho

.......................................Adriano.........................................

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Pardon.. Jeste mi uplne vypad Gilberto Silva a Stevie Gerrard. Tech hracu je tolik...Ale ta jedenactka je spravna.

Reagovat
HOST*

promin ale netvrd mi,že Cr.Ronaldo je lepší než Kaka nebo Messi.Xaviho bych tam taky nedel a Lucia i když je to dobrý obránce taky ne.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Nejradsi bych tam dal Messiho, kvalitu na to ma, ale jeste nema nic za sebou. S tim Kaká je to asi pravda, ale zas tak velkej rozdil mezi nima neni. Xaviho tam davam stoprocentne, bez pochyb. Neni to hvezda, nedava goly, neni o nem slyset, ale pro tym (jak pro Španělsko, tak pro Barcelonu) je nepostradatelnej. Je to genialni hrac, lepsi nez kdokoli na jeho postu. Je inteligentni a navic dela černou práci. Lucio je tam myslim zaslouzene, i kdyz to misto by sluselo i Nestovi nebo Carvalhovi, ale Lucio je číslo jedna. Takze bych zmenil jenom Cristiana Ronalda, misto nej Kaká, za rok Messi

Reagovat
HOST*

myslím že stím Xavim to přeháníš.není zas tak dobrý,i když je to dobrej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

chalan , teraz si si to posral. s tym co napisal rafa o xavim suhlasim.

Reagovat
HOST*tominho

nevím proč , ale podle mne je sice Xavi velice dobrý dispečer hry a velmi konstruktivní hráč,ale je dost lepších.Třeba Lampard,Gerrard,Ballack,Riquelme,Deco,Pirlo.

Reagovat
smazaný uživatel

videli sme to vo vzajomnych zapasoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked niekedy ukazu statistiku presnosti xaviho prihravok tak tam je 92 93 percent. a nie su to prihravky hocake. v minulej sezone 10 finalnych golovych nahravok, o tom kolko prefinalnych ci kvalitnych prihravok zakladajucich utok mal ani nehovorim. V defenzivnej praci sa zlepsil a s takym Lampardom, kde to odmakaju viac Makelele ci Essien sa to neda ani zrovnat. zdvojovanie hracov ci podiel na odoberani lopty, pozicne vykryvanie si toho svojho priestoru. . .

a hlavne nestracaj lopty, nemusis ich ziskavat spat.

Reagovat
smazaný uživatel

a spominat tu riquelmeho,ked to je klasicka 10ka mi nepride vhod.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Xavi je fakt kvalitní hráč. Hlavně je to stoprocentne týmovej hráč. A pokud se nekomu nelíbí jeho hra a taktika, stejne musi uznat nasledujici:

1. stoprocentne spolehlivej. nemá výpadky formy, pořád fotbalově roste.

2. stoprocentne kolektivni. pro tym udela vsechno, kdyz je potreba branit, tak brani a neremca, kdyz se útočí podporuje útok. je všestrannej.

3. sympatickej. nehada se, je slusnej k souperovi, nefauluje, je oddanej svýmu klubu. kdyz do Barcy pride novej hrac, prvni u nej stoji Xavi a udela mu pruvodce. on je nedílná část naší pohody.

A to jsou věci, proč je Xavi mýmu srdci blízko. Nehledě na to, že je Xavier genialní fotbalista, jeste pár let a bude se moc srovnávat s Pepem Guardiolou.

Reagovat
HOST*tominho

ano,ano. myslím že Messi má velkou budoucnost,i když se obávám,že v Barce v bude moc ve stínu rONALDINHA

Reagovat
HOST*tominho

Do ted se tu psaly nej. 11 světa,ale pojdte zkusit napsat 5 nej. klubů.Co vy na to?

Můj názor:

1-Barcelona

2-Chelsea

3-Ac Milán

4-Arsenal

5-Inter

Reagovat
Marv

1.Barcelona

2.Arsenal

3.Real

4.Chelsea

5.Lyon

Reagovat
HOST*Kapřík

1.Monaco-moje soukromá láska, nic z toho nevyvoďujte

2.Barcelona

3.Chelsea

4.Arsenal

5. A.C. Milán - ale nevyj jak to bude bez Šefčenka

Mimochodem, podle mě je Inter teď v asi stejně "úspěšným" období jako Real, ale mám ho rád tak doufám že se z toho vylíže.

Reagovat
HOST*Kapřík

1.Monaco-moje soukromá láska, nic z toho nevyvoďujte

2.Barcelona

3.Chelsea

4.Arsenal

5. A.C. Milán - ale nevym jak to bude bez Šefčenka

Mimochodem, podle mě je Inter teď v asi stejně "úspěšným" období jako Real, ale mám ho rád tak doufám že se z toho vylíže.

Reagovat
Marv

............................Coupet (Casillas).....................................

P.Fereira(Eboue).....Lucio(Nesta).....Ramos(Cris).....Puyol(Gio)

..........................Fabregas(Makelele)....................................

..Joaquin(L.Garcia)......Ronaldinho(Juninho)..Reyes(C.Ronaldo)

............................................Raul(Adriano)..........................

...............Henry(Eto´o).......................................................

Reagovat
smazaný uživatel

..............................casillas............................

alves...........lucio....................puyol........chivu

..............................diarra..............................

.................xavi.......................deco...............

messi.......................................................r10

...............................etoo..............................

Tych hracov by sa dalo vybrat dost. myslim, ze takto by to fungovalo.

Reagovat
HOST*Mára

Ramos,Raul Puyol nalevo Ronaldinho ve středu zřejmě budeš zkušenej odborník

Reagovat
Marv

Puyola sem prohodil omylem a Ronaldinho tak je jako volnej hrac

Reagovat
HOST*Mára

tak by měl bejt na místě Raula a za nim máš v závorce Juninha což je úplně jinej hráč!! a tobě se tam líbí Ramos a Raul??

Reagovat
smazaný uživatel

Inak keď si taký chytrý, možno vieš že Puyol začínal a presadzoval sa najprv ako krajný bek a tiež že Ronaldinho často hráva v strede, ale to asi vieš, že? Tak prečo sa mu smeješ, keď by už o to išlo?

Reagovat
smazaný uživatel

No Puyol začínal jako pravý bek...nehraje nalevo na kraji ani ve středu...

Reagovat
HOST*Mára

Puyol hál vždycky napravo,pak se přesunul na střed,nalevo nikdy nehrál

Reagovat
HOST*Marek

Ronaldinho hraje všelijak,ale napsanej nikdy nebyl ve středu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem sice ake ste zvolili kriteria, pretoze vysledky hovoria za vse asi . . .

ale dle sympatii:

1.Barcaaaa

.

.

.

2.Ajax

3.Lyon, Marseille,

Reagovat
HOST*

Nejlepší kluby:

1. Ronaldinho

2. Arsenal

3. Real

4. Chelsea

5. AC Milan

Reagovat
Marv

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Aby nakonec Ronaldinho nebyl ve stínu Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-1-2

Casillas a Čech [sorry, nemůžu se rozhodnout] (Landreau-v současný době asi nejpodceňovanější gólman a uznejte sami, pro mnohý z nás velká neznámá)

Puyol [no dobře já vim, ale pořád je lepších stoperů víc než pravejch obránců] (Daniel Alves) - Terry (Lucio) - Chivu (Nesta) - R. Carlos (Antonio López-to samý co Landreau)

J.Cole (Quaresma) - Xavi (Lampard) - Gerrard (Vicente)

Ronaldinho (Totti)

Henry (Tevez) - Eto'o (Villa)

sice tam někomu budou chybět hráči jako Shevchenko, Kaká, Cafú, Zidane, Ronaldo, Messi, Deco a mnoho jiných, ale myslim, že téhle jednáctce by to mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dořitě, teď na to koukam---pravej bek, změna: Cicinho (D.Alves) a levej stoper: Puyol (Chivu)

Reagovat
smazaný uživatel

a Riquelmeho namísto Quaresmy a jsem spokojen

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Michaela Landreaua moc dobře znam. Je to kvalitni gólman, moc dobrej. Je pravda, ze je neznamej, ale odbornikama uznavanej... Je to dany tim, ze celej zivot chytal v FC Nantes a to neni zrovna vehlasnej ani uspesnej klub. Nedávno přestoupil do PSG a tak doufam, ze se ukáže celý Evropě.

Držim palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1) AS ROMA !!!

a někde vzadu jsou Valencia, Tottenham, Paris SG, Werder Bremen, Atlético Madrid, Real Madrid (zvláštní co) a z těch neevropských asi Boca Juniors

a nemam žádnej klub, kterej vysloveně nemam rád, jsem hlavně pro dobrej fotbal...

Reagovat
HOST*Majkl

1. Barcelona

2. Chelsea

3. AC Milán

4. Lyon

5. Bayern

6. Baník

Reagovat
smazaný uživatel

nej kluby:

Barca

Chelsea

Arsenal

AC Milan

Co sa tyka tej TOP 11 ..tak do obrany vedla "cisara" Baresiho a este ten Rosii no..mozno ten Gerd

Reagovat
HOST*

Salomon Kalou jde do Chelsea......to už holandský pas nezíská, že by anglický??

Reagovat
HOST*Expert

Preud Homme - Djmala Santos, Beckenbauer, Baresi, - Cruyff, Zidane, Di Stefano(Maradona, Platini(Garincha) - Pelé,Muller(Puskas)

Preud Homme - Jorginho, Baresi, Brehme, Maldini, - Donadoni, Mathaus, Zidane, Makelele, Ronaldinho - Voller(Klinsmann), Henry(Etoo)

Reagovat
smazaný uživatel

Pfaff

Gerets-Baresi-Butcher-Briegel

Michel-Platini-Lerby-Conti

Lineker-Elkjaer

to je těžký na každej flek je 10 lidí!!!

Reagovat
HOST*Expert

juro, ty jsi nějak usnul v 80 ltetech, ta Zidanovo generace byla výrazně silnější

Reagovat
smazaný uživatel

v té době se taky hrál super fusbal,ME 84 podle mě nejlepší v historii,MS 86 to samý.Měly se udělat 11 podle desetiletí,to by bylo spravedlivější!!!Mladí ty staré borce neznají,Ronaldinho to beru,ale třeba Robinho?co dokázal!!!Proti třeba Laudrupovi,Butragueňovi jsou to nuly!!!

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Tenhle článek je mimo téma.

Saviola nezůstane v Seville. Vedení mu předložilo sice novou smlouvu, ale je špatná. Navíc Saviola má poměrně dost ostré konflikty s trenérem. V Barceloně mu zbývá roční smlouva.

Má španělský pas. Ve třech sezonách na Nou Campu exceloval. V reprezentaci zářil. V první polovině sezony v Seville zapadl, ale i tak je povolaný na Mundial. Myslíte, že se vrátí zpátky do Barcy a podepíše novou smlouvu? Rád bych tu viděl vaše reakce, zajímá mě jaký na to máte názor...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Vratit sa asi nevrati

2. Chcel by som aby sa vratil ak by si nechal znizit plat

3. Spekuluje sa o vymene Forlan . . .Saviola

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Ten plat, to bylo první co mě napadlo. Dostává ročně 4 miliony euro plus ňákej bonus navíc (asi 1,4 mega) za to že má španělskej plat. Kdyby si nechal snížit plat...

Myslim si, že pro Barcu by bal lepší než Forlán. Už je prověřenej, ty tři roky co u nás hrál se mu povedly, v reprezentaci je Pibito miláček... na druhý straně Forlán je pro mě kopyto. Stejně jako třeba Van Bommel - toho jsem do Barcy vůbec nechtěl. Povedla se mu jediná sezona - loni. Letos nic. V Manchesteru taky nic. U nás bych řek že už vůbec nic. Radši než něj Torrese. Torres je uznávanej, mladej, dobrej a už má ňákej ten úspěch za sebou(repre).

Stejně nejradši Javiera, ne kvůli osobním sympatiím ( i když ty jsou taky), ale myslím si že by to pro nás bylo ideální řešení. Nevim proč se o něm nemluví.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Oprava - španělskej pas, ne plat

Reagovat
smazaný uživatel

Forlan kvality ma, ale ta cena co zanho pytaju neni umerna jeho kvalitam a to uz by sme mohli brat Torresa za udajnych 30, ktore neviem kto kde spominal.

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Přesně. Torres za 30 je výhodnější investice než Forlán za 23.

A to se od toho bude odčítat 10 za Saviolu, jestli odejde (snad ne!!!). Laporta říkal, že v létě chce přivést hráče světovýho jména. Jestli to nemá bejt Chivu a Zambrotta...

Prioritou je sehnat kvalitního útočníka. Počítalo se s Henrym.

Tak co? Torres, Saviola nebo Forlán? (Můj osobní typ mino tuhle trojku je Rodrigo Palacio.)

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se uvažovalo o Trezeguetovi...

Reagovat
smazaný uživatel

v Manchestru ?

Reagovat
smazaný uživatel

pardon. Forlan

Reagovat
HOST*RafaelMarquéz

Jo, Forlan hral v Manchesteru Utd. No i když hrál.. spíš seděl a pak se zbavili.

Reagovat
smazaný uživatel

viem ze forlan. som si to zle precital. zdalo sa mi, ze pises van bommel, ale hned som sa opravil.

Reagovat
smazaný uživatel

Rijkaard mu moc příležitostí nedával, navíc má hodně vysoký plat, tak spíš ne...

Reagovat
HOST*

campos - cafu,aldair,popescu,candela - valderrama,hagi,giannini - totti - romario,stoichkov

ale nedovedu si to predstavit v praxi, asi by se mezi sebou pobili.

Reagovat
HOST*

mozna misto bozskeho stoickova rudi voller. to by pak slo.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Campos!

Reagovat
smazaný uživatel

Brazília - FC Luzern 8:0 (3:0)

Góly: 43. a 59. Ronaldo, 20. Kaka, 38. Adriano, 61. Lucio, 71. Juninho, 78. Robinho, 86. Adriano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to boli gole

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rominho mě sprostě předvedl, nicméně mám radost, že polovinu gólů zařídili současní a snad i budoucí útočníci a záložníci Realu

Reagovat
smazaný uživatel

...předběhl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne polovinu, ale 7

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

Ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to nejde určit a když už bych takových 11-tek mohl udělat na 10 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

......................................D.Zoff.........................................

Cafú...............C.Alberto.............F.Beckenbauer.....R.Carlos

..........D.Maradona.........M.Platini.............Z.Zidane..............

..........J.Cruijff.................Pelé.................G.Best.................

Reagovat
HOST*

mimo tema myslite ze pujde Capello do realu

Reagovat
Marv

Del Bosque

Reagovat
HOST*

bud on nebo Eriksson.spíš Eriksson,i když Capello je mnohem lepší

Reagovat
HOST*Expert

Co dokázal Butrageňo? Jednoho dne dal 4 góly a pak už jen klesal a klesal. Jeho Real? Kde na konci kariéry jen béčkoval nedokázal v té době nic - Ten Hierrův A Raulův byl nejsilnější na světě. Co dokázal Laudrup(M?) - na slavné dánské euro nejel, v Barce vždy čekal až se zraní Romário, Koeman, Stoičkov. Myslím, že akce1990, 1998, 2000, i 2004 byly vynikající - je pravda že 2002 byla nejslabší velká akce, co jsem kdy viděl

Reagovat
HOST*tominho

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Laudrupem, tosi dělšá jen prdel, ne? Co to je proboha za blbost, když LAudrup tam byl mnohem dříve a déle než Romário???

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu co dokázal Butragueňo bych doporučil jistý článek tady na EF (březen nebo duben, už nevím), pak bys přestal kecat blbosti...

Reagovat
smazaný uživatel

hej spi dál!!!viděl jsi je někdy hrát???

Reagovat
HOST*

Myslím, že právě generace okolo roku 2000 byla lepší než ta v těch 80letech především směrem dopředu - Zidane, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Raul, Beckham, Owen, Figo, Šuker, Batistuta, Ševčenko, Del Piero, Inzaghi, Giggs,Kluivert, Bergkamp, Totti, Vieri atd. Ta koncentrace útočných géniů je zcela enormní - to jsem jich ještě spoustu nevyjmenoval

Reagovat
HOST*tominho

Nejsilnější Real Madrid v historii:

---------------------------------Casillas------------------------------

-----Salgado----------Hierro--------------Helgeura-----Carlos----

--------------------------------Makelele------------------------------

--------Figo-----------------McManaman----------------Zidane----

----------------------Morientes-----------Raúl-----------------------

Na lavičce Vicente del´Bosque

To byly roky

Reagovat
smazaný uživatel

No, to " v historii " si mal vynechať.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sa dá úspešne polemizovať, ničmenej v 80- tych rokoch sa hral trochu iný futbal, s menším fyzickým nasadením, s menším taktickým "zohavovaním " futbalu / Taliani boli výnimka potvrdzujúca pravidlo, aj keď nie vždy /. Ten futbal celkovo vyzeral inak a pre mňa osobne krajšie na oko diváka. Keď si teraz niekedy pustím zápas Brazília - Francia napr. z 1986, tak ten mal snáď všetko, čo divák od futbalu chce.

A tí hráči? Napr. Maradona, Butragueňo, Eder, Rossi, Platini, Zico, Socrates, Hugo Sanchez, Burruchaga, Valdano, Littbarski, Gullit, Conti, Michajličenko atď, atď , to ma len teraz pár mien napadlo. Čo meno, to elita.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím nevím,píšeš o hráčích,protože je máš každý týden v TV.Ale nevím,jestli si někdy za 15 let vzpomeneš na nějakého hráče, nebo akci a srdce ti zaplesá a řekneš si TO si pamatuju!Ševčenko dal hafo branek,ale vzpomeneš si na nějakou?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tu proti Realu

Reagovat
HOST*

Ta nejsilnější 11 realu v historii(???) to je opravdu trochu silné slovo. Di Stefano,Puskas, Gento, Michel.... tam vskutku chybí

Reagovat
HOST*

Ta jména z těch 80let - někdy ta kvalita nebyla tak nebetyčně úžasná (Butrageňo, Valdano, Burruchaga, Eder) jindy to byli lidé "jedné akce" Rossi, Conti, Michajličenko, Van Basten

Reagovat
HOST*Dildo

-------------------------------Cech (Buffon)-----------------------------------------

Zambrotta(Sagnol)---Nesta(Terry)---Lucio(Puyol)-----R.Carlos(A.Cole)

------------------------------Gerrard (De Rossi)--------------------------------------

Kaká(Juninho)------------Ronaldinho (Riquelme)----Robben (C.Ronaldo)

-------------Henry (Ronaldo)--------------------Adriano (Ibrahimovic)

Reagovat
HOST*Monkey

----------------------------Cech(Buffon)-------------------------------------

Carragher(Cicinho)---Nesta(Terry)--Puyol(Lucio)---A.Cole(Zambrotta)

---------------------------------Vieira(Cambiasso)--------------------------------------

Kaka(Beckham)----------Ronaldinho(Ballack)---------Robben(Riquelme)

----------------------Henry(Ronaldo)------------Toni(Ibrahimovic)--------------

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele