Švento sa zotavuje úspešne, na návrat si však ešte počká

11.10.2012, 20:04
Aktuality
Opora rakúskeho majstra Red Bull Salzburg Dušan Švento si v tejto sezóne v lige ešte do lopty nekopol. Je to tak kvôli zraneniu, ktoré utrpel ešte len v 2. predkole Ligy majstrv proti luxemburskému F91 Dudelange v polovici júla. Hráč sa podrobil operácii a úspešne sa z nej zotavuje. Mohol by tak začať trénovať ešte tento rok.

Švento podľa vlastných slov odhodil barly po troch týždňoch od operácie a nastúpiť na súťažný zápas by mohol najskôr o tri mesiace: "Doktor bol veľmi spokojný s tým, ako to vyzerá. Musím zaklopať, ale zatiaľ je všetko na veľmi dobrej ceste, aj keď úplne najlepšie to bude až vtedy, keď budem úplne zdravý. Všetko závisí od toho, ako bude koleno poslúchať, preto nechcem veľmi kalkulovať a predbiehať udalosti. Musím ešte pár dní počkať a podľa doktora by som už mohol začať s ľahkým vyklusávaním. Postupne budem pridávať a koncom novembra, alebo začiatkom decembra by som už mohol skúsiť trénovať s mužstvom. Uvidím, ako sa budem cítiť," priblížil informácie bývalý hráč Ružomberka, či Slavie Praha.

Odkedy Švento začal rehabilitovať, času nazvyš paradoxne nemá: "Každý deň dvakrát jazdím na bicykli, cvičím. V našom centre trávim oveľa viac času, ako keď som zdravý. Na bicykli som za posledné týždne najazdil toľko, že už mám podľa mňa natrénované aj na Giro d'Italia. A keď ešte trochu zašliapem do pedálov, o ďalší rok môžem ísť so Zdenom Chárom aj na Tour de France," s úsmevom komentuje priebeh zotavovania sa.

V Salzburgu sa o svoje miesto obávať príliš nemusí, navyše, klub mu ponúkol novú zmluvu: "Konkurencia je vždy a všade, v dnešnom futbale to nie je v žiadnom klube jednoduché. Bude to zaujímavé, ale ja som s ňou nikdy nemal problém. Myslím si, že keď budem zdravý a dostanem sa do formy, budem hrávať. Salzburg mi ponúkol novú, dvojročnú zmluvu, čo ma veľmi potešilo. Vedeniu som však povedal, že si to ešte rozmyslím a keď budem zdravý, rozhodnem sa," uviedol 27-ročný hráč.

Slovenskú reprezentáciu teraz čakajú dva kvalifikačné duely a keby bol Švento fit, bol by prvou voľbou na poste ľavého obrancu. O to viac ho zranenie mrzí, ale situáciu berie s nadhľadom a spoluhráčom drží palce: "Sme na dobrej ceste, aj keď zatiaľ je to ešte priskoro hodnotiť. Verím, že v zápasoch zabodujeme naplno. Som v kontakte s trénermi, ktorí ma pozvali na súboj proti Lotyšsku. Bude to príjemné spestrenie a dúfam, že s úspešným koncom," dodal rýchlonohý krídelník.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník Šport

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věčně zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Kde ten mohl být, kdyby nebylo zranění.. Jeden z nejlepších fotbalistů v posledních 10ti letech, co kopali Kapr ligu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já taky nepíšu nejlepší, ale jeden z nejlepších.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
exse

No možná jeden z nejlepších cizinců a i tam by se asi nevlezl do top 5.

Reagovat
Le Gunner

Tavares, Džeko, Bakoš, Švento, Wilfried...

Reagovat
exse

Bakoše bych určitě vyhodil, ale pořád ti tam chybí Breznaník, Kucka, Hološko, Lázzaro Liuni, Kweuke, Kisel, Kerič spolu s Ivanou jsou jediní cizinci kteří se stali nejlepší střelci a ještě pár dalších adeptů by se určitě našlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bakoš určitě ne, to spíš ten Kucka. Já ale Šventa řadím výš než Tavarese, protože ten se i přes to, že byl zdravý, nikde jinde než ve Slavii trvale neprosadil. Salzburg sice taky není žádná výhra, ale kvalita tam je. A když se Dušan dokázal i přes ta zranění jakž takž udržet v sestavě, tak to něco znamená.

Reagovat
salami

škoda ho, před prvnim zraněním byl fantastickej, moc rychlejších fotbalistů u nás neběhalo

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak... zasloužil by si mít výraznější kariéru.

Reagovat
Kornovec

ano a jeste necid z posledni doby v sks

Reagovat
Filip12

Dušan ♥

Reagovat
kezba1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy hraje obránce?

Reagovat
fantomas

Od působení ve Slavii minimálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si asi blbě pamatuju, měl jsem za to, že je záložník

Reagovat
fantomas

Primárně je, ale už u nás tam zaskakoval.

Reagovat
salami

obránce hrával už ve Slavii, ale co je zajímavý, že v Salzburgu hrál před zraněním střed zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

...EŠTĚ počká

Reagovat
nemanja

Reagovat
smazaný uživatel

Drž sa Dušan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele