Švejdík: Návrat do Čech neplánuji

30.11.2007, 11:34
Rozhovory
Český střední obránce ve službách nizozemského Groningemu Ondřej Švejdík prozradil v rozhovoru pro EuroFotbal několik zajímavých věcí. Chcete vědět, jak se mu v Holandsku líbí, nebo co říká na los pro kvalifikaci mistrovství světa 2010? Potom máte jedinečnou možnost v tomto článku.



Jak se vám v Holandsku líbí?

Život v Nizozemí je trošku jiný než u nás - mentalita lidí, potažmo celého národa, je odlišná, kultura a zvyky nejsou zdaleka ty samé, na které jsem byl zvyklý z Česka, ale člověk tak alespoň pozná jiný způsob života a z může si z něj vzít to, co se mu líbí nejvíce.

Groningen se letos po tomto kole nachází na 11. místě, byl byste na konci sezóny s tímto umístěním spokojen?

Rozhodně nebyl! Mým osobním cílem (a taky cílem vedení) jsou evropské poháry, což znamená umístit se do 9. místa, kde se hraje play-off. To dává šanci probojovat se do pohárů ...

V posledním ligovém kole jste doma porazili silný Feyenoord 3:2 a to i přesto, že jste již od 11. minuty prohrávali. Jak moc si ceníte této výhry?

Proti Feynoordu se nám doposud vždy dařilo, takže to zase až tak velké překvapení nebylo. Výhry si však samozřejmě ceníme a vážíme, ale snažíme se ji nepřeceňovat, protože z předchozích utkání víme, že proti silnějším týmům se nám daří a proti "slabším" se trápíme.

Vy osobně jste toho ovšem zatím moc nenahrál, neuvažujete o hostování v jiném klubu, kde byste hrál pravidelně?

Zatím jsem o této možnosti neuvažoval - to, že momentálně nehraji se může kdykoliv změnit! Já osobně věřím, že se do základní sestavy dostanu a budu pravidelně nastupovat.

Už tuto sobotu přivítáte na svém hřišti nováčka VVV Venlo, s jakým výsledkem byste byl z tohoto zápasu spokojený?

Samozřejmě s vítězstvím! Na domácím hřišti a před vlastním publikem chceme vždycky vyhrát! Nebude to ale lehký zápas, protože jsme s nimi doposud neměli možnost hrát, takže nevíme s čím k nám přijedou a na co si dát eventuálně pozor.

Myslíte si, že by se v současné době našel v Holandsku tým, který by byl schopen konkurovat trojici Feyenoord, PSV a Ajax v boji o titul?

Podle mne by to mohl být tým Louise Van Gaala z Alkmaru a tým FC Twente.

Kdybyste měl srovnat českou Gambrinus ligu s holandskou Eredivisie, v čem byl podle Vás největší rozdíl?

Největší rozdíl je určitě v atmosféře a herním pojetí. Náš stadion je každý domácí zápas vyprodaný a atmosféra je hodně bouřlivá. To nám, hráčům, hodně pomáhá a motivuje. Když porovnáte, kolik gólů padne v české a kolik v holandské lize, tak přijdete na další rozdíl, kterým je útočná hra většiny týmů, a ta je pro oko diváka mnohem zajímavější.

Sledujete dění v Gambrinus lize? Případně co říkáte na letošní výkony Boleslavi, zvedne se a bude ještě bojovat o pohárové příčky?

Dění v Gambrinus lize každopádně sleduji a výkony Mladé Boleslavi mne přesvědčily, že se o pohárové příčky ještě popere. Fotbal, který Boleslav hraje, se mi moc líbí a věřím, že je jen otázkou času, kdy přijdou i očekávané výsledky.

Plánujete někdy do budoucna opět návrat do Čech?

Jsem tady téměř rok a půl a zpět do Čech se mi momentálně nechce. Člověk ale nikdy neví co se může stát, proto "nikdy neříkej nikdy"!

Co říkáte na soupeře (Slovensko, Polsko, Sev. Irsko, Slovinsko, San Marino) české reprezentace pro kvalifikaci na MS?

Myslím, že jsme dostali přijatelné soupeře na to, abychom postoupili na MS. Pokud zvládneme zápasy s Polskem (které je podle mě nejtěžším soupeřem) a derby se Slovenskem, měli bychom bez větších problémů postoupit.

Otázka na závěr, postoupí svěřenci Karla Brucknera na závěrečný turnaj v JAR?

Určitě!

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odchovanec Opavy ejjj...jako většina hráčů třeba jako Zdena Pospěch a Zbyňa Pospěch...ejjj

Reagovat
smazaný uživatel

jj, opava je opava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele