Švédský kouč Eriksson povede čínský klub Shanghai SIPG

18.11.2014, 13:03
Aktuality
Sven-Göran Eriksson mění působiště v rámci čínské nejvyšší soutěže. Zkušený švédský trenér před několika dny odešel z Guangzhou R&F a od nové sezóny bude úřadovat na lavičce celku Shanghai SIPG, který ho oficiálně představil na dnešní tiskové konferenci...

"Jsem velmi šťastný, že je to konečně oficiální, že jsme tady a já budu hlavním koučem tohoto klubu. Těším se na práci a novou výzvu," prohlásil Eriksson.

Šestašedesátiletý trenér vedl Guangzhou R&F od loňského června a v uplynulé sezóně Čínské Super League s ním obsadil třetí místo, když nestačil pouze na Beijing Guoan a mistrovské Guangzhou Evergrande. Jeho nový zaměstnavatel skončil v tabulce pátý a nyní se očekává, že výrazně posílí kádr a bude aspirovat na příčky nejvyšší.

Už dříve si Eriksson vyzkoušel exotická angažmá v dubajském Al-Nasru či thajském celku Tero Sasana. Kromě toho během své letité kariéry vedl Lazio i AS Řím, Fiorentinu, Sampdorii, Benficu či Manchester City. V letech 2001 až 2006 trénoval anglickou reprezentaci, krátce působil rovněž na lavičce Mexika a Pobřeží slonoviny.

Autor: Petr Vaněček / fifa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No jo no ať se daří no

Reagovat
Filip12

Vypadá skoro jak Václav Knop

Reagovat
smazaný uživatel

Václav Sýkora

Reagovat
smazaný uživatel

strašně protivnej dědek

Reagovat
Filip12

velký cestovatel

Reagovat
Josifek

Jsi jenom zlatokopkáááá...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjebaná

Reagovat
ACSeRw!n

dobra volba

Reagovat
ACSMan

Shanghai "Si(v)pídží"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele