Sunderland před derby rozlítil fanoušky

05.01., 11:28
Aktuality

Sunderland před derby s Newcastlem ve 3. kole Anglického poháru rozlítil vlastní fanoušky. Druholigový anglický celek vyzdobil vlajkami a barvami rivala přímo na svém stadionu jeden z VIP barů, který bude bude během utkání přístupný fanouškům hostů. Po zveřejnění fotek na sociálních sítích a vlně kritiky se klub v čele s majitelem Kyrilem Louisem-Dreyfusem omluvil a vrátil prostory do původního stavu.

"Dopustili jsme se vážné chyby, neodhadli jsme situaci. Omlouváme se fanouškům, klub interně vyšetří, jak k takovému rozhodnutí došlo," uvedl Sunderland v prohlášení na webu.

Newcastle bude mít na stadionu pro 48 tisíc lidí podporu šesti tisíc fanoušků. Sunderland zřejmě i z obavy z poničení baru změnil klubovou červeno-bílou výzdobu na černo-bílé barvy soupeře. V baru navíc vyvěsil vlajky rivala včetně některých hesel, která jsou typická pro příznivce Newcastlu.

"Když jsem viděl ty obrázky, byl jsem znechucený, stejně jako naši fanoušci. Všechno jsme odstranili. Zároveň přejímám plnou zodpovědnost za každé rozhodnutí v klubu. Máte mé slovo, že se osobně postarám o to, aby se něco takového neopakovalo. Je zřejmé, že se jako klub musíme zlepšit v mnoha ohledech," citoval šestadvacetiletého Louise-Dreyfuse web BBC.

Tyne-Wear derby, které je pojmenováno podle řek tekoucích oběma městy na severovýchodě země, patří historicky mezi největší zápasy v Anglii. V sobotu se odehraje takřka po osmi letech, jelikož Sunderland poslední sezony strávil ve druhé lize. Favoritem bude účastník Ligy mistrů Newcastle, který ale v posledních devíti derby nezvítězil a na výhru čeká od roku 2011.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele