Sunderland posílili Brown a O'Shea z Manchesteru United

07.07.2011, 19:44
Aktuality
Wes Brown odchází z Manchesteru United a od nové sezóny bude oblékat dres Sunderlandu. Černé kočky dnes dotáhly příchod zkušeného obránce do zdárného konce a podepsaly s ním čtyřletou smlouvu. Po stejné trase putuje i další zadák John O’Shea a na Stadium of Light má zamířit i Darron Gibson...

Sunderland se již v červnu dohodl s vedením anglického mistra na částce dvanácti milionů liber za zmíňěnou trojici. Suma, kterou v tomto "balíčku" představuje jednatřicetiletý Brown, je odhadována na jeden milion.

Bývalý anglický reprezentant mění působiště vůbec poprvé v kariéře, je totiž odchovancem Rudých ďáblů, do jejichž prvního týmu se přesunul v létě 1996. V dresu United nastoupil Brown k 361 soutěžním zápasům a vstřelil pět branek, za Albion si zahrál třiadvacetkrát a skóroval jednou - v přátelském utkání proti České republice v roce 2008.

Rovněž O’Shea uzavřel se Sunderlandem kontrakt na čtyři roky. Už 30letý irský obránce debutoval v dresu Red Devils v roce 1999.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (822)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele