Striniče čeká kvůli problémům se srdcem dlouhá pauza

20.08.2018, 13:01
Aktuality
Chorvatský obránce Ivan Strinič musí kvůli problémům se srdce přerušit na čas kariéru. Podle odborníků si musí dát pauzu minimálně na 3-4 měsíce.

Striničovi, který v létě s chorvatskou reprezentací získal na mistrovství světa v Rusku stříbrnou medaili, diagnostikovali lékaři hypertrofii srdečního svalu.

Onemocnění, při kterém se zvětšuje tkáň srdečního svalu a tím pádem zmenšuje objem srdečních komor, postihuje často právě vrcholové sportovce, protože jejich srdce jsou vystavena extrémní zátěži.

Podle kardiologa Bruna Caru čeká obránce AC Milán nejméně tří- až čtyřměsíční pauza, kdy se musí vyvarovat fyzické námaze. "Kratší doba by nedávala smysl," vysvětlil v rozhovoru pro Tuttosport.

Dodal také, že fotbalistu čekají v nejbližším měsíci další vyšetření u specialistů, která by vyloučila vážnější problémy.

Jednatřicetiletý Strinič přestoupil do Milána před touto sezónou ze Sampdorie Janov jako volný hráč poté, co v předchozím klubu neprodloužil smlouvu.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ten nam dlhsiu dobu nepomoze, tento prestup sa vydaril. Tak ako aj hostovanie A.Silvu. Hned prvy zapas a strelil tam 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ma na neho Sevilla opcu na odkupenie?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
swatm

myslim ze ma za 30 mil. eur

Reagovat
Han střelil první

Tak hlavně, že se na to přišlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou právě od toho vstupní lékařské prohlídky? Nebo právě na ní se na to přišlo?

Reagovat
Fridgiee

Atletické hypetrofované srdce má téměř každý profesionální fotbalista. Tady pravděpodobně jde o nějakou další, tímto stavem navozenou, arytmii či disritmii. Což se asi může a taky nemusí projevit na té prohlídce. Popřípadě se to taky mohlo objevit až po ní.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je tam nějaká tolerance. Na medině jsme si dělali EKG a mám také zjištěnou malou hypertrofii a to nejsem profesionální sportovec. Prostě jsem jen dva metry vysoký a už jen dostat krev z nohou je pro srdce větší zátěž.

Reagovat
Realita

jen dva metry

Reagovat
smazaný uživatel

To "jen" bylo v kontextu, že nic víc k tomu nedělám. Sedím na prdeli a občas si jdu rekreačně něco zahrát. Ale chápu.

Reagovat
Realita

jasný, jen mě to trklo hezky do ok

Reagovat
smazaný uživatel

AC ma s tema bekama smulu. Strinic by sice nebyl vyrazny tahoun, Conti by jim byt mohl, ale svoje by si odehral.

Reagovat
rossoneri89

Forza Ivan drz sa

Reagovat
Oskar

Jak kdyby otom vedeli a proto kopili Laxalta.

Nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele