Streich ve Freiburgu ještě nekončí, vysloužil si další nový kontrakt

14.03.2023, 11:41
Aktuality

Freiburg se zařadil mezi přední německé kluby a obrovský podíl na tom má Christian Streich. Sedmapadesátiletý trenér je jedním ze symbolů tohoto celku a za vynikající práci se mu dostalo další zasloužené odměny, dnes mu byla prodloužena smlouva o dalších dvanáct měsíců...

"Spolupráce mezi trenérským týmem a klubem je neustále hodně plodná a je pěkné, že bude pokračovat. Panuje zde zvláštní konstelace a pro mě je poctou a potěšením, že budu moci se svými kolegy pokračovat v práci," prohlásil Streich.

Streich ve Freiburgu působil jako hráč a v roce 1995 tam u mládeže odstartoval trenérskou kariéru. V prosinci 2011 se přesunul k prvnímu týmu, se kterým je jeho bundesligovým maximem páté místo z ročníku 2012/13. Letos může tento počin vylepšit, Freiburg je zatím pátý se stejným bodovým ziskem jako třetí Lipsko.

S Freiburgem také jednou sestoupil do druhé ligy, okamžitě se s ním však dokázal vrátit do nejvyšší soutěže. Úspěchy navíc sbírá i na evropské scéně, na podzim vyhrál základní skupinu Evropské ligy a v osmifinále měří síly s Juventusem, ve čtvrtek bude v domácí odvetě dohánět jednobrankové manko z prvního zápasu (0:1).

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Martin9719

Jenom o 12 měsíců?

Reagovat
andrew96

V posledních letech to tak dělají pravidelně. Přičemž všem je jasné, že pokud Streich v SCF skončí, tak jedině sám od sebe.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
esmuellert

Vytvořil si tam pěkný kult osobnosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele