STŘEDEČNÍ PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

08.02.2007, 01:41
Komentáře a souhrny
Středa byla ve znamení přípravných zápasů evropských týmů, k vidění byly také dva souboje fotbalových velmocí a v obou se radovali hosté. Anglie doma podlehla Španělsku, Francie nestačila na Argentinu. Nizozemci si poradili s Ruskem, stejně tak Němci se Švýcarskem, Slováci remizovali v Polsku.

Anglie - Španělsko 0:1
Branka: 63. Iniesta

Nejostřeji sledovaným bylo zřejmě utkání v Manchesteru, kam si reprezentace Anglie pozvala Španělsko. Domácí nastoupili v odvážném ofenzivním rozestavení 4-3-3, ale aktivnější byli Španělé. Dvě šance měl Villa, na druhé straně zklamal Crouch, jinak toho první půle mnoho nenabídla. Po přestávce hru kouskovala řada střídání, navrch ale měli nadále hosté, jejich útok znatelně oživil Fernando Torres. Nakonec to však byl jiný střídající hráč, kdo rozhodl o výsledku - po centru Villy se prosadil barcelonský Andrés Iniesta.

Francie - Argentina 0:1
Branka: 15. Saviola

Na druhé straně kanálu La Manche domácí Francie vyzvala Argentinu a i zde tahali domácí za kratší konec pomyslného provazu. Jihoameričané hráli svou typickou hru a soupeři toho mnoho nedovolili, navíc se brzy ujali vedení. Ve formě hrající Javier Saviola zahájil akci patičkou na Cambiassa, ten poslal míč Crespovi a přestože jeho ránu ještě Coupet vyrazil, Saviola neměl problém s doklepnutím do prázdné branky. Francouzi přidali, ale šance nepřicházely. Jednu měl Trezeguet, vychytal jej však brankář Abbondanzieri. Hosté drželi zápas pevně ve svých rukách, pojistit vítězství mohl Crespo, ale Coupet si s jeho ránou poradil. Zápasu přihlíželo pro Francii rekordních 79.862 diváků

Německo - Švýcarsko 3:1
Branky: 8. Kuranyi, 30. Gomez, 66. Frings - 72. Streller

Německo, náš příští soupeř v evropské kvalifikaci, si pozvalo Švýcarsko a nebylo ke svému hostu zrovna uctivé - už po osmi minutách se po úspěšné Kuranyiho dorážce ujalo vedení. Němci měli další šance a zvýšení na sebe nenechalo dlouho čekat, po půlhodině hry centroval Lahm a debutant Mario Gomez hlavičkoval přesně. Švýcaři pak sice měli šanci na snížení, kterou zazdil Frei, domácí jim však míč příliš často nepůjčovali. V 66. minutě pak Frings přímým kopem zaskočil celou obranu včetně gólmana a zvýšil už na 3:0. Švýcaři sice krátce nato využili chyby v obraně soupeře a Streller snížil, na vítězi a celkovém dojmu z utkání už to však nic nezměnilo.

Polsko - Slovensko 2:2
Branky: 48. Zewlakow, 78. Matusiak - 1. Jakubko, 45. Škrtel

Další soupeř českého týmu z kvalifikační skupiny D, Slovensko, se představilo v Polsku a o přestávce to vypadalo, že si odveze vítězství - první půli totiž hned v první minutě zahájil brankou Jakubko a v poslední ji uzavřel Škrtel. Poláci však zabrali, brzy po přestávce Zewlakowovou penaltou snížili a v 78. minutě srovnali na konečných 2:2, když se trefil Matusiak.

Nizozemsko - Rusko 4:1
Branky: 68. Babel, 71. Sneijder, 80. Mathijsen, 89. Van der Vaart z pen. - 76. Bystrov

Amsterdam viděl souboj nizozemských trenérů a ten domácí, Marco van Basten, byl o poznání úspěšnější, než Guus Hiddink, jeho protějšek na lavičce ruské reprezentace. Dlouho se hrálo bez branek, ale v 68. minutě se trefil Babel, tři minuty po něm Sneijder a Nizozemci rázem vedli o dvě branky. Rusové sice snížili Bystrovem, na jeho branku však rychle odpověděl Mathijsen a v závěru ještě na konečných 4:1 pečetil z penalty Van der Vaart.

Belgie - Česko 0:2
Branky: 6. Koller, 75. Kulič

O utkání píšeme zde.


Další zápasy

K vidění byly také překvapivé výsledky. Fotbalisté Turecka se vrací se svěšenými hlavami z Gruzie, kde prohráli 0:1, rozčarování panuje jistě také v zemi spolupořadatelů Eura 2008 - Rakousko pouze remizovalo na Maltě, kde dokonce dotahovalo náskok soupeře.

Čína - Kazachstán 2:1 (33. Han Peng z pen., 50. Li Jinyu - 16. Suyumagambetov)
Írán - Bělorusko 2:2 (6. Khatibi, 88. Rajabzadeh - 53. Hleb, 60. Hleb)
Izrael "21" - Ukrajina "21" 0:0
Albánie - Makedonie 0:1 (32. Ristič)
Lotyšsko - Maďarsko 0:2 (30. Priskin, 52. Priskin)
Rumunsko - Moldavsko 2:0 (75. Mazilu, 88. Mutu)
Francie "21" - Švýcarsko "21" 4:0 (7. Samassa, 25. Manez, 31. Gourcuff, 67. Manez)
Izrael - Ukrajina 1:1 (36. Badeer - 73. Kaliničenko)
Gruzie - Turecko 1:0 (75. Siradze)
Kypr - Bulharsko 0:3 (45. Berbatov z pen., 68. Georgiev, 87. Berbatov)
Malta - Rakousko 1:1 (8. Agius - 48. Ivanschitz)
Nizozemsko "21" - Dánsko "21" 1:3 (32. Luijcx - 7. Gjesing, 38. Kristensen, 82. Mikkelsen)
Egypt - Švédsko 2:0 (44. Zaki, 88. Fathy)
Chorvatsko - Norsko 2:1 (26. Petrič, 38. Modrič - 86. Moen)
Slovinsko - Estonsko 1:0 (33. Lavrič z pen.)

Autor: Petr Starý / sports.yahoo.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Iniesta parádně.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Kdo mu náhrál ???

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto případě to bylo jedno kdo mu nahrál ta střela byla famózní...

Reagovat
smazaný uživatel

Gago poprvé v áčku "Albiceleste" "cool" (nejdou mi smajlíky, kurva)

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*sterda

Občas to nejde, no. Já to řeším tak, že na článek najedu ještě jednou a potom už to jde.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Je to tak

Reagovat
HOST*1860

tak sem obcas prepinal na polaky se slovakama a pokazdy byl u mice matiusak, nevite kde hraje? pripadal mi ve stredu pole hodne dobry..

Reagovat
HOST*Zak

Tuším v Palermu.

Reagovat
HOST*ds

Ta Anglie to je bída proboha ať už konečně někdy něco vyhrají nějaký turnaj.Pořád jen keci a výsledky nikde.Hrají strašně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele