Strachan skončil jako trenér skotské reprezentace

12.10.2017, 16:53
Aktuality
Skotsko hledá nového trenéra. Na lavičce ostrovního celku po neúspěšném kvalifikačním boji o postup na mistrovství světa 2018 skončil Gordon Strachan. Jméno nástupce zatím nebylo zveřejněno...

Šedesátiletý odborník se na skotskou lavičku posadil na začátku roku 2013, ovšem za tu dobu se neprobojoval na závěrečný turnaj.

Nejblíže byli Skotové paradoxně ve skončené kvalifikaci, ovšem na závěr nedokázali porazit Slovinsko a při výhře Slovenska nad Maltou skončili až na konečné třetí pozici.

Vedení následně jednalo o budoucnosti reprezentačního stratéga a nakonec se obě strany dohodly, že bude lepší, když přijde nový impuls. "Trenér společně se svým asistentem skončí s okamžitou platností. Jsme vděční za vášeň a profesionalitu, kterou po celou dobu jejich působení u reprezentace prokazovali," stojí na webu Skotské federace (FA).

Skotsko přitom bodovalo ve všech šesti závěrečných kvalifikačních duelech, ovšem díky nevydařenému úvodu se na závěrečný turnaj znovu neprobojovalo. "Jsem zklamaný, že jsme se nedokázali probojovat do baráže, zvláště poté, co jsme se vrátili do boje o postup," řekl zklamaný Strachan. "Chci všem poděkovat, být trenérem Skotska pro mě bylo obrovské privilegium," uzavřel zkušený rutinér, jenž by se nyní mohl vrátit na klubovou scénu.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Nihilister

Prej nový impuls, kecaj to má za ty kecy o genetice.

Reagovat
Pablos

a co měl za kecy o genetice ?

Reagovat
smazaný uživatel

Že prej jsou po Španělech druhý nejmenší team a s malou výškou, ač větší než u Španělů, se prý postoupít nedá natož nedejbože vyhrat ME a MS...

Reagovat
veikko

Beztak ho chtěl získat ústav genetiky na univerzitě v Edinburghu do svých řad.

Reagovat
Beči

Asi neměl dobrý genom.

Reagovat
ADM

Total Scotland %Win Average - 47,5%

Strachan %Win Average - 47,22%

Genetika

Reagovat
avicii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele