Stoper Mina se může těšit do Barcelony, s níž má předběžnou dohodu

18.02.2017, 19:27
Aktuality
Yerry Mina se po vydařené mistrovské sezoně s brazilským Palmeiras konečně dočká evropského angažmá, alespoň to tedy tvrdí hráčův agent. Podle něho kolumbijský stoper dospěl předběžné dohody s Barcelonou, kam se podle aktuálního plánu přestěhuje v lednu 2018...

Yerry Mina si nejprve udělal jméno v Santa Fe, koncem loňského ročníku byl ale klíčovou součástí úspěšného tažení Palmeiras za prvním titulem od 90. let, a především se také stal první volbou do středu obrany pro Josého Pekermana, kouče kolumbijské reprezentace.

Mina na podzim načínal rovnou tři kvalifikační duely Kolumbie a ve 22 letech si i výkony v daných zápasech řekl o první evropskou příležitost. O stoperovy služby se přitom kromě Barcelony údajně zajímaly i další celky, takže ještě není vyloučena změna trajektorie Minovy kariéry.

"Odsouhlasená přestupová částka odpovídá devíti milionům eur, zatímco pro ostatní kluby by byla o něco vyšší," upřesňoval obráncův zástupce Jair Mina. Momentální plán je takový, že Yerry Mina pomůže Palmeiras ve snaze dobýt Pohár osvoboditelů a v lednu 2018 se uchýlí do Katalánska.

Autor: Tomáš Daníček / thescore.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
ADM

Reagovat
LAM

Důvod?Nevypadá vůbec špatně a za repre hrál taky dobře což je ve 22letech dobrá vizitka.K Piquemu a Umtitimu úplně v poho.Větší problém bude s někym do středu zálohy.

Reagovat
ADM

Dôvod - Keirrison, Douglas .. náš povestný scouting. Ked prirátam Marlona a Mascha, tak tam bude v určitý moment dosť veľký pretlak na stopérovi. Plus dohadovať celý prestup a cenu rok vopred môže byť plus, ale takisto mínus. Neviem teda presne ako fungujú takéto prestupy v prípade velkého zranenia atd, ale nefandím moc tomu.

Reagovat
berger321

S nákupem hráčů z Brazílie nemáme dobré zkušenosti. Koupili jsme jich snad vždy od jedné a té samé společnosti a byl to propadák. Viz Keirrison, Douglas a četl jsem i článek, že naše vedení je neponaučitelné a furt v tom pokračuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vlastně nemůžeme na toho beka stáhnout Douglase ze Sportingu?

Reagovat
LAM

Protože na to nemá.

Reagovat
ADM

dúfam, že to hlavne nechceme

Reagovat
berger321

Bylo to na fcbarcelona.cz přeložené, teď už to nejde otevřít. Tady aspoň originál nebo něco k tomu

https://grup14.com/article/why-does-barcelona-continue-to-sign-players-from-traffic

Reagovat
smazaný uživatel

Kolumbijsky John Terry.

Reagovat
Uwe háže buly

Akorát z toho ty manželky i něco budou mít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nový Douglas nebo Gomes, naše nákupy jsou čím dál horší - na dva dobré (třeba Suárez a Raketa) deset na hovno ...nevím co tam ten Braida dělá nebo jestli něco dělá, ale jeho působení u nás je zatím tristní, na to, kolik se od něho čekalo a jaké z jeho příchodu bylo haló

Reagovat
Footballer

Tak otázka je, jaké má kompetence a za co je vůbec zodpovědný. Vždyť tam je ještě Robert Fernandez, který působí jako sportovní ředitel a řekl bych, že má větší kompetence než Braida. Ale jinak s přestupovou politikou nelze než souhlasit, naše fungování na přestupovém trhu je prostě žalostné.

A k tomu Minovi... neznám, neviděl jsem ho detailněni, ale dle videí je to takový hurá stoper s častými skluzy, silný, agresivní v osobních soubojích, těžko říct. Není to stoper podle mého gusta...

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti byl taky na hovno?

Reagovat
smazaný uživatel

tak je u nás půl sezony, to se zatím nedá moc hodnotit, i když je obecně chválený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele