Stejskal mění v Rakousku dres, Salcburk vyměnil za Tirol

28.06.2023, 12:55
Aktuality

Český brankář Adam Stejskal po pěti letech skončil u rakouského mistra Salcburku a posílil WSG Tirol. Klub z Innsbrucku příchod jednadvacetiletého gólmana oznámil na svém webu, o přestupu informovala také Stejskalova zastupující agentura Sport Invest.

Stejskal přišel do mládežnické akademie Salcburku v roce 2018 z Brna. Za A-tým Red Bullu v soutěžním utkání nenastoupil, ale v jarní části minulé sezony rakouské ligy byl pravidelně připravený jako náhradník na lavičce. Působil také v Lieferingu, druholigové rezervě Salcburku.

"Po pěti letech v Salcburku je to nová výzva, budu v jiném prostředí a potkám nové lidi. Ale hlavně tam jdu s tím, že se chci trvale usadit v rakouské bundeslize, poprvé si zachytat nejvyšší soutěž," uvedl Stejskal v tiskové zprávě.

"Byl to velký krok v mojí kariéře, když jsem tam v šestnácti letech odešel. Myslím, že jsem za těch pět let dospěl, posunul se fotbalově i lidsky. Jediné, co mě trošku mrzí, že jsem si nepřipsal za Salcburk nějaký start v první lize," přidal.

Věří, že v devátém celku uplynulého ročníku si více zachytá. "Do Salcburku teď navíc přišel z Lince rakouský reprezentant (Alexander Schlager), takže šance, že bych se dostal do brány, by byla ještě menší než v minulé sezoně. V Tirolu kvůli zranění první gólman (Ferdinand Oswald) ukončil kariéru. Já bych se měl poprat o místo s jeho dvojkou (Benjaminem Ožegovičem) a mládežnickým reprezentantem (Paulem Schermerem), který je odchovancem klubu," přiblížil Stejskal.

Salcburk ho může v budoucnu získat zpět. "Sice jdu do Innsbrucku na přestup, ale ve smlouvě je klauzule, že si mě může Salcburk odkoupit zpátky. Dokonce bych měl dál na pravidelné bázi komunikovat s jeho trenérem gólmanů. Uvidí se, jestli se ještě někdy vrátím, dveře určitě zavřené nemám," dodal člen širšího kádru reprezentace do 21 let.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
inferno08

Líbil se mi v Rudé hvězdě Cheb a v QPR.

Reagovat
GrimeBaller98

To spis ten co je ted ve Slavii v becku

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele