Staunton skončil u irské reprezentace

24.10.2007, 09:39
Aktuality
Pouze 21 měsíců vydržel Steve Staunton ve funkci trenéra irského národního týmu. Ostrovní zemi se pod jeho vedením nedařilo a on sám byl často kritizován ze strany fanoušků i médií. Dnes ráno vydaly agentury zprávu o Stauntonově rezignaci, jeho povinnosti dočasně přebírá Don Givens...

"V době jeho jmenování, tedy v lednu roku 2006, zde byla řada příkladů hráčů jako Klinsmann nebo Van Basten, kteří ukončili kariéru a ujali se funkce trenéra národního týmu a my cítili, že kombinace našeho nejčastěji reprezentujícího hráče s Bobbym Robsonem nás dostane dopředu. Z různých důvodů to nefungovalo tak, jak jsme všichni doufali," řekl výkonný ředitel Irské fotbalové asociace John Delaney.

Staunton převzal tým po Brianu Kerrovi, podepsal čtyřletý kontrakt a jeho prvním úkolem bylo uspět v kvalifikaci o postup na ME 2008. Irům se tento kvalifikační cyklus vůbec nevydařil a už po vysoké porážce na Kypru a těsné výhře na půdě San Marina se ozývaly hlasy po výměně trenéra. Irové jsou v současné době už bez šancí na postup na šampionát a ve skupině D mohou dokonce skončit až předposlední.

Irská fotbalová asociace nyní začíná hledat nového stálého trenéra. Toho dočasného již našla, v závěrečném utkání evropské kvalifikace ve Walesu povede tým kouč tamní reprezentace do 21 let Don Givens.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Velke oci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele