SPORTING VYHODIL JARDELA

08.06.2003, 21:59
Aktuality
V reakci na nepovedenou sezonu se vedení portugalského klubu Sporting Lisabon rozhodlo k radikálnímu řezu v sestavě. V neděli se totiž po předchozí dohodě s Jardelem odhodlalo ukončit tomuto brazilskému fotbalistovi jeho současný kontrakt, který ho v hlavním městě Portugalska vázal ještě na jeden rok.

V loňském roce nastřílel Jardel v dresu portugalského klubu přes čtyřicet branek a podobné číslo se od něho očekávalo i letos. Namísto toho však přišlo "pouze" jedenáct přesných tref a Sporting jako obhájce titulu skončil za Portem a městským rivalem Benficou až na třetím místě tabulky. Na Brazilcovu obranu je třeba ale dodat, že ho během sezony stíhaly osobní problémy, kvůli nimž nenastoupil k většině utkání. Hodně ho poznamenal také verdikt trenéra brazilské reprezentace Scolariho, který ho coby čerstvého držitele Zlaté kopačky pro nejlepšího kanonýra Evropy nevzal na světový šampionát do Japonska a Jižní Koreje.

Pokud však některý klub bude chtít získat jihoamerického fotbalistu do svých řad, nebude to zadarmo. V případě Jardelova přestupu do jiného týmu totiž Sporting vyinkasuje dva a půl milionu eur, a pokud o něho projeví zájem některé z portugalských mužstev, bude muset zaplatit sedm a půl milionu eur. Brazilce nedávno lákal do svých řad skotský mistr Glasgow Rangers, vše ale skončilo na nejistotě manažera "Jezdců" Alexe McLeishe ohledně hráčovi fyzické kondice a Jardelově rozdílné představě co se týče jeho dalšího působiště. Sám fotbalista se totiž nijak netají názorem, že nemá zájem hrát skotskou ligu a rád by si vyzkoušel angažmá nějakém klubu z Anglie, Španělka, Itálie nebo Francie.

Během své kariéry oblékal Jardel dresy klubů jako FC Porto, Galatasaray Istanbul a Sporting Lisabon. Ve všech těchto klubech se stal králem střelců a se všemi vyhrál i ligový titul. Jenomže portugalská ani turecká liga nepatří kvalitativně mezi ty nejlepší na světě a vyvstává proto otázka, zda by se Brazilec dokázal střelecky podobně prosadit například v Itálii, Španělsku nebo Anglii. V příští sezoně možná tedy bude moci dát na tuto otázku odpověď, protože se o něho údajně zajímá manažer Boltonu Wanderers Sam Allardyce.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sporting udělal chybu, že ho vyhodil sice vloni nedal tolik gólů, ale myslím si, že letos se zas zpamatuje a ve sportingu by zas dával góly. No ale myslim že v Itálii atd. moc nevynikne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele