Sporting opět vyměnil trenéra, v pondělí se týmu ujme Keizer

09.11.2018, 12:42
Aktuality
Vedení lisabonského Sportingu nebylo spokojeno s výsledky a výkony týmu v posledních zápasech a rozhodlo se pro výměnu trenéra. Minulý týden byl odvolán José Peseiro, jehož povinnosti co nevidět převezme Marcel Keizer...

Klub z hlavního města Portugalska začal letošní sezonu velmi dobře, od druhé poloviny září ovšem střídá výhry s porážkami a vedení došla trpělivost minulý týden, kdy Sporting v Ligovém poháru prohrál doma s Estorilem. Důvěru tím definitivně ztratil Peseiro a na lavičce ho dočasně nahradil Tiago Fernandes.

Sporting včera pod vedením Fernandese uhrál bezbrankovou remízu na půdě Arsenalu a dočasný kormidelník bude na lavičce i v neděli, to se lisabonský klub střetne s GD Chaves. Následně ho na lavičce nahradí Keizer.

Keizer v minulosti trénoval Ajax a loni se uchýlil do klubu Al Jazira ze Spojených arabských emirátů. Sporting se s tímto klubem dohodl na odstupném a novému kormidelníkovi toto angažmá vynese jeden milion eur ročně, smlouva vstoupí v platnost v pondělí a poběží do června 2021.

Sporting je v tuto chvíli na třetím místě ligové tabulky a velmi dobře má rozehranou i základní skupinu Evropské ligy. Jeho výsledky rozhodně nejsou špatné vzhledem k situaci, v jaké se nacházel na konci loňského ligového ročníku a v průběhu léta. Po ztrátě pozic zaručujících Ligu mistrů dali svou nespokojenost najevo fanoušci, kteří během tréninku napadli hráče, na protest proti chování dřívějšího vedení následně klub opustilo několik fotbalistů a došlo i na opakovanou změnu trenéra. Důvěru původně dostal Siniša Mihajlović, po výměně vedení ovšem byl po několika dnech ve funkci propuštěn a na jeho místo byl dosazen Peseiro.

Autor: Tomáš Pavlík / sporting.pt

Komentáře (19)

Přidat komentář
Jandak

Reagovat
Han střelil první

Dobry napad? Spatny napad? Ma nejake uspechy? Mam obavy, ze to bude neco jako Vercauteren.

Reagovat
Jandak

Pred Ter hagem byl v Ajaxu.. převzal to po Boszovi.. a musím říct, že pod jeho vedením Ajax hrál tak hrozně, že se na to ani nedalo dívat a Dolberg se raději zranil po zbytek sezóny.. tehda.. takže tak ...

Reagovat
Jandak

Jo a jeho jediný úspěch je, že trénoval předtím Ajax Jong (rezervu). Nevím možná ho přehnaně kritizuji ale .. fakt to byla hrůza.. s týmem co hrál finále EL hrál v Eredivisie takovou tužku..

Reagovat
Frantszek

Nechápu, co byste chtěli. Po tom bordelu a obměně 3 místo a ztráta 2 body a budete si vymýšlet.

Reagovat
Han střelil první

Ta obměna nebyla nijak větší, než jakýkoliv jiný rok.

Reagovat
Frantszek

zijeme ve stejnem roce? V tom samem roce, kdy ze Sportingu odeslo tak cca 10 celkem zajiavych jmen? Hracu zakladu a prvnich, co jdou na radu pri stridani?

Reagovat
Han střelil první

Sporting takřka každoročně výrazně obměňuje kádr, letos byly sice problémy trochu větší, ale ze základu odešel jenom Gelson, William, Rui Patricio a Piccini. Úplně klasický přestupák ve Sportingu - Gelson a William by šli, ať by byla situace jakákoliv.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Beči

Absolutně nechápu. V lize z devíti zápasů 6 výher, jedna plichta a dvě prohry, třetí místo a ztráta dvou bodů na čelo a oni propustí kouče? Navíc potom, co se tam stalo loni? Absurdní.

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo hadr

Reagovat
Han střelil první

Tak je jasné, že jsi moc zápasů asi neviděl. Jinak proti Santa Claře trénoval už Fernandes.

Reagovat
Beči

Ne, opravdu neviděl. Ale důležité jsou výsledky nebo ne? Pokud by se hodnotila předváděná hra, Mourinho už by několik let byl v důchodu.

Reagovat
Han střelil první

Samozřejmě, že jsou důležité výsledky a Sporting prohrál s Bragou, Estorilem a Portimonense a to je začátek listopadu. To není úplně zvykem. Nehledě na to, že zápas v Poltavě se ukopal tak tak v nastaveném čase, stejně tak doma s Feirense, trapný zápas s Loures v plné sestavě ani není třeba zmiňovat. Třeba jsem vůči Peseirovi zaujatý a mám moc vysoké nároky, ale jsem moc rád, že je pryč.

Reagovat
FC Porto FC

Neověřený trenér. Nevím co si Sporting slibuje

Reagovat
Biozdenda

já myslím, že to nemá moc logiku. Ti co utekli zavčasu musí být fakt rádi

Reagovat
Ross Geller

Zlepšení výkonů a zisk titulu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
noustres

Siniša Mihajlovič verze 2.0? Už je na čase hledat nástupce. Tam to vedení musí bejt dobrý bordel. Každej si tahá za tu svojí šňůru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele