Spojené státy jsou bez trenéra, Arena rezignoval

13.10.2017, 17:07
Aktuality
Nového trenéra pro svůj národní tým budou muset hledat Spojené státy americké. Na svou funkci rezignoval Bruce Arena, který tak reagoval na senzační nezdar v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Ruska...

Američané neměli špatně rozehranou finálovou skupinu, v posledním zápase ovšem prohráli na půdě Trinidadu a Tobago a vyklidili postupové pozice. Přímo na turnaj se tak vedle Mexika a Kostariky kvalifikovala Panama, v baráži si o místenku na turnaji zahraje Honduras.

Arena v kariéře vedl spojené státy hned dvakrát a podruhé na lavičku usedl loni v listopadu, kdy nahradil Jürgena Klinsmanna.

"Trénovat národní tým vlastní země je tím největším privilegiem pro jakéhokoli kouče a přestože já tuto funkci dnes opouštím, jsem vděčný, že jsem tuto příležitost měl v průběhu kariéry hned dvakrát. Když jsem tým loni v listopadu přebíral, věděl jsem, že před námi leží velká výzva, pravděpodobně ještě větší, než si většina lidí dokázala představit. Všichni zúčastnění do toho během uplynulých jedenácti měsíců dali vše, bohužel to nakonec nestačilo. Žádné výmluvy, neodvedli jsme dobře svou práci a já akceptuji odpovědnost," řekl Arena ke svému konci.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to bylo jasny. Ja to vedel jeste nez rezignoval

Reagovat
smazaný uživatel

Tak budou mit jinou arenu...

Reagovat
celeb

Hala Houston!

Reagovat
mayday

Pokud dostal trenér úkol a rezignuje, ok, rezignace se přijme a každej z toho vyjde se ctí víceméně. Ale držet se u koryta zuby nehty, když nemám výsledky, nemám ani vizi a lidi ze svazu mě bez servítek grilujou přes média, to chce náturu.

Reagovat
REPLIKATOR

KJVCD

Reagovat
smazaný uživatel

Za to jak ho grilujou by měl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostoupili úmyslně. Bojkot Ruska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

stejně ukecali i Jarolíma

Reagovat
smazaný uživatel

Sebereflexe. A proto je u mě Arena pan trenér, ačkoliv Klinsmanna jsem viděl coby lodivoda USA daleko radši.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele