Spezii se pokusí dovést k záchraně Semplici

22.02.2023, 16:36
Aktuality
Leonardo Semplici (© AFP)

Leonardo Semplici se stane novým trenérem Spezie. Během středy již přicestoval do Ligurie, aby podepsal smlouvu do konce června. Jeho hlavním úkolem bude zachránit tým v Serii A, aktuálně dělí Aquilotti pouze dva body a jediná příčka od pásma sestupu. Ve funkci nahrazuje stejně starého Lucu Gottiho, který opustil kormidlo La Spezie po remíze na půdě Empoli.

Pro následující ligové klání proti Juventusu, ve kterém Spezia každopádně zapsala pouze čtvrtou porážku z posledních pěti ligových duelů, vedl mužstvo dočasně Fabrizio Lorieri, který působil u Gottiho jako asistent. Okamžitě po jeho odvolání se zjevily zprávy, že by se novým trenérem měl stát Semplici, a tyto spekulace se nakonec ukázaly jako pravdivé.

Kontrakt sice podškrábne pouze na čtyři měsíce, tedy do konce tohoto ročníku, pokud se ovšem Spezia zachrání, může být uplatněna opce na další období, tedy až do roku 2024.

Pětapadesátiletý kouč naposledy trávil svou kariéru v Cagliari, především je však známý za svou práci ve S.P.A.L. mezi lety 2014 až 2020, kde byl v únoru nakonec propuštěn. Dvakrát se mu mimochodem povedlo udržet klub v nejvyšší soutěži. Již během čtvrtka by měl Semplici vést první trénink.

Autor: Patrik Sandev / gonfialarete.com, twitter.com/NicoSchira

Komentáře (3)

Přidat komentář
10

Motta, Gotti, Semplici...a to jsem si o Spezii dlouho myslel, že to tam dělají fakt docela dobře

Reagovat
Largo

Tak zrovna Motta s Bolognou ukazuje, ze by to nemusel bejt spatnej trener. Jinak souhlasim, Semplici neni dobrou variantou.

Reagovat
Forza_Inter

Ten káder je až na možno 2 výnimky da SerieB, najnižšia navstevnost v lige....to radšej nech sa zachráni Verona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele