Spekulace médií se naplnily, Barcelona byla obviněna z korupce

10.03.2023, 16:48
Aktuality
Camp Nou (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Gazdo

Do nich zavriet toho zmrdika Bartomeua prosim

Reagovat
Greny

Ty vole hlavně že jim nehrozí žádný trest jako přeřazení nebo odečet bodů ..

V tom Španělsku to vedou fakt divne

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

ale od fans barcelony sa dozvieme ze to ze ich obzaloval stat je zasluha tebasa ktory ich ma beztak kupenych rovnako jak barcelona rozhodcov

Reagovat
EaP

Prečo pod každým článkom o Barcelone musíš púšťať tie svoje nezaujímavé a trápne komentáre? Ze je podaná obžaloba ešte stále neznamená, že sú vinný. Pokiaľ ich nemajú natočených na kazete dokážu im veľké hovno. 1,4 mega za 3 roky trvajúcu zmluvu je úplne bežná suma. Za toto by si si nekúpil ani zápas, nie ešte tri sezóny.

Reagovat
Kokesh

Jenže ono nejde ani tak o jakou částku, spíše komu byla poslána a v jakém střetu zájmů ten člověk zřetelně byl. To snad musí dojít i tobě, ne?

Navíc už v článku se píše, že jak klub tak i Enriquez platby nepopírají, tudíž o jakým prokazování videem tu píšeš?

Reagovat
Messiáš

Tak pokud se nemýlím, tak servis těch "služeb", ať byly jakékoliv, byly poskytovány synem Negreiry - Javim Enriquezem. Média tohle často zaměnují (madridská záměrně) nebo se to ztrácí v překladu. Slušilo by se dodat, že Javi Enriquez není viceprezident komise rozhodčích nebo čehokoliv. Klub si mohl být vědom spojení, při proplácení faktur Dasnilu, ale tohle mě přijde, že bude obžaloba muset prokázat.

Na twitteru kolovalo Javiho CV, ze kterého vyplývalo, že spolupracoval s celou řadou klubů na celé řadě věcí (od scoutingu mladých hráču, mental coaching, školení , datová analýza), takže v tomhle ohledu bude pro mě zajímavá informace, zda si vždycky ty externí služby fakturoval přes tatínkovu firmu.

Dle mého velmi laického pohledu ten případ má dvě roviny.

1) Ovlivňování rozhodčích, přičemž jsem opravdu zvědav, jak se dá vůbec něco prokázat. Předpokládám, že kromě těch faktur obžaloba nic nemá (ale třeba se mýlím)

2) Rovina střetu zájmu. O čemž píšu výše.

Prokazovat nic videem nikdo opravdu nemusí. Přijde mi jen úsměvný, jak se ten narativ snaží Marca a AS dennodenně přiživovat. I bez rozsudku se ke klubu již přistupuje s tím, že je vinen, mediální obraz se vláčí bahnem, což jde na ruku místním trollům, kterým si většinou stačí přečíst nadpis a mají jasno

V tuhle chvíli si neodvážím tipovat, co bude, jen doufám, že pakliže z toho Barcelona vyjde vítězně, tak se bude soudně bránit dále.

Verze CV, tady je trochu jiná verze než jsem viděl prvně https://twitter.com/Paso_D_Peatones/status/1626161662049804288/photo/1

Reagovat
Kokesh

Já to prakticky nesleduju, ale snad v každém článku co jsem našel se píše úplný opak toho co píšeš ty.

https://atalayar.com/en/content/great-shadow-suspicion-over-fc-barcelona

https://www.espn.co.uk/football/barcelona-espbarcelona/story/4878440/barcelona-say-payments-to-ex-vp-of-referees-were-not-a-conflict-of-interest

Cadena Ser i Mundo zveřejnili dokumenty, v kterých se objevuje zřetelná komunikace mezi Enriquezem a Barcou a poté skrz daňovou kontrolu firmy DASNOL 95 SL (rodinná firma, tu nevlastni jen jeho syn) odhaleny platby, které jsou nyní prošetřovány.

Reagovat
EaP

Ani to nieje pravda , že to šlo práve Negeirovi. Išlo to firme jeho syna. Stret záujmov to určite je. Taktiež je určite pravda aj to, že toto si malo bývalé vedenie postrazit. Ale postaviť na tom prípad korupcie bez co i len jedného priameho dokazu a bez svedka ? Ako chcú toto dokazovať? Ak príde Barcelona s reportami ako chcú dokázať, že ta cena za tie služby nieje adekvátna? Toto mi celé príde ako účelové obvinenie ci sa to niekomu páči alebo nie. Maju rozhodcu ktorý priznal úplatok? Pochybujem. Už by to bolo dávno vonku. Cele toto je len divadlo ktoré o pár mesiacov vysumi presne tak ako niekoľko podobných diskreditacnych kampaní

Reagovat
kilobyte

Ale za co běžná suma?

Reagovat
Messiáš

Viz výše, jen dodám, že vzhledem k spektru věcí, co ten mladej Enriquez ovládá, to naprosto klidně může být i scouting mladých hráčů ve Španělsku, což ostatně tuším Laporta někde říkal mimo "poradenské služby". Nemám tušení kolik tohle má stát nebo nemá

Reagovat
kilobyte

Mě jde spíše o to, že je to podle EaP prý běžná cena, ale jak to může vědět? Nebo snad ví, co přesně pro ně dělal?

Reagovat
Messiáš

To souhlasím, já si ostatně cenu nedovolím nějak hodnotit. Jen je mě vadí, že byl vyjmut ten scouting v nižších soutěžích a je to postavené na "poradenství".

Ale to už teď bude záležitost soudu, na druhou stranu, i kdyby ten výsledek byl pro nás pozitivní, tak ten škraloup na mediálním obrazu klubu tam zůstane

Reagovat
fenixLFC

pod kazdym clankom musis to vase debilne spravanie hajit? to je presne to na c narazam v uvodnom prispevku

Reagovat
EaP

Ja nehajim správanie jednotlivých členov vedenia. Naopak, ak tam od kohokoľvek z nich bolo niečo nekalé, musí ísť sedieť. Ale nepáči sa mi, že Barcelonu ako klub všetci vláčia bahnom. Ešte sa nič nedokázalo, nikto nieje obvinený ale už sme korupčníci. Pritom pri spätnom pohľade na tie sezóny to vyznieva neuveritelne , prinajlepšom vtipné, že sme mali ako klub podplácat alebo mali akékoľvek výhody v rámci La Ligy.

Reagovat
Tony Stark

Lebo Barcelona je prehnitý klub. Preto ju "všetci vláčia bahnom"

Podvody pri prestupoch, korupcia, bordel v úctovníctve, zaplatené tranže na pošpiňovanie vlastných hráčov a novinárov

Reagovat
kilobyte

Zrovna vy vidí ve všem pomoc Realu, takže se vám oplácí jen stejnou mincí.

Reagovat
Kluivert9

A zatím jsme se dozvěděli hovno od tebe, jako vždy. Btw, co ta juniorka?

Reagovat
fenixLFC

a ja som vysetrovatel alebo co sa chces dozvediet?to ze ste korupcnici uz vam nikto neodpare, najma ked vam to potvrdia aj sudne. a aka juniorka? myslis bayernu? juniorka, becko, nie je to jedno?

Reagovat
Messiáš

A nemělo by teda v civilizovaném světě fungovat to, že dokud nám to někdo nepotvrdí soudně, tak jsme bez viny a tak by se s námi slušilo jednat než "ste korupcnici uz vam nikto neodpare"?

Reagovat
fenixLFC

to ze ste davali peniaze bolo priznane. teraz este dokazat ze za to bola protisluzba aj v tomto ohlade. takze oznacenie ze ste platili rozhodcom sedi tak ako tak.

najvtipnejsi zaver by bol keby vma korupciu a kupovanie rozhodcov preukaze a liga vam neda ziaden trest...

Reagovat
Messiáš

Můžeš mi ukázat/citovat tu část, která by říkala či snad přiznávala, že jsme "platili rozhodčím"?

Pokud dobře chápu psaný text, tak jediné,co bylo přiznáno, je spolupráce Barcelony s Javi Enriquem, který žádnou rozhodcovskou či svazovou funkci neměl.

Reagovat
Gazdo

Tu stracas cas zbytocne

Reagovat
Kluivert9

Neodpáře? Prvně by muselo být co a to je hodně hodně daleko Klidně hráčům jako Mané, Kimmich, nebo Müller říkej béčko... tvůj přehled o Bayernu je evidentně stejnej, jako o Barce

Reagovat
USA_osloboditel

Do 3. ligy s nimi. Juventus tiež vyradili vtedy.

Reagovat
valloire

A to je překvápko co?

Reagovat
penepi

Toto je ozaj najsmiešnejší klub na svete.

Reagovat
CHONG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele