Sparťanské posily, záloha Slavie. Deset žhavých otázek před startem FORTUNA:LIGY

08.07.2019, 22:51
Názory a komentáře
V pátek to vypukne a nejlepší fotbalová liga bude zase zpátky. Proto jsme se v redakci rozhodli trochu se zamyslet a zatipovat si. Stanovili jsme si deset otázek, na které v tomto článku hledáme odpovědi. Jak si povede nováček z Českých Budějovic? Která sparťanská posila zazáří a která naopak selže na celé čáře? Jaký bude další vývoj talentů jako jsou Jan Matoušek nebo Alex Král? A zmizí Plzeň v propadlišti dějin, jak si fanoušci Slavie a Sparty už léta vroucně přejí? Na všechny tyto otázky odpovídají redaktoři Eurofotbalu Jan Pikous a Martin Vejdělek.

1. Bude Plzeň opět mezi dvěma nejlepšími?

MV: Ano, bude. Na západu Čech sice proběhlo výrazné omlazení a jejich faktická síla se dá ztěží odhadovat, ale nesmíme zapomínat na jeden faktor - na rozdíl od většiny předchozí sezóny bude na hrotu řádit reprezentační kanonýr Krmenčík. Kádr Sparty navíc nevypadá na výrazné zlepšení a jiný tým se na druhé místo těžko dostane.

JP: O Plzni se každý rok říká, jak už půjde do háje a nakonec skutek uteče jak Kopic po lajně. Na západě Čech to zkrátka dělají dobře a není důvod si myslet, že by to letos mělo být zásadně jinak. Oběma pražským "S" ale přece jen věřím o kapku více - odchod jednoho z nejlepších hráčů ligy Hrošovského bude bolet víc, než to může vypadat. Příprava na druhou stranu nevypadala vůbec špatně a když bude zdravý Hejda, čtveřice zadáků by stále mohla být na vysoké úrovni. Kdo ale bude dávat góly? Když Kayamba naváže na jarní formu, na předminulou sezonu si vzpomene zmíněný Kopic a Krmenčík se po zranění vrátí do bývalé formy, může to být veselé. Jinak to ale vidím na bronzové místo.

2. Jak se uchytí nováček z Českých Budějovic?

MV: Budějovice sice postoupily s mladým a nadějným kádrem, těžko ale (i vzhledem k nezkušenosti) věřit v jejich boj o první desítku. Ani mezi nově příchozími nenajdeme zkušené matadory, očekávat se tak od nich dá tuhý boj o záchranu a já věřím, že zásluhou baráže bude úspěšný.

JP: Jindra Staněk zaznamenal ohromný progres a bude podle mě patřit mezi top 5 gólmanů ligy. David Ledecký je kanonýr, za kterého by polovina ligových trenérů dala levé varle. K tomu legendární Jirka Kladrubský, který s přehledem může patřit mezi ligové osobnosti typu Baroše nebo Hübschmana a talentovaná sparťanská úderka ve středu pole. David Horejš přistupuje k fotbalu s nadšením i pokorou, ve funkci je už čtyři roky a i jeho zásluhou jsou Budějovice zpátky mezi elitou. Jedna nevídaná záležitost se mu už povedla - narušil trvání svatého jihočeského orloje Tobiáš - Cipro - Kotrba. Proč by nemohl podobné zázraky předvést i v lize? Desáté až dvanácté místo je podle mě zcela reálné.

3. Navážou na své loňské výkony talentovaní Hložek, Matoušek a Král?

MV: U prvního a posledního jmenovaného v to nemám nejmenší pochyby. Adam Hložek má díky svému nízkému věku a velkému talentu místo v sestavě Sparty téměř jisté, zvláště pokud ta nebude bojovat o titul. U Krále pozice tak jistá není, na druhou stranu třeba bude mít možnost sbírat zkušenosti v Lize mistrů, což je u takto ambiciózního hráče skvělá motivace. Horší to bude s Matouškem, který sice v dresu Příbrami patřil mezi komety uplynulé sezóny, ve Slavii se však výrazně neprosadil a příliš povedená není ani jeho příprava v Jablonci.

JP: Hložek bude na Letné patřit mezi hlavní kluky z plakátu a není se čemu divit. V šestnácti má skvělé fotbalové myšlení a fyziognomii jako pětadvacetiletý chachar, takže si to i s o generaci staršími protihráči může bez pardonu rozdat. Sázka na Hložka je navíc pro Sparťany nutná i z marketingového hlediska - po posledních sezonách průserů a Pokáče jsou už i ti nejkovanější z řad rudých příznivců pořádně naštvaní, a postavit tým kolem mladého talentovaného odchovance je to nejlepší, jak diváky v sedačkách udržet. Mladý ofenzivní univerzál si to navíc zaslouží, protože skutečně umí, což bude podle mě ukazovat i v této sezoně. Spolupráce na křídlech s Mobergem Karlssonem by mu mohla svědčit na výbornou.

Alex Král je jedno z největších překvapení předchozí sezony - přicházel jako back up na stopera a výhledová náhrada za Součka, teď bych se ale vůbec nedivil (i vzhledem ke Králově cílevědomosti a Součkově nové smlouvě s obří výstupní klauzulí), kdyby Eden opustil dřív než on. Skvělý hráč, který se bude neustále zlepšovat.

Jan Matoušek to nemá snadné. V Příbrami byl za krále (s malým k), ve velkoklubech to ale vzhledem ke svému založení bude mít vždy složité . Pokud chcete 90 minut držet míč, určitě ne s Matouškem na AM. Na severu Čech by mu to mohlo sedět v zápasech proti týmům velké trojky, v utkáních, v nichž bude Radův celek favorit, by možná stálo za to přepnout na rozestavení 442 (resp. 4411) a zkusit blonďatého rychlíka coby druhého útočníka pod Martinem Doležalem.

4. Jak si povede Baník? Vydrží Bob Páník na lavici do konce sezony?

MV: Tak povedený podzim jako ten loňský by v podání Baníku byl velkým překvapením, na druhou jarní výkony a výsledky byly hluboko pod jeho možnostmi. Letos se dá od Slezanů čekat boj v nabitém středu pole, třeba i proklouznutí do elitní šestky. Jestliže vedení Baníku podrželo Páníka po nezdařeném jaru, můžeme očekávat relativní pevnost jeho pozice, takže nepovažuju za příliš pravděpodobné jeho odvolání.

JP: Přál bych mu to, ale nevěřím tomu. Jaro bylo bídné a upřímně v současném kádru nevidím příliš velkou perspektivu. Slabá příprava, chybějící kvalita v ofenzivě, matné výkony hráčů, od kterých se přitom čeká, že budou tahouny (Fillo, Holzer). Možná se pletu a Baník top 6 udělá, ale spíše si myslím, že budou mít smolu.

5. Dokáže Mladá Boleslav s posilami provětrat "velkou trojku"?

MV: Středočeši mají veškeré předpoklady, aby nahradili v pozici pronásledovatele Jablonec. Velké trojce mohou být na dostřel, ale do ní se nejspíš nevmáčknou. Na druhou stranu, už se u Mladé Boleslavi někdy vyplnila předsezónní očekávání? Opět přišlo docela dost změn v kádru. Ačkoliv to vypadá, že Komličenko ve městě automobily zůstane, opustili jej Přikryl a několik hostujících hráčů. Teprve se uvidí, zda řada nových a v Čechách zvučných posil opravdu dokáže posunout Boleslav na špici.

JP: Daniel Pudil je trefa do černého, v páté nejlepší lize světa patřil za inventář a jakkoliv někdy návraty třicátníků ze zahraničí končí fiaskem, u pražského rodáka věřím tomu, že bude cennou posilou na hřišti i v kabině. Osobně možná naivně věřím i Pavlu Buchovi - sice si odchodem ze Slavie kariéru pořádně zašmodrchal, stále ale věřím tomu, že má dostatek talentu na to prosadit. Obzvlášť když se bude nadále učit po boku Marka Matějovského, což je i téměř v osmatřiceti letech playmaker jak fík. Boleslav v lize nudit nebude a útok na čtvrté místo určitě není nereálnou vyhlídkou. Škoda, že to bude zase každému jedno.

6. Bude Sigma a Bohemka pokračovat ve výkonech z konce sezony?

MV: Odchody Kalvacha a Lalkoviće sice můžou Olomouc mrzet, jejich kádr ovšem nadále má svou sílu a většina fanoušků by byla překvapená, kdyby se Hanáci jen trochu namočili do bojů o záchranu. Klokani v předchozí sezóně zdaleka nenaplnili očekávání, závěr jara však byl výrazně lepší. Nyní sice několik hráčů odešlo nebo jim skončilo hostování, z těch klíčových se ale jedná jen o Hůlku. Od obou týmů čekám umístění v prostřední skupině.

JP: Jarní fáze byla v Ďolíčku bída a nelze moc čekat, že by mělo dojít ke zlepšení. Ztráta Rudolfa Reitera bude mrzet a z posil do stropu zrovna neskáču. Jakub Rada už má to nejlepší za sebou a všemi vzývaného Podaného už považuji spíše za profesionálního instagramera. Od Sigmy pak stejně jako kolega čekám nudný střed a skupinu o Evropskou ligu.

7. Která ze sparťanských posil zazáří a která vyhoří?

MV: Největší předpoklady k příjemnému překvapení letenských fanoušků má dozajista David Lischka. Ten už v minulosti prokázal své nesporné kvality a rok patřil k základním stavebním kamenům jablonecké obrany, vzhledem k vážným zdravotním problémům se navíc dá očekávat větší trpělivost vedení s ním, což ve Spartě nebývá zvykem. S velkou pompou naopak přicházeli Kozák a Trávník. Přinejmenším u prvního jmenovaného se dá o jeho přínosu pro rudé silně pochybovat.

JP: Trávník je podle mě trefa do černého a osobně jsem čekal, že z české ligy půjde rovnou do ciziny. Kozák loni v Liberci zažil kariérní renesanci a o jeho kvalitách nelze pochybovat, záleží ale na tom, jakým stylem se bude Sparta vepředu prezentovat. Lischkovi lidsky neskutečně fandím a jsem nadšený, že se vrátil k fotbalu, sparťanská defenziva mi ovšem z velké trojky nadále přijde nejslabší.

U Andrease Vindheima jen těžko odhadovat, jak si povede, má ale jednu velkou výhodu. Na pozici startéra na pravém beku přichází za Ondřeje Zahustela, takže laťka není vysoko. Když dá občas přesný centr, Letná bude řvát nadšením.

8. Bude tato sezona labutí písní pro Pepu Hušbauera v Edenu? Má v nabitém středu zálohy ještě šanci?

MV: Ne, ačkoliv si na své šance bude muset počkat a smířit se s trochu horší rolí. Minimálně na začátku sezóny bude v popředí především středové trio Souček, Král, Stanciu. V evropských pohárech budou dalšími variantami téměř stoprocentně Traoré nebo Baluta, při rychlém evropském tempu Hušbauer nebude stačit ani Ševčíkovi. To ovšem víceméně platilo i v uplynulé sezóně, v níž exsparťanský záložník absentoval v ligové soutěži jen dvakrát - jednou kvůli trestu za žluté karty a jednou v posledním kole. Takovou minutáž (mimochodem nejvyšší v kariéře) Hušbauer očekávat nemůže, stále by se ale měl na hřiště pravidelně dostávat.

JP: Hušbauer je Karel Gott českého fotbalu. Podle mnohých už na výsluní dávno nemá co dělat, protože moderní trendy jsou jinde, on si ale pořád vede svojí. Není nejrychlejší, není nejpilnější a radši než presink si dá presso v kavárně naproti stadionu. Do určité míry si to ale stále může dovolit - jeho fotbalové myšlení a dar přihrávky či dalekonosné střely je na takové úrovni, že proti většině ligových chcípáků to bude stačit ještě pár let. V zápasech o něco, ať už v Evropě nebo v lize proti největším soupeřům, už ale Hušbauerovi pšenka tolik nepokvete, což se koneckonců ukazovalo už v minulé sezoně a bývalému hráči Sparty to nemusí vyhovovat. Pokud nás čeká jeho poslední sezona v Edenu, ve Slavii by si měli dát bacha na jedinou věc - aby odsud šel nejlépe do MLS nebo podobně daleko. Jinak by se totiž mohl objevit třeba u Šádka v Plzni. Kolem jednoho stárnoucího středopolaře už tam mančaft postavili.

9. Ukáže se teplická "čistka" jako dobrý krok?

MV: Předčasný konec Kuchtova hostování, odchod další čtveřice a přeřazení Kroba do B-týmu následované jeho odchodem do Jablonce. To vše jsou následky domácího debaklu 0:8 s Mladou Boleslaví. Zda se jim to vyplatí, to je asi nejtěžší otázka z této desítky. Takto razantně sáhnout do kádru bylo možná unáhlené řešení, ale o žádné klíčové hráče tímto způsobem Severočeši nepřišli. Jak se prosadí nové posily, kromě tuzemských hráčů i dva Rusové z Krasnodaru nebo jeden Španěl, je ve hvězdách.

JP: V Teplicích po ostudě v nadstavbě chytli takzvaný syndrom Pavla Janegy, neboli Za všechno může Krob. Pokud jde čistě o hráče, kteří odešli, možná to žádná velká škoda nebude, je ale otázkou, zda tohle teatrální gesto (po sezoně, která stále skončila postupem do předkola o EL), neudělalo v kabině větší brajgl než užitek. Když si k tomu připočteme mnohoznačné posily a zklamaného Horu, který toužil po přestupu, Teplice mi z toho vychází jako žhavý kandidát do skupiny o sestup. Standa z Kladna je sympaťák, nečeká ho ale vůbec snadná sezona.

10. Naváže Jablonec na skvělé výkony z posledních dvou sezon?

MV: Určitě bych se nebál o umístění Jablonce v horní polovině tabulky, ale minimálně začátek sezóny pro něj bude velmi náročný. Nejenže kvůli předkolům Evropské ligy čeká Severočechy nabitý program, navíc čelí velké výzvě v podobě zapracování nových hráčů do kádru. Jelikož především v obranné řadě přišlo velké zemětřesení, obával bych se právě o tuto herní disciplínu.

JP: Nabízí mi tři plus jedna, abych jim hrál stopera, zpíval kdysi Michal Tučný a možná by se s podobnou nabídkou setkal i dneska - od Petra Rady, který má ve středu obrany zatracený problém. Lischku s Hovorkou si rozebrala pražská "S", Jugas s Kubistou mimo hru. Začátek ligy bude pro severočeský tým krušný, jsem zvědavý, jak se pod náročným trenérem povede Plechatému. V ofenzivě má ale legendární Plukovník široké možnosti a čtvrté místo z toho podle mě bude. A pak přijde další výprodej směr Eden a Letná.

Autor: Jan Pikous, Martin Vejdělek

Komentáře (174)

Přidat komentář
Coutinho10

OT: venku je už i 2. díl Totáln! sezony a hlavně ta druhá půlka super s nosem Trpiše a nepřestupem Ngadea

https://www.youtube.com/watch?v=5uahZQYaOyk

Reagovat
smazaný uživatel

Super a ty ostatní díly budou určitě ještě lepší, o přípravě toho nejde udělat tolik jako pak o zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kde najdu 1.díl? Z ytb zmizel.

Reagovat
PlackaSKS

Fb pepi bican

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, snad to tam odpoledne bude

Reagovat
smazaný uživatel

Časem to snad vrátí i na youtube, teď asi řeší něco s právy.

Reagovat
PlackaSKS

Podle mě to budou prodávat

Reagovat
Coutinho10

tak to je velka skoda, ze to sundali

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak první díl moc krásný. Ale asi to bude problém kvůli těm sestřihům, stejně jako dostal ban můj oblíbenec CITRUS.

Reagovat
Coutinho10

j debilni prava no

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se mi víc líbil ten první, ale i druhý dobrý.

Reagovat
Coutinho10

jj první lepší a u toho druhýho mě to chytlo až od toho nosu Trpiše

Reagovat
smazaný uživatel

Od Holzera se ceka, ze bude tahoun??? Aha...

Reagovat
Banikovec7

Ja bych to od nej, jakozto nejdrazsiho hrace kadru, cekal.

Reagovat
lichna.

Tak samo matne výkony Filla. To jako soudí podle toho jak hrál na jaře na úplně jiném postu než bude hrát teď?

Hrozné bludy..

Reagovat
Liquid

1 - ano bude, Plzeň skončí 2.

2 - ČB budou hrát baráž o udržení

3 - Hložka zraní Bořil, takže nenaváže na nic, Matoušek sem tam, králem bude Král

4 - Baník bude hrát baráž o udržení a pochopitelně Páník bude vyhozen už na podzim, po tom co po něm hodí v kabině Baníku Baroš svázané kopačky

5 - Boleslav skončí 5.

6 - Sigma spadne přímo do 2.ligy z 16.místa, takže nenaváže na nic, Bohemka bude hrát hranu těch 2 posledních skupin, čili tak kolem 10-13.místa

7 - ve Spartě nezazáří nikdo, naprosto vyhoří Kozák

8 - Hušbauer už bude nastupovat méně, v pohárech už bude pouze paběrkovat

9 - Teplice budou rovněž hrát pouze skupinu o udržení, kádr tam není kvalitní

10 - Jablonec skončí na 4.místě, čili ano

Reagovat
Azazelo RD

11 - Hradec neschválí zadávací dokumentaci na stadion.

Reagovat
Stamby

12 - Tvrdík nasdílí přes 9000 tweetů, ale jen tři fotky z vířivky

13 - Řehtačka v Jablonci bude

Reagovat
smazaný uživatel

14 - Liquid přestane brát drogy.

Reagovat
smazaný uživatel

Těm prvním 13 bych možná i věřil, ale tohle je sci-fi.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
dinss

Opět si projevil svojí chytrost.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty ses na to opet chytil, tak kdo je ted vetsi mongol ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

V záplavě zdejších mongolu se zde ztratíme.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajímalo, kde by měl nabrat Baník lepší kvalitu do ofenzívy? Jako reálně mě to zajímá...Jestli jsou Diop, Kuzmanovič, Smola, O. Šašinka a Baroš jen průměrní na ligu, tak fakt nechápu...Holzer tahoun mužstva v jakém vesmíru Fillovy výkony na pravém beku úplně o něčem jiném než v záloze...

Já Baník jebu za to, že si nechal Páníka a tím si myslím že budeme ztrácet, rozhodně ne kvůli nekvalitě kádru...To, že udrželi opět kádr pohromadě a ještě ho posílili o tom ani zmínka, což jaké mužstvo kromě top trojky může říct...Perspektiva OK, ale jakou perspektivu mají třeba kádry Jablek nebo Bolky napěchované hráči na hostovačkách...Když řeknu A, tak bych měl i B.

Reagovat
El-Pistolero-68

On tam pise, ze se od Holzera cekalo, ze bude tahoun. Coz po prichodu ze Sparty predpokladam cekalo. Ze jim neni, je druha vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho bral jako rozšíření konkurence , na to být tahoun musí mít ten hráč i nějaký leadership, něco v sobě, vzít na sebe odpovědnost když mužstvo nešlape, ne se ze všeho posrat, schovávat se, tak Holziho prostě vidím, vždycky mi takový připadal, i když fotbalově je dobrej, to nepopírám. Kdyby to byl ale takový borec, tak ve Zlíně víc zazářil, prostě je jen lehce nadprůměrný ligový fotbalista...

Fillo mi jako přirozený tahoun přijde, hodně jsem mu nadával za jeho výkony na RW, ale na RB se zdá se našel a spolupráce s Reiterem by mohla být zajímavá.

Celkově si myslím, že ten kádr naskládáme úplně blbě, i když k tomu mám své výhrady, kvalita se postupně zvyšuje, nechodí tu hráči hostovat. Ta závislost na hráčích nad 33 let je velká hlavně na obou krajích obrany, tam víceméně, zvlášť po odchodu Helešice na další hostování není nikdo moc kvalitativně srovnatelný. Závislost na Barošovi, Laštůvkovi či Procházkovi je ale daleko menší než byla před rokem a i když byly nabídky, tak kádr neopustil nikdo z klíčových hráčů. Největší mínus vidím prostě v trenérovi...

Reagovat
smazaný uživatel

*neskládáme

Reagovat
Banikovec7

Tak v te sestupove sezone to vypadalo, ze by z nej tahoun byt mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že ne, ale od té doby to nepředvedl nikde ani jednou.

Reagovat
Miguel19

Výrazné omlazení

Reagovat
meno

Už jsem to postoval pod startovní rošt, tohle je aktuálnější a víc se to hodí

Týmy

Výhra Slavia

Překvapení - Budějky (budou hrát příští rok o EL)

Zklamání Baník a Liberec - baráž o udržení

Sestup - Karviná

Postup do ligy - Brno

Hráči

Nejlepší střelec - Júsuf

Nejlepší asistér - Stanciu/Hušbauer

Překvapení ligy a nejlepší gólman - Staněk

Zklamání - Rada v Bohemce (zase se chudák zraní...)

Největší přestup - 15M Souček do Bundesligy 1.1.2020

Největší přestup v rámci ligy - 2,5M Kalvach po skvělém podzimu do Slavie.

Reagovat
mistr129

Jestli bude Jusúf nejlepší střelec, tak si na památku pořídím velblouda

Reagovat
Jirka3811

Těch 15 míčů za Součka není myšleno v eurech ,že ne ?

Reagovat
meno

Je. Má výkupku. Po naprosto výborné prezenteci sebe sama v LM na něj bude fronta. Nakonec si vybere Lipsko.

Reagovat
Jirka3811

Ty jo kdyby svoji fazónu potvrdil příští sezónu tak neřeknu ale 15 mil v eurech je přehnaný

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
dinss

Reagovat
meno

Už jsem vsazenej ohledně Budějc, že když nebudou hrát kvaldu, tak se přejmenuju na (půl?)rok na nerozumim herectví

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Souček půjde do Bayernu?

Reagovat
meno

Psal jsem výš, že do Lipska

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, Lipsko určitě dá 15 mega eur za skoro pětadvacetiletého týpka z české ligy

Asi tak, Souček je výborný na českou ligu, ve Slavii jste si z něj udělali skoro nového boha, což určitě není špatné, ale ta výkupka je naprosto šílená, sorry jako, to nemůže žádný klub dát, kdyby 10, tak se o tom můžeme bavit, ale za 15 fakt není, objektivní fanda u něj vidí třeba jeho techniku a ta není na takovém levelu. Bohužel objektivní fanda nejsi ty, ani pan Tvrdík...

Jestli někdo z vašeho kádru má takovou cenovku, tak kdyby se mu povedla sezóna + třeba EURO s repre, tak je to Král, tam je ještě vysoký potenciál + zdá se mi komplexnější než TS pro top ligy.

Za 15 minimálně by měl odejít Hložek, dokážu si představit, že odejde i za 500 mega s dalšími podíly na jeho přestupech...Mimochodem, tohle jsem o něm psal i loni na podzim a i samotní sparťani si ze mě dělali srandu, že jsem se asi moc načichal toluenu...Teď nevím, kdo je blíž k pravdě...

Reagovat
ratusek

No čichat toluen budeme na podzim muset čichat všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, Ostrava pyčo, ale co čuchají někteří borci hlavně ve Vršovicích mi nějak jasný není

Reagovat
verv

Reagovat
Pony Slaystation

tolik práce a k ničemu

Reagovat
Spejbl

asistér

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
3M

Dobrej článek, díky

Reagovat
Spalovač šancí

11. Vydá TK27 nový singl?

Reagovat
Kang & Kodos

Už vydal

Reagovat
3M

Sračka jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

Piky myslím v těch odpovědích moc tlačí na pilu a snaží se být vtipný za každou cenu. A výsledkem je hromada špatnejch vtipů a pár dobrých.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Gareth Bale 11

strašně na sílu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sosna

Reagovat
Radar

Reagovat
kezba1

Reagovat
iamek

Reagovat
Pony Slaystation

dal si málo pika

Reagovat
Le Gunner

Bohužel...

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi byla narazka na Zahustela .

Reagovat
verv

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Kang & Kodos

S většinou věci souhlas. Ale pravou kouli za Matějovskýho bych fakt nedal. A levou za Ledeckýho už tuplem ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

15 - K&K nemá koule.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jsem za pocet clanku o lize rad

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
sosna

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lof

Reagovat
Jirka3811

Eště mi tu chybí otázka a tip jak dlouho vydrží Franta Kardiak u Karviné a architekt fotbalu pro lidi ve Zlíně.Letošní Berbr liga bude mega mega zajímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

U většiny Pikousových zhulených odpovědí jsem se upřímně pobavil. Zásadně ale nesouhlasím s tím, že Hušbauer je Karel Gott českého fotbalu. Kája Gott českého fotbalu je přeci Péťa Čech.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád. Chtěl jsem to i vzhledem k charakteru článku pojmout trochu v nadsázce, který vtipy jsou dobrý a který blbý už nechám na vkusu každýho čtenáře.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Někomu to sedne, někomu méně

Reagovat
Petr325

Cajk, dobrý čtení

Reagovat
Le Gunner

Určitě odlehčený formát takovému článku patří, jen bych to možná trochu zredukoval, ale to si člověk nevybere...

Reagovat
smazaný uživatel

JP mi dle odpovědí prijde jako namistrovanej píčus.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro picuse kazdy picus. Trochu nadhledu by neuskodilo .

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle neustale omilanej a parafrazovanej citat poloretarda z americkyho filmu je jedna z nejvetsich curakovin modernich dejin... asi nejvetsi hned po milionu chvilek pro demokracii

Reagovat
kilobyte

Pro poloretarda každý poloretard.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
fantomas

To je dobrý tohleto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude ten Sivok v Budějovicích, nebo ještě čeká na lepší nabídku?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim furt čeká.

Reagovat
ratusek

Působí to komicky. Čeká na lepší nabídku a když nepřijde tak teda vezme za vděk Budějovicema. Ti z toho taky musí být nadšení, když doted neví s jakejma stoperama budou hrát

Reagovat
mayday

Holt taková je situace a i kdyby jim řekl v den prvního kola, že tam zůstane, tak budou skákat ritbergry.

Reagovat
ratusek

Tak jasně, že hráč je to pro ně top. Ale kolik takových návratů vyšlo? Zase uplná sranda liga nejsme.

Oni by se takyměli sehrát. Je možné že jim obrana bude dělat školácké chyby, ten rozdíl vůči druhé lize je obrovský a navíc ani neví s kým budou hrát. Ikdyž pčoítám s tím, že bez Sivoka

Reagovat
Vincent Vegan

Však on s nima snad normálně trénuje a hraje přípravný zápasy, nebo ne? Tak už by, pokud zůstane, sehraní být měli.

Reagovat
GabrielBatistuta

A pokud nezůstane, tak zabíral místo na sehrání v přípravě.

Reagovat
JessePinkman

Ale ví to moc dobře, stopeři by měli bejt stejní jako minulou sezónu. Tedy Havel s Novákem, za nimi mladý Talovierov. Sivok by byl takový bonus, jeho postoj se mi ale moc nelíbí. Co jsem slyšel, tak podle výkonů si ani už moc vybírat nemůže. A jinak děkujeme za Helešice.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak hlavně Sivok se takhle nechová poprvé, už podobné jednal se Spartou.

Reagovat
ratusek

No právě, mě jde o jeho postoj a chování. Jak to vypadá, tsk se kluby o něj moc nepředhánějí

Reagovat
meno

Mimochodem, co si myslíte o téhle sestavě:

Trmal

Král, Panák, Lischka, Holzer

Sáček, Kalvach

Hložek, Matoušek, Hašek

Drchal

Je to (podle transfermarktu) nejhodnotnější sestava českých hráčů v lize, kterým je 23 a níž let.

Reagovat
Kiwi-21

Král napravo určitě ne a Panák z Drchalem, jsou dlouhodobě zranění

Reagovat
dejvikker

No a co?

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechapu

Reagovat
meno

Sestavu vygeneroval transfermarkt, já osobně bych to postavil jinak.

Reagovat
Logan

že dávat Krále na beka je nesmysl, to bych je radši vyměnil se Sáčkem

Holzerovi je pořád míň než 23?

Reagovat
smazaný uživatel

"Kterým je 23 a níž let". Holzerovi bude 24 až v srpnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Logan

Já myslel že je mu tak 25, no ...

Reagovat
meno

Když vyjmu zraněné, sestava se promění v tuto:

Trmal

Sáček, Král, Lischka, Holzer

Bucha, Kalvach

Hložek, Květ, Hašek

Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Květ jako 10tka?

Reagovat
meno

Říkám, že to generuje transfermarkt Musí tam mít minimálně 1 zápas, Král má 3 na OP a taky je tam umisťovanej

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole a co ze jsou zraneni do prdele?

Reagovat
Kostomlat

Ja se těším na big divadlo v podání csaplara

Reagovat
meno

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Aby to nebyl big problem.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem z toho trochu nerózní

Reagovat
Kostomlat

v klidu, Csaplár chce hrát pohledný fotbal i s antitalenty

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Minule 5, teď 10, co bude příště? 20 trapasů Jana Pikouse?

Reagovat
Zark

Reagovat
Jolly Roger

Hušbauer je Karel Gott českého fotbalu.

Reagovat
mayday

Já tipuju pořadí stejný jako poslední ročník, mistr Slavia, pak Plzeň a třetí Sparta. Za nima Gablonz, Bolka, možná Olomouc. Na přímej sestup Karviná, hodně na spodku a boj o vyhnutí se baráži Příbram, Budějovice, možná Bohemka. Zbytek střed tabulky.

Reagovat
FCSL
Reagovat
FCSL

https://www.youtube.com/watch?v=AOhMUcvjcfo

Káfa by chyběl Jinak celkem dobrá atmoška v týmu, bejt tu pořádnej útočník, nakonec bych to viděl docela pozitivně

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo mi říkal, že jdete po někom z dua Pulkrab-Juliš. Jinak máte Kuchtu s Musou a loňsky podzim jste taky zvládli bez pořádného hrota.

Reagovat
FCSL

To jsme měli Ševčíka a Potočný dával goly Kuchta hrál v přípravě asi 30 minut, Musa nic moc, vypadá to na jedničku na Pázlera zatim, což je taky nic moc. A Pulky s Julišem jsou dlouhodobě zraněný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim.

Reagovat
Uwe háže buly

Juliš asi ne, je po zranění.

Reagovat
Greny

oba zraneni ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je zraněný každý druhý, ztrácím v tom přehled.

Reagovat
dejvikker

Ano

Reagovat
PlackaSKS

To je dobře, proč pořád hostování když všude ukazuje, že u nás stejně nemá nárok se prosadit. Takhle je lepší pozice i pro něj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Mne by se libilo nejaky predkupni pravo jako u Holika, ale vzhledem k tomu, ze jsme to neuvyuzili ani u nej, tak je to asi sumak.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
db18

Reagovat
ondrasch77

Za rok ho budete vykupovat za 20 mil z Liberce

Reagovat
Coutinho10

to je klidne mozny...mohla by tam bejt nejaka predkupni vyhoda

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

A Pokornýho nechcete?

Reagovat
FCSL

Jako asi je na tom fakt špatně no, když radši berem Chaluše než odchovance, kterej nám vydělal slušný prachy

Reagovat
smazaný uživatel

V Bohemce byl naprosto šílenej, ale Chaluš ani v Příbrami nehrál každý zápas

Reagovat
El-Pistolero-68

Tvl, co se s tim Pokornym stalo, ze uz nema ani na Bohemku.

Reagovat
ondrasch77

Nic, kdysi se mu povedlo v Liberci pár zápasů a byl z toho hype jak prase...

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
El-Pistolero-68

A par ve Francii zpocatku.

Ne, neco musel prece umet. A je silene, v jakem stavu se vratil. Asi psychika v prdeli a ani Trpis uz ho nedokazal nastartovat.

Reagovat
ondrasch77

V Montpellier s ním v sestavě prohráli 8 zápasů z 13-ti...

Reagovat
El-Pistolero-68

To nevim, ale pely se tady na nej docela chvaly, ze hral patril k tem lepsim v tymu. A hodne lidi se divilo, ze ho pak trener zarizl. Nemel i dobre znamky nahodou?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim. Ten jeden přátelák v repre byl dobrej.

Reagovat
PavlíčeQ

Karafiát nepřijde, místo něj jsme radši vzali Plechatýho zadarmo na hostovačku

Reagovat
ondrasch77

To už i ten Chaluš na přestup by byl lepší...

Reagovat
Rarášek

To fakt nechápu, ten kluk na to ještě ani omylem nemá .

Reagovat
smazaný uživatel

a možná ani mít nebude

Reagovat
db18

Teprv se ladí podmínky, tak tomu nevěřím, leda by ho Slavia pustila zadarmo.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dost bych se divil, kdyby nám Karl něco platil. To spíš my ještě zaplatíme jemu.

Reagovat
exse

Jako třetí stoper proč ne. Kdyby přivedli nějakou kvalitní desítku a jedno křídlo, tak by to byl náš nejlepší přestupák za x let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele