Sparťanky vypadly v prvním kole Ligy mistryň s Curychem

16.10.2013, 22:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč ty švýcarky byli všechny hubený a sparťanky jsou takový urostlý ?

Reagovat
smazaný uživatel

svajciarky su technicky a spartanky silove typy :D

Reagovat
smazaný uživatel

KONECNE HEZKE DIVKY!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To mas na mysli toho muflona z fotky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toho teda?

Reagovat
Milan.B

mrochty su to

Reagovat
smazaný uživatel

Mluv česky k*rva!

Reagovat
Milan.B

bez spat

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, jak umis poslouchat..

Reagovat
smazaný uživatel

to tě učí doma ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal neni o kráse, idioti..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo mězi švýcarkama bych si vybral hned několik, třeba golmanku, mezi sparťankama ani jednu, možná kdybych zavřel oči tak dvě tam jdou

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna když vidim tuhle fotku tak je jasný kdo má navrch vy Švýcaři

Reagovat
smazaný uživatel

oni nemaju moc pekne zeny vsetko pekne co tam maju su akurat tak juhoslovanky ukrajinky albanky

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to novýho trenéra. Co třeba stistko Pesice?

Reagovat
smazaný uživatel

ta co prisla v 55.minute...ty vole to je meno fakt za trest

Reagovat
smazaný uživatel

Já znal jednu co se jmenovala Píčová. Nechci domýšlet, jak se jmenuje její otec.

Reagovat
smazaný uživatel

a vas tenista je Jebavy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Slovácku bylo dřív celkem časté příjmení Šulín. Ale poslední dobou jich z nějakého neznámého důvodu ubývá.

Reagovat
smazaný uživatel

asi sa nedrzia mena

Reagovat
smazaný uživatel

Václav Jebavý.

Reagovat
smazaný uživatel

v Počernicích zas bydlí Josef Šukal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja znam fotbalistu Vitamvas.

Reagovat
vlastik

když na iDnesu zavedli poviné registrace na své jméno, tak tam chvíli v diskusi figuroval Vendelín Nachcalnazeď. A taky si vzpomínám na jednoho pána, který se jmenoval Ptáček a byblel ve Štěrbině

Reagovat
F.Torres

Koho to zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Počet zobrazení: 507

Reagovat
F.Torres

souhrn kvalifikace 7500 tady z těch 500 si sotva 10% přečetli článek, takže 50 lidí, to není moc zájem, z těch 10% se zajímá o ženskej fotbal dalších 10%, tak jsme na 5 lidech, gratulace

Reagovat
k0udy

Kde jsi koupil tu vesteckou kouli?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
F.Torres

a když už jsme u toho, tak se tady stejně všichni baví o kravinách a ne o ženským fotbalu, z toho je taky vidět zájem

Reagovat
TheAdy

Počet zobrazení: 527

Reagovat
Aldeano

Počet zobrazení: 538

Reagovat
Manik...

553

Reagovat
TheAdy

sto posral línej udělat ctrl+c a ctrl+v ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Když už je tady článek o sparťankách, tak sem můžu dát tohle. Mně se líbí ta brunetka Markéta Ringelová a brankářka má zase dobré vzory.

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/182032/tohle-jsou-sexy-spartanky-v-lize-mistru-bojuji-do-roztrhani-tela.html

Jinak mě ženský fotbal zajímá, i když spíš na mezinárodní úrovni. Fandím Američankám.

Reagovat
Aldeano

Hope Solo

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Američanky? Tak to opravdu ne, tým který si kupuje výsledky na velkých akcích viz. semifinále a finále OH 2012 těm fair play nic neříká viz jejich surová hra v přátelácích. Pro mě je jenom jedna reprezentace a to je Nadeshiko.

Reagovat
monty25

Co to meleš? V semifinále OH 2012 nezvládla rozhodčí zápas na obě strany. V 1. poločase nepískla jasnou penaltu po faulu na Alex Morgan. No a pak vůbec nepotrestala tuhle prasárnu od Tancredi, která šlápla na hlavu Carli Lloyd (viz odkaz)... Je tedy fakt, že před tím vyrovnávacím gólem na 3:3 rozhodčí poškodila Kanaďanky tím odpískáním nepřímého kopu, ale za následnou penaltu si mohly Kanaďanky zase samy, protože to vůbec nemusely blokovat rukou. Každopádně, ten nepřímý kop byl nesmysl... Ale jak říkám, rozhodčí nezvládla zápas na obě strany.

http://www.youtube.com/watch?v=Z7BFROI7oIU

No a ve finále s Japonskem si nepamatuju, že by byl nějaký extra sporný moment... Americké holky vyhrály zcela férově a po tom nešťastně prohraném finále na MS 2011 si to zasloužily.

Reagovat
smazaný uživatel

Hochu tak ty máš asi vlčí mlhu, v semifinále rozhodčí ani kanadskou golmanku neupozornila a hned jí pískla držení míče šest vteřin, potom si vymyslela penaltu která vůbec nebyla v nastavení deklaruje 2 minuty ale nastavuje čtyři a o finále snad ani nemá cenu mluvit jasná ruka americké hráčky v pokutovém uzemí či držení Saki Kumagai jako při ragby. Hochu ferové to určitě nebylo a mužes si o tom myslet co chceš. A to ani nemluvím o tom, že japonská hráčka Utsugi přišla o OH jenom proto, že američanka Loyd hrála v přípravě jako prase a brutálně jí zranila.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
monty25

No, ty taky nejsi zrovna objektivní... Jak už jsem řekl, ten nepřímý kop (kvůli tomu držení míče brankářky) byl nesmyslný, ale penalta vymyšlená určitě nebyla. Vždyť tam kanadská hráčka jasně zablokovala střelu oběma rukama, které rozhodně neměla u těla... No a na druhé straně říkáš, že se měla pískat penalta v tom finále s Japonskem. Jako uznávám, pískat se určitě dala (ruka směřovala k míči, i když zároveň taky k tělu), ale v tomhle jsou fotbalová pravidla prostě dost na vodě a záleží, jak to posoudí rozhodčí. Tahle rozhodčí to asi posoudila tak, že ruka byla u těla a hrálo se dál. Takže tady bych viděl nedostatky v pravidlech (rozhodčí si "obhájí" skoro cokoliv), než někoho neprávem obviňovat z kupování zápasů... Co se týče toho držení při standardce, tak to by se taky stávat nemělo, ale takových soubojů je před každým rohem nebo standardkou v každém zápase mraky. Kdyby se všechno pískalo, tak by se kopalo možná deset penalt za zápas... No a jak píšeš o tom zranění japonské hráčky v přípravném zápase, tak to jsem neviděl. Pokud to tak opravdu bylo a Carli Lloyd udělala nějaký ostrý faul, tak to určitě neobhajuju. Přesto si myslím, že Carli rozhodně není nějaká zákeřná hráčka... Mimochodem, Američankám se taky v přáteláku před LOH 2008 v Pekingu ošklivě zranila nejlepší útočnice Abby Wambach a taky se s tím musely vyrovnat. A vyrovnaly se s tím tak, že i bez ní získaly zlato.

Zkrátka a dobře: Americké holky si to zlato zasloužily. Ve finále byly v rozhodujících momentech lepší a efektivnější, až po tom gólu na 2:0 polevily a pak byly lepší Japonky. Je fakt, že v té poslední půlhodině měly Američanky štěstí, že nedostaly vyrovnávací gól a hlavně je výrazně podržela Hope Solo. Podle mě v tom olympijském finále měly právě to štěstí, které jim rok předtím chybělo ve finále MS, kde byly určitě aktivnější než Japonky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dost dobře pamatuji jak kanadané protestovali a psali do novin různé články o zářezu a podvodu nechci to nějak přehánět, ale kdyby to bylo v pořádku tak to asi nepsali. Je pravda, že třeba japonský trenér Norio Sasaki se na to vůbec nevymlouval a řekl: "to je fotbal" já to tak klidně přijmout nemůžu, ale budiž stalo se. Kdyby zahrála rukou japonská hráčka tak rozhodčí USA penaltu pískne. Ale to jsou spekulace. Prostě vždy jim šli na ruku, ale přitom to USA vůbec nepotřebují. Zranění Rumi Utsugi bylo v přípravě a Loyd tam prostě šla jak blázen úplně rudo před očima a zranila jí a Rumi se z toho lízala 5 měsíců. Přitom se to stalo tři týdny před OH a v tom zápase o nic nešlo. Ale není to jenom Loyd třeba Wambach hraje dost nečistě a neustálé fauluje loktem. Prostě v ženském fotbale dlouho platil vzájemný respekt, ale právě hráčky USA ho moc nemají a když oni nemají respekt a úctu k soupeři nemůžou čekat že já či jiný fanoušek budou mít respekt k nim. Pro mě Fair Play není jenom prázdné slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a k finále neřekl bych že byli USA lepší v prvním poločase tam měla Yuki dost šancí ale USA zachytala Solo a ve druhém kdyby Mana Iwabuchi dala na 2:2 nikdo nemohl říct ani popel. Lepší rozhodně ne, spíš šťastnější.

Reagovat
monty25

Jo, Kanaďané protestovali, že byli před tím gólem na 3:3 poškozeni. Ale už jaksi nezmínili, že v 1. poločase jim rozhodčí odpustila jasnou penaltu a potom Tancredi za šlápnutí na hlavu neviděla žádnou kartu. A co si pamatuju, tak to nastavení v prodloužení se protáhlo hlavně kvůli tomu, že Kanaďanky zdržovaly. Nakonec se jim to nevyplatilo... Že šly rozhodčí Američankám vždycky na ruku? Tos asi neviděl čtvrtfinále MS 2011 proti Brazílii (opakovaná penalta, gól Brazílie z ofsajdu). Nebo třeba letos ve finále Eura mezi Německem a Norskem kopaly Norky dvě penalty, které vůbec neměly být (naštěstí to neovlivnilo výsledek, protože ani jednu nedaly). Ale taky kvůli tomu nepodezírám Norky, že měly koupenou rozhodčí. Prostě rozhodčí někdy nestojí za nic, tak to zkrátka je... A že se americké holky nějak vymykají fair play, to si teda rozhodně nemyslím. Třeba taková Marta zase hodně simuluje a našly by se i další hráčky... Abby Wambach je prostě typická hrotová útočnice, která má figuru pro osobní souboje. Někdy možná hraje tvrdě, ale že by byla zákeřná? Podle mě to není zas tak horké... Jinak mně se z amerického týmu nejvíc líbí Hope Solo, Alex Morgan a Sydney Leroux.

Co se týče ještě toho finále, tak jsem napsal, že v rozhodujících momentech byly Američanky lepší a efektivnější, což podle mě odpovídá skutečnosti. Jinak byly určitě šance na obou stranách a je naprostá pravda, že Hope asi čtvrt hodiny před koncem udělala zákrok, který byl rozhodujícím momentem večera. Díval jsem se na to už hodněkrát a mohl bych klidně znova. Mimochodem, před začátkem olympiády jsem si vsadil, že americké holky vyhrajou zlato a vyneslo mi to litr.

http://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/08/Hope-Solo-Save-Japan-USA-Gold-Medal-Game-Olympics-London.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře dokážu uznat že proti Kanadě dělala rozhodčí chyby na obě strany, ale finále o tom žádná prostě Nadeshiko dvě penalty upřela a jedna byla tisíci procentní a ono je rozdíl kdyby to bylo 1:1 do poločasu tak věřím že by to holky vyhráli. Schválně jsem sledoval na euru tu samou rozhodčí z Německa a ejhle najednou pískla dvě penalty za úplně tu samou ruku ve vápně to mě prostě hlava nebere stojí tam vidí to, ale na OH to nepískne, ale tady úplně bez problému. No prostě mě to smrdělo, ale uznávám že s těma kupovanýma zápasama to z mojí strany bylo trochu tvrdší. Jinak americké pojetí fotbalu je podle mě hrozné oni prostě soupeřky přehrávají svojí fyzičností všechno kopou na přední útočnice a tak dávají góly připomíná mě to prostě takový ten mužský nekoukatelný fotbal kdy se všechno nakopává a ve středu zálohy kombinace jaksi neexistuje a takový fotbal jí osobně nemám rád. Samo jiným to neberu. Jinak já mám stažené všechny zápasy Nadeshiko někdy od roku 2007 a rád se na ně dívám, ale zápas finále na OH jsem si už nikdy nepustil nějak na to nebyla nálada. Pouštím si jenom předávání medailí kde se Nadeshiko zachovali opravdu krásně.

Jinak budoucnost ženského fotbalu vidím hodně pozitivně týmy jdou neustále na horu viz Francie která bude v roce 2015 opravdu velký favorit, Němky kterým dozrála mladá generace a jsou ještě silnější než byly, tradičně silné skandinávské reprezentace, NIgerie z Afriky, Brazílie i když ta nevyhrála nic ani s Martou, Amerika, Anglie atd a moje holky z Japonska, takže sledovat velké turnaje bude určitě zážitek. Když na tým vším tak přemýšlím, tak mě ženský fotbal baví mnohem víc než ten mužský.

Reagovat
monty25

Já si nemyslím, že máš tak úplně pravdu. Jako když dává góly Abby Wambach, tak je to hodně často hlavou a třeba po nějakých centrech. Ovšem Alex Morgan a Sydney Leroux dávají většinu svých gólů nohama. Alex se taky určitě umí prosadit hlavou (viz právě to semifinále OH 2012), ale je to hlavně rychlostní typ, kterému vyhovují třeba nějaké brejky a míče do běhu. Alex často dává góly po různých přihrávkách za obranu a někdy to bývají celkem hezké akce. To samé Sydney Leroux, ta je typově hodně podobná. Dokáže předběhnout snad každého a vzhledem k její postavě je jasné, že většinu gólů bude dávat nohou. Takže až Abby ukončí kariéru a v základu budou hrát Alex a Sydney, bude to dost možná podstatný rozdíl... Jinak ve středu zálohy tam možná taková tvůrkyně není, ale po stranách mají Američanky velmi šikovné hráčky. Ať už je to Megan Rapinoe nebo Tobin Heath, obě jsou výborně technicky vybavené. Hlavně Megan teda někdy úplně žeru a právě v tom semifinále OH 2012 byla naprosto famózní.

http://www.youtube.com/watch?v=c7dcFMLhVKg

Jo, máš pravdu, že při tom předávání medailí byly japonské holky moc sympatické. Já vím, jak třeba Hope Solo dávala na Twitter fotky z toho ceremoniálu a napřed dala fotku svých spoluhráček, ke které napsala "šampionky", nebo něco takového. No a pak dala fotku, kde byla s japonskými hráčkami a k tomu napsala "další šampionky". Co vím, tak má v japonském týmu kamarádky a její největší je určitě Aya Miyama. Hope říkala (i psala ve své knize), že právě po tom finále MS 2011 Aya neslavila, protože když viděla, že je Hope smutná, tak prostě nemohla. Takže vzájemný respekt mezi mnoha hráčkami určitě funguje a rozhodně si nemyslím, že by právě americké holky byly mezi ostatními nějak neoblíbené.

Jinak teda oceňuju, že sleduješ ženský fotbal už takhle dlouho. Já začal až na MS 2011. Dívám se hlavně na mezistátní zápasy a občas se podívám i na americkou ligu NWSL. Máš pravdu, že je tam do budoucna hodně dobrých týmů. Já mám v řadě týmů nějakou hráčku, která se mi líbí. Nejvíc samozřejmě v americkém, ale jak jsi psal třeba o Francii, tak tam se mi hodně líbí Gaëtane Thiney, jako fotbalistka i jako žena. A našlo by se jich určitě víc i v jiných týmech. Teď mi byly třeba sympatické Švédky (i vzhledem k trenérce)... No a když se ještě vrátím k té Francii, tak jejich holky hrajou opravdu dobře, ale zatím mají prostě obrovskou smůlu. Na MS čtvrté, na OH čtvrté, na Euru nešťastně vypadly ve čtvrtfinále po penaltách... Ale jejich čas určitě přijde a máš pravdu, že za dva roky budou jedny z velkých favoritek. Přesto doufám, že zlato vyhrajou americké holky.

No a souhlasím s tebou v tom, že mně ženský fotbal taky někdy baví víc než mužský.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako klobouk dolu, sem rád že je v česku někdo další, kdo se zajímá o ženský fotbal. Myslel jsem, že jsem snad jedinej:-)). A když si chci s někým pokecat tak musím na zahraniční fora. S Hope máš pravdu je velká kamarádka Ayi, přátelství vzniklo když Aya hrávala v Americe a Aya je hrozně zásadový člověk pro ní je přátelství na prvním místě a třeba Aby Wambach je zase velká kamarádka Homare Sawa. Jako nemysli si já Ameriku respektuju i když to tak možná z mého příspěvku nevypadalo, jenom ve mě prostě leží takový ten pocit že americké holky nehrají uplně fér, ale to je samozřejmě jenom můj pocit. No nechme toho, každý at' přeje komu chce. Já jsem se zamiloval do Nadeshiko, když jsem poprvé viděl hrát Eriku Arakawu její vlasy ve stylu Afro to mě prostě dostalo a už jsem se vezl:-) a to bylo někdy kolem roku 2007. Škoda, že už nereprezentuje. A samozřejmě, že se mě holky líbily i jako ženy mám pár favoritek třeba Karina Maruyama, Nahomi Kawasumi, Yuki Ogimi ta si ted nechala narůst dlouhé vlasy a moc jí to sluší a z nejaponských je to třeba Louisa Necib či Maurine. Jinak sleduju teda výhradně japonskou ligu, kde už dlouho vládne INAC taky jeho jádro tvoří reprezentantky a ještě Německou a Francouskou ligu jelikož tam hraje pár Nadeshiko i mládežnické reprezentace do 17 či 20 let protože tam je budoucnost. S ženského fotbalu se stává fenomén a já jsem rád, že u toho můžu být a je jenom dobře že nejsem sám i když každý přejeme někomu jinému. Mužský fotbal je pro mě už jen takové zpestření.

Reagovat
Alons0

Když to byla ženská Liga mistrů, tak proč ten gól Sparty dával chlap a ještě minimálně z 5 metrového ofsajdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam rád spartu ale ten Alons0 strká pindíka do vejfuků aut nebo to dělá se zvířátkama že je tak debilní?Vždyt ta spartanka dala gol z dálky a před ní bylo asi 100 soupeřek tak jak to mohl bejt 5 metrovej offside?A REPLIKATOR je asi jeho fotr

Reagovat
Alons0

Máš pravdu no, tohle fakt nebyl ofsajd http://i42.tinypic.com/w8xt3b.png A kam že toho pindíka teda strkáš?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,jsou letos totálně z formy,v lize to vypadá na 3.místo a postup do příští LM pro Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta jak muži tak ženy tam kde patří

Reagovat
discarda

Presne tak SPARTA titul

Reagovat
smazaný uživatel

Prsa.

Reagovat
smazaný uživatel

si ještě na živo neviděl,že?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině máminy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč pod mým příspěvkem musíte ventilovat svůj život.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci hned odsuzovat ženský fotbal, ale styl toho jejich fotbalu mi připomínal žáky. Neustálé okopávání a pak se nepřesnými přihrávkami dostali nějak dopředu, kde to zazdili.

Reagovat
smazaný uživatel

celkově to tak vypadá ale kolikrát jentak na plácku jsem hrál s holkama, co teď hrajou za Spartu nebo Slavii, a když netvořili nebo nekličkovali, hráli výborně, nahrávku vrátili i myšlenkově celkem ok. Jasně, určitě je to jiné tempo a jiný styl než mají chlapi, ale i na tohle se dá občas podívat pro porovnání přece

Reagovat
smazaný uživatel

plus když si vezmeš, že skoro všechny k tomu pracujou apod. tak je to i logické

Reagovat
r.mrazik

Tyvole...ja ti dam ligu mistru...k plotne mazej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak "vyspělej svět" už ženský fotbal uznává viz MS 2011 či OH 12, ovšem češi se zmůžou jenom na posměšky a urážky no něco to o tomto státě vypovídá. Připoměli jste mě jeden dokument, kde se chlapi posmívali, že ženy chtějí sportovat (konkrétně rugby) a za každou cenu jim to zpříjemňovali, a pak, že jste lepší. Země která si neváží žen nestojí za nic.

Reagovat
r.mrazik

dalsi podpantoflak,kterej bere vse vazne...

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Takové vtipy mě nic neříkají, jsem prostě vychovanej jinak.

Reagovat
F.Torres

ano, pod pantoflem..

Reagovat
smazaný uživatel

Když myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

na to že za Spartu nastoupila podle toho co sem viděl mužská jedenáctka tak je to ostuda. I když Sparta a poháry no čemu se můžeme divit.

Reagovat
REPLIKATOR

Gól z pěti metrovýho ofsajdu, to je úroveň teda

Reagovat
j_mrazik

Golmanka má 170 cm. Došáhne vůbec na břevno?

Reagovat
smazaný uživatel

U ženský je to duležitý akorát když klečí.

Reagovat
j_mrazik

Když máš 2 metry a ona 158cm, tak klekat nemusí.

Reagovat
Janča4

tady je to samej zakomplexovanej blb... chtěla bych vidět vaše ksichty

Reagovat
r.mrazik

co bych ti povidal...je to proste spatny no...

Reagovat
F.Torres

my ale tvůj ne

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to hrozný fotbal . Nedalo se na to moc koukat. Ale holky to baví, tak ať hrají. A některý hráčky FZCF byly docela pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to je asi tím, že v ČR stojí ženský fotbal za vyliž..

Na druhou stranu to dost vypovídá i o našich trenérech, když ani holky, kde o výsledky vůbec nejde nedokážou naučit práci s balonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavní je že je to baví a je na nich vidět nadšení pro hru. Možná by neškodilo menší hřiště, protože mi přijde, že se na něm často ztrácejí.

Reagovat
smazaný uživatel

to je kvalitou, třeba na MS či OH to vypadá jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele