Španělský záložník Iniesta v červenci odejde z Visselu Kóbe

25.05.2023, 09:43
Aktuality

Bývalý španělský reprezentant Andrés Iniesta v červenci opustí Vissel Kóbe. Japonský klub o odchodu mistra světa a Evropy informoval na webu.

Podle médií se Iniesta rozhodl odejít kvůli malému vytížení. "Ještě ale chci hrát fotbal. Cítím, že na to pořád mám. Jedna kapitola končí a uvidíme, co se objeví. Chci ukončit kariéru na hřišti a doufám, že se mi to podaří," prohlásil devětatřicetiletý záložník.

Iniesta přišel do Kóbe v roce 2018. Před tím strávil šestnáct let v Barceloně, se kterou získal třicet trofejí včetně devíti titulů a čtyř triumfů v Lize mistrů.

S Visselem se rozloučí v polovině sezony, zatím za Kóbe odehrál 133 zápasů a dal 26 branek. S klubem vyhrál Japonský pohár a pomohl mu k premiérové účasti v asijské Lize mistrů.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
sergi

No čo, je to nejaká šanca, že pôjde do S.Arábie s Busym-Albom-Messim? Či primoc šialená predstava?

Reagovat
Kejza

třeba jo, aby si trochu přilepšil na to japonský vinařství

Reagovat
risk je zisk

Jediny jeho problém je, že on už na vrcholný fotbal nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemají ani ti tři zmiňovaní, tak proto S. Arábie

Reagovat
Eichel

Reagovat
Spagetka

Reagovat
risk je zisk

To zase ne.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gazdo

Reagovat
sergi

Čo má spoločné vrcholný futbal a S. Arábia?

Reagovat
Spagetka

Myslím, že ani jeden do Saudské neodejde. Jordi do Atletica, Sergio udajně MLS a Messi k Saudům nedává krom nechutných peněz smysl, vždyť on je pořád extra třída. Imo tam neodejde ani jeden.

Reagovat
king23

To by Jordi Alba fakt šel k přímé konkurenci?

Reagovat
Kejza

Suárez šel stejnou cestou..

Reagovat
king23

Vím vím, však to byl taky trochu podraz. Ale menší než toto, precejen Suarez je cizinec a za Barcou toho odehrál podstatně min než Jordi.

Reagovat
Kejza

já to vlastně ani za podraz nepovažuju.. oba ty odchody jsou v době, kdy už neměli moc co nabídnout, kariéry na sklonku.. pokud půjde Jordi do Atlética, protože chce ještě fotbalově působit na vysoké úrovni, je mi to sympatičtější, než aby se uklidil někam do ropáren za prachama. Barce toho dal tolik, že ať klidně dělá radost chvilku Atléticu. ale je fakt, že kdyby hrál za nějaké Juve nebo tak, asi by mi to bylo milejší. vídat ho pravidelně proti nám v jinym dresu by bylo divný.

Reagovat
Spagetka

Tak je to jedinej klub v ESP kam reálně platově může odejít. Spekuluje se i o Interu, ale do Atletica by se hodil.

Reagovat
sergi

Alba ak pôjde do Atletica to bude na chuja. Do Talianska by mohol ísť, keď tak.

Reagovat
Eichel

Alba skôr nie, Bus a Messi tam je to docela možné.

Reagovat
sergi

Keď Busy a Messi hej, prečo nie aj Alba? Síce by ako backup stále lepšie zahral v Barcelone ako Alonso a teda celkovo ako backup by nebol zlý (rozumiem, že je to odchod skrze plat).

Reagovat
Eichel

Pretože u Busa som zachytil vyjadrenie, že pripúšťa možnosť hrať v USA alebo u Arabov a sám skončil v klube z vlastnej vôle, pretože cítil, že na to nemá ( osobne myslím, že sezónu by ešte zvládol ak by rotoval a v pomalšej lige by bol naďalej platný). U Messiho tiež idú informácie, že je to buď Barcelona alebo Arábia, s tým, že tam dostane snáď 500m ročne. No ale pri Albovi je to iné. Tam sa ho klub opakovane snažil zbaviť (viď Inter cez leto) a podľa novinárov sa rozhodol pre koniec len pár dní dozadu po rozhovore so svojou rodinou a na tlak klubu, pričom pre neho má byť priorita naďalej hrať európsky futbal. Takže Bus má očividne mentálne nastavenie, že si svoje odkopal a ide si zarobiť; Messi sa rozhodne medzi tým, či je možný návrat do Barcelony a dáva to zmysel, alebo si pôjde zarobiť úplne nenormálne peniaze ale inak nemá moc kam s jeho mzdovými požiadavkami a workrateom ale pri Albovi a jeho priemernej mzde 10m ročne (priemernej lebo jemu to pre kovid a pravidlá la ligy všelijak rozvrhovali), ten naďalej verí, že má na európsky futbal (čo určite má) a ak je ochotný trošku zľaviť, čo sa tvári, že je, tak nebude mať problém nájsť si fajn angažmá v Európe a nič nenasvedčuje, že by mal mindset ísť si zarobiť. Ak by to tak bolo, nevzdal by sa časti financií, ktoré mu Barca dlží. On očividne stále verí v to, že vie byť platným a na Arabov má čas. Takže je to len v tomto, kvalitou majú všetci traja na Európu avšak u Albu vidím stále športové ambície zatiaľ, čo u Busa vôbec a u Messiho po MS si nie som úplne istý.

Reagovat
sergi

Well, takto ako si to napísal to aj dáva zmysel. Nejaké Taliansko by bolo pre neho najlepšie. Uvidíme teda, snáď nie Atletico..

Reagovat
MirdaLerionACS

Synu pojď k nám do Sparty dělat mentora. Uděláš z Karabce dělo

Reagovat
Salfovic

Od toho máte Váchu.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Salfovic

On ještě hraje

Reagovat
Maximm9

Hraje a je jeden z nejlepe placenych na svete Nekde jsem cetl, ze dostava 30mega rocne, silene.

Reagovat
RichmondHillary

Albacete?

Reagovat
Eichel

OT: Porovnanie miezd v Barcelone 19/20 a dnes. https://twitter.com/totalBarca/status/1661750068309897216

Reagovat
LAM

Tak podle téhle tabulky budeme hodně hluboko pod těma 400 mega, který máme jako limit. Jediní kdo zůstanou s opravdu vysokým platem bude Lewa a FDJ

Reagovat
Eichel

Neviem do akej miery to ale sedí. Ak by sa ešte podarilo streliť v lete za slušnú sumu Fatiho tak by to bolo fajn.

Reagovat
Salfovic

Ten Umtiti

Reagovat
Eichel

Tak on mal strašne nízku release clause a vydieral klub, že ak mu nepridajú tak odíde a on v tej dobe bol fakt skvelý. Vo finále MS bol lepší než Varane a mal za sebou skvelú sezónu... no dnes je to viac model ako futbalista, ale tak v Taliansku sa posledný polrok zas chytil. Každopádne mal dobrú vyjednávaciu pozíciu a šťastie na idiotov vo vedení... Teraz sa to konečne unormálnilo, plus sa dávajú výkupky po 1 mld, nech je pokoj.

Reagovat
Trand

Fati třetí největší plat?

Reagovat
Eichel

má predsa 10tku, mal to byť nový messi... jemu to tam v tých 16-17tich strašne padalo

Reagovat
sergi

Do p**e, to sú strašné rozhadzovačky. Umtiti aj keď bol najelpší v tom čase, tak ten plat je fakt premrštený (a áno aj to "vydieranie" klubu si pamatám)...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele