ŠPANĚLSKO BEZE ZMĚN

29.08.2006, 11:31
Aktuality
Utkání na Islandu (0:0) moc nevyšlo, remíza v této přípravě přinesla další rozčarování v řadách příznivců. Ale trenér Luis Aragonés nerad dělá změny, věří stále stejnému kádru, a tak nominace na první zápasy kvalifikace o postup na EURO 2008 je stejná. Jen aby nebyly stejné také výsledky!

Španělsko hraje se soupeři, kteří by mu v žádném případě neměli nahánět hrůzu. Nejprve se střetne 2. září s Lichtenštejnskem na stadiónu Nuevo Vivero v Badajozu, pak si to namíří přes kanál a ve středu 6. září ho v Belfastu, na trávníku Windsor Parku, bude čekat Severní Irsko.

Cesc Fábregas z Arsenalu je samozřejmě mezi nominovanými hráči a sám tvrdí, že nyní je ta pravá chvíle prokázat sílu kolektivu. "Island je minulostí, čeká nás první dva zápasy o EURO a to je něco úplně jiného. Ten přípravný zápas byl mnohem těžší, než se zdá, mnoho hráčů mělo za sebe náročnou přípravu v klubech, vracelo se z cest po Asii a Americe, létání nikomu na formě nepřidá."

A co si myslí o protivnících, kteří na Španělsko čekají? "Asi bych měl říci, že oba zápasy bez problémů vyhrajeme. Hlavně ten první, proti Lichtenštejnsku se zdá být snadným, ale fotbal se za poslední roky hodně změnil, také za tyto země hrají dobří fotbalisté, kteří dokáží znepříjemnit život i těm velkým a jasným favoritům! Na hřišti se ukáže kdo je lepší, já osobně věřím v plný bodový zisk v obou zápasech."

Cesc a Arsenal? "Jsem v tomto klubu spokojen, čeká nás spousta práce, neměli jsme dobrý začátek, ale příprava byla kvalitní a výsledky se dostaví, začneme vyhrávat. Hrajeme náš fotbal, na tom se nic nezměnilo, jen se nám nedaří dávat branky..."

Docela zajímavým námětem k rozhovoru je také Cescův spoluhráč José Antonio Reyes. Ale jak se zdá, ti z Arsenalu se neradi k situaci okolo tohoto fotbalisty vyjadřují: "Já si myslím, že to není právě vhodné téma pro dnešní den. Není to moje věc, přímo se mne netýká. A navíc jsem teď v reprezentačním dresu, ne v tom klubovém. Samozřejmě, že jsem slyšel o jeho chuti odejít z Anglie, vrátit se do Španělska. Je na listině zraněných, nemám čas být s ním v kontaktu, dlouho jsem ho neviděl, protože má jiný plán přípravy a rehabilitace. Nevím nic o tom, že by se cítil v Londýně zle, že by v tomto městě byl nešťastný. Naopak, kdykoliv ho potkáte, tak se stále směje!"

Podívejme se závěrem na nominované hráče, tentokráte ne podle jejich postavení a funkce na hřišti, ale podle jejich klubové příslušnosti:

Atlético Madrid: Antonio López, Pablo Ibáñez, Fernando Torres, Mariano Pernía
Arsenal: Fabregas, Reyes
Barcelona: Iniesta, Puyol, Xavi
Betis: Juanito
Celta: Oubiňa
Liverpool: Reina, Xabi Alonso, Luis García
Real Madrid: Casillas, Salgado, Ramos, Raúl
Valencia: Abelda, Marchena, Villa, Joaquín

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (15)

Přidat komentář
Shevchenko

zapoměli jste tam napsat Valencie Kdo je to ten Oubiňa ??

Reagovat
HOST*Luiiz

To bych také chtěl vědět!

Reagovat
HOST*alegre

Borja Oubiňa Mendéz, přezdívka Oubiňa, narozen 17.5.1985, ve Vigu, měří 180 cm, váží 75 kg, v lize sehrál 50 utkání, to včerejší s Barcelonou bylo tedy jubilejní a 7x v něm fauloval...

Reagovat
Shevchenko

post ?

Reagovat
smazaný uživatel

střední záložník

Reagovat
HOST*Dalča

Kde je Canizarez pořád je dobrej golman co že tam neni ty starej dědku

Reagovat
HOST*Blue Andryi

mno Reina je taky dobrej ... možna i lepši než Santiago ... ten už ma nejlepši za sebou si myslim

Reagovat
HOST*

kde je vicente z valencie

Reagovat
smazaný uživatel

měl by tam být, má výbornou formu

Reagovat
HOST*Mista

Aragonesa by měli vyhodit. Hraje starý fotbal a nemá čím překvapit. Posílá tam stále jedny a ty samé hráče a doufá ve změnu a vítězství. Ale který rok ta změna přijde?

Reagovat
Il Principino

A rozhodně by neměl hrát Raúl v základní sestavě a být kapitánem.....já vím, že tento hráč dal spoustu gólů a je to ikona Španělska, ale už je za zanitem výkonnosti.....jestli se tým výrazněji nezmění, tak Španělsko nemůže na EURO pomýšlet vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ne Mistu

Reagovat
HOST*vodnikk

proc ne mistu??????? kdyz je tam raul???

Reagovat
HOST*plutostar

No,len aby nedopadli proti Lichtenstajnsku tak,ako Portugalci ked remizovali 2:2 v minulom cykle.

Reagovat
HOST*vodnikk

nevim nevim, jesli je reina lepsi nez Cani, ale každopadně jsou oba lepší než casillas.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele