ŠPANĚLSKÉ NADĚJE

30.12.2003, 18:39
Aktuality
I vzhledem k tomu, že mladí Španělé dosáhli finále Mistrovství Světa hráčů do 20 let ve Spojených Arabských Emirátech, je patrné, že studnice talentů v této zemi, jež dala světu už spoustu skvělých hráčů, nevysychá.

Někteří z nich už nakoukli za bránu Primera División, někteří už mají na svém kontě pár prvoligových gólů. Králem mezi nimi je 19-letý útočník Atlétika Madrid Fernando Torres. Je vysoký, silný a velmi rychlý. V prvním týmu Atletika debutoval v 16 letech. Hned v další sezoně se prosadil do základní sestavy a pomohl svému týmu postup zpět do Primera División. Ani ve svém prvním roce mezi elitou se neztratil a nastřílel 13 gólů, letos je na nejlepší cestě tuto metu překonat. Dnes už hraje za seniorskou reprezentaci Španělska, stejně jako jeho kolega z mládežnických reprezentací Sevillský José Antonio Reyes. Torresovi by určitě neměla uniknout nominace na Mistrovství Evropy v Portugalsku 2004.
Jiný velký útočný příslib čeká na svou šanci na lavičce Realu Madrid. Jmenuje se Javier Portillo. Jeho prosazení do základní sestavy Merengues zatím brzdí především přítomnost Ronalda v kádru Realu, který zatím dostává od trenéra Queiroze o mnoho více důvěry. Je to typický gólový útočník, který když neprorazí v Realu, jistě se prosadí do velkého fotbalu v jiném klubu. Je držitelem klubového rekordu Realu, když v 7 juniorských letech v jeho dresu nastřílel 709 branek.
Velkým talentem je také rychlý obránce Realu Madrid Raúl Bravo. Vyrůstal jako levý obránce, ale vzhledem k nedotknutelnosti Roberta Carlose na tomto místě byl zapůjčen v minulé sezoně do Leedsu. Prosadil se a po odchodu Fernanda Hierra se vrátil zpět zacelit díru vzniklou po jeho odchodu. Prosadil se do základní sestavy jako střední obránce a často tak hrával vedle dalšího talentu Francisca Pavóna. Ačkoliv výkony obou obránců nebyly vždy přesvědčivé, jejich čas určitě ještě přijde.
V Athletiku Bilbao se v letošní sezoně prosazuje hodně do sestavy i pohyblivý 21-letý záložník Andoni Iraola. V obraně se také prosazuje 20-letý Ander Murillo a to buď na místě středního či pravého obránce. Jeho otec vyhrál dva ligové tituly se San Sebastianem. Dalším prosazujícím se talentem v Bilbau je Ofenzivní záložník Jonan García. Může hrát i v útoku a jeho hlavními přednostmi jsou pracovitost a skvělá kontrola míče.
Také Villareal CF vyprodukoval ze své líhně mnoho talentovaných hráčů. O záložníka Césara Arza se dokonce již vážně zajímají zahraniční kluby, v čele s Chelsea. Dalšími talenty jsou další záložník Verza či útočníci José Cases a Xisco. A všem je zatím teprve 17 let.
V Betisu se zase prosadila do základní sestavy opora týmu do 20-ti let střední obránce Melli.Ve Valencii čeká na svou šanci krajní záložník Gavilán, v Barceloně útočník Sergio García. Klíčový muž týmu do 20-let, míčový kouzelník Andrés Iniesta zatím sbíra své starty za Barcelonu po minutách.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Parádní článek! Raúl Bravo je letos výrazně lepší než Pavón. Torres má dokonce šanci na základní sestavu, buď nastupuje on nebo Saez vsadí na techničtější variantu se staženým Valerónem. Reyes zase bojuje s Vicentem, zatím prohrává, protože je méně zkušený a nepodává tak vyrovnané výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavón fakt dělá strašný hrubky, s Raúlem Bravem si zas dělal co chtěl Reyes, musíte koupit středního obránce! F.Torres je jasná volba pro zápasy se slabšími soupeři, kdy budeme dobývat branku! Rostou skvělí hráči, začínám si pohrávat s myšlenkou že vsadím větší částku že ESP vyhraje World Cup 2006. Co nejdřív dokud je ještě dobrý kurs...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravovi nevyšel zápas v Seville, ale to je jen jeden zápas. V červenci by měl přijít střední obránce (na 90% z Argentiny nebo Brazílie) a Xabi Alonso. Tím by obrovsky vzrostla konkurence na def.postech a Helguera by hrál tam, kde by se to zrovna hodilo. Co si myslíš o Joaquínovi? Já myslím, že tu je šance, že zalepí díru po Figovi už v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis je ve hrozným srabu, a tak i Joaquín je míň vidět! Ale pokud někdo zařizuje gólové situace tak je to jedině on! Úplně mě dostal tou 15 minutovkou na Mestalle s Norskem, to byla fantazie! Figo mě moc nebere tak proč by ne?!? Nechat Beckyho už na furt ve středu zálohy? Komplexní je na to dost i když ty centry ze strany mi chybí! Xabi je taky dobrej, Helguera pak v obraně, to zní dobře! Valencie asi neposílí, ale konec konců ten kádr jak je ted naprosto postačuje! Ještě se uzdraví univerzální levý krajník Fabio Aurelio. Jenom ten Rufete mi připadá zbytečnej! Navíc když má snad 100kg!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, s Norskem zahrál fakt dobře. Ten průnik na konci, tomu jsem snad ani nemohl uvěřit. Becko prý za zápas průměrně naběhá 13 km, což je nejvíc z Realu. To je dostačující argument pro jeho hru ve středu zálohy. Někdy se stejně stáhne na křídlo a posílá ty své smrťáky, ale není to tak často. Aurelio vám určitě pomůže, zleva může hrát všechno a vždy to hraje sakra dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasnej průnik!!! jenže on Becky nehraje středního záložníka ale spíš defenzivního! Navíc Real zdaleka ne pořád útočí (viz. Murcia druhá půle :-) ) a tak je na tom postu Beckyho škoda, ale těžko hledat jiné rozestavení

Reagovat
smazaný uživatel

takhle by se mi ta záloha líbila víc- Beckham - Xabi Alonso - Helguera - Reyes! A Joaquín vyzbyde pro Valencii!!! Ale Becky asi tak dlouho hrát fotbal nebude...

Reagovat
PJ

Beckham na levý straně? Tim bys ho oddělal, střed eště budiž, ale levý křídlo určitě ne...

Reagovat
smazaný uživatel

na pravý Beckham , na levý Reyes

Reagovat
PJ

Aha, mě to právě zmátlo, protože jsem zvyklej na sestavy zleva a tys to napsal zprava...

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín, Reyes kraje - to je jasná volba do dvou let! Xabi, Becko, Helguera, Cambiasso, Solari, Guti. S tím bych byl strašně spokojen. Je ale fakt, že Becko nám tam dělá trochu nepořádek, podle mě nikdy nebude hrát křídlo. Do středu zálohy někoho sehnat, to je daleko větší problém. Fakt je strašná škoda, že odešel Makelele, ten by vytvořil s Beckhamem skvělé duo, Iván by šel dozadu za Bravem.

Reagovat
smazaný uživatel

Až si koupíte toho Joaquína tak byste nám mohli nechat Beckyho! Strašně by se nám napravo hodil do těch našich kombinací z první ... ! Byl by za boha

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Joaquínem si nejsem tak jistej. Perez zase bude chtít šokovat celý svět nějakým supernákupem. Joaquín je ve Španělsku král, ale jinde se o něm tolik neví. Ty čtyři předchozí posily přišly ze špičkových klubů a on hraje "jen" za Betis.

Reagovat
PJ

Jde asi o to, jestli bude Perez myslet na prachy nebo na fotbal...

Reagovat
HOST*Barceloñak

Iniesta je borec. Hrozne mu fandim. Bude to velky fotbalista a davede Barçu k nejednomu titulu.

Reagovat
HOST*Vito F.

Bez do prdele s barcou, to je sama barca ty ucho....hruza. co kdyz ho nekdo koupi hm? barca ma dluhy a po mladym a kvalitnim obcas nekdo pokukuje......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele