ŠPANĚLÉ SE PŘIPRAVUJÍ NA EL DERBY

16.04.2003, 00:51
Aktuality
Zaplněné bary, hospody, noční podniky a různé společenské místnosti čekají v sobotu v noci celé Španělsko. Noc, kdy každý Španěl bude u televize sledovat bitvu mezi dvěma největšími týmy Pyrenejského poloostrova, na madridský stadion Santiaga Bernabeua totiž přijede FC Barcelona!

Milióny fotbalových fanoušků po celém světě tak budou moci v jednom jediném zápase vidět hráče takových jmen jako Figo, Kluivert, Ronaldo, Mendieta, Zidane, Luis Enrique, Raul, Overmars, Roberto Carlos, atd. V Madridu bývají stejně tak vypjaté zápasy, jako u jeho katalánského konkurenta, a tak se dá předpokládat už od prvních vteřin ostrý křik a pískot na "potížisty z provincie" jak Madriďané rádi Katalánce nazývají.

Favoritem utkání bude podle sázkových kanceláří domácí Real, který je v čele tabulky o 3 body před La Coruňou i San Sebastianem a má i dobře našlápnuto do semifinále Ligy mistrů. Na druhé straně je tu Barcelona, která prožívá jednu z nejhorších sezón v La lize, svými katastrofálními výkony se dostala až na 12. místo, jen 6 bodů od sestupujících míst. Svěřenci trenéra Antiče si ale vše vynahrazují v Lize mistrů, kde ještě nepoznali hořkost porážky.

Barcelona naposledy v Madridu vyhrála v roce 1998 3:2, od té doby následovaly dvě remízy 2:2 a nakonec v loňské sezóně vítězství Realu 2:0. Tito giganti spolu sehráli už 224 zápasů, Barca jich vyhrála 92 a Real 83 zápasů, zbylých 49 utkání skončilo remízou. I to svědčí o obrovské vyrovnanosti obou klubů.

Oba týmy před tímto soubojem měly menší generálku, která měla leccos naznačit, a to Real Madrid v San Sebastianu a Barcelona doma proti La Coruňi. Oba dva uhrály stejný výsledek - 2:4 v jejich neprospěch. Tyto zápasy mohou mrzet oba velkokluby stejně silně – Real tím ztratil šestibodový náskok na La Coruňu a San Sebastian, Barca nejenže se neodpoutala od hrozby sestupu, ale hlavně při něm dostala červenou kartu jedna z největších hvězd současného kádru Javier Saviola, což znamená, že vynechá sobotní prestižní zápas. Pokud by Real prohrál a La Coruňa i San Sebastian své duely (doma se Sevillou a Vallecanem) vyhrály, tak by se situace na špici velmi zkomplikovala - všechny tyto 3 týmy by měly po 60 bodech.

Dobrá zpráva, která alespoň trochu zaceluje rány způsobené Saviolovým sobotním distancem, je ta, že je už zcela fit kapitán a miláček fanoušků "Blaugrana" Luis Enrique. Naproti tomu královský klub je připraven použít svou nejsilnější sestavu, která nahání strach. Real je sice favoritem, ale platí zde známé pravidlo, že v derby není favorita. A v případě duelu Real – Barca to platí dvojnásob...

Autor: Robin Hnátek

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Cules

Tento zápas nebude tak jednoznačný jak všichni Madridisté předpokládají.Barca by mohla uhrát remízu jen proto že je to derby.Ale bez Savioly to bude nesmírně těžké.Kluivert je bez Savioly poloviční a Enrique asi těžko bude stíhat po zranění.

Reagovat
antimadrista

Barca se kvůli Saviolovi odvolala, ale podle nejčerstvějších informací to španělská federace zamítla, takže Javier skonečnou platností mine derby. Návrat Luise je strašně důležitý, klidně by mohl rozhodnout celej zápas.

Reagovat
HOST*

Webmastere!!!Mám malej problém.Nevím,jestli se to stalo jenom mě.ale když sem kliknul na políčko vyber ligu,dal jsem primera division,tak mě tam najednou skočilo nějaký www.spartani.cz Nemůžeš s tim PROSIM něco udělat???

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, já se tam taky nemůžu dostat.

Reagovat
antimadrista

Už je vše v pořádku :-)

Reagovat
Webmaster

To je divný, to by nemělo. Odkaz na www.spartani.cz tady nikde neni, takže jediná možnost, která mě napadá, je, že jsi kliknul dvakrát a to druhé kliknutí bylo na banner, kterej zrovna odkazoval na tu stránku. Jinak fakt nevim, jinak to snad ani možný neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Enrique mívá proti Madridu obrovskou motivaci. Už tohle derby párkrát rozhodl, pozor na něj!

Reagovat
Josifek

Já jenom doufám.že tohle nerozhodne...Nejlepší by bylo.kdyby vůbec nenastoupil...

Reagovat
antimadrista

Ale on nastoupí, měl by hrát v základu. Jsem docela zvědavej na reakci publika, sice nebude tak silná jako v případě Figa na Nou Campu, ale stejně to pro něj nebude procházka růžovým sadem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kluivert je poloviční i se Saviolou! Jestli bude už myšlenkama v Itálii tak bůh ochranuj čest Barcelony... to už pak nemají do útoku nikoho kloudnýho

Reagovat
antimadrista

Pokud busde stav pro Barcu nepříznivej, tak klidně bude útočit s 10 lidmi.

Reagovat
antimadrista

Tak, teď se ukáže charakter madristických fanoušků, tušim, že autobus s Barcou večer přijede ke stadionu bez skla.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně po něm nebudou házet kameny. To je pod jejich úroveň.

Reagovat
antimadrista

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas Real Madrid - FC Barcelona vyhraje Dosta Bystrc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele