Spalletti zůstává u nás, reaguje na spekulace prezident Neapole

10.05.2022, 11:39
Aktuality
Luciano Spalletti bude rovněž v příští sezoně trenérem Neapole. Pod Vesuvem měli skvěle rozehranou sezonu a dlouho bojovali o zisk mistrovského Scudetta. Z titulu nakonec nebude nic a holohlavý kouč se dostal pod tlak, na pomoc mu nyní přispěchal majitel Aurelio De Laurentiis...

Neapol nepoznala hořkost porážky v úvodních dvanácti zápasech a v deseti duelech brala všechny body, nakonec ovšem doplatila na slabší závěr minulého roku a nepovedený duben. V jeho průběhu ztratila na první pohled vyhraný duel na půdě Empoli, po návratu domů se pak Spalletti dostal do konfliktu s viceprezidentem Edoardem De Laurentiisem. Tisk na to reagoval spekulacemi, podle nichž by na lavičku Neapole mohl usednout Gian Piero Gasperini z Atalanty.

"Trenér je odborníkem nejvyšší úrovně, nebral jsem ho sem jenom jako záskok, angažoval jsem ho, jelikož je to pan Spalletti. Běží mu smlouva a vždycky jsem říkal, že se jedná o dvouletý kontrakt s opcí, kterou bych rád uplatnil. Spalletti zůstává u nás," řekl jasně De Laurentiis.

"Cítí se jako člen rodiny, má Neapol v hlavě i duši. Jen ho nechme pracovat a ještě se trochu aklimatizovat. Osm měsíců jsem neposkytoval rozhovory, potřeboval jsem ho poznat jako trenéra i jako člověka. Dle mého názoru si trenér zaslouží respekt, všichni by ho měli brát vážně, vybral jsem správně," nepochybuje šéf SSC.

Spallettimu je 63 let a za sebou má řadu zajímavých angažmá, vedl totiž Empoli, Sampdorii, Udinese, Anconu, Udinese, Zenit Petrohrad, AS Řím nebo Inter Milán.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomas Kazu Joker

Tak kdo místo něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Stramaccioni

Reagovat
hematop

Jsem nevěděl, že Peter Stormare vlastní Neapol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele