SOUPISKA ÚČASTNÍKŮ LIGY MISTRŮ TÉMĚŘ KOMPLETNÍ

16.06.2003, 20:54
Aktuality
37. kolo španělské La Ligy definitivně rozhodlo o dalším účastníku příštího ročníku Ligy Mistrů. Po vítězství 3:2 nad do té doby vedoucím San Sebastianem se jím stala Celta Vigo, která tak s pomocí Barcelony pohřbila šance Valencie. Na "startovní čáře" už chybí pouze zástupci z Ukrajiny a Dánska, kde zatím ještě ligová sezona neskončila.

Na Ukrajině má titul na dosah Dynamo Kyjev a ve středečním závěrečném kole mu k jistotě prvenství stačí uhrát pouze bod. Druhý Šachťor Doněck totiž o víkendu pouze remizoval 3:3 na půdě Simferopolu a jeho ztráta na vedoucí Dynamo se tak zvětšila na tři body. Do nejprestižnější klubové fotbalové soutěže se však podívají oba, protože díky dosaženému koeficientu má ukrajinská kopaná zajištěna v Lize Mistrů podobně jako Česká republika hned dvě místa. Kromě titulu se tedy bude hrát už "jenom" o nasazení pro srpnový los v Nyonu: vítěz bude nasazen do třetího předkola a vicemistr se představí už o kolo dříve.

Sezona ještě neskončila také v Dánsku a po víkendovém kole se do čela tabulky vyhouply o jediný bod Bröndby Kodaň. Pomohla jim k tomu výhra 4:0 nad Odense a zaváhání jejich městského rivala FC Kodaň, který si ze hřiště Esbjergu odvezl pouze bod za bezbrankovou remizu. V boji o dánský primát hodně napoví už tato středa, kdy se v kodaňském derby utkají právě Bröndby s FC.

V prvním předkole se jako tradičně představí všichni outsideři. Mezi něž jistě patří Omonia Nicosia (Kypr), HJK Helsinky (Finsko), Skonto Riga (Lotyšsko), Dinamo Tbilisi (Gruzie), Sheriff Tiraspol (Moldavsko), KR Reykjavík (Island), BATE Borisov (Bělorusko), FBK Kaunas (Litva), Bohemians FC (Irsko), FK Vardar (Makedonie), Sliema Wanderers (Malta), Barry Town (Wales), FC Flora (Estonsko), FK Leotar (Bosna a Hercegovina), FC Pyunik (Arménie), Glentoran (Severní Irsko), SK Tirana (Albánie), HB Tórshavn (Farské Ostrovy), Grevenmacher (Lucembursko) a Irtysh Pavlodar (Kazachstán). Vedle nich se zúčastní i týmy ze San Marina, Andory, Lichtenštejnska a Ázerbajdžánu.

O předkolo později, tedy ve druhé kvalifikační rundě, zasáhne do boje také následujících osmnáct týmů: CSKA Moskva (Rusko), Slavia Praha (Česká republika), Celtic Glasgow (Skotsko), Dynamo Kyjev nebo Šachťor Doněck (Ukrajina), Anderlecht (Belgie), Grazer AK (Rakousko), Rosenborg (Norsko), Maccabi Tel-Aviv (Izrael), Dinamo Záhřeb (Chorvatsko), Wisla Krakov (Polsko), Djurgarden (Švédsko), Partizan Bělehrad (Srbsko a Černá Hora), MŠK Žilina (Slovensko), CSKA Sofia (Bulharsko), Rapid Bukurešť (Rumunsko), MTK Budapešť (Maďarsko) a NK Maribor (Slovinsko)

První opravdové velkokluby se o účast v hlavní soutěži poperou až ve třetím předkole. Jsou jimi La Coruňa a Celta Vigo (oba Španělsko), Lazio (Itálie), Newcastle a Chelsea (Anglie), Borussia Dortmund (Německo), Marseille (Francie), AEK Atény (Řecko), Ajax (Holandsko), Dynamo Kyjev nebo Šachťor Doněck (Ukrajina), Galatasaray (Turecko), Benfica (Portugalsko), Lokomotiv Moskva (Rusko), Sparta Praha (Česká republika), Glasgow Rangers (Skotsko), Bruggy (Belgie), Austria Vídeň (Rakousko) a Grasshoppers Curych (Švýcarsko).

Jistotu účasti v hlavní fázi příštího ročníku má už teď šestnáct týmů. Mezi ně patří obhájce trofeje AC Milán, vítěz italské ligy Juventus Turín, Inter Milán, španělské kluby Real Madrid a San Sebastian, Manchester United a Arsenal Londýn z Anglie. Z Německa se už mohou na srpnový los těšit Bayern Mnichov společně se Stuttgartem, ve Francii mají jistotu Lyon a Monaco a v Řecku Olympiakos a Panathinaikos. Šestnáctku zatím jistých účastníků pak doplňují holandský PSV Eindhoven, Besiktas Istanbul z Turecka a FC Porto, které letos triumfovalo v Poháru UEFA, portugalské lize i domácím poháru.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohla by přijet Valencie na Viktorku! Že bych viděl svoje miláčky na vlastní oči a doufejme i v lepší formě!

Reagovat
Webmaster

Tak si u těch svých miláčků z Valencie můžeš vyhonit, ty buzno!!

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím- slovo miláček jsem na eurofotbal.comu snad ještě nepoužil (maximálně jednou) ! Webmastera jsem snad taky ničím neurazil! Tímto se to zvrhává na diskuze na i-dnesu ( bez obsahu a jen urážky) ! S žádným klukem jsem nikdy nic neměl! Že jsou jako moje děti- když s nimi prožívám zapasy snad není taková úchylka! Doufám že můj příspěvek nebude vymazán( neobsahuje sprostá slova)!!! pokud to teda byl opravdu webmaster! čekám odpověd

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. Fernando Torres má ted moc peknou barvu vlasů

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ty červený kopačky vypadají hrozně, zvláště k červeným štulpnám. Tohle určitě nebyl webmaster, to by si nedovolil. Už bych ale uvítal ty all-star týmy, zítra to vyjde v PRO FOOTBALLU, tak ať můžeme porovnávat.

Reagovat
HOST*Adam

Pochybuji, že tohle fakt psal Webmaster.Spiš to byl nějaký debil,který používa jeho jméno.

Reagovat
HOST*Webmaster (ten pravej)

Co tohleto bylo za ***** ? Vincente buď si jistej že to nebyl pravej webmaster... Pár dní jsem se nedostal na net a nestačim se divit co se tu děje... :-(

Reagovat
HOST*stickman

jestli dostane sparta depor tak se fakt naseru poněvadž a protože spartě fandim ale deporu ještě víc (to sou fakt bozi). Toby bylo fakt na kel kdyby jeden z nich nebyl v příští lize mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Depor vyřadí Slavii přece! :-)

Reagovat
HOST*stickman

to by mi nevadilo

Reagovat
HOST*chipak

co řikáte na to že příští rok už nebude osmifinálová skupina a bude rovnou K.O. ?

Reagovat
HOST*jerry

buded to dost zajimavy a dost o losu. nektery velkokluby na sebe dudou moct poadnou hodne brzo.hlavne at se predstaví oba tymy česka v zakladní skupine...at zase ziskame nakej koeficient...

Reagovat
HOST*Pinto

Ja jsem zvedavej na VfB Stuttgart,ktery naposledy hral LM v roce 1993.Letos to fakt hrali moc dobre a podle me je to brzy bude novej nemeckej mistr.Velkou radku let delal nemeckymu fotbalu dobry jmeno jenom Bayern,ted to podle me bude i VfBcko.No,reknu vam,ze se uz moc tesim.......................Napiste,co si o tom myslite :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Stuttgart určitě ne!! Prodají Hleba s Kuranyim a můžou se jít klouzat.

Reagovat
HOST*Pinto

Hm.svym zpusobem mas pravdu,ale Kuranyi ma smlouvu do roku 2006 a VfB ho prodat nechce............Hertha a Inter ho chteli,ale neprodali ho.Hleb jeste tutu sezonu zustane.Zalezi hodne na tom jak dopadne pro VfB ta dalsi sezona,jak dopadnou v lize a LM.Ja se Stuttgartu musim zastavat a verit v to,ze ve svete neco dokaze,jinak bych nebyl ten spravnej fanda.Uz jim fandim od poloviny sezony 2000/2001.Tenkrat byli 15.v Bundeslize.Napiste nekdo.................

Reagovat
HOST*Johny

.hm,Stuttgart je hodne mladej tym o tom neni pochyb.ale myslim,ze kdyz rozprodaji v budoucnosti vsechny svoje hvezdy,ktery pujdou jen za penezma,tak by se asi v te lize mistru neudrzeli a meli by to dost tezky bojovat o predni pricky v Bundeslize.zaklad je ten:UDRZET hvezdy v tymu,a to je dost tezky!!!

PS:Pinto,nezapomen na Adrejku....

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Webmaster to nebyl, otom jsem přesvědčenej. Tak mi připadá, že zlatý španělský časy v evropě skončily, aspon pro příští sezonu. Celta udělá možná tak ostudu a San Sebastian sestoupí, protože nikdy LM nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Sebastian určitě má svou kvalitu, ale s LM to bude příští rok 8.-10. místo v La Lize.

Reagovat
HOST*stickman

Sebastian táhnou jenom dva lidi Mihat a Kovačevič bez nich by nebyli vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Karpin, De Pedro, Xabi! Ti všichni měli skvělý rok!

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Antimadridista y Barcelonak, creaís, que Beckham viene? Lo creo, que no. Me gustaría, para que viene Lúcio, Chivu o Morientes.

Reagovat
PJ

Beckham quedará en MANCHESTER! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Mate ho už v Realu tak se nepomlaťte

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co je quedara ale mate ho už v Realu tak se nepomlaťte

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Tak se tví quedará nesplnilo.

Reagovat
PJ

Mnojo, co se dá dělat... Sem ten slovník ani nemusel hledat :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele