SOUNESS V NEWCASTLU SKONČIL

02.02.2006, 13:09
Aktuality
Newcastlu se v Premier League vůbec nedaří a po včerejší prohře s Manchesterem City došla vedení klubu trpělivost - odvolalo manažera Graememe Sounesse.

Newcastle má ambice bojovat o přední příčky, ale pravdou je pravý opak. Z posledních šesti zápasů získal pouhý bod a propadl se až na patnácté místo tabulky, šest bodů od sestupových pozic.

Stalo se tak to, co se už delší dobu očekávalo, vedení odvolalo manažera. "Pracovní poměr Graeme Sounesse byl s okamžitou platností ukončen," stojí v prohlášení na oficiálním webu klubu.

Souness byl ve funkci od září roku 2004, kdy nahradil propuštěného Bobbyho Robsona. Příliš však klub nepozvedl a skončil s ním na 14. místě, zlepšení se nekonalo ani letos. Z 83 zápasů pod jeho vedením se Newcastle z vítězství radoval jen ve 36 případech.

Přivedl sice do týmu zvučné posily, především Michaela Owena, Alberta Luqueho nebo Jean-Alaina Boumsonga, ale tým také postihla řada zranění. Citelná je hlavně ztráta Owena, když hrál, přicházely výsledky, když nehrál, bylo to naopak. Navíc se Souness příliš nepáral s hráči, se kterými si nesedl - klub po neshodách s trenérem opustili třeba Craig Bellamy nebo Laurent Robert.

Vedení týmu se dočasně ujal Glenn Roeder, bývalý kouč West Hamu, který dosud trénoval juniorku. V sobotním utkání s Portsmouthem mu bude dělat asistenta kapitán Alan Shearer. S místem manažera Newcastlu se ihned začala spojovat ta největší jména - Martin O'Neill, Sven Goran Eriksson, Guus Hiddink nebo Ottmar Hitzfeld.

Autor: Petr Starý

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jediné slovo: KONEČNĚ!

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stihl toho teda napachat dost nez ho vykoli

Aspon ze tak no...

Reagovat
smazaný uživatel

*vykopli

Reagovat
HOST*kofr

konečně!

Reagovat
HOST*Maniac

čekal jsem to mnohem dřív...

Reagovat
HOST*PUYOL

A dufam,ze este mu dali 5 mega odstupne

Reagovat
HOST*Fugas

Konečně jim to došlo, byl to hroznej manažer a bude ještě chvilku trvat než po něm ten bordel někdo uklidí.

Vyházel půlku kádru protože si s nim nerozuměl - utratil mraky peněz ale stejně nic nehráli.

Newcastle by měl bojovat o titul a ne o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor pánové z Newcastlu, Pan Hřebík je v současnosti volný

Reagovat
smazaný uživatel

vtipálku

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, si řekne "do třetice všeho dobrého" a bude zase sranda

Reagovat
smazaný uživatel

on by teda tam urobil taku show ze by to predstihlo aj show Bill Cosby

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jste někdo v únorovém Hattricku článek se Zelenkou? Tam tvrdí, že Hřebík dál spolupracuje se Spartou jako poradce a skaut. Doufám, že ty řeči hodně ovlivnily emoce a Hřebík už nikdy na sparťanskou půdu ani nevkročí, natož aby něco ovlivňoval. Vemte si ho do Newcastlu nebo kamkoiv jinam, tím by bylo zaručeno, že nebude zabíjet Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pol roka niekoho ukecajú a potom to bude robiť - kto iný ako - Alan Shearer.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele