SOUHRN SOBOTNÍ KVALIFIKACE

10.10.2004, 12:55
Aktuality
Sobotní kvalifikační boje přinesly kromě výhry českých reprezentantů také jedno obrovské překvapení. První kvalifikační bod si totiž připsalo Lichtenštejnsko, které dokázalo remizovat s Portugalskem! Body ztratili i naši konkurenti ze skupiny Nizozemci, kteří remizovali v Makedonii. Dalšími překvapeními jsou remíza Francie s Irskem nebo prohra Itálie ve Slovinsku.


Skupina 1


Česko - Rumunsko   1:0
Branka:  36. (pen.) Jan Koller

Čeští reprezentanti nechali zapomenout na prohru v Nizozemsku a v domácím utkání s Rumunskem předvedli solidní výkon, i přesto, že vstřelili jediný gól. Hosté se totiž za celý zápas dostali snad jen do dvou nadějných šancí, jinak Češi dominovali a zvítězili zásluhou proměněné penalty Jana Kollera ze 36. minuty. Tři body mohl několikrát pojistit velmi aktivní Milan Baroš, který dělal soupeři velké problémy svou rychlostí, ale nebylo mu přáno.

Makedonie - Nizozemsko   2:2
Branky:  45. Goran Pandev, 71. Aco Stojkov - 42. Wilfred Bouma, 65. Dirk Kuyt

Nizozemci jeli do Makedonie s jasným cílem – nezaváhat. To se jim však nepodařilo. Nudný první poločas se k životu probudil až v samotném závěru. Ve 43. minutě šli hosté do vedení, o které se zasloužil obránce Eindhovenu Wilfred Bouma. Tolik obtěžoval brankáře domácích, až jej donutil k chybě a mohl do sítě doklepnout Sneijderův centr. Do šaten se však šlo za nerozhodného stavu, těsně před posledním hvizdem rozhodčího totiž vyrovnal Goran Panděv z Lazia Řím, když doklepával sraženou střelu Stojkova. Nizozemci šli ještě jednou do vedení, v 66. minutě přesně mířil Dirk Kuyt z Feyenoordu, ale Makedonci na další vyrovnání potřebovali jen čtyři minuty. Opět se o něj zasloužila dvojice Panděv – Stojkov, jen si prohodili role, skóroval Ace Stojko.

Finsko - Arménie   3:1
Branky:  9. Shefki Kuqi, 28. Alexei Eremenko, 87. Shefki Kuqi - 32. Armen Shangeldyan

Do čela skupiny se díky lepšímu skóre než Rumuni dostali fotbalisté Finska. Ti v Tampere přivítali Arménii a i když měli po většinu zápasu navrch, o výsledek se museli bát až do konce. Už v osmé minutě se snadnou dorážkou prosadil útočník Ipswiche Shefki Kuqi a když za dvacet minut přidal druhou branku Sergei Eremenko z přímého kopu, zdálo se, že Finové nepřipustí žádné komplikace. O čtyři minuty později ovšem snížil Armen Shangeldyan, také z přímého kopu, ale za přispění teče obrany, a stav 2:1 vydržel téměř až do konce. V 88. minutě vítězství domácích pojistil svým druhým gólem Kuqi – svou střelu zdálky zakroutil tak přesně, že se do branky odrazila od tyče.

Tabulka:
1. Finsko43019:39
2. Rumunsko43019:49
3. Makedonie31116:44
4. Nizozemsko21104:24
5. Česko21011:23
6. Arménie30031:80
Andorra20021:80

Ve středu si Češi pojedou pro povinné body do Arménie, ale bez Milana Baroše. Ten totiž dostal druhou žlutou kartu a nemůže hrát, místo něj se na východ podívá Tomáš Jun, který si pozvánku vysloužil hattrickem v zápase jednadvacítky. Nizozemci doma přivítají lídra skupiny Finsko a Andorra se o první zisk bude pokoušet doma s Makedonií.


Skupina 2


Ukrajina - Řecko   1:1
Branky:  48. Andryi Shevchenko - 81. Vassilios Tsartas

Úřadující mistři Evropy, Řekové, nezačali kvalifikaci nikterak úchvatně. Ani na třetí pokus totiž nezvítězili, tentokrát jen remizovali 1:1 na Ukrajině. A mohlo být hůř. Od začátku druhého poločasu totiž prohrávali po trefě Andreje Ševčenka, když jeho nepříliš razantní střela z přímého kopu prošla klubkem hráčů a nakonec proklouzla brankáři Nikopolidisovi mezi nohama. Až devět minut před koncem Řecko srovnalo, z trestného kopu téměř ze 30 metrů se parádně trefil Vassilis Tsiartas.

Albánie - Dánsko   0:2
Branky:   52. Martin Jörgensen, 72. Jon Dahl Tomasson

Albánie boje ve druhé skupině zahájila slavným vítězstvím nad Řeckem, ale pak prohrála v Gruzii a naprázdno vyšla i tentokrát. Skončila tak její dvouletá série domácí neporazitelnosti. První poločas souboje s Dánskem se sice obešel bez branek a Albánci tak drželi šanci na solidní výsledek, sedm minut po přestávce se ale o první změnu skóre postaral tečovanou střelou Martin Jörgensen. Domácí pak propásli šanci na vyrovnání, když Igli Tare trefil tyč, a tak v 71. minutě výhru Dánů pojistil Jon Dahl Tomasson.

Turecko - Kazachstán   4:0
Branky:  17. Gokdeniz Karadeniz, 50. Nihat Kahveci, 90. Fatih Tekke, 90+3. Fatih Tekke

Turci neměli s Kazachstánem sebemenší problémy. Uklidnění přinesla v 17. minutě trefa Gokdenize, který do sítě uklidil odražený míč. Pořádně se však domácí probudili až po přestávce. Pojistku přidal v 50. minutě nádhernou ranou ze 30 metrů Nihat Kahveci. Fatih Tekke pak nedal penaltu, ale vše si vynahradil v závěru. Když už se fanoušci chystali domů, přišly jeho chvíle. V poslední minutě standardní hrací doby a ve třetí minutě nastavení přidal dva góly a výsledek dostal konečnou podobu rozdílu třídy - 4:0.

Tabulka:
1. Turecko31205:15
2. Ukrajina31204:35
3. Dánsko21103:14
Gruzie21103:14
5. Albánie31022:53
6. Řecko30212:32
7. Kazachstán20021:60

Řekové mají ve středu volno, a tak je jasné, že se z předposledního místa nepohnou. Naopak přeskočit je může Kazachstán, pokud si doma poradí s Albánií. V Dánsku se v souboji dvou favoritů skupiny představí Turci, Ukrajina má před sebou domácí souboj s Gruzií.


Skupina 3


Slovensko - Lotyšsko   4:1
Branky:  46. Szilárd Németh, 50. Lubomír Reiter, 55. Miroslav Karhan, 87. Miroslav Karhan - 3. Maris Verpakovskis

Skvělý start kvalifikace potvrdili Slováci. Doma s Lotyšskem poměrně brzy prohrávali, už ve třetí minutě je trefou zblízka šokoval Verpakovskis. Vzpamatovávali se celý první poločas, kdy jim několik šancí vychytal gólman Kolinko, ale pak přidali na obrátkách a soupeře smetli. Ve 47. minutě využil zmatku v obraně k vyrovnání Szilárd Németh, po něm se hlavou prosadil Luboš Reiter a o něco později dal pojišťující gól Miroslav Karhan, když zblízka doklepával svou vyraženou hlavičku. Třešničku na dort pak v závěru přidal opět Karhan, když jeho střele za záda brankáře pomohla teč jednoho z obránců. Slováci účastníky Eura 2004 porazili jednoznačně 4:1.

Lichtenštejnsko - Portugalsko   2:2
Branky:  48. Franz Burgmeier, 76. Thomas Beck - 23. Pauleta, 39. (vl.) Daniel Hasler

Největší šok kola se zrodil ve Vaduzu. Tam si obvykle fotbalové velmoci jezdí zatrénovat, něco podobného asi zamýšleli i Portugalci a v prvním poločase to tak i vypadalo. Skóre otevřel Pauleta, pak si dal vlastní gól Daniel Hasler a zdálo se být vše jasné. Pár minut po změně stran ovšem promluvilo i Lichtenštejnsko, vývoj utkání zdramatizoval přesnou střelou Franz Burgmeier. Seznaci pak čtvrt hodiny před koncem dokonal Thomas Beck, při jehož přímém kopu zaváhal brankář Ricardo. Pro Lichtenštejnsko je to první bodový zisk v kvalifikaci o MS za posledních osm let. Prohrálo 20 zápasů v řadě s potupným skóre 4:84, ale tato remíza vejde do dějin.

Lucembursko - Rusko   0:4
Branky:   56. Dmitri Sychev, 62. Andrei Arshavin, 69. Dmitri Sychev, 86. Dmitri Sychev

Rusové se v Lucembursku dlouho trápili, recept na obranu soupeře hledali celých 55 minut. Pak se ale po přihrávce Bulykina a oklamání jednoho obránce prosadil Dmitry Sychev, o něco později po spolupráci Evseeva s Boyarintsevem zvýšil Andrej Arshavin a když pak Sychev dvěma góly završil hattrick, dostal výsledek očekávanou podobu. Nejprve si narazil s Gusevem, ke třetímu gólu jej vyslal Aldonin. Domácí měli vlastně jedinou šanci – v 71. minutě musel na brankové čáře zachraňovat obránce Evseev.

Tabulka:
1. Slovensko431015:310
2. Portugalsko32108:27
3. Estonsko32016:56
4. Rusko21105:14
5. Lotyšsko31025:93
6. Lichtenštejnsko30123:111
7. Lucembursko40044:150

Slovensko sice vede skupinu, ze 12 možných má 10 bodů, ale ve středu nehraje a může být předstiženo Portugalskem. Vicemistři Evropy se v jednom z nejzajímavějších zápasů kola utkají doma s Ruskem. Kromě tohoto zápasu se chystají dvě malá derby – Lucembursko přivítá Lichtenštejnsko a v Lotyšsku se představí Estonci.


Skupina 4


Francie - Irsko   0:0

Zklamání prožívají Francouzi, kteří si doma nedokázali poradit s bojovným Irskem a uhráli jen bezbrankovou remízu. A slovo uhráli je na místě, protože na Stade de France, kam dorazilo 30 tisíc irských fanoušků, byli k plnému zisku blíž Irové. Několikrát ve vyložených šancích selhali, jindy je vychytal skvělý Barthez. Fotbalisté Francie se celý zápas hledali a i když i oni měli šance, mohou být za bod rádi.

Izrael - Švýcarsko   2:2
Branky:  9. Yossi Benayoun, 48. Yossi Benayoun - 26. Alexander Frei, 34. Johan Vonlanthen

Izrael se v utkání se Švýcarskem dostal už v deváté minutě do vedení, když parádní individuální akci předvedl Yossi Benayoun. Po průniku středem obrany s míčem na noze obešel i brankáře a zakončoval do prázdné branky. Ještě před odchodem do kabin ale hosté dokázali otočit. Nejprve po zmatku ve vápně vyrovnal útočník Rennes Alexander Frei, vedení na stranu Švýcarů pak hlavou po centru Magnina strhl Johann Vonlanthen. Konečnou remízu 2:2 pak krátce po přestávce zařídil akrobatickým volejem opět Benayoun.

Kypr - Faerské ostrovy   2:2
Branky:  15. Michael Konstantinou, 81. Ioannis Okkas - 21. Claus Bech Jorgensen, 43. Rogvi Jacobsen

V souboji dvou outsiderů skupiny šel domácí Kypr do vedení ve 14. minutě, kdy Mihalis Konstantinou, největší hvězda kyperského fotbalu, proměnil penaltu. Faeřané ale už za osm minut dokázali odpovědět, vyrovnal hlavou Claus Bech Jorgensen. Krátce před přestávkou se hosté dokonce dostali do vedení zásluhou dalekonosné střely Rogviho Jacobsena, ale ostudu domácích pak osm minut před koncem vyrovnáním na 2:2 odvrátil vlastním gólem Pol Thorsteinsson.

Tabulka:
1. Švýcarsko31209:35
2. Irsko31204:15
3. Francie31202:05
4. Izrael31204:35
5. Kypr30123:71
6. Faerské ostrovy30122:101

Francouzi mají jen pár dní na zpytování svědomí po matném výkonu s Irskem, ve středu cestují na Kypr. Naopak Irové ví, že formu mají, takže se domácího utkání s Faerskými ostrovy nejspíš neobávají. Švýcarsko a Izrael čeká odpočinek.


Skupina 5


Skotsko - Norsko   0:1
Branka:   54. (pen.) Steffen Iversen

Skotové mají po dvou domácích zápasech jediný bod a jejich postupové ambice dostaly vážné trhliny. Nezvládli zápas s fotbalisty Norska, jejichž hrdinou byl Steffen Iversen. Nejprve v prvním poločase vykopl střelu Hughese z prázdné branky, v 55. minutě pak rozhodl o výsledku. Hlavičku Lundekvama zastavil rukou McFadden, byl vyloučen a Iversen nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Na vlásku tak visí další osud trenéra Bertiho Vogtse, po jehož odvolání média volala už po remíze se Slovinskem.

Bělorusko - Moldavsko   4:0
Branky:  45. Sergei Omelyanchuk, 65. Vitaly Kutuzov, 75. Vitaly Bulyga, 90+1. Maxim Romashchenko

V ex-sovětském derby si Bělorusko jasně poradilo s Moldavskem, i když mu trvalo celých 45 minut, než otevřelo skóre. Až těsně před přestávkou se zdálky trefil Omelyanchuk. Druhý poločas už byl zcela v režii domácích. Nejprve po přihrávce od Belkeviche zvýšil Vitaly Kutuzov, deset minut nato přidal třetí branku Vitaly Bulyga a pár vteřin před závěrečným hvizdem pečetil na konečných 4:0 Maxim Romaschenko.

Slovinsko - Itálie   1:0
Branka:  82. Bostjan Cesar

Duel ve Slovinsku byl dlouho poměrně vyrovnaný a směřoval k bezbrankové remíze, kterou by možná favorizovaná Itálie brala. Necelých deset minut před koncem ale dal rozhodující gól hlavou střídající Bostjan César a stal se tak domácím hrdinou. Kouč Italů Lippi opět vsadil na dravé mládí, když se do základní sestavy dostali Bonera, de Rossi, Esposito a Gilardino. Ani s příchodem Marca di Vaia na poslední minuty si ale Itálie změnu skóre ve svůj prospěch nevynutila.

Tabulka:
1. Slovinsko32104:07
2. Itálie32013:26
3. Bělorusko21105:14
4. Norsko31113:34
5. Skotsko20110:11
6. Moldavsko30030:80

Možná existenční zápas pro kouče Bertiho Vogtse čeká Skoty ve středu v Moldavsku. Norsko přivítá vedoucí tým skupiny, Slovinsko, Itálie se na vítěznou notu pokusí dostat doma proti Bělorusku.


Skupina 6


Anglie - Wales   2:0
Branky:  4. Frank Lampard, 76. David Beckham

Angličané potvrdili roli favorita skupiny a zásluhou Lamparda a Beckhama zdolali Wales. Domácí nastoupili se třemi útočníky - Owenem, Rooneym a Defoem, hostům chyběl zraněný Savage. Anglii pomohl rychlý gól. Owen si našel prostor ve vápně, přihrál zpět Lampardovi a jeho střela, lehce tečovaná právě Owenem, si našla cestu sítě. Velkou šanci Velšanů spálil na chvilku osamocený Bellamy, a tak na sebe mohl vzít roli toho, kdo definitivně rozhodne, Beckham. Nevídanou střelou z kraje šestnáctky vyhnal pavouky z pravého horního rohu Jonesovy branky. Jedinou chmurou pro domácí je, že zápas pro zranění po souboji s Thatcherem nedohrál právě jejich kapitán Beckham. Jak odhalily pozdější rentgeny, má naštípnuté žebro.

Ázerbájdžán - Severní Irsko   0:0

Zápas podprůměrné úrovně se odehrál v Ázerbájdžánu, kam zavítalo četnými zraněními postižené Severní Irsko. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit skutečnou gólovou šanci, a tak se soupeři rozešli smírně po remíze 0:0. Zisk jediného bodu pro oba znamená setrvání v suterénu tabulky.

Rakousko - Polsko   1:3
Branky:  30. Markus Schopp - 10. Radoslaw Kaluzny, 78. Jacek Krzynowek, 90. Tomas Frankowski

Rakušané byli začátkem září hodně vysoko, když remizovali s Anglií a porazili Ázerbájdžán, ale třetí domácí zápas se jim vůbec nepovedl a podlehli 1:3 Polsku. Už v deváté minutě brankář Manninger neudržel míč a Radoslav Kaluzny dostal dorážkou Poláky do vedení. Po půlhodině domácí vyrovnali, když po pravé straně pronikl Schopp a sám svou akci zakončil. Reprezentanti Rakouska pak byli lepší, ale zmařili několik šancí a přišel trest. V 77. minutě zahrával přímý kop Jacek Krzynowek a opět chyboval Manninger, když tečovaný míč pustil pod svým tělem do branky. Polsko pak sice svým vyloučením oslabil Radomski, ale i tak přidal v nastaveném čase pojistku Tomasz Frankowski.

Tabulka:
1. Anglie32106:37
2. Polsko32017:36
3. Rakousko31115:54
4. Wales30213:52
5. Ázerbájdžán30211:32
6. Severní Irsko30212:52

Trio favoritů skupiny se ve středu představí na hřištích těch míně zdatných – Anglie letí do dalekého Ázerbájdžánu, Rakušané opačným směrem do Severního Irska a na Ostrovy poputují i Poláci, jejich souboj s Walesem by měl výt tím nejvyrovnanějším.


Skupina 7


Bosna a Hercegovina - Srbsko a Černá Hora   0:0

Velká bezpečnostní opatření provázela tento zápas v Sarajevu, kterému přihlíželo téměř 32 tisíc diváků. O pořádek, který se nakonec podařilo udržet, se staralo 1300 policistů a pořadatelů. V samotném utkání měli navrch domácí Bosňané, spálili několik dobrých šancí. Hosté poprvé na branku vystřelili až v 52. minutě. Ke konci zápasu ale domácím docházely síly a Srbové toho málem využili, Vukič ale v 82. minutě z velmi dobré pozice hlavičkoval jen do brankáře.

Španělsko - Belgie   2:0
Branky:  60. Albert Luque, 65. Raul Gonzalez

Španělé v prvním zápase jen remizovali v Bosně, a tak potřebovali doma nad Belgií vyhrát. V obraně dostal od kouče Aragonese opět důvěru Del Horno, v záloze vedle Albeldy Xavi a v útoku Fernando Torres. Domácím zápas ulehčil svou nedisciplinovaností Deflandre, který už ve 28. minutě dostal za protesty druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Domácí pak měli zápas jasně v rukou, ale střelecky se prosadil až po hodině hry střídající Luque. Jeho gól byl brzy následován Raúlovou přesnou hlavičkou a o výsledku už nemohlo být pochyb. Belgičané dohrávali v devíti, když nervy neudržel ani Goor, který poplival Xaviho. Domácí mohli přidat ještě další góly, ale Baraju vychytal Peersman a Raúlovi nebyl druhý gól uznán pro faul na brankáře.

Tabulka:
1. Litva21105:14
2. Srbsko a Černá Hora21103:04
3. Španělsko21103:14
4. Bosna a Hercegovina20201:12
5. Belgie20111:31
6. San Marino20020:70

Ve středu se Španělé představí v Litvě a Srbsko a Černá Hora doma přivítá San Marino.


Skupina 8


Švédsko - Maďarsko   3:0
Branky:  26. Fredrik Ljungberg, 50. Henrik Larsson, 67. Anders Svensson

Švédové po prohře s Chorvatskem zabrali a přehráli Maďary rozdílem třídy, a to i přes to, že se před zápasem zranil Zlatam Ibrahimovič. Do vedení se seveřané dostali ve 24. minutě, kdy se po ose Östlund – Ällbäck míč dostal k Freddiemu Ljungbergovi a ten překonal Kiralyho. Šanci na vyrovnání pak promarnil Szabics a to se Maďarům po přestávce vymstilo. Nejprve na 2:0 zvýšil Henrik Larsson, když využil chyby obránce Gyepese, později se ještě z hranice vápna trefil Anders Svensson.

Malta - Island   0:0

Malta se z kruté porážky 0:7 od Švédů oklepala a proti Islandu byla lepším týmem. Domácí obránci dokázali uhlídat hvězdu soupeře Eidura Gudjohnsena, vpředu nejvíce hrozil Michael Misfud, ale prosadit se nedokázal. Navíc Mattocks trefil břevno a když podobný osud měla i největší šance na druhé straně, to pálil Gunnarsson, skončil zápas bez branek.

Chorvatsko - Bulharsko   2:2
Branky:  15. Darijo Srna, 31. (pen.) Darijo Srna - 77. Martin Petrov, 86. Dimitar Berbatov

Zápas dvou rozdílných poločasů nabídlo toto balkánské derby. Bulhaři byli v úvodu lepším týmem, ale po čtvrthodině je z koně srazil Darijo Srna, když se přesně trefil z přímého kopu. Ve 32. minutě byl ve vápně faulován Babič a Srna proměněnou penaltou pojistil vedení. Hosté se však nevzdali a ještě před přestávkou mohli snížit, ale Tokič ještě stačil míč směřující do banky vyhlavičkovat. Nakonec se Bulhaři přece jen dočkali. Nejprve se v 78. minutě dostal po pěkné přihrávce za obranu Martin Petrov a nezaváhal, čtyři minuty před koncem pak autor první branky přesným centrem našel nehlídaného Dimitara Berbatova a ten zařídil zaslouženou remízu.

Tabulka:
1. Chorvatsko32106:27
2. Švédsko320110:16
3. Bulharsko21105:34
4. Maďarsko31023:83
5. Island30123:61
6. Malta20110:71

Bulhaři budou moci ve středu svou dobrou formu potvrdit doma proti Maltě, v severském derby se pak na Islandu představí Švédsko.

Autor: Petr Starý

Komentáře (32)

Přidat komentář
exmafie

Nechápu,proč každý považuje remízu Francie s Irskem za překvapení....Překvapivějších výsledků bylo mnohem víc,hlavně Nizozemsko a Portugalsko...Řecko jsem čekal,ale myslel jsem,že prohraje,škoda,snad příště ...Nejhezčí gól dal určitě Beckham,taková trefa se jen tak nevidí,pořád nemůžu uvěřit tomu,že se trefil i Raul ....Od Rakušáků a Italů jsem čekal spíš remízu....Spokojenost je i s našima,ikdyž dali gól "jen z penalty",šancí bylo hodně a Rumuni si za předvedený výkon body rozhodně nezasloužili,četl jsem něco o dvou šancích,já jsem si nevšiml ani jedné,možná nějaký ubohý pokus o náznak šance...

Reagovat
HOST*Kasparov

Podívejte na ten vzestup slovanských států - Slovensko,Litva,Makedonie,Slovinsko,Polsko a jiní. Že by tyto státy měli hojnou účast na MS se zdálo nepravděpodobné, ale východ bude kralovat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Slovensku postup na MS rozhodně nepřeju.

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ne.

Jinak Šapněsko hrálo 1. pol nic moc ale pak super. Vypadá to,že Luis Aragones je konečně správný trenér. Jenom mi tam nesedí Xabi. A Xavi byl jeden z nejlepších.

Reagovat
PJ

Oni vyhráli jeden zápas, proti oslabený Belgii, a hned je trenér ten pravej? Tobě ke štěstí stačí fakt málo, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde jen o vítěuství, ale i o sestavu, víš?

Reagovat
PJ

Takže když tým hraje ve "správný" sestavě, tak nezáleží na výsledku? Tak to sem asi nepochopil... To, jestli je to správnej trenér, nepoznáš podle sestavy, ale podle výsledků. A jak se řiká, jedna vlaštovka jaro nedělá, žejo...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ani mně to nejde moc do hlavy Jestli je Aragonés dobrý trenér ukáže až čas. Prozatím by si měl dávat pozor na jazyk, i když to myslí z legrace...(případ Reyes - Henry)

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě mi přijde, že konečně dává šanci těm, kteří ji mají dostat, výsledky taky přijdou, je to debrý trenér. Ale zase nechytal Caňizares, že? Tohle nepochopím.

Reagovat
PJ

Mno to se uvidí až jestli ty výsledky opravdu přijdou...

Reagovat
HOST*yarda

A v čem je problém? Kolik dostalo Španělsko gólů? A proč má podle tebe chytat Caňizares, když Casillas je perspektivnější? A tím, že chytá za prozatím děravou obranou, ho mnohem více prověří. Vsadím se, že kdyby chytal Casillas za Barcu, neřekneš ani popel.

Mimochodem Španělé v Litvě asi zmrznou, je tam pět pod nulou

Reagovat
HOST*yarda

Oprava ...A TO, že chytá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to porzor. Já proti Casillasovi nic nemám, ale Caňizarees je můj oblíbený brankář a je i lepší než Casillas. A nejsem jediný, kdo si to myslí, to že Casillas chytá jako jednička je jen kvůli tomu, že je z Realu, Caňizares si to zaslouží víc!

Pokud ti jde o perspektivu, tak proč nechytá Valdes? Momentálně je Casillasovi minimálně vyrovnaným konkurentem a je o 3 ( ? ) roky mladší.

Reagovat
exmafie

To že je to tvůj oblíbený brankář neznamená,že si to zaslouží víc...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem neřekl. Prostě si myslím, že Caňizares je lepší, myslím si to už hodně dlouho a nové vydání Pro Footbalu mi to ¨potvrdilo¨.

Reagovat
HOST*yarda

Casillas dokázal to co Caňizares za mnohem kratší dobu a zatímco Caňizares za pár let skončí, Iker má ještě vrchol kariéry před sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš k tomuto vyjadreniu aj logické odôvodnenie, alebo si len závistlivec topiaci sa vo vlastnej malosti ? Ja osobne sa hlásim k myšlienke slovanskej vzájomnosti a mám radosť z úspechov všetkých našich bratov.

Reagovat
HOST*yarda

Pravda, pravda, mně se občas zdá, že naší hymně chybí ty blesky a hromy nad Tatrou...

Reagovat
smazaný uživatel

tak zaprvé:

Když někomu něco nepřeju, tak je to můj subjektivní pocit a k němu rozhodně logický důvod nepotřebuju, ale i tak. NEmůžu se dívat na některé ty příspěvky Slováků různě po internetu, leze mi to na nervy, nedá se to číst.

Zadruhé,často nefandím ani čechům v některých sportech, takže nějaké vlastenectví u mě moc roli nehraje. ( třeba na OH jsem fandil Clayovi v desrtiboji).

A zatřetí, rozhodně vám ještě není co závidět.

Reagovat
HOST*

pupuš nebuď zlí

Reagovat
HOST*JANO

Preco neprajes Slovakom aby sme si aj mi zahrali na medzinarodnej scene?Videl si ich teraz hrat?Alebo si len jeden z mnoha tych Cechov co Slovakom nefandi?

Reagovat
HOST*Táborák

Technická pozn. - Litevci a snad ani Makedonci nejsou Slovani...

Reagovat
HOST*alegre

Slovensku postup přeju, je to polovina nás.

Reagovat
HOST*Kasparov

Možná máš pravdu.Vlastně jsem tím slované ctěl říct východní evropané,ale to zase nezahrnuje nás a slováky

Reagovat
HOST*yarda

Nevím, co se hádáte, MS stejně zase vyhraje Brazílie Teďka vymlaskli 5:2 Venezuelu u nich (Ronaldo 2, Kaká 2, Adriano).

Reagovat
exmafie

Tak s tím bych moc nesouhlasil,Lichtenštejsko se začíná rozehrávat,bacha na něj...

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*yarda

No nedávno Portugalsko Brazílii porazilo, tak nevím nevím, budou muset přidat, kluci brazilský...

Reagovat
HOST*Dominik Müller

chci aby ten footbal byl ještě dnes.

Reagovat
HOST*Lucík

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilci jsou skvělý

Reagovat
HOST*yarda

Hm, no ale s tou Kolumbií se moc nepochlapili, ještěže Argentina s Paraguayí remizovaly taky. A alegreho Honduras prohrál, škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele