SOUHRN NOVINEK: ŠPANĚLSKÁ LIGA

23.05.2005, 22:58
Aktuality
Co nového ve Španělsku? Běhá tam nejlepší fotbalista desetiletí, alespoň podle Pelého, a tím je Zidane. Ve Valencii se po nevydařené sezóně chystají změny, políčeno má na Baroše a Kaloua. Barca prý Eto'a neprodá, a tak Real hledá hvězdu jinde - chce Ibrahimoviče!


Pelé míní: Zidane je nejlepším hráčem desetiletí

Podle fotbalové legendy Brazilce Pelého je Francouz Zinedine Zidane nejlepším hráčem tohoto desetiletí, řekl to na filmovém festivalu v Cannes, kde představil dokument o svojí bohaté fotbalové kariéře. "Zidane je nejlepším hráčem posledních deseti let. Figo, Raúl, Beckham a Ronaldo jsou také dobří hráči, ale Zidane je z nich nejkomplexnější," řekl. Pelé také prozradil, kdo je nejlepším hráčem současnosti - je to prý jeho krajan Ronaldinho.


Van Bommel přestoupil do Barcelony

Katalánskému velkoklubu FC Barcelona se podle předpokladů podařilo ulovit Nizozemce Van Bommela, kterému v PSV v létě tohoto roku končí smlouva. Více se dozvíte zde.


Přijde La Coruňa o Pandianiho?

Walter Pandiani zatím jen hostuje v Birminghamu, ale podle svých slov by chtěl zůstat v Anglii natrvalo. Má to však jeden háček, přestup by mohl ztroskotat na finančních požadavcích La Coruni. Funkcionáři Birminghamu jsou za hráče dát 1,5 miliónů liber.

Sám Pandiani říká: "Chci zůstat tady v Birminghamu. Můj agent nereaguje na nabídky z jiných anglických klubů, protože jsem zde šťastný a chci zde být i nadále."


Baroš by mohl odejít do Valencie

Liverpoolský trenér by chtěl v létě vyměnit Milana Baroše za ofenzivního záložníka Valencie Mohammeda Sissoka, tuto informaci potvrdil Sissokův agent Arturo Caňales. "Benítez mi volal, abych věděl o Mohammedově situaci. Ještě nebyla učiněna konkrétní nabídka, musejí nejdřív proběhnout jednání kolem Milana," řekl Caňales.

Baroš údajně nefiguruje v Benítézových plánech pro příští sezónu a na svět se dostala informace, že oba jmenovaní mají mezi sebou časté spory. Po příchodu Djibrila Cissého už nemá český útočník jisté ani místo v základní sestavě "Reds".

Horlivý zájem Valencie o Baroše potvrzuje její prezident Juan Baptista Soler: "Baroš by byl pro náš tým velkou hvězdou, budeme o něj bojovat." O služby nejlepšího střelce mistrovství Evropy se však zajímá také Aston Villa.


Laporta: Eto´o je neprodejný

Prezident Barcelony Joan Laporta řekl, že Kamerunec Samuel Eto'o je neprodejný. Laporta tak reagoval na zájem Chelsea, která za Eto'a nabízela 24 milionů eur a k tomu Crespa s Gallasem.

"Samuela neprodáme za žádné peníze na světě. Není na prodej. Je hráčem Barcelony, v našem klubu ho čeká skvělá budoucnost," řekl Laporta. Ani sám Eto'o by do Chelsea za žádnou cenu nešel, potvrzují to jeho slova: "Nemám zájem přestoupit do Chelsea. Měli šanci mě získat v létě, teď už jí nemají. Neupíšu se klubu, který trénuje Mourinho."


Kalou do Valencie?

19letý mladíček Salomon Kalou hrající ve Feynoordu Rotterdam je čím dál tím blíž k dohodě se španělskou Valencií, která za jeho služby nabízí přes 8 miliónů eur. Talentovaný útočník v této sezóně zaznamenal v 30 utkáních holandské ligy 19 branek a má nakročeno i do nizozemské reprezentace.


Real nabízí 70 miliónů eur za Ibrahimoviče!

Real Madrid údajně nabídl za útočníka Juventusu Turín Zlatana Ibrahimoviče astronomickou částku 70 miliónů eur, informoval o tom švédský deník Göteborg-Posten. "Zlatan je právě nyní ten nejlepší hráč na svém postu na světě a to je důvod, proč jej Real chce," řekl Ibrahimovičův agent Mino Raiola. Juventus ale o zájmu Realu nechce ani slyšet a svůj klenot jistojistě neprodá. Ibrahimovič přišel do Juventusu loni v létě a ve své první sezóně v Itálii nastřílel 16 branek.


Autor: David Kubáň

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko

mohl by být každý týden a ještě s Anglie a Itálie

nejvíc mě zaujalo:

Ibrahimovic do Realu za 70 miliónů eur!? tolik peněz bych dal tak za Ronaldinha nebo Shevchenka. Zlatan tam půjde na 90%.

jestli si pamatuju, tak Barca dala Mallorce 27 miliónů eur za Eto´a. A jestli Chelsea 24 m. eur+Crespo+Gallas!?!?!?!

Reagovat
PJ

I Anglie a Itálie bude... Jestli každý týden to nevim, na to musí odpovědět autor

Reagovat
sansiro

To s tim Zlatanem je asi vymyslene, protoze kdyby to byla pravda, tak by Moggi nevahal ani vterinu a prodal by ho. Zlatan neni nejaka supertrida a navic stal "jen" 20, takze by slusne v Turine vydelali. Je to kachna jako hrom.

Reagovat
HOST*yarda

Madrid právě oficiálně zájem o Ibrahimoviče popřel, takže to byla kachna španělských novin

Reagovat
sansiro

Souhlasim.

Reagovat
Xavi

Už sem si říkal, že by za něj dali 70papírů... Ale Pandiani jen za 1,5mil liber To by ho mohla koupit i Sparta ne (né že bych jí fandil)

Reagovat
Mr.Jindros

Jj, podle mě bysme ho za 70 bez váhání prodali.

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, tyhle souhry mám rád.

Pandianiho chce i Barca, ale sand to nevyjde!

Reagovat
HOST*yarda

Příští týden přijde Ezquerro

Reagovat
HOST*yarda

...do Barcelony jsem zapomněl dodat

Reagovat
HOST*daw

a také schevchenko

Reagovat
Xavi

Já už jsem myslel, že sem. Škoda aspoň by jsme pokecali

Reagovat
HOST*Figo

Ibrahimovic za 70? Co to je za hovadinu? A že nejlepší na svym postu tedy mezi utočníkama? Zlatan je kvalitní hráč ale presto je tak MOŽNA v první desitce mezi forwardy.Real by snad už ani nekupoval dalsi utocniky, chtelo by to spise kvalitniho stopera i když ty tam jsou take Jedine zaloznika nejkvality misto Figa ktery asi odejde a jinych.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase dalsi Figo

Reagovat
HOST*Figo

Mas smulu Ja sem si ho vybral driv

Reagovat
HOST*

Tak jakej vůl si myslel že bůh jménem Samuel Eto'o odejde k tomu čukotskýmu gubernátorovi?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Donpsycho

Ibrahimovic????Byl to jen reklamní trik jeho manažera to je ale blbost!!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*horolezec

Jestlipak ví na http://primeradivision.blueweb.cz/, že jim tady tak trochu kopírujete články?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale pro ten web píšu. A tak nic nekopíruji, články beru ze zahraničních serverů, podívej se například na www.primeradivision.pl - tam jsou stejné zprávy jako na http://primeradivision.blueweb.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele