SOUHRN NOVINEK: ŠPANĚLSKÁ LIGA

14.05.2005, 19:38
Aktuality
Ve španělském fotbale a ostatně v celém fotbalovém světě se událo za poslední týden mnoho zajímavých událostí, o které Eurofotbal přišel. Nyní je vše jinak a vy si budete moci každý týden přečíst, co zajímavého se odehrálo v předních evropským ligách.

Larsson se pomalu vrací do hry
Švédský útočník ve službách Barcelony Henrik Larsson téměř po šesti měsících absolvoval plnou tréninkovou zátěž. Larsson si v listopadovém zápase s Realem Madrid poranil kolenní vazy a o několik dní později podstoupil chirurgický zákrok v americkém Vailu. "Nemohl jsem se dočkat dne, kdy se vrátím. Byl jsem zraněný mnoho týdnů a měsíců," řekl Larsson.

Deportivo o odchodu Loqueho nic neví
27letý španělský reprezentant Albert Luque je v hledáčku několika věhlasných evropských týmů. V médiích se nejvíce mluví o zájmu Barcelony, Atletica Madrid nebo anglického Liverpoolu, který trénuje španělský kouč Rafael Benitéz. Prezident La Coruni Augusto Cesar Lendoiro ale o Luqueho odchodu nic neví a říká, že Deportivo nikdo nekontaktoval s konkrétní nabídkou: "Ani Barcelona, ani Liverpool a ani Atletico nás zatím nekontaktovali. Tudíž nemůžeme potvrdit, že by probíhala jakákoli jednání o přestupu Luqueho."

Podle Maradony je nejlepší útočník Ronaldinho
Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona si myslí, že Ronaldinho je nejlepším útočníkem na světě. Ronaldinho skóroval v neděli ve Valencii a výrazně se tak zasloužil o konečné vítězství 2:0. Kromě něj se pochvaly od Maradony dostalo i trenéru červenomodrých Franku Rijkaardovi. "Ronaldinho je obecně vzato nejlepším útočníkem na světě. Vnáší do hry velkou radost a zábavu a zároveň je velmi šikovným koncovým hráčem. V této sezoně bude titul zaslouženě v rukách Barcelony. Je to i zásluhou Franka Rijkaarda, kterému se povedlo v Barceloně sestavit vyvážený tým, který táhne za jeden provoz," vysekl poklonu barcelonským Maradona, mistr světa z roku 1986.

Zidane možná skončí už v roce 2006
Středopolař Realu Madrid Zinedine Zidane nevyloučil, že skončí o rok dříve, než se předpokládá. "Určitě skončím s fotbalem v roce 2007 a nevylučuji, že odejdu dříve. Rozhodnu se ale až ten okamžik přijde," řekl Zidane. Motivace ani chuť hrát mu prý neschází, přestože na hřišti zažil za poslední dva roky více zklamání než radosti. S Francií na EURU 2004 skončil překvapivě už ve čtvrtfinále, poté ukončil reprezentační kariéru. V klubu také neprožívá nejšťastnější období... Bývalý držitel zlatého míče má v Realu smlouvu do léta roku 2007.

Roberto Carlos lituje, že dal svůj dres radikálním fanouškům
Levý bek Realu Madrid Roberto Carlos lituje, že po vítězném zápase s Osasunou daroval svůj dres radikálním fanouškům, kteří si říkají Ultra Sur. Členové této radikální skupiny totiž při tomto zápase rozvinuli urážlivý transparent adresovaný imigrantům. "Udělal jsem chybu. Nebyl jsem si vědomý toho, co Ultra Sur po celý zápas dělali," řekl a dodal: "Samozřejmě, že nesouhlasím takovými projevy, bohužel jsem si transparentu nevšiml." Ultra Sur je proslulá svými rasistickými urážkami, třeba při zápase s Bayerem Leverkursen uráželi hráče černé pleti a pokřikovali nacistická hesla. Klub za tento incident musel zaplatit téměř 10.000 eur.

Autor: David Kubáň

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jo to bude fajn, takové souhrny, doufám, ež si Henrik aspoň an pár minut letos zahraje, stejně tak jak Gabri, Edmislon si zahraje určitě.

Reagovat
antimadrista

Vše dobré se nakonec obrátilo

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave

Reagovat
HOST*autor

kdyby to nebylo zajímavé, tak bych to nepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BARCAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

CAMPEONES!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEOOOOOOOOOOOOOOOONE!!! BARCAAAAAAAAAAAAAA!!!

Reagovat
HOST*secho

Pisu to jako dlouholety fanousek Barcy: Aaaaaaaaaaaaaaa titul je naaaaaaaaaaas. Ted uz nam to nikdo nevezme

Reagovat
HOST*

Champions! Champions! Champions! Barcelona

Champions! Champions! Champions! Barcelona

zdravi Secho, dlouholety fanousek Barcelony

Champions 2004-2005

Reagovat
HOST*secho

To jsem byl ja

Reagovat
HOST*secho

Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champion! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions! Champions!Champions!Champions! Champions! Champions!

FC Barcelona FC Barcelona FC Barcelona FC Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

TITUL JE KONECNE V BARCELONE !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Poriadne oslavujte,lebo nabuci rok sa vracia Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele