SOUHRN NOVINEK: ITALSKÁ LIGA

24.05.2005, 22:32
Aktuality
V poslední významné evropské soutěži, italské Serii A, je po minulém víkendu také jasno o titulu. Získal jej Juventus. Znám je i první sestupující, jímž je Atalanta. Co dále nového na Apeninském poloostrově? Lippi chválí Cappella, Chivu má kotník v pořádku, Davids se možná postěhuje do Alkmaaru a Ibrahimovič naopak nejde nikam...


Lippi pochválil svého kolegu Capella

Bývalý trenér Juventusu Turín a teď lodivod národního týmu Marcelo Lippi se pochvalně vyjádřil na adresu svého kolegy, současného kouče Juventusu Turín, Fábia Capella. Capello totiž s Juventusem po roční odmlce získal titul v Serii A těsně před svým sokem z Milána. To se minulou sezónu právě Lippimu nepodařilo a skončil na konečném třetím místě.

"Capello je vynikající trenér, ale pochvalu si zaslouží každý v klubu. Kdo stojí za jeho úspěchem? Myslím si že trio Emerson, Ibrahimovič a Del Piero. Emerson a Ibrahimovič se velmi rychle našli místo v týmu, Del Piero je vzorem profesionálního fotbalisty," řekl Lippi.


Chivu si kotník nezlomil

Rumunský obránce ve službách AS Řím Christian Chivu se zranil v ligovém derby s Laziem a podle předběžných prognóz lékařů si měl zlomit kotník. Pozápasové vyšetření ale naštěstí prokázalo, že o žádnou zlomeninu nejde. Chivu tak mohl odehrát ligové utkání s Atalantou od začátku.

Rumunský reprezentant je ale i tak velký smolař, kvůli zlomené kůstce promarodil celou polovinu sezóny a když už se zdálo, že bude Římu po dlouhém zranění k dispozici, natáhl si sval, poté měl problémy s třísly...


Davids do Alkmaaru?

Záložník Internu Milán Edgar Davids by se mohl vrátit do Nizozemska. Nejprve se zdálo, že ho získá Ajax Amsterdam, teď je spíše pravděpodobnější jeho příchod do Az Alkmaar. Semifinalistu tohoto ročníku Poháru UEFA trénuje Luis Van Gaal, kterého Davids dobře zná a netají k němu sympatie.


Atalanta prvním sestupujícím

Atalanta Bergamo se po roce vrací zpět do Serie B. Utkání pravdy sehrála Atalanta doma s AS Řím, které taky nemělo jistou záchranu. Nakonec domácí prohráli 0:1 brankou Cassana a v tabulce jsou na posledním místě. Na nesestupové příčky ztrácí jedno kolo před koncem šest bodů, což už nelze dohnat.


Ibrahimovič do Realu nejde, vše si vymyslel jeho agent.

Před několika dny se horlivě spekulovalo o příchodu Ibrahimoviče do Realu za astronomickou sumu 70 mil. Eur. Podle všeho si ale jeho agent Mino Raiola vše vymyslel. "Zlatan je dnes nejlepší na světě, proto jej chce Real koupit," řekl agent Mino Raiola deníku Göteborgs-Posten.

Zástupci Realu ale na svých internetových stránkách zájem o Ibrahimoviče odmítli. Ani sám fotbalista o zájmu Realu nic nevěděl. Raiola se tak nejspíš chtěl zviditelnit, protože v Itálii nepatří ani mezi dvacítku předních agentů. Ke zlepšení pozice mezi agenty mu měla dopomoci právě tato fáma.


Juventus je mistrem

Zítra se můžete těšit na samostatný článek na toto téma...


Autor: David Kubáň

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Shevchenko

Teď by mě zajímalo, koho koupí AC

na 65% Jankulovski

na 50% Gilardino

na 20% Casano

na 5% Robinho

Reagovat
HOST*Shevchenko

...A zapoměl sem na Crespa

na 50%

Reagovat
Mr.Jindros

FORZA JUVE !!!!!!

Sice bysme si zasloužili vlastní článek s pěkným logem jako Barca, ale budiž.

Reagovat
Mr.Jindros

Aaaa, zejtra bude, aha ... ok. Nedočetl jsem pořádně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele