SOUHRN NOVINEK: ANGLICKÁ LIGA

24.05.2005, 12:04
Aktuality
V Anglii skončila sezóna, za námi je i finále FA Cupu, a tak nastává čas bilancování, přestupových spekulací a prodlužování smluv. FA Cup vyhrál Arsenal, i když měl z pekla štěstí. Manažerem roku byl jmenován David Moyes. Bellamy končí v Newcastlu stejně jako Šmicer v Liverpoolu. Arsenal nabídl smlouvu Bergkampovi, má však problémy s Ashley Colem.


FA Cup vyhrál Arsenal

Nejstarší fotbalovou trofej na světě v sobotním finále získal Arsenal Londýn, když na penalty porazil Manchester United. Podrobný komentář si můžete přečíst zde.


Moyes se stal manažerem roku

David Moyes ve vyrovnaném souboji nakonec překonal Josého Mourinha a stal se manažerem roku v Anglii. Ocenění se Moyesovi dostalo od League Managers' Association. I když Moyes nevyhrál žádnou trofej, dokázal s Evertonem nemožné - skončil na vynikajícím čtvrtém místě zajišťujícím kvalifikaci Ligy Mistrů!.

Moyes se k ocenění vyjádřil takto: "Na začátku sezóny jsem přemýšlel, jak se vyhnout sestupu. Potom jsme navíc přišli o Wayna Rooneyho. Před rokem jsem byl rád, že jsme nesestoupili. Je úžasné, jak se mohou věci ve fotbale změnit."


Bellamy má svolení odejít

Šéf Newcastlu Graeme Souness už nemá o rebela Bellamyho zájem a chce jej ihned prodat. Už v této sezóně musel Bellamy odejít kvůli vleklým sporům se Sounessem na hostování do Celtiku. "Craig Bellamy už za můj tým nikdy hrát nebude. Někdo, kdo neustále porušuje pravidla a narušuje harmonii v týmu, nemá v klubu co dělat," řekl Souness

Nyní se o Bellamyho uchází jeho bývalý klub Celtic Glasgow, dále pak Aston Villa, Birmingham a Blackburn.


Budoucnost Ashleyho Cola zatím nejistá

Prezident Arsenalu Londýn Peter Hill-Wood zpochybnil další budoucnost Ashleyho Colea v týmu. Cole totiž chce trojnásobek své současné mzdy, požaduje okolo 70 000 liber. Ještě předtím odmítl smlouvu ve výši 55.00 liber.

"Ztrácíme kontrolu nad hráči, oni kontrolují nás. Vemte si příklad Ashleyho, má smlouvu ještě na dva roky a chce jí už teď ztrojnásobit. Vyjednávat s ním ale budeme i dále, stejně jako s Thierry Henrym, Fredrikem Ljunbergem a Patrikem Vieirou," řekl Hill-Wood.


Šmicer chce angažmá v Liverpoolu zakončit vítězstvím v Lize Mistrů

Trenér Reds Rafael Benitéz už pro příští sezónu se Šmicerem nepočítá a po vypršení smlouvy, která mu končí v létě tohoto roku, bude muset odejít. Šmicer strávil v Liverpoolu šest sezón a dokázal vyhrát několik klubových trofejí, ovšem kromě těch nejdůležitějších - Premier League a Ligy Mistrů. Tu druhou má ale na dosah, ve finále se Liverpool utká s milánským AC.

"Šmíca" by se tak chtěl rozloučit s Liverpoolem právě vítězstvím v Champions League. "Pro mě je velmi smutné, že musím odejít. Když strávíte v jednom klubu šest let za svého života, tak navždy zůstane ve vašem srdci. Liverpool je jedním z nejlepších fotbalových klubů na světě. A proto mi je líto, že odcházím," řekl Šmicer.


Arsenal prodloužil Bergkampovi smlouvu

Veterán Denis Bergkamp ještě v Arsenalu jeden rok zůstane, vedení londýnského klubu se mu přeci jenom rozhodlo prodloužit smlouvu. Potvrdil to pro deník Daily Star prezident "Gunners" Peter Hill-Wood. "Arsene Wegner ho chce mít v týmu i pro příští rok, věřím, že se dohodneme. Ve financích není problém," sdělil médiím Hill-Wood.

Bergkamp minulý týden prohlásil, že pokud nezůstane v Arsenalu, ukončí svou bohatou kariéru. "Jsem profesionální fotbalista, ale taky otec čtyř dětí. Chci vědět, co mě v budoucnu čeká, už nepůjdu nikam do neznáma," řekl.


Autor: David Kubáň

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*pinda

Je to zajimave

Reagovat
HOST*

On si je dobře vědom když mu Arsenal nedá trojnásobek že může klidně přestoupit do Chelsey a ještě dostane větší plat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš půjde do Realu než do Chelsea, pokud není Arsenal tak blbej,aby posilil konkurenci

http://ajax.czechian.net

Reagovat
HOST*

www.premierleague.cz/forum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele