SOUHRN LM: 4. KOLO, STŘEDA

02.11.2006, 00:03
Komentáře a souhrny
Liga mistrů zná jména dalších dvou postupujících, oba jsou ze skupiny E - po shodných vítězstvích 1:0 nad Dynamem respektive Steauou jsou jimi Lyon a Real Madrid. Arsenal doma nedokázal porazit CSKA Moskva a zkomplikoval si cestu do osmifinále, stejně tak Manchester United, který nečekaně prohrál v Kodani. AC Milán rozstřílelo Anderlecht a k postupu má blízko.

Real Madrid hostil Steauu Bukurešť, na jejímž hřišti před dvěma týdny vyhrál jasně 4:1, ale dlouho se trápil. Rumunský tým mu byl v první půli vyrovnaným soupeřem a až po přestávce domácí zužitkovali kvalitu, byť jim k tomu musel pomoci hodně kuriózní vlastní gól - Banel Nicolita dával malou domů, jenže mířil přímo mezi tyče a brankář na přihrávku čekal pár metrů mimo. Pojistit výhru mohl Van Nistelrooy, ale nedal penaltu. Také Lyon přivítal outsidera, Dynamo Kyjev, a do vedení se dostal poměrně brzy, už ve 14. minutě po trefě Benzemy, ale ani do Francie nepřijel odevzdaný soupeř. Hráči Dynama ukázali, že jsou odhodláni zabojovat alespoň o svou čest a několikrát vážně zahrozili, ovšem nebylo jim přáno. Skupina E je tak druhou, která je již z pohledu postupu rozhodnuta, vede Lyon bez ztráty bodu a tři body zpět je Real. Steaua se sice může teoreticky bodově dotáhnout, ale v tom případě by proti ní mluvily vzájemné zápasy.

Manchester United měl potvrdit svou nadvládu ve skupině F a zajistit si postup, jenže v Kodani narazil. Co mu byla platná řada šancí, když je nedokázal proměnit a necelých 20 minut před koncem zaplatil krutou daň, jednu z mála šancí Kodaně proměnil po Hutchinsonově hlavičce Allbäck a postaral se o zdramatizování situace ve skupině. V druhém utkání Benfika Lisabon hostila Celtic Glasgow a zachránila své postupové naděje jednoznačným vítězstvím 3:0, k němuž významnou měrou přispěl hostující obránce Gary Caldwell. Nejprve si dal vlastní gól a zanedlouho velkou chybou daroval domácím druhý. Manchester United zůstává ve vedení a k postupu jim stačí v příštím kole uhrát bod na hřišti Celtiku, šanci na proklouznutí do osmifinále ale mají stále všechny týmy.

Arsenal se chtěl pomstít za dva týdny starou porážku v Moskvě, ale celek CSKA na Emirates Stadium potvrdil pověst mužstva se skvělou defenzívou. Poctivě zakopaní v okolí své šestnáctky hosté odolávali jednomu útoku za druhým, domácí Kanonýři pálili jednu stoprocentní šanci za druhou a stalo se tak to, co se londýnskému týmu povedlo letos už několikrát - doma z velké převahy vytěžil jen bod. A dost si tak zkomplikoval cestu do osmifinále. Roli komparsu ve skupině potvrdil Hamburk, doma proti Portu se sice herně zvedl a byl mu minimálně vyrovnaným soupeřem, dostal však lekci z produktivity. Prohrál 1:3 a s nulou na kontě stvrdil své definitivně poslední místo. V boji o postup to však bude ještě hodně napínavé, tři týmy dělí jediný bod.

Na San Siru byl k vidění parádní zápas nejen z pohledu AC Milán, který se konečně rozstřílel a hattrickem se blýskl brazilský kouzelník Kaká, ale neztratil se ani hostující Anderlecht. Původně přijel bránit, jenže brzy inkasoval z penalty a musel své plány přehodnotit. A zvlášť ve druhé půli hodně kousal, Dida v domácí brance se rozhodně nenudil a za stavu 3:1 svůj tým několikrát podržel. Dvě minuty před koncem pak na 4:1, což je výsledek z pohledu belgického týmu až krutý, pečetil svou první trefou v Lize mistrů Gilardino. Úplně jistý postup však Milán ještě nemá, řecký AEK Atény totiž doma dokázal porazit francouzské Lille. Hosté hráli většinu zápasu oslabeni o Tavliaridise, jenž během 22 minut dostal dvě žluté karty a domácí přesilovku čtvrt hodiny před koncem využili, výhru zařídil Lyberopoulos. Z pohledu na tabulku je jasné, že AC Milán je velmi blízko k postupu - stačí mu v příštím utkání v Aténách neprohrát o čtyři góly. V boji o postup se ještě drží všechny týmy.


Skupina E

Tabulka:
1. Olympique Lyon44009:012
2. Real Madrid430110:49
3. Steaua Bukurešť41035:93
4. Dynamo Kyjev40042:130



Skupina F

Tabulka:
1. Manchester United43017:39
2. Celtic Glasgow42026:66
3. Benfica Lisabon41123:44
4. FC Kodaň41121:44



Skupina G

Tabulka:
1. CSKA Moskva42202:08
2. FC Porto42117:47
3. Arsenal FC42114:27
4. Hamburger SV40043:100



Skupina H

Tabulka:
1. AC Milán43108:110
2. Olympique Lille41214:35
3. AEK Atény41123:74
4. RSC Anderlecht40223:72




Autor: Petr Starý

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to vypadá,že bychom se mohli dočkat několika přímých soubojů o postup v posledním kole.

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal.idnes.cz/smrt-sparte-rvali-fotbaliste-ze-slavie-d91-/

fotbal.asp?c=A061101_213546_fotbal_no

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím. Ty se směješ. Mě tenhle idiotismus moc směšnej nepřijde . Ale žádný flastry bych jim nedával. Vždyť oni si ani neuvědomujou, že udělali něco blbýho. A ještě by měli plný oči slz, že jim zase někdo ubližuje. Každopádně to ale něco vypovídá o charakteru hráče, když něco řve a za pár minut už o tom "neví" . No nic: Slávie je prostě Slávie

Reagovat
Xavi

Nemusím ti doufám připomínat chování Sivoka nebo Řepky?!

Reagovat
smazaný uživatel

Sivok poslal Slávisty do kanálu. To je vcelku normální fotbalovej žargon. Řepka se SLUŠNĚ opřel do Libe, že je ostuda, že takovej tým vedl ligu. Nevidím jediný adekvátní přirovnání žvástů těchhle seshiteckejch vyližmozků

Reagovat
Xavi

No tak to si vybral takové ty mírné hecovačky, o takovém Řepkovi by klidně mohla vyjít kniha, Jak se stát idiotem. A že by to byla pořádná bichle.

Reagovat
Xavi

Tím nechci omlouvat chování hráčů Slávie!

Reagovat
smazaný uživatel

Fořt prý po výhře v Plzni u autobusu křičel: "žlutá, modrá, červená - je to Sparta ********

Reagovat
smazaný uživatel

zk.... nebo zp...

Reagovat
Xavi

Já bych řek, že se tam hodí obojí!

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci zachování jadrrrrrnosti bych preferoval tvar s nejstarším zaměstnáním, nikoli jeho nástrojem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to magoři, to se nekřičí ani v euforii...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi to nikdy nekřičel?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle teda ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to není zrovna zpěvný, jsou i lepší chorály

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, třeba, "Raz, dva, tři, rozhodčí je píča"

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, sterdo, za tvou soudnost. Ostatní jsou neskutečně neobjektivní. Ale já vám to připomenu, pánové

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Kyjev dostal jenom jeden gól to snad ne a mohl i vyrovnát celkem mě překvapily čekal jsem výprask.

Real to je banda pracháču který zase přestali hrát fotbal vyhrát doma vlastním gólem nedat penaltu a Steaua byla lepší já bych každemu hráči strhl plat za měsíc pak by makoli chudáci

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa se zase včera předvedl Arsík hrál dobře ale Smůla no nic se nedá dělat. Jediný co mě včera rozesmálo byl Hřebík ve studii. Otázka Jak by jste chrakterizoval dnešní a včerejší útkání. Odpověď No včerejší utkání je úplně jiné než dnes včera bylo krásné a dnes je také krasńé

Pak ještě Bojím se chodit na Spartu i kdybych se rád na ně podíval

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Náhodou mně se Hřebík docela líbil, jen mi vadí pořád ta jeho dotčená nálada, dotčené kecy... A s tím krásným zápasem včera a teď jsi to nepochopil, já jsem ho pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ho taky pochopil chytráku ale určitě bych to řekl jinak mnež on

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl, protože by tě tam nikdy nepozvali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele