SOUHRN KVALIFIKACE 2.9.

02.09.2006, 18:19, aktualizováno 03.09.2006, 00:34
Komentáře a souhrny
Největší překvapení se zrodilo v Itálii, kde mistři světa jen remizovali s Litvou. Další favorité nezaváhali - Anglie rozstřílela Andorru, Francie uspěla v Gruzii, Španělsko si poradilo s Lichtenštejnskem, Nizozemci jen o gól zvítězili v Lucembursku. Česko v dramatickém souboji zdolalo Wales, Slováci přejeli Kypr, Němci porazili Irsko. K překvapení došlo v Polsku, tam vyhráli Finové, v Maďarsku vysoko vyhráli Norové.



Skupina A

Srbsko - Ázerbájdžán   1:0
Branka:  72. Nikola Žigič

Srbové vykročili do kvalifikace ME hubenou jednogólovou výhrou nad slabým Ázerbajdžánem. Svým gólem se o ni postaral vysoký útočník Nikola Žigič, který se prosadil hlavou v 72. minutě. Domácí odehráli první soutěžní zápas po odtržení Černé Hory. Nový trenér Javier Clemente si na své konto připsal už druhou výhru, o první se jeho svěřenci postarali v souboji s českou reprezentací. Srbové do zápasu vstoupili aktivně, ale neprosadil se jak Marko Pantelič, tak ani Danko Lazovič. Měli i několik dalších příležitostí, ovšem bez gólového efektu. Když se neprosadil ani Dejan Stankovič, poločasové skóre zůstalo bezbrankové.

Domácí měli převahu i v druhém poločasu, velkou šanci měl opět Pantelič, ale proti hostujícímu brankáři Velijevovi se neprosadil. Branka přišla až 18 minut před koncem, Stankovič se uvolnil u pravé postranní čáry, odcentroval do vápna, kde už byl připravený útočník Racingu Santander Nikola Žigič. Výhra domácích byla zasloužená, jejich výkon ovšem nebyl ideální.


Polsko - Finsko   1:3
Branky:  89. Lukasz Gargula - 54. Jari Litmanen, 76. Jari Litmanen (pen.), 84. Mika Vayrynen

Veterán Jari Litmanen zavelel k útoku a dovedl Finsko k nečekanému vítězství na půdě Polska, které tak po nevydařeném mistrovství světa podobně špatně zahájilo i kvalifikaci o Euro. Poláci přitom začali dobře, Blaszczykowski pálil zdálky mimo, Michala Zewlakowa dvakrát vychytal Jääskeläinen. I Jerzy Dudek na druhé straně měl však práci, Tainio hlavičkoval těsně vedle a s Johanssonovou umístěnou střelou si gólman Liverpoolu poradil.

Po přestávce však začal úřadovat Litmanen, v 54. minutě pálil přesně z hranice šestnáctky a překvapivé vedení bylo na světě. A bylo pro domácí hůř. Sice zahrozili Frankowskim a Skolarkem a měli navrch, v 76. minutě však Glowacki ve vápně nedovoleně zastavil Eremenka, dostal červenou kartu a Jari Litmanen penaltu bezpečně proměnil.

Kalich hořkosti pak Poláci vypili až do dna, v 84. minutě Litmanen připravil třetí gól pro Väyrynena. Minutu před koncem sice dalekonosnou ranou snížil Gargula, to však domácím fanouškům bylo jen velmi slabou útěchou.


Tabulka:
1. Finsko11003:13
2. Srbsko11001:03
3. Belgie10100:01
Kazachstán10100:01
5. Ázerbájdžán10010:10
6. Polsko10011:30



Skupina B

Skotsko - Faerské ostrovy   6:0
Branky:  7. Darren Fletcher, 10. James McFadden, 24. Kris Boyd (pen.), 30. Kenny Miller (pen.), 38. Kris Boyd, 85. Garry O'Connor

Úspěšné vykročení do skupiny B mají za sebou Skotové. Faeřany načal už v sedmé minutě Fletcher, když využil přesného centru Millera. Už za tři minuty zaplněný Celtic Park bouřil znovu. Střela Millera byla zblokována, ale McFadden neměl problém míč uklidit do odkryté brány. Skotsko svůj náskok zdvojnásobilo ve třetí desetiminutovce díky dvěma penaltám. Po faulu Johannesena na McFaddena uspěl Boyd a ze značky pokutového kopu překonal brankáře Mikkelsena i Miller, když potrestal Danielsenovu ruku. Vynikající první půli svěřenců Waltera Smitha korunoval pátým gólem Boyd po ideální přihrávce Fletchera.

Ve druhé půli si mohli domácí dovolit neproměnit množství šancí, jednu branku však ještě přidali. Od McFaddena se míč šťastně odrazil k O'Connorovi, který přidal šestou branku.


Gruzie - Francie   0:3
Branky:  7. Florent Malouda, 16. Louis Saha, 46. Malkhaz Asatiani (vl.)

Francouzští finalisté letošního MS vstoupili do kvalifikace jasným vítězstvím 3:0 na horké gruzínské půdě v Tbilisi. Skóre otevřel záložník Lyonu Florent Malouda už v 7. minutě. Zanedlouho poté našel centr útočníka Manchesteru United Louise Sahu a ten vstřelil druhý gól utkání. Třetí padl po účinném napadání Thierryho Henryho, vlastní gól si na své konto připsal domácí obránce Malkhaz Asatiani. To běžela první minuta druhého poločasu. Kapitánskou pásku nosil ve francouzském dresu Patrick Vieira, který v této pozici vystřídal Zinedina Zidana. Gruzínci nedělali Francouzům v defenzivě žádné problémy, výsledek je zcela zasloužený.

Největšími šancemi Gruzínců byly zblokovaná střela Šoty Arveladzeho a střela Gogita Gogua, který vystřelil z 25 metrů, ale mimo. V dresu Francie nastoupil i Claude Makelele, po jehož nominaci byl manažer Chelsea Mourinho rozhněvaný na francouzského reprezentačního trenéra Raymonda Domenecha.


Itálie - Litva   1:1
Branky:  30. Filippo Inzaghi - 21. Thomas Danilevicius

O největší šok prvního kola kvalifikačních zápasů se postaral tým Litvy, který si vyšlápl na tým momentálně nejlepší - mistry světa z Itálie a to dokonce na jejich půdě. Na stadiónu San Paolo v Neapoli přivítalo 60 tisíc diváků své hrdiny bouřlivou atmosférou už při rozcvičení hodinu před zápasem. Ještě před začátkem zápasu si čestné kolečko kolem tribun objela trofej pro mistry světa, na střeše sportovního auta, po úvodním hvizdu však slavnostní atmosféra začala rychle upadat.

Hosté z Litvy totiž nepřijeli jen jako kompars, v úvodních minutách hráli hlavní roli. Vypracovali si řadu šancí a po 20 minutách je korunovali vedoucím gólem - Cesnauskis po protiútoku předložil míč Danileviciusovi a ten překonal Buffona. Netrvalo to ale ani deset minut a bylo srovnáno, po akci navrátilce Cassana s Perrottou doklepl míč do sítě Filippo Inzaghi.

Italové dál dobývali branku Zydrunase Karcemarskase, ale marně. Cassano ztroskotal na brankáři, Inzaghi nedosáhl na Oddův centr a později si i on vylámal zuby na strážci litevské svatyně, v 75. minutě útočník AC Milán přestřelil branku po parádní akci Cassana, jenž hrál jak politý živou vodou. Vítězství na stranu domácích mohl v poslední minutě strhnout Gilardino, jeho hlavičku však z bankové čáry odvrátil Tamosauskas.

Mnozí fanoušci v Itálii si možná vzpomněli na rok 1982, kdy se Squadra Azurra také radovala ze světového triumfu, ale pak jí trvalo 15 měsíců a sedm zápasů, než znovu okusila chuť vítězství. Euro 1984 se muselo obejít bez ní. Bude se to opakovat? Ve středu čeká soupeř z nejtěžších - Francie, tedy repríza berlínského finále MS...


Tabulka:
1. Skotsko11006:03
2. Gruzie21016:33
3. Francie11003:03
4. Itálie10101:11
Litva10101:11
6. Faerské ostrovy20020:120



Skupina C

Maďarsko - Norsko   1:4
Branky:  90. Zoltan Gera (pen.) - 15. Ole Gunnar Solskjaer, 32. Fredrik Stromstad, 41. Morten Gamst Pedersen, 54. Ole Gunnar Solskjaer

Tento zápas, který neměl jasného favorita, probíhal v norské režii. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer, který má v posledních týdnech fantastickou formu. První branka padla po chybě maďarského obránce Laszlo Egera, střelcem byl Solskjaer. Skvělý zákrok si potom připsal norský brankář Thomas Myhre, který zneškodnil střelu Zsolta Lowa. Na 0:2 zvýšil ve 32. minutě Stromstad, který zvítězil v osobním souboji s maďarským brankářem Gáborem Királym. Další gól přidal po střele z 15 metrů záložník Blackburnu Gamst Pedersen. Poločasový výsledek 0:3 už Maďarům nedával moc šancí do druhého poločasu.

Po devíti minutách druhého poločasu přidal čtvrtý gól opět Ole Gunnar Solskjaer. Domácí zkorigovali až v nastaveněm čase po penaltě nařízené za faul Erika Hagena na střídajícího Sandora Torghelleho, úspěšným střelcem byl Zoltan Gera. Norové se tak mohou radovat ze skvělého vstupu do kvalifikace ME.


Malta - Bosna a Hercegovina   2:5
Branky:  6. Jamie Pace, 85. Michael Mifsud - 4. Sergej Barbarez, 10. Mirko Hrgovič, 45. Mirko Hrgovič, 48. Zlatan Muslimovič, 50. Zlatan Muslimovič


Moldavsko - Řecko   0:1
Branka:  77. Nikos Liberopoulos



Tabulka:
1. Bosna a Hercegovina11005:23
2. Norsko11004:13
3. Řecko11001:03
4. Moldavsko10010:10
5. Malta10012:50
6. Maďarsko10011:40



Skupina D

Česko - Wales   2:1
Branky:  76. David Lafata, 89. David Lafata - 85. Martin Jiránek (vl.)

Fantastický debut Davida Lafaty - to je zřejmě nejvýstižnější popis českého vydřeného vítězství nad Walesem. Jablonecký útočník byl na hřišti čtvrt hodiny, ale stačil dát dva góly a rozhodnout o těsném, ale zaslouženém vítězství.


Slovensko - Kypr   6:1
Branky:  9. Martin Škrtel, 33. Marek Mintál, 43. Filip Šebo, 49. Filip Šebo, 52. Miroslav Karhan, 56. Marek Mintál - 90. Giasemakis Giasemi

Slovenskí futbalový reprezentanti vyhrali vo svojom úvodnom zápase skupiny D v kvalifikácii na EURO 2004 na Bratislavskom Tehelnom poli nad reprezentáciou Cypru 6:1. Slováci sa radovali už v 9. minúte keď po rohovom kope presne namieril Škrtel, druhý gól pridal v 33. minúte Marek Mintál keď z hranice šestnástky nedal šancu cyperskému gólmanovi. Zverenci trénera Dušana Galisa pridali do polčasu ešte jeden gól keď po strieľanom centre Mintála do prázdnej brány loptu doťukol hráč Glasgow Rangers Filip Šebo a po polčase bolo 3:0.

V druhom polčase Slováci pokračovali v skvelom výkone v 49. minúte po rýchlo rozohranej štandartke sa opäť trafil Šebo a bolo 4:0. Piaty gól slovenských reprezentantov strelil po nádhernom pase Mintála hráč nemeckého Wolfsburgu Miroslav Karhan. Na 6:0 zvýšil presnou strelou Mintál. V samom závere sa tešili aj futbalisti Cypru, keď po štandartnej situácií strelil hlavou gól na konečných 6:1 Giasoumi.


Německo - Irsko   1:0
Branka:  57. Lukas Podolski

Také Němci se, stejně jako česká reprezentace, na vítězství na úvod kvalifikace dost nadřeli. Hlavní postavou utkání byl irský gólman Shay Given, který několikrát svůj tým podržel. Ve 28. minutě si poradil s Kloseho hlavičkou, hned o minutu později zmařil šanci Podolskiho, další pokus útočníka Bayernu mířil mimo.

Po přestávce zahrozili i Irové, přímý kop Stevena Reida nachytal Lehmanna nepřipraveného a ten měl štěstí, že se od něj míč odrazil do bezpečí. Němci se probudili, Kloseho střelu opět zlikvidoval Given, v 57. minutě však už byl krátký. Reid fauloval Fringse, k přímému kopu se postavil Lukas Podolski a jeho střela tečovaná irským kapitánem Robbie Keanem skončila v síti.

Irům snaha o vyrovnání nevyšla, nejblíže byli debutant Doyle v 67. minutě, mířil mimo, a později Richard Dunne. Kouč hostů Steven Staunton byl za protesty vykázán na tribunu. Gól na spadnutí byl spíš na druhé straně, Given však vychytal Schneidera, Klose hlavičkoval do břevna, dobře postavené tyče odvrátily i přímý kop Schweinsteigera a utkání tak skončilo těsným, ale zaslouženým vítězstvím domácího Německa.


Tabulka:
1. Slovensko11006:13
2. Česko11002:13
3. Německo11001:03
4. Wales10011:20
5. Irsko10010:10
6. Kypr10011:60



Skupina E

Anglie - Andorra   5:0
Branky:  5. Peter Crouch, 13. Steven Gerrard, 38. Jermain Defoe, 47. Jermain Defoe, 66. Peter Crouch

Angličané začali kvalifikaci bez Davida Beckhama očekávaným vítězstvím, překvapení s trpaslíkem nepřipustili. Skóre zápasu s Andorrou otevřel už po pěti minutách po akci Defoa s Ashley Colem liverpoolský Peter Crouch, druhou branku brzy přidal další fotbalista Liverpoolu, Steven Gerrard, opět po centru Cola. Po půlhodině trefil Hargreaves z přímého kopu tyč, pár minut nato však Gerrard přesným centrem našel Jermaina Defoa a bylo to 3:0. Střelec Tottenhamu byl při chuti, ještě před přestávkou mu další gól chytil gólman Koldo, dvě minuty po změně stran už však byl na jeho střelu po přihrávce Phila Nevilla krátký. Defoe se hnal za hattrickem, ale proti byl Koldo, předvedl skvělé reflexy, smůlu měl Hargreaves, v 64. minutě trefil ranou zdálky opět jen brankovou konstrukci. Na hřiště se pak dostal i rychlík Aaron Lennon a po dvou minutách pobytu na hřišti zařídil pátý a poslední gól, po jeho centru se podruhé trefil dlouhán Crouch.


Estonsko - Izrael   0:1
Branka:  8. Roberto Colautti



Tabulka:
1. Anglie11005:03
2. Izrael11001:03
Makedonie11001:03
4. Estonsko20020:20
5. Andorra10010:50



Skupina F

Severní Irsko - Island   0:3
Branky:  13. Gunnar Heidar Thorvaldsson, 20. Hermann Hreidarsson, 37. Eidur Gudjohnsen

Diváci ve Windsor Paku nevěřícně sledovali, jak Island v první půli rozhodl o své jasné výhře. Domácí sice začali lépe, ale už ve třinácté minutě šel do vedení soupeř. Po vysokém balonu Gunnarssona byl v souboji s Craiganem rychlejší Thorvaldsson a nedal brankáři Taylorovi šanci. Druhou branku přidali Islanďané za sedm minut, když domácí obrana při rohu nepohlídala Hreidarssona. Irové byli po celý zápas lepší, měli šance, ale nedávali branky. A zápas definitivně ztratili v 38. minutě po třetím gólu hostí. Steinsson centroval a Gudjohnsen míč z první uklidil do sítě.

Ve druhé půli byla hra vyrovnaná, šancí se už moc neurodilo a skóre tak zůstalo nezměněné. Island se raduje z výrazného vítězství, kterým naznačil, že s ním musí všichni počítat.


Španělsko - Lichtenštejnsko   4:0
Branky:  20. Fernando Torres, 45. David Villa, 62. David Villa, 66. Sanz Luis Garcia

Španělé začali kvalifikaci "povinnou" výhrou nad slabým Lichtenštejnskem v poměru 4:0. O dvě branky se postaral David Villa, po jedné vstřelili Fernando Torres a Luis García. Španělský trenér Luis Aragonés vsadil na rozestavení 4-3-3, v útočné formaci nastoupil po boku Fernanda Torrese a Davida Villy Raúl Gonzalez. Hned na začátku utkání měl šanci levý obránce Mariano Pernía, ale jeho střela z blízké vzdálenosti nepřekonala brankáře Jehleho. Očekávaný gól přišel ve 20. minutě, kdy Villa našel Torrese, který se tvrdou ranou z jedenácti metrů nemýlil. Domácí pokračovali v ofenzivě, výsledkem byl ještě do přestávky gól Davida Villy, který ve 45. minutě zvýšil na 2:0.

Po necelé čtvrthodině druhého poločasu musel po hlavičce Torrese zasahovat brankář Jehle. Byl ovšem překonán zanedlouho poté, když se podruhé v zápase prosadil David Villa. Čtvrtý gól pak ještě přidal o 4 minuty později Luis García, který využil Perníovu přihrávku a dodal skóre konečnou podobu.


Lotyšsko - Švédsko   0:1
Branka:  38. Kim Kallstrom



Tabulka:
1. Španělsko11004:03
2. Island11003:03
3. Švédsko11001:03
4. Lotyšsko10010:10
5. Severní Irsko10010:30
6. Lichtenštejnsko10010:40



Skupina G

Rumunsko - Bulharsko   2:2
Branky:  40. Laurentiu Rosu, 55. Ciprian Marica - 82. Martin Petrov, 84. Martin Petrov

Dva góly Martina Petrova zajistily Bulharsku cenný bod z horké rumunské půdy. Domácím k výhře nestačilo ani dvoubrankové vedení, které jim zajistili ve 40. minutě vedoucím gólem Laurentiu Rosu a poté v 55. minutě Ciprian Marica. Zápas byl plný tvrdých osobních soubojů, zákroky byly často za hranicí pravidel, o tvrdé hře svědčí i sedm žlutých karet a také vyloučení domácího hráče Tamase v nastaveném čase. Rumunsko začalo náporem, v 10. minutě se nebezpečnou střelou prezentoval Rosu. Šanci měl i Adrian Mutu, který ji ovšem také neproměnil. Pět minut před přestávkou se už domácí dočkali, střelcem byl Rosu.

Domácí začali aktivně i druhý poločas, výsledkem byla Maricova branka na 2:0. Závěr ovšem patřil Bulharům, dvěma brankami zajistil vyrovnání hráč Atlética Madrid Martin Petrov. Pro Rumuny je remízový výsledek zklamáním, neboť po většinu zápasu měli převahu a o výhru přišli až v závěrečné desetiminutovce.


Lucembursko - Nizozemsko   0:1
Branka:  18. Joris Mathijsen

Zdánlivě jednoznačný zápas rozhodl svým premiérovým reprezentačním gólem obránce Joris Mathijsen, nová posila německého Hamburku. Holanďané začali utkání očekávaným tlakem, střela Thea Jansena však mířila vedle a Mathijsena vychytal domácí brankář Joubert. V 18. minutě se prosadil již zmiňovaný Mathijsen, poté měli další šance i Huntelaar, van Persie, Landzaat či Dirk Kuyt. Holandský brankář Edwin van der Sar si první zákrok připsal až ve 35.minutě po střele Remyho. Do druhého poločasu nastoupil i Vennegoor of Hesselink, který se také dostal do velmi slibné šance. Holanďané měli v tomto zápase spoustu dobrých příležitostí ke skórování, ale většinou je nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Když domácí brankář Joubert zneškodnil i poslední šanci Kuyta, zápas skončil překvapivým, pouze jednobrankovým rozdílem.


Bělorusko - Albánie   2:2
Branky:  2. Timofej Kalačev, 24. Maxim Romaščhenko - 7. Ervin Skela (pen.), 86. Besnik Hasi



Tabulka:
1. Nizozemsko11001:03
2. Albánie10102:21
Bělorusko10102:21
Rumunsko10102:21
Bulharsko10102:21
6. Lucembursko10010:10



Autor: Petr Starý

Komentáře (132)

Přidat komentář
HOST*merengues

Itálie prohrává

Reagovat
Shevchenko

už ne

Reagovat
Shevchenko

LAFATÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

JIRÁNÉÉÉÉÉÉÉÉK

Reagovat
Mr.Jindros

LAFATÁÁÁÁÁÁ podruhé!!!!

Reagovat
Shevchenko

GOOOL

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Ti Anglani sa nejak rozstrielali bez . . .

Reagovat
HOST*merengues

S kým hráli?

Reagovat
smazaný uživatel

Andorra

Reagovat
HOST*merengues

Já vím, to je dřina

Reagovat
smazaný uživatel

Minule tusim 4 s Greckom. No a uz som videl aj Anglanov sa so slabymi natrapit. No a najlepsie na tom je ako prvy clanok , ktory som si precital o tomto zapasie, hlasal ody na hlavu praveho zaloznika Gerrarda

Reagovat
smazaný uživatel

Ti se snad nedostali 75 minut na dostřel branky Anglie.

Reagovat
Shevchenko

KONÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉC! LAFATA - JIRÁNEK 2:1

Reagovat
HOST*mathijas

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se těšim, jak bude každej dělat z Lafaty boha... Sice góly ušmudlaný, ale fajn, akorát to musí potvrdit, aby nedopadl třeba jako Lukeš. Taky dal tušim dva góly v premiéře za repre, proti Slovinsku jestli se pamatuju a kam to "dotáhl"...

Reagovat
Shevchenko

proším tě klidni! O Lafatovi jsem si myslel, že je to dřevo jako všichni, ale dal góly a to je hlavní! Doufám, že se ZVEDNEME A HŮRA NA SLOVÁKY!

Reagovat
smazaný uživatel

OMG o tom vůbec nemluvim

Reagovat
Shevchenko

no a co? Ja jsem na tebe reagoval jenom tím "prosím tě klidni" a dodal jsem svojí verzi, tak prosímtě klidni!

Reagovat
Shevchenko

no a co? Ja jsem na tebe reagoval jenom tím "prosím tě klidni" a dodal jsem svojí verzi, tak prosímtě klidni!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase srážka s volem, po tom jsem opravdu "toužil" Když nemáš co říct, tak radši drž hubu, buď tak laskav.

Reagovat
Shevchenko

bože ty seš trapnej až to bolí a nekul těma očima vypadáš jak magor Já že nemám co říct? Řekl jsem co jsem myslel ale ta tvoje reakce byla nějaká divná

Reagovat
smazaný uživatel

Čím dál tím horší

Reagovat
Shevchenko

TY SEŠ DEBIL Ty si pořád myslíš že si nějakej dobrej už si úplně stejný jako kyslík seš prostě vůl a myslíš si že si důležitý takově lidi prostě nenávidím "čím dálo tím horší"

Reagovat
smazaný uživatel

Debil jsi leda ty, chudáčku. Nejdřív mysli, na co vlastně reaguješ, idiote. Já tu nepíšu o Lafatovi, ale o českejch fanoušcích, ale to takovej lůzr jako ty nikdy nepochopí. Radši se možná vrať k tvým obvyklým reakcím, kde bude jenom nějakej smajl a žádný slovo, bude to tak mnohem lepší.

Reagovat
Shevchenko

tak jo

Reagovat
HOST*merengues

Asi tě štve, že stejně jako Kulič neskončil ve Slávce

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Lafata ani přijít neměl A nás tlačí obrana, ne útok.

Reagovat
HOST*merengues

Jste ho chtěli, než šel do Xanthi.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo spíš mediální...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to pleteš. Borec dal dva goly a ty ho div nezkritizuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

Španieli sa trápia

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko strelecky proti outsiderovi tiez.

Reagovat
Mr.Jindros

Jako takových houževnatých soupeřů je tam více - Slováci, Irové... oba dva góly padly sice po tlaku, ale taky s velkým štěstím. Nevytvořili jsme si ani jednu loženku z nějaké kombinace. Takové góly pořád padat nebudou, musíme se zlepšit.

Reagovat
HOST*

Dneska Češi zahráli výborný zápas, první poločas nahoru a dolů, ve druhém už jsme zatápěli pod kotlem, ale Wales měl nebezpečné brejky. Kulič odehrál fantastický zápas, v současné době je pro národní tým platnější než Baroš, uvidíme jak si povede v dalších zápasech. Ujfaluši na pravé straně ožil, akorát Jiránka by to chtělo nahradit Kováčem. Štajner nejhorší hráč na hřišti, na další sraz už bych ho ani nepovolal to tam radši zapracovat Pitáka.

Reagovat
HOST*

Dneska Češi zahráli výborný zápas, první poločas nahoru a dolů, ve druhém už jsme zatápěli pod kotlem, ale Wales měl nebezpečné brejky. Kulič odehrál fantastický zápas, v současné době je pro národní tým platnější než Baroš, uvidíme jak si povede v dalších zápasech. Ujfaluši na pravé straně ožil, akorát Jiránka by to chtělo nahradit Kováčem. Štajner nejhorší hráč na hřišti, na další sraz už bych ho ani nepovolal to tam radši zapracovat Pitáka.

Reagovat
HOST*

Dneska Češi zahráli výborný zápas, první poločas nahoru a dolů, ve druhém už jsme zatápěli pod kotlem, ale Wales měl nebezpečné brejky. Kulič odehrál fantastický zápas, v současné době je pro národní tým platnější než Baroš, uvidíme jak si povede v dalších zápasech. Ujfaluši na pravé straně ožil, akorát Jiránka by to chtělo nahradit Kováčem. Štajner nejhorší hráč na hřišti, na další sraz už bych ho ani nepovolal to tam radši zapracovat Pitáka.

Reagovat
Shevchenko

Čech - 1 (k tomu se nedá co dodat), Ujfaluši - 2 (Ujfi musí hrát napravo, ale bojím se, že zapoměl na bránění jako Jankulovski), Rozehnal - 3 (průmer, ale zase jak tam s Martinem mohli takhle nechat pobíhat Bellamyho?), Jiránek - 4 (nevím o tom moc, moc sem ho tam neviděl a pletl jsem si ho s Rozehnalem, ale ten gól ...), Jankulovski - 3 (jeho, bohužel, průměr), Štajner - 4.5 (konec s reprezentací! Katastrofa!) Sionko - 1.5 (OK, líbil se mi tam!) Galásek - 2.5 (pomáhal v útoku, ale hlavně i v obraně), Kováč - nehodnocen, Rosický - 1.5 (snaha byla, umí vystřelit na bránu, dovedl jako kapitán tým k vítězství), Plašil - 2.5 (první poločas jeho průměr, druhý už byl mnohem lepší), Koller - 2.5 (snažil se zklepávat míče, ale často neměl na koho, v šanci byl dvakrát, ale nedosáhl na míč), Kulič - 1.5 (opět velice dobrý výkon), Lafata - 1 (paráda!)

Reagovat
HOST*JP

líbí se mi jak umíš zhodnotit výkony fotbalistů když si je pleteš - viz. Jiránek - Rozehnal, a že by Štajner hrál tak katastrofálně si taky nemyslim, Sionko za 1,5??? tak to je asi nejlepší co si uvedl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se dívám a ty španěly a vůbec se netrápí, teda pokud nepočířáme trampolínu Ramose, který je v útoku na pravé straně úplně ztracený a akorát pořád padá a Fabregase. Asi všichni víte, proti jakému týmu španělsko hraje a fabregase si tam na dvou metrech obehráli postupně tři hráči během asi dvaceti sekund, z toho dvě byly jesle a pak se cesc nasral a toho jednoho sejmul. Šašek.

Btw., konečně jsem našel to, co jsem ta kdlouho schánel a i když to není fotbal, tak to určitě bdue některé zajímat. Odkaz na video toho nejlepšího, co kdy snooker (či jakákoli podobná hra) mohl vidět...

http://video.google.com/videoplay?docid=145498340249350698

Reagovat
smazaný uživatel

sem vždycky tušil, že jsi na kuličky

Reagovat
smazaný uživatel

jo a Kyslíku, jak jsi furt mlel, že měl Real tituly jenom díky Francovi, tak bys neměl zapomínat na Don Juana Carlose, hraběte z Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jsi očividně pozadu...jestli víš jak to myslím, což jen dokazuje ten tvůj "skorovtip", kterým můžeš pobavit tak leda kolegu na pokoji a zdravotní sestru po dvaceti letech pracovní činnosti v tvém ústavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Můj ústav je docela prosperující společnost A, že jsem blázen, to neslyším jenom od tebe, takže mě nevytočíš A buď jsem tě nepochopil, nebo očividně neznáš dějiny. hrabě Don Juan Carlos z Barcelony opravdu existoval , aspoň myslím, že se tak jmenoval

Reagovat
smazaný uživatel

Můj ústav je docela prosperující společnost A, že jsem blázen, to neslyším jenom od tebe, takže mě nevytočíš A buď jsem tě nepochopil, nebo očividně neznáš dějiny. hrabě Don Juan Carlos z Barcelony opravdu existoval , aspoň myslím, že se tak jmenoval

Reagovat
smazaný uživatel

No tos mě opravdu nepochopil, je otázkou, podle čeho sis to odvodil...A hned máme jasno, proč slýcháváš, že jsi blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

jo asi jsem blázen, ale pls ulehči bláznovi trápení a vysvětli mu to, protože mám dlouhé vedení a nějak tě nechápu... O čem se tady vlastně bavíme?

Reagovat
smazaný uživatel

Zazvoň na zvonek a popros sestřičku, ona ti už určitě pomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

Zazvoň na zvonek a popros sestřičku, ona ti už určitě pomůže...

Reagovat
smazaný uživatel

nepomůže, říkala, že jsem prý simulant, když ji v noci ruším

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle se říká výlev komplexů.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha a jakých? Porazil nás snad Fabregas ve finále LM nebo zesměšnil ramos Ronaldinha v clásicu? Opět si to nezvládl...

Reagovat
HOST*kofr

já tě nějak nechápu...je možný,že by se ti zalíbil nějaký hráč,kt. je z Realu nebo který odešel z Barcy(viz. Fabregas)??

Reagovat
smazaný uživatel

Já narážím na ty přídomky "trampolína" a "šašek". Prvním komplexem je snaha dokazovat to, že Real dělá všechno špatně a druhým je "přeběhnutí" Fabregase do Arsenalu... A třetím takovým osobním je dokazovat (nebo spíš snažit se dokazovat) mně, co všechno nezvládám. Triptych Dr.Kyslíka...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolko stoji v CR listok na supera kategorie Nemecko i napr. Cyprus ? Od - do ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To si najdi na internetu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CZ hralo dobre. Zaslouzilo si vyhrat. David Lafata je pro me obrovske prekvapeni. eurofotbal.com je vyborna stranka. DJ M.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no konečně ses vymáčkl

Reagovat
smazaný uživatel

Vývoj v Itálii po MS:korupční aféra-podprůměrný trenér-hrozná nominace-plichta s Litvou.Katastrofa!!!S takovou se na Euro nedostanou.

Reagovat
HOST*svk

u nas vas caka peklo a neaky lafata vas nesspasi,teste sa!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč taková reakce?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze sa tu po pripadnej prehre uz neobjavi. Velkohube reci nemam rad.

Reagovat
smazaný uživatel

ha....aby sme vam v tom pekle nezatopily

Reagovat
smazaný uživatel

Ten mádarský komik v té bráně, co mel tepláky by si za ten výkon s Norskem zasloužil doživotní zákaz hraní fotbalu Ty branky byly po jeho chybách.

Reagovat
smazaný uživatel

Chytal Király?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ten už má ty stejný tepláky asi 10 let..

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba věří, že mouchy nosej´štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

pavouci taky, pohlídaj šibenice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, že to byl on. To byla fakt kuriozita, co tam předváděl. Ke všemu ty srandovní tepláky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem ještě kdysi se o nich celé bundeslize zdály jen ty nejhorší sny...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale proti Norsku mi připadal, jak kdyby chytal celou kariéru za HAJDÚSZOBOSZLÓ BÜKFÜRDŐ ....

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo "NEMSERETEFEKETEPICSABA" Škoda, že už jsem nechodí R.Carlos...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepatří to sem, ale někam to muím napsat. Atlético hodlá vymáhat po Reyesovi škodu, protože s ním mělo jakousi dohodu, že půjde k nim a on šel nakonec do Realu ...

Že by další bezcharakterňák v tem uprdeleným bílým dresu ...?

Tímhle José prokázal, že do Realu bezpochyby patří a Atlético nemusí jeho ztrátu mrzet. Stejně by jim při první příležitosti (při zvýšený finanční nabídce) zdrhl. Takovýhle prodejný kuwy jsou dobrý jen pro ten jeden klub

Přesně se zařadil do tý dlooooooouhý fronty hráčů Realu, kteří tam přišli za né zrovna normálních podmínek ...

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem o tom, že po něm chtějí 2 mega, ale dokud se to neprokáže, tak to nebudu komentovat..Ona to taky nemusí být pravda, mě se moc nezdá, že by podepsal, že když odejde, tak do Atlética..

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem o tom, že po něm chtějí 2 mega, ale dokud se to neprokáže, tak to nebudu komentovat..Ona to taky nemusí být pravda, mě se moc nezdá, že by podepsal, že když odejde, tak do Atlética..

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt hovadskej příspěvek ..... o jakési dohodě .... plný nadávek a bez jediného důkazu .... u mě fakt zůstaneš mamlasem, nepochopeným člověkem

Reagovat
smazaný uživatel

To je divný, já si o tobě nic špatnýho nemyslím.

No, snad jen, že jsi madridskej vlezprdelka ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je divný, já si o tobě nic špatnýho nemyslím.

No, snad jen, že jsi madridskej vlezprdelka ...

Reagovat
smazaný uživatel

hm , není nad to se při nedělním obědě málem poblejt (při čtení toho příspěvku) .... docela by mě zajímalo za jakých podmínek vyrůstáš ty..... mimochodem o vánocích sis o mě něco špatného přece jen myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamu tě, ale já už nevyrůstám . Už jsem vyzrálý muž skoro ve středních letech ...

Co jsem ti psal o Vánocích nevim, páč si to nepamatuju, a novej úsudek jsem si o tobě udělat nemohl, páč sem přijdeš jednou za uherskej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

za A - tím hůř

za B - jenom aby

za C - zas tak zřídka ne

Reagovat
smazaný uživatel

D - jseš mi vcelku volnej

Reagovat
smazaný uživatel

Samo si dělám prdel, doufám, žes pochopil. Nic proti, prostě stojíš na opačný straně barikády ... Ber to tak, že spojenci se za války s fašistama taky nemilovali (ale respektovali se)

Reagovat
smazaný uživatel

já si taky občas dělám prdel, ale přece jen je potřeba zachovat nějakou úroveň a nespadat až do takového primitivismu a hulvátství

Reagovat
smazaný uživatel

nemám na to pokračovat v téhle diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jmenuj, blbečku, čekám tak deset jmen...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč zrovna deset, ale Robinho, Diarra, Beckham, Ronaldo, dá se říct, že i v. Nistelrooy k vám přestoupili tak, že přestali chodit na tréninky, pohádali se z vedením či trenérem atd. Prostě jste čistí asi tak jako moje včerejší slipy po tom našem vítězství

Stačí, blbečku?

Reagovat
smazaný uživatel

Moment, on se Ruud pohádal s trenérem, aby mohl hrát v Realu? Haha, dost vedle, bylo to tak celou sezónu. A když říkáš dlooooouhá řada hráčů, tak očekávám 10 a víc... Robinho? Ano, uznávám, Diarra? Proč by nemohl jít jinam, když už v Lyonu dosáhl téměř všeho? Beckham? Totéž co Ruud, takže se ti to, FCBéčko, mírně smrsklo... Reyes navíc popřel jakoukoli dohodu s Atléticem... Smůla...

Reagovat
smazaný uživatel

A že neudržíš svou peristaltiku na uzdě je spíš problém, který se má řešit s doktorem a nikoli ho prezentovat na fotbalovém foru, nicméně dokazuje, že ti posraní stačí minimum...

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že se mi to trochu smrsklo, takže původní dloooooouhou frontu nahrazuju klasickou dlouhou frontou . Ale i tak je 6 hráčů z 9 hráčů, který k vám přišly jako posily, celkem velkej podíl, nemyslíš?

PS: a to do toho nepočítám prasečinu, kterou udělal Canavaro na Inter, když přestupoval do Juve a taky by se daly počítat podrazy, co jste udělali při nakonec neuskutečněných přestupech Kaká, Robbena (a možná i Cesca), kdy si na vás jejich kluby musely stěžovat u UEFY (nebo FIFY ). Prostě máte vedení, který není schopný udělat normální přestup, tzn. říct, že chcete toho a toho, klub řekne ano, ale za určitou částku, tu částku zaplatit a jít od válu .... Vy jednáte s hráčem, naslibujete mu hory, doly. Překecáte ho, že hrát fotbal u vás, je prostě něco jinýho, než jinde. On se pak šprajcne a ...

Reagovat
smazaný uživatel

PS: nechtělo by to omluvu za toho blbečka? Mnohdy tady peskuješ ostatní, že nadávají a ty se k nim poslední dobou přidáváš stále víc ... Nervy?

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak jo, omlouvám se za blbečka, ale nebudu ti přece za blbý příspěvek lichotit, nemyslíš? A nervy? Ty nehrozí, ty už mám dávno v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

OK. Oceňuju

Reagovat
smazaný uživatel

Ať počítám jak počítám rozhodně jich šest není...

Reagovat
smazaný uživatel

s Reyesem jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*xx

chcel si povedat posvatnym bilym dresu

Reagovat
Mr.Jindros

Jirko, tebe tady jako jednoho z mála barcelonských respektuju a rád čtu, ale občas to fakt přeženeš s těmi útoky na Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě musíš pochopit, že Real prostě bytostně nenávidím. Už jinej nebudu. Jak se říká: "ber nebo nech ležet"

Reagovat
HOST*

Nevíte někdo náhodou kde bych se mohl podívat na tento zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

http://liveonsat.com/daily.php

Zkus to tam najít...

Reagovat
HOST*

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.telefootball.com/

Vysílá to hodně TV..

Reagovat
HOST*

Díky

Reagovat
HOST*

Díky

Reagovat
HOST**

Kde to tam najdu???

Reagovat
HOST**

Kde to tam najdu???

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko je mistr světa po výhře nad Řeckem 70-47! Gasol a Garbajosa do nej pětky... Viva Espaňa!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem a ta obrana.. Řekové byli hodně marný, ta jejich střelba.. Pak dali pár bodů akorát na konci, když už o nic nešlo..

Reagovat
smazaný uživatel

USA utřeli nos, trapáci. Hlavně že mají frajery z NBA...

Reagovat
smazaný uživatel

Aso bys měl vědět, že USA neposlalo to nejlepší, takže mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo říká, že měli nejlepší. Jen narážím na jejich velkohubé keci před mistrovstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

*kecy...

Reagovat
smazaný uživatel

No zmiňuješ tu NBA, což působí docela divně, sice byli z NBA, ale kdyby tam opravdu byli ti nejlepší dopadlo by to jinak. Hrajou s céčkem a jsou třetí, takže mluvit o utření nosu a podobně je dost mimo. Ať měli prohlášení jaká chtěli. Jsou nejlepší na světě, tak proč ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tu ostatním říkáš, že jsou z ústavu, ale ani nevíš, jak dobří hráči za USA na MS hráli.

Tým měli sakra dobrý, hráli za ně zkušení i talentovaní hráči....

Dokonce tvrdili, že nechcou na MS jen vyhrávat, ale chtějí soupeře zničit. Takže si mimo ty a to docela dost...

Reagovat
HOST*kofr

U USA je problém..Ano,mají nejlepší hráče na světě,ale tito hráči odmítají reprezentovat...takže když si položíme otázku, jaký reprezentační tým na světě je nejlepší,nebude odpověď znít americký,pr. nejlepší hráči za ně nehrají(i když na tomto turnaji byl Wade, James, Antony..) a pak na turnajích tým USA nedokáže vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch hlavních hvězd tam nebyli Shaq a Kobe, Carmelo, James a Wade rozhodně nejsou "céčko"... A nevíš ani, jestli by nad španělskou "máquinou" Amíci vyhráli...

Reagovat
HOST*cracker

A co Duncan, Iverson, Carter? Céčko určitě nejsou, ale mají malo zkušeností

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň nemají tak blbě kecat. Jak by řekl Víťa: pokora = půl úspěchu

Reagovat
smazaný uživatel

Američani už jsou prostě takoví, s tím nikdo nic neudělá..

Reagovat
HOST*

A co Kidd, Billups, Marion, Wallace atd.

Reagovat
HOST*

Španělé vyhráli zaslouženě celý turnaj hráli dobře, akorát v semifinále měli trochu štěstí, Argentinci jsou nejlepší, kdyby jim na konci nepoklesla forma tak by patrně vyhráli oni. USA neposlalo na turnaj to nejlepší co má, jedině hvězdy tam byly Wade a James, jinak ostatní nepatří k hlavním postavám svých týmů, spíš jsou to mladí hráči kteři do NBA teprve nedávno nakoukli.

Reagovat
HOST*kofr

A co Carmelo???

Reagovat
HOST*

Kam dotáhl Denver???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele