SOUHRN EVROPSKÉ KVALIFIKACE

08.10.2005, 18:04, aktualizováno 09.10.2005, 00:14
Aktuality
Češi podlehli Nizozemsku a účast v baráži si zajistí jen výhrou ve Finsku. Oranjes naopak slaví postup, stejně jako Anglie, Polsko, Itálie, Chorvatsko a po hubené výhře nad Lichtenštejnskem i Portugalsko. Rusové i Slováci vyhráli a ve středu si to v přímém souboji rozdají o baráž. Tu zatím nemají úplně jistou Francouzi ani Španělé, i když by je o ni připravily jen prohry s outsidery.


Skupina 1


Česko - Nizozemsko   0:2
Branky:   31. Rafael van der Vaart, 38. Barry Opdam

Český národní tým je na kolenou. Zdecimován zraněními Jankulovského, Bolfa a především Jana Kollera nestačil na Nizozemce. Po půlhodině hry nedal Rosický penaltu, což odstartovalo oranžovou lavinu - během sedmi minut dali hosté dva góly, trefili se van der Vaart a Opdam. Snaha českého týmu přinesla už jen břevno Baroše, a tak Nizozemci zvítězili 2:0 a zajistili si postup, naopak Češi, pokud chtějí hrát alespoň baráž, musí naplno bodovat ve Finsku.


Finsko - Rumunsko   0:1
Branka:  41. (pen.) Adrian Mutu

Rumunsko, stále ohrožující druhé místo České republiky v první skupině, hrálo svůj poslední zápas kvalifikace na půdě nevyzpytatelného Finska. V případě výhry seveřanů by svěřenci Karla Brücknera měli jistotu druhé příčky, zajišťující alespoň postup do baráže.

K nelibosti příznivců české reprezentace hru od začátku kontrolovalo Rumunsko. Po jedenácti minutách nebezpečně hlavičkoval rumunský útočník Mazilu, domácí brankář Jääskeläinen ale stačil zasáhnout. Klíčový okamžik utkání přišel ve 41. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován Mazilu a bulharský hlavní arbitr Anton Genov nařídil pokutový kop. Ten proměnil útočník italského Juventusu a asi největší hvězda rumunského celku, Adrian Mutu.

Ve druhém poločase mohl zvýšit na 2:0 pro Rumunsko Cocis, jeho střelu ovšem zastavila tyč. Dělbu bodů mohl zařídit záložník anglického Tottenhamu Teemu Tainio, který mířil nejprve v 84. minutě těsně vedle, v posledních vteřinách zápasu mu ve skórování zabránilo břevno.



Tabulka:
1. Nizozemsko11101027:331
2. Rumunsko1281320:1025
3. Česko1180332:1224
4. Finsko1151521:1616
5. Makedonie1122711:248
6. Andorra111284:315
7. Arménie111196:254


Nizozemci postupují a ve středu si to budou moci vychutnat v domácím utkání s Makedonií. Češi ve Finsku hrají o baráž, musí vyhrát. I když mají ještě hodně mizivou šanci na přímý postup. To by však museli Švédové prohrát doma s Islandem a součet gólových rozdílů jejich porážky a našeho vítězství ve Finsku by musel být alespoň deset gólů. To v případě, že Andorra neprohraje s Arménií, pokud ano, musel by rozdíl být ještě o pět gólů větší. Když Češi nezvítězí, budou se na baráž těšit Rumuni, kteří už mají dohráno.



Skupina 2


Gruzie - Kazachstán   0:0

V Tbilisi se zrodila jediná bezbranková remíze sobotního programu evropské části kvalifikace. Duel dvou zemí, které jsou z boje o postup na MS 2006 již dlouho mimo, příliš pohlednou podívanou nepřinesl. Gruzie nedávno dokázala doma vyválčit bod s Ukrajinou a proti Kazachstánu byla jasným favoritem. Začala také aktivněji, její útoky se však rozbíjely o brankáře Loriu. Ten dokázal zneškodnit pokutový kop Demetradzeho a poradil si i s nebezpečným pokusem Kobiashviliho. Velmi blízko ke skórování měl Kaladze, ale jeho ránu zastavilo břevno. Hosté pozorně bránili a Gruzínce nepouštěli do dobrých střeleckých příležitostí. Po závěrečném hvizdu se pak mohli radovat. Bod za bezbrankovou remízu v Tbilisi je totiž jejich historicky prvním od doby, kdy se Kazachstán stal členem UEFA.


Ukrajina - Albánie   2:2
Branky:  45. Andriy Shevchenko, 86. Ruslan Rotan - 75. Erion Bogdani, 83. Erion Bogdani

Ukrajina ve svém posledním vystoupení v kvalifikaci přivítala Albánii a s vědomím jistého postupu nepřistoupila k zápasu zrovna příkladně. Po prvním poločase přitom šlo všechno podle předpokladů, protože domácí díky přesné hlavičce Shevchenka ze 45. minuty vedli 1:0.

Po změně stran a především pak v rozpětí mezi 75. a 82. minutou se však domácí fanoušci nestačili divit. Patnáct minut před koncem totiž Bogdani přesnou ranou dokázal vyrovnat a o sedm minut později to byl znovu útočník Sieny, který strhl vedení na albánskou stranu. O tom, že Ukrajina neprohraje druhý domácí zápas v řadě, nakonec rozhodl až v 86. minutě Rotan. Záložník Dynama Kyjev napřáhl z dobrých třiceti metrů a proti jeho dělovce byl Lika krátký.


Dánsko - Řecko   1:0
Branka:  40. Michael Gravgaard

Před zápasem v Kodani byly karty rozdány jasně - vítěz ještě mohl živit reálnou naději na postup do baráže, porážka by jednomu z týmů de facto vystavila na cestě do Německa stopku.

Jeden z klíčových momentů zápasu přišel hned v jeho úvodu, kdy Řekové přelstili ofsajdovou past a ve čtyřech postupovali na Sorensena. Brankář Aston Villy však tento souboj vyhrál a svým spoluhráčům tak dodal potřebné sebevědomí. V 15. minutě napřáhl z dálky Rommedahl a stav se neměnil pouze díky vynikajícímu zákroku Nikopolidise. Dánové měli více ze hry a svou převahu korunovali v 39. minutě. To Gravesen rozehrál rohový kop a Gravgaard dal hlavou svůj druhý reprezentační gól v kariéře.

Trenér hostujícího celku Otto Rehagel si byl dobře vědom následků možné porážky a do druhého poločasu vymyslel pro Řecko posledních let hodně netradiční rozestavení 4-3-3. Úřadující evropští šampioni si však v průběhu druhé půle žádnou větší příležitost nevypracovali a za zmínku stojí pouze nepřesná rána Kafese. Domácí spoléhali na brejky a své vedení mohli několikrát pojistit. Střelecké štěstí ale neměli Jorgensen, Claus Jensen, Poulsen a ani střídající Soren Larsen. Dánům to však nakonec příliš vadit nemuselo, protože dokázali nejtěsnější náskok ubránit a udrželi si tak reálnou možnost na postup na MS 2006. Zato šance Řecka je už pouze teoretická.



Tabulka:
1. Ukrajina1274118:725
2. Turecko1155122:920
3. Dánsko1154222:1119
4. Řecko1153314:918
5. Albánie1141611:1913
6. Gruzie1124514:2410
7. Kazachstán1101105:271


Ukrajina má kvalifikaci za sebou a na prvním místě už ji nikdo neohrozí, hraje se jen o baráž. Na tu si však ještě dělají zálusk tři týmy, nejblíže k postupu jsou Turci, kteří jsou zatím druzí a ve středu hrají v Albánii. V jejich zaváhání budou doufat třetí Dánové, kteří jedou pro povinné tři body do Kazachstánu. Čtvrtí Řekové už moc šancí nemají, i když porazí Gruzii, tak by Turci museli prohrát a Kazachstán uhrát s Dánskem alespoň bod.



Skupina 3


Rusko - Lucembursko   5:1
Branky:  7. Marat Izmailov, 18. Alexander Keržakov, 65. Roman Pavlučenko, 75. Dmitri Kiričenko, 90. Dmitri Kiričenko - 52. Claude Reiter (pen.)

Domácí tým proti Lucembursku, poslednímu celku třetí skupiny, nepřipustil žádné drama a jasně zvítězil. Hosté alespoň korigovali z pokutového kopu.

Skóre otevřel v 7. minutě první střelou na bránu Izmailov. O dvě branky to bylo za jedenáct minut, když se individuálně prosadil Keržakov.

Nečekanou zápletku přinesla 52. minuta. Po ruce Sennikova kopal Reiter penaltu a uspěl. Ale Rusové žádné drama nepřipustili, střídající hráči přidali tři branky. Pavlučenko trefil z voleje centr Vasilije Berezutského, definitivní podobu výsledku dal Kiričenko.

V 75. minutě úspěšně hlavičkoval a v poslední minutě přidal další zásah. Ruská fotbalová reprezentace tak má stále reálnou naději na baráž. Ve středu se rozhodne v Bratislavě, kde ji vyzvou Slováci, nacházející se v podobné pozici.


Slovensko - Estonsko   1:0
Branka:  76. Peter Hlinka

Šance na několik zápasů dopředu spálili Slováci v utkání s Estonskem, které potřebovali vyhrát. Hned od úvodu se do svého soupeře zakousli, už ve čtvrté minutě byl blízko Vittek, který jen taktak nedosáhl na dobrý centr Šestáka. Další možnosti měli Kisel a Németh, po půlhodině hry trefil Vittek tyč.

Hosté moc nehrozili, kouč domácích Galis do druhé půle poslal dalšího útočníka Hološka. Dvakrát mimo mířil Vittek, což se po hodině hry málem nevyplatilo, v dobré šanci se ocitl Neemelo, ale po Operově centru nezamířil přesně. Na druhé straně hlavičkoval nepřesně Hološko, ale v 76. minutě se už Slováci dočkali. Peter Hlinka sice nejprve trefil tyč, ale míč se k němu odrazil zpět a druhá hlavička už byla přesná.

První gól Hlinky tak rozhodl o těsném, ale zaslouženém vítězství. Rozhodující zápas Slováky čeká ve středu, kdy hostí Rusko.


Portugalsko - Lichtenštejnsko   2:1
Branky:  49. Pedro Pauleta, 86. Miguel Nuno Gomes - 33. Benjamin Fisher

Nepostoupit tímto zápasem do Německa, to by byla pro domácí obrovská ostuda. Proti Lichtenštejnsku jim stačil pouhý bod.

Přes drtivý tlak od samého začátku to ale po půlhodině hry vypadalo zle nedobře. Fatální nedorozumění mezi brankářem Ricardem a Ferreirou vybídlo Fishera ke střele do prázdné brány, nemohl netrefit. Tlak Portugalska pokračoval, vyrovnat se ale podařilo až po přestávce. Ve 48. minutě Pauleta předvedl po rohu Ronalda výbornou hlavičku.

Dlouhé řadě nevyužitých šancí vévodí Figova penalta z 58. minuty. Záložník Realu Madrid míč podkopl a poslal nad Jehleho branku. Až v 86. minutě přidali domácí uklidňující druhý gól. Postaral se o něj střídající Nuno Gomez, když hlavou poslal do sítě Figův roh.



Tabulka:
1. Portugalsko1183032:527
2. Slovensko1164124:822
3. Rusko1164123:1222
4. Lotyšsko1143418:1815
5. Estonsko1142514:1714
6. Lichtenštejnsko1222813:238
7. Lucembursko1100115:460


Portugalsko už o postup nepřijde, doma s Lotyšskem si bude jen napravovat reputaci po nepříliš vydařeném, byť vítězném utkání s Lichtenštejnskem. Lucembursko bude o první kvalifikační bod bojovat s Estonskem, to hlavní se však odehraje v Bratislavě. Slováci se poperou s Ruskem o baráž a stačí jim i remíza, pokud nebude vyšší než 1:1.



Skupina 4


Kypr - Irsko   0:1
Branka:  6. Stephen Elliott

Reprezentace Kypru přivítala Irsko a zápas byl dramatický už od úvodu. Už v 6. minutě se před domácí bránou nejlépe orientoval Stephen Elliot a z přihrávky Robbieho Keana otevřel skóre. V 15. minutě dostali Kypřané obrovskou šanci na vyrovnání, ale Shay Given vyrazil střelu Ioannise Okkase. Vzhledem k tomu, že ve zbytku zápasu už se neujala žádná střela ani na jedné straně, tak si Irové přivážejí důležité 3 body. Jediným záporem pro Iry je zraněné koleno klíčového hráče Damiena Duffa, který bude týmu Briana Kerra ve středu chybět při rozhodujícím zápase o postup do baráže proti Švýcarsku.


Izrael - Faerské ostrovy   2:1
Branky:  1. Yossi Benayoun, 90. Michael Zandberg - 90+1. Simun Samuelsen

Izrael hostil Faerské ostrovy a začal skvěle, už ve 48. sekundě vstřelil první gól outsiderovi záložník West Hamu Benayoun, který hrál navzdory poraněnému žebru. Jenže pak přišly velké chvíle faerského brankáře Jákupa Mikkelsena, který se rozchytal k parádnímu výkonu, a dlouho kryl všechny izraelské střely. Až v 90. minutě se podařilo favorizovanému týmu zvýšit, když náhradník Michael Zandberg prostřelil Mikkelsena, a na stadionu Ramat-Gan se začalo oslavovat. Oslavy přibrzdil faerský náhradník Simun Samuelsen, který přispěchal s kontaktním gólem, ovšem na další šance už neměli hosté čas a nakonec Izraeli podlehli 1:2. Izrael je sice v čele skupiny, tam ale po posledním kole jistě nezůstane a je prakticky bez šancí i na baráž.


Švýcarsko - Francie   1:1
Branky:  79. Ludovic Magnin - 52. Djibril Cisse

Na půdu Švýcarska zavítala Francie, která neměla ani postup do baráže z druhého místa zdaleka jistý, utkání Švýcarů s Francouzi mělo tedy jako bitva o případný přímý postup na světový šampionát do Německa pořádný náboj.

Do zápasu, který se odehrával na stadiónu, kde podlehla nedávno Sparta švýcarskému Thunu, vstoupili aktivněji domácí. Střelu Wickyho francouzský brankář Coupet vyrazil a dorážka domácího Freie byla už zbytečná, jelikož se pískal ofsajd. Iniciativu drželi i poté stále domácí, ale neujala se ani střela Barnetty po krásné kombinaci s Degenem, ani přímý kop Freie.

Fracouzi se museli obejít bez Henryho a Trezegueta, možná i díky jejich nepřítomnosti se hosté během prvního dějství nedostali do vážnější šance. Kouč Domenech se o přestávce rozhodl posílit ofenzívu a na hřiště poslal dravého Cissého, dolů naopak musel jít nevýrazný Dhorasoo.

Tah francouzského trenéra slavil úspěch již v 52. minutě, kdy Cissé obešel švýcarského brankáře Zuberbühlera a otevřel skóre zápasu. Francie kontrolovala hru, hráčům Švýcarska pomalu docházely síly. V 79. minutě však kopal přímý kop domácích Magnin a jeho střelu k velké radosti vyprodaného stadiónu tečoval Thuram za záda Coupeta, což znamenalo změnu skóre na konečných 1:1.



Tabulka:
1. Izrael1046015:1018
2. Švýcarsko945018:717
3. Francie945010:217
4. Irsko944112:516
5. Kypr91178:164
6. Faerské ostrovy100194:271


Čtvrtá skupina zůstává tou nejzamotanější i před posledními dvěma zápasy. Vedou Izraelci, ale na přímý postup nemají nárok a s největší pravděpodobností si nezahrají ani baráž, to by Francie musela prohrát s Kyprem. Té naopak vítězství zajistí přímý postup, bez ohledu na výsledek utkání Irsko - Švýcarsko, Francouzi mají se svými sousedy lepší vzájemné zápasy. Švýcaři k jistotě baráže potřebují alespoň bod, ovšem i Irové ještě mají o co hrát, také jim totiž výhra zajistí minimálně baráž. Zajímavá situace by nastala v případě, že by oba zápasy skončily remízou, pak by se na prvních třech místech seřadily Izrael, Francie a Švýcarsko s 18 body. Radovali by se Švýcaři, v minitabulce vzájemných zápasů by měli čtyři body a skóre 3:3, Francie s Izraelem čtyři body a skóre 2:2. O baráži by tak rozhodovalo celkové skóre, a to má lepší Francie.



Skupina 5


Skotsko - Bělorusko   0:1
Branka:  6. Vitaly Kutuzov

V glasgowském Hampden Parku přivítali Skotové fotbalisty Běloruska. Domácí tým byl velikým favoritem, ale už před zápasem přišla na Skoty první rána, když se při rozcvičce zranil James McFadden. Oba trenéři postavili do zápasu pouze jednoho útočníka.

Hned první vážnější šance skončila gólem, po individuální akci Denise Kovby zakončil neomylně Vitaly Kutuzov. Ten byl také v další veliké šanci, když ho poslal do obrovské příležitosti výborně hrající Gleb, ovšem Kutuzov těsně minul bránu Craiga Gordona. Až poté vystrčili růžky i Skotové, ale McCulloch svou střelou netrefil bránu, poslední šanci prvního dějství měl po rohu Gleba znovu Kutuzov, ale tentokrát svou dělovkou trefil jen břevno skotské brány.

Do druhého poločasu skotský kouč Walter Smith poslal místo obránce Murraye ofenzivního Maloneyho, ten dokázal rozhýbat skotskou hru. Brzy utekl běloruským obráncům Miller, ale přestřelil bránu, chvíli poté při obrovském závaru před hostující bránou měli Bělorusové neuvěřitelné štěstí, to když Miller trefil na brankové čáře stojícího vlastního spoluhráče McCullocha a k odraženému míči se dostal brankář Khomutovski. Šanci měli i Bělorusové, po další výborné přihrávce Gleba si zaběhl za skotskou obranu Timofrei Kalachev, ale trefil pouze tyč.

Závěrečný tlak už Skotům nepomohl a Bělorusko tak velmi překvapivě vyhrálo v Glasgow 1:0. Skvěle zahráli především Vitaly Kutuzov, Aleksander Gleb a brankář Vasili Khomutovski.

V jedné z hlavních rolí bylo i tradiční britské počasí, zatímco v prvním poločase svítilo nad Hampden Park slunce, tak v 55. minutě se strhla zhruba dvacetiminutová obrovská průtrž mračen doplněna kroupami, ale na konci zápasu na diváky opět svítilo sluníčko.


Norsko - Moldavsko   1:0
Branka:  49. Sigurd Rushfeldt

Postup do baráže si výhrou nad Moldavskem zajistili domácí Norové, jelikož třetí Slovince v kvalifikaci dvakrát porazili. Dnešní zápas byl jednoznačnou záležitostí co se týče hry, ne však podle výsledku.

Hostující tým dlouho držel vynikajícím výkonem brankář Jevgeni Hmaruk. V 48. minutě ale Pedersen zahrával rohový kop, Hmaruk špatně odhadl situaci a Sigurd Rushfeld pohodlně skóroval. Za pět minut mohl přidat druhou branku, nebýt Savinovova odvrácení z brankové čáry.

Domácí brankář Myhre byl téměř celý zápas bez práce, ovšem musel také občas předvést nějaký ten zákrok. Těsně před přestávkou vyrazil nebezpečný přímý kop Dadua. Přestože ani domácí už branku nepřidali, díky výhře Itálie si už dnes zajistili místo v baráži.


Itálie - Slovinsko   1:0
Branka:  77. Cristian Zaccardo

Domácím by stačil i bod k postupu na šampionát, přesto proti Slovinsku rozhodně chtěli vyhrát. Italové byli po celé utkání jasně lepší, což v druhém poločase gólově potvrdil Zaccardo.

Útočná dvojice Gilardino – Toni byla hodně vidět, přičemž Gilardino vynikal hlavně v půli první a Toni ve druhé. Slovince držel dlouhou dobu výborný brankář Mavrič, pomáhalo i štěstíčko.

Jako klíčové se ukázalo Lippiho střídání z 61. minuty. Na hřiště se dostal místo Gilardina obránce Palerma Cristian Zaccardo. Právě v Palermu se dnešní zápas hrál a místní ligisté zařídili národnímu týmu tři body.

Z levé strany centroval Fabio Grosso a Cristian Zaccardo úspěšně hlavičkoval. Po dnešním zápase tak čítá italská série domácí neporazitelnosti v kvalifikačních utkáních už osmatřicet zápasů, ještě důležitější je však jistota postupu na mistrovství.



Tabulka:
1. Itálie962115:720
2. Norsko943211:715
3. Slovinsko933310:1012
4. Bělorusko924312:1310
5. Skotsko92436:710
6. Moldavsko91264:145


V páté skupině je před posledním kolem jasno. Itálie má jistý postup, druhé místo a baráž mají jisté Norové, a to díky lepším vzájemným zápasům se Slovinskem. Hrát se tak bude už jen o třetí až páté místo, Slovinsko hraje se Skotskem a s nimi na dálku v utkání s Norskem ještě Bělorusko. Itálii čeká rozlučka s Moldavskem.



Skupina 6


Severní Irsko - Wales   2:3
Branky:  46. Keith Gillespie, 50. Steven Davis - 27. Simon Davies, 38. Carl Robinson, 61. Ryan Giggs

Až nádherný přímý kop Ryana Giggse z jednašedesáté minuty přinesl Walesu kýženou výhru v kvalifikačním zápase, na kterou čekal dva roky.

Hostům patřil ve Windsor Parku první poločas. Do vedení je dostal střelou z dvanácti metrů evertonský Simon Davies a volej Carla Robinsona znamenal v 38. minutě už dvoubrankový náskok. O tři branky to mohlo být za další tři minuty, kdyby Hartsonovi brankář Taylor nezlikvidoval penaltu po nedovoleném zákroku Capaldiho.

Jenže po prvních pěti minutách druhé půle se začala Walesu naděje na výhru značně tenčit. Branky Keitha Gilespieho a Stevena Davise rychle dorovnaly brankový stav. Až díky Giggsovi Wales zápas dovedl do vítězného konce, v Belfastu se tak stalo poprvé po třiceti letech.


Anglie - Rakousko   1:0
Branka:  25. Frank Lampard (pen.)

Angličané si povinným vítězstvím nad Rakouskem udrželi naději na přímý postup. I když na cestě za tříbodovým ziskem se řádně zapotili.

Domácí začali aktivněji, první ránu na branku si však připsali Rakušané, Kiesenebnerův pokus zastavil Robinson. Na druhé straně Jürgena Macha otestoval Michael Owen. Útočník Newcastlu byl v hlavní roli i ve 24. minutě. Jeho útočnou akci totiž až faulem v šestnáctce zastavil Scharner a Frank Lampard se z penalty nemýlil.

Macho si pak poradil s hlavičkou Crouche i střelou Beckhama a Rakušané se postupně dostávali stále více do hry. Krátce po přestávce dokonce Linzova rána orazítkovala břevno. Situace se pro domácí ještě zhoršila v 57. minutě. David Beckham totiž dvakrát krátce po sobě fauloval Ibertsbergera, dostal dvě žluté a šel do sprch.

Rakušané se hnali do útoku, vyrovnání se zdálo být blízko, ale do žádné další šance se už nedostali. Naopak mohli ještě inkasovat, kdyby při dvou Lampardových střelách nezasáhl Macho.

Anglie se tak dotáhla na dva body za Polsko a má tak vše ve svých rukou, ve středu na Old Trafford přivítá právě Poláky.



Tabulka:
1. Polsko980126:724
2. Anglie971115:422
3. Rakousko933313:1212
4. Severní Irsko923410:169
5. Wales91268:155
6. Ázerbájdžán90361:193


Ani v šesté skupině už o nic nejde. Anglie i Polsko mají jistý přímý postup, v jejich vzájemném souboji se rozhodne jen o vítězi skupiny. Třetí zůstanou Rakušané, pokud neprohrají se Severním Irskem, páté místo bude před Ázerbájdžánem hájit Wales.



Skupina 7


Litva - Srbsko a Černá Hora   0:2
Branky:  42. Mateja Kežman, 88. Zvonimir Vukič

Povedené závěry obou poločasů znamenají tři body pro hostující tým, který udržel první místo ve skupině a v posledním zápase mu stačí k postupu na šampionát remizovat s Bosnou.

Srbové začali aktivně, v úvodu hned několikrát nebezpečně vypálili, jenže přišla komplikace v podobě zranění kapitána Dejana Stankoviče. Po jeho odstoupení se hosté chvilku na hřišti hledali, čehož málem využil Jankauskas.

V dalším průběhu už ale vládli a vstřelení branky se stalo jen otázkou času. Důležitý úvodní gól obstaral Kežman, když z voleje trefil Djordjevičův přímý kop. Chvíli po přestávce si domácí vypracovali největší šanci, ale Savenase skvěle vychytal Jevrič.

Rozhodující druhý gól mohli dát už Krstajič nebo Ljuboja, nevyužili však výborných nahrávek Djordjeviče. Zápas měl náboj až do samotného závěru, protože pojišťující branku zaznamenal Vukič až dvě minuty před koncem.


Bosna a Hercegovina - San Marino   3:0
Branky:  48. Elvir Bolič, 75. Elvir Bolič, 85. Elvir Bolič

V koncert Elvira Boliče se proměnil zápas Bosny a San Marina. Domácí útočník zaznamenal hattrick během druhého poločasu, čímž zachoval svému týmu reálnou naději na Mistrovství světa.

Na hřišti se jednalo o jednoznačnou záležitost, ovšem domácím se dlouho nedařilo vstřelit gól. Mezi promarněné šance první půle patří i Spahičem nastřelená tyč z jedenácté minuty.

Kouzlo Ceccoliho branky odčaroval až Bolič v 48. minutě, když gólem korunoval dobrou práci Grliče. Další dvě branky padly po povedených kombinacích domácího týmu. V posledním případě stál Bolič ve správný čas na správném místě a dopravil do sítě vyraženou střelu Misimoviče.

Bosna a Hercegovina tak stále může snít o cestě do Německa. Pokud svěřenci trenéra Sliškoviče ve středu porazí Srbsko, mají start v Německu zajištěn.


Belgie - Španělsko   0:2
Branky:  56. Fernando Torres, 59. Fernando Torres

Duel Belgie a Španělska, to bylo utkání dvou týmů, které zůstávaly v tabulce své skupiny poměrně daleko za očekáváním. Španělsko mělo podle papírových předpokladů celé své skupině vévodit, ale spíše vše spěje k účasti v baráži, ambiciózní Belgie v tabulce byla až čtvrtá i za Bosnou a Hercegovinou.

Bratrské útočné duo domácích, Mbo Mpenza – Emile Mpenza, dopomohlo k velkému tlaku domácích, který ale v žádnou branku nevyústil, neúspěšní byli ve svých šancích Goor a Buffel.

Poločas skončil bez branek, trenér hostů Aragonés v 52. minutě sáhl k dvojitému střídání, když na hřiště poslal dvojici mladých ofenzivních hráčů, Reyese a Villu. To znamenalo okamžité oživení španělského útoku, v 56. minutě Torres převzal přihrávku po zemi a otevřel skóre zápasu, zanedlouho stejný hráč zvyšoval na 2:0, když zakončoval prakticky identickou šanci. Do konce utkání již branka nepadla a tak si Španělé vezou důležitou výhru z Belgie, která tentokrát na účast na MS musí zapomenout.



Tabulka:
1. Srbsko a Černá Hora954015:119
2. Španělsko945013:317
3. Bosna a Hercegovina944112:816
4. Belgie932415:1011
5. Litva92347:89
6. San Marino90092:340


Přímý postup si zajistí Srbsko a Černá Hora, pokud doma neprohraje s Bosnou, ovšem v případě výhry hostů by Srbové pravděpodobně skončili až třetí, zachránit by je mohl jen výbuch Španělů v San Marinu. Ti k zachování naděje na přímý postup musí vyhrát, ovšem pokud Bosna nevyhraje v Srbsku, mohou si dovolit i porážku. Litva s Belgií si to rozdají už jen o čtvrté místo.



Skupina 8


Bulharsko - Maďarsko   2:0
Branky:  30. Dimitar Berbatov, 55. Zdravko Lazarov

Utkání, v němž už šlo jen o třetí místo ve skupině, začali lépe hosté, hned ve třetí minutě totiž Sándor Torghelle trefil tyč. Bulhaři se do první šance dostali po půlhodině hry a ta hned znamenala vedení. Lazarovův centr odvrátil Gyepes jen k Dimitaru Berbatovovi a útočník Leverkusenu se zblízka nemýlil.

Berbatov měl prsty i v druhé brance, která padla deset minut po přestávce. Ve vápně našel Ilieva, ten přihrál před branku Zdravku Lazarovovi a jeho doklepnutí ze tří metrů nemohlo neskončit v síti. Snížit mohl v 67. minutě Torghelle, ale jeho dalekonosnou střelu opět zastavila tyč.

Nejaktivnější z Maďarů nakonec míč do sítě dostal, v nastaveném čase, ale rozhodčí Delevič gól neuznal pro ofsajd. To se Torghellemu nelíbilo, jeho protesty však vedly jen ke druhé žluté a k vyloučení.


Chorvatsko - Švédsko   1:0
Branka:  56. Darijo Srna (pen.)

Přestože Švédové v Záhřebu prohráli, ani příliš smutnit nemuseli. Jelikož Nizozemci porazili naše reprezentanty, stačí Švédům k jistotě postupu neselhat doma proti Islandu.

Samotný zápas byl velice vyrovnaný a obešel se bez větších šancí. Rozhodujícím momentem byla penalta v 56. minutě. Zavinil ji Mellberg, když po centru Kranjčara zamezil Pršovi ve hlavičkování jen za pomoci ruky. K pokutovému kopu se postavil Darijo Srna a k velké radosti domácího publika nezaváhal.

I kvůli absenci Ibrahimoviče si hosté nevypracovali žádnou vyloženou příležitost, přesto jsou velmi blízko postupu. Ještě lépe jsou na tom Chorvaté, kteří si jednobrankovým vítězstvím místo v Německu již zajistili. Samostatné Chorvatsko se na světovém šampionátu zahraje už potřetí a stačily k tomu pouhé tři kvalifikace.



Tabulka:
1. Chorvatsko972021:523
2. Švédsko970227:321
3. Bulharsko942316:1614
4. Maďarsko941413:1413
5. Island911713:244
6. Malta90273:312


Chorvaty už o postup nepřipraví nic, a tak do zápasu v Maďarsku mohou jít v klidu. K jistotě prvního místa jim stačí bod. Švédové se už také nebojí, o přímý postup by je totiž mohla připravit jen hodně vysoká porážka od Islandu. Bulhaři, kteří hájí třetí místo před Maďarskem, hrají na Maltě.


Autor: Petr Starý

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak evropska kvalifikace mne diky skotsku neprinesla nic :)

ale ta africka vynesla sest stovek :)

Reagovat
Shevchenko

Pobřeží Slonoviny vyhrálo 3:0 a tak musel Kamerun taky vyhrát nad Egyptem, aby postoupil přímo na MS 2006. Normální hrací doba: 1:1, 96. minuta-penalta! Eto´o se staví k balónu a... trevuje TYČ !!!

Reagovat
Shevchenko

Pardón... P. Slonoviny vyhrálo 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

je dobre ze postoupilo Pobrezi Slonoviny :)

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Kamerun "díky" Eto´ovi nepostupuje nebo co?

Reagovat
HOST*Sonny

ee, nebol to Eto, to bol Pierre Wome.

Reagovat
sansiro

Viděli jste někdo tu frašku mezi Kamerunem a Egyptem!? Myslím hlavně to nastavení za stavu 1:1. Tlak Kamerunu jako prase, málem vlastní gól Egyptu, hned na to přestřelení branky z 2 metrů - 100% tutovka. Pak si rozhodčí vymyslel penaltu, kterou následně v 96.minutě Eto nedal a tím jim podělal celé mistroství světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se.

Reagovat
sansiro

Jo, to je jasné. To byla taková menší sportovní tragédie...

Reagovat
HOST*Mára

Eto"o jí nestřílel!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tu penaltu střílel někdo jinej ne Eto

Reagovat
smazaný uživatel

tu penaltu nedal obránce Interu Milan Pierre Womé

Reagovat
sansiro

Velmi zajímavé týmy postoupily z Afriky: jako Ghana, Togo, Angola...

Reagovat
Shevchenko

Ghana me neak neprekvapuje

Reagovat
sansiro

A taky vlastně to Pobřeží Slonoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Angola nepostoupila, ma stejne bodu jak Nigerie ale Nigerie ma lepsi skore. Nevim ale jestli pri stejnem poctu bodu nepostupuje tym s lepsima vzajemnyma zapasama...pak by postoupila Angola (1:0, 1:1)

Reagovat
sansiro

Ta Angola je teďka v článku na tel. CT2 str. 229.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak fakt postupuje Angola sila

Reagovat
sansiro

Muntari je docela ve formě, i Nonda.

Reagovat
sansiro

I Sheva dal gól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
sansiro

Bogdani 2

Reagovat
sansiro

Už to za chvíli vypukne - Češi do toho!!!

Reagovat
Shevchenko

Kurva a mohli jsme vést 1:0 (to měla být penalta!) myslím, že to je dobrá taktika na Baroše

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta to být neměla a největší kopyto na trávníku je...JIŘÍ ŠTAJNER!

Reagovat
smazaný uživatel

A komentátoři na galaxii si pěkně kazí pověst.

Reagovat
Shevchenko

ne? a co tohle DVAKRÁT!... co to je za kurvu ten rozhodčí...!!!

Reagovat
Shevchenko

a teď! PENALTA!!! A Rosa nedáva......

a gól... v.d. Vaart

Reagovat
smazaný uživatel

To si děláš srandu, ne? Tak to druhé už vůbec faul nebyl, Baroš sebou jebl na zem.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecny, je zcela pochopitelny a bez jakychkoliv debat jasny, ze to penalta byt mela a stejne tak jako dva predchozi zakroky na Barose, stejne tak by o regulernosti Stajnerova golu mohli debatovat jen slepci, kteri situaci nevideli

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jseš zaslepený. Ten druhý ani zdaleka, ten první byl sporný, nic jasného, spíš ne.

A většina lidí furt neví, co je to mrtvý ofsajd. To enní to, že se ten hráč nesmí dotknout míče, on se nesmí zapojti ani do hry. Takže když si někdo stoupne do ofsajdu a blokuje tam obránce, tak to prostě ofsajd je. Je to tak v pravidlech a vždycky, když se něco podobného stane, tak se všichni diví.

Reagovat
sansiro

Ta první být měla, ta druhá ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim na co ses dival, ale ten obrance, ktery branil naseho hrace ktery byl v ofsajdu, by musel mit raketu v p*deli aby do hry zasahl, navic to ani v naznaku nevypadalo ze by se k mici dral - naopak se snazil ustrazit onoho naseho hrace, jez byl v ofsajdu.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je ale úplně jedno, jestli by to stihl nebo ne. Hráč v ofsajdu nesmí jakkoli zasahovat do hry, takže i kdyby blokoval hráče u roh. praporku, tak to je ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted je otazka kdo koho blokoval - jestli nas hrac holandana, nebo holandan - netusici ze nas hrac je v ofsajdu, naseho hrace

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi logicky hráč, co je víc ve předu může blokovat hráče za sebou, ne naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

A logicky pokud si holandan vsiml ze nas hrac je v ofsajdu a situaci zhodnotil tak jak ty, tak se asi jen tezko snazil pres naseho hrace dostat a zasahnout do hry, ale spis spolehal na rozhodciho ... rad bcyh si prohlidl opakovanej zaznam

Reagovat
smazaný uživatel

No a co? Hráč ho blokoval, proč by se snažil, když ho blokuje ofsajdový hráč?

Reagovat
PJ

Jo jebl sebou na zem, ale jak na něm Boulahrouz visel rukama, tak šel skoro s nim. Držel ho = jasnej faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Visle na něm? Sotva, držel ho za ruku, ale tohle ho jednak nemohlo shodit a jednak se tohle ve fotbael prosět nepíská, takovéhle polodržení.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď bych vystřídal Rosu, Baroše a Galáskaa šetřil je na naši jedinou naději a sice zápas s Finskem.

Reagovat
sansiro

Zatím se Ti ten tvůj tip narozdíl od mého vyplňuje. Je to velká škoda. Ti Nizozemci taky nemají kdovíjaké mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

No nemají, ale když si to vezmeš, jaký post mají horší než my? Někteří řeknou brankář, ale to se ani teď neukazuje.

Reagovat
sansiro

Tak Holanďani nemají určitě na každém postu lepšího hráče. Ale mají jich víc. My máme navíc pár velmi slabých hráčů - Jiránek, Rozehnal, Štajner...

Reagovat
smazaný uživatel

Jiranka bych za slabsiho hrace rozhodne nepovazoval, s Rozehnalem souhlasim, Stajner byl ze zacatku ocividne nervozni, z cehoz pramenili chyby ktery delal, ale myslim ze se postupne rozehral a uz je to OK, navic dal regulerni branku

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl regulerní, už to pochop.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tvuj nazor a ja ti ho neberu

Reagovat
smazaný uživatel

Regulérní gól to byl. Jenže pomezní viděl hráče v ofsidu,tak zvedl praporek a hlavní nevěděl kdo v tom ofsidu byl,tak foukl.Nemůžeme jim nic vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojono, ty cos vyjmenoval, to jsou vážně tragédi. Ale ani Poborský se přes Gia nijak nedostává, jediný, kdo vypadá nebezpečně je Baroš a ten zase občas zbytečně padá a bojím se, že i když se dostane ke střele, tak momentálně není v takové pohodě aby dokázal to dokázal proměnit.

Reagovat
sansiro

Jednou, jak Čech vykopl, přeskočilo to toho jejich obránce, tak mohl Baroš krásně zakončit a místo toho si šel pro faul. A k tomu ofsajdu, ukázali to tam vůbec zpomaleně?

Reagovat
smazaný uživatel

Zpomalene to neukazali, a ted jak mluvis o tech ofsajdech, uz na zacatku zapasu odpiskali ofsajd Barosovi kdyz mohl jit sam na brankare a opakovej zaber prokazal ze to ofsajd nebyl ani omylem.

Reagovat
sansiro

Až to ukážou znova pořádně, budem chytřejší. To co ukázali oni, z toho nešlo nic poznat. Ani co se stane.

Reagovat
Shevchenko

NESERTEMĚ VŠECI !!!!!

Reagovat
Shevchenko

NESERTEMĚ VŠECI !!!!!

Reagovat
HOST*eqis

pavek mas trapas penaltu nedal pierre-wome

Reagovat
smazaný uživatel

co ja?

Reagovat
smazaný uživatel

To je jeho věc, proč by se sanžil, když ho ofsajdový hráč blokuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská smůla! Byli jsme mnohem lepší!!!! Rozhodčí nám to projel, debil jeden! To co nam tam piskal za jakože fauly a nizezemcum nic. Zabrzdil Rosu když kopal penaltu, naprosto úmyslně jen proto, aby ho to znervoznilo. Prostě jsem si zasloužili vyhrát ale rozhodčí a smůla nám to stály v cestě.

Bane, Nizozemci jsou pprostě lepší a my si zasloužíem nanejvýš baráž.

Reagovat
sansiro

Zapomínáš taky ale na jednu věc - chybělo nám několik hráčů ze základu!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to je taky ukázka kvality týmu. Chybí nám hráči a lavička je špatná.

Reagovat
sansiro

A co mají oni na lávce? Zkus to vzít opačně - dej jim 4 klíčové hráče pryč a my aby jsme byli komplet... Není to jednoznačné, kdo má jít do baráže a tak.

Reagovat
smazaný uživatel

NE tak to počkej, to snad uznáš, že mají kvalitnější tým, ne?

Reagovat
sansiro

Jo, oni mají asi fakt lepší tým, ale taky to není žádná extratřída - vždyť je to výběr Ajaxu a Alkmaru.

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem ti do toho rypat, ale Robben, Van Der Vaart,Sneijder,Persie su vsetko hraci akych vy nemate. samozrejme nie vsetc dnes hrali, ale Rosickeho nema kto poriadne u vas doplnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, teda krom Persieho, stále je to jen vyjímečný talent, ale ne ještě hotový hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

toho som tam dal aby to vyzeralo lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

to ti je prd platne.

Reagovat
smazaný uživatel

uz som sa zlakol. ta posledna veta esteze je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe neco napisu, ja sice spanelskej fotbal nemusim, ale ve spanelske lize fandim jednoznacne Barcelone. Kdyz si pak ale ctu prispevky nekterych "skalnich fanousku Barcy", jako treba tu ubohost cos napsal ted, tak me to ten klub vylozene znechucuje.

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo samozrejme na Kyslika

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tiez skalny fanusik Barcelony a ked ich hodnotis na zaklade nas tak je to dost ......

Reagovat
smazaný uživatel

jen rikam ze me to znechucuje

Reagovat
smazaný uživatel

mna znechucuje nieco ine

Reagovat
smazaný uživatel

a to?

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som si, ze si to domyslis

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ja se necham podat

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem zacat hadku tak kaslem nato.

Reagovat
smazaný uživatel

A co jsem jako napsal? Chceš mi tvrdit, že si zaloužíme postoupit my místo nizozemců?

Reagovat
smazaný uživatel

tak a nasa buduca utocna hviezda dala zatial dva gole. gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď s vás ptám:

Opravdu tady někdo věří, že Finsko porazíme??? a zkuste odpovědět nezaujatě, vynechte optimizmus a racionálně tipněte výsledek.

Když budem mít štěstí, tak 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v to pevne verim, ze vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže bys šel do tipsportu a vsadil 200 na naši výhru?

Reagovat
smazaný uživatel

uvidim podle kurzu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o kurz v tom snad nejde. Jde o to, jestl isi opravdu myslíš, že češi vyhrajou, nebo to je jen to fanouškovství.

Reagovat
smazaný uživatel

No to si pis ze o kurz de, je to zapas z kategorie riskantnich, pokud bude malej kurz, tak se mne na to nevyplati vsazet. Pokud ale bude kurz dobrej tak na nase s nejvetsi pravdepodobnosti vsadim s kombinaci s par dalsima zapasama. S hodou okolnosti tebou jmenovanou castku, za kterou vsazim bezne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nám vlastně nevěříš.

Reagovat
smazaný uživatel

Verim rikam ti ze si na nase vsadim pokud bude dobrej kurz.

Reagovat
smazaný uživatel

Radím ti nesázej.

Reagovat
smazaný uživatel

Procpak?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože všechno mluví proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ja ale neuvazuju protoze to takhle nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

No dneska to fungovalo dokonale.

Reagovat
Shevchenko

a o tom je vlastně ten fotbal, máš svůj oblíbený tým a budeš mu fandít a hlavně věřit že vyhraje! A my vyhrajeme, byli jsme tento zápas lepší než Nizozemci, ale to není podctatné... Musí být drama, v baráži budeme mít třeba Slováky. MY PROSTĚ NA MS 2006 POSTOUPÍME !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo však jasně, já jsem to tam taky psal, ať to zkusíte racionálně tipnout, jak jde vidět, tak to nedokážete.

Reagovat
smazaný uživatel

v tiplize sem dal 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je opravdu dost naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

To si reknem ve stredu.

Reagovat
Shevchenko

já 0:1

Reagovat
Shevchenko

Já jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Ač se teda dneska prezentuješ dost divně, tak s tímhle musím souhlasit. Ve Finsku budem rádi za plichtu . Jediný nás může zachránit to, že Finům už prakticky o nic nejde, takže by nemuseli hrát na 100 %, ale protože je to rozlooučení s kvalifikací a ještě k tomu budou hrát před domácími fandy, tak si myslím, že do toho daj všechno a nedaj nám nic zadarmo.

ALe vrátím se na začátek: ač bych hroooozně moc chtěl, aby naši vyhráli, tak tipuju 1:1 nebo 2:1 pro Finy .

Když bych chtěl bejt cinickej, tak bych napsal, že by možná bylo lepší ve Finsku nevyhrát, abychom se vyhnuli dalšímu průseru v baráži, kterou náš tým prostě nezvládá. Další Belgie už by fakt bejt nemusela, ten pocit opravdu není pěknej a nerad bych si ho někdy opakoval

Reagovat
Shevchenko

Hoši, já si to radši tipovat nebudu, radši se o to nebudu zajmat, protože jestli se nedostaneme na MS tak se pujdu oběsit!

Reagovat
smazaný uživatel

Divně? V čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Chováš se tady dneska jako velkej čechobijec

Já tě chápu, ty jen chceš zůstat nad věcí, ale fandovství je prostě fandovství. My jsme prostě fandové a ty ne, to je celý.

Ale uznávám, že dnešní prohru nám nezavinil sudí, jak se tady lidi snažej tvrdit, ale pár verdiktů tam fakt divnejch bylo

Reagovat
smazaný uživatel

No já nad věcí skutečně jsem, jednak proto, že v postup nevěřím od prohry v Nizozemsku a taky proto, že, a to se přiznám, repre sice dost fandím, ale že bych byl nějak velmi neštastný, když nepostoupíme, to ne.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Fcbéčko, tentokrát, ač klubově tvůj protiklad, s tebou zcela souhlasím Já vím, že vlastenectví se nenosí, ale kurva na MS jsme nebyli, skoro ani nepamatuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sansiro

Dobře s Holandskem to nevyšlo. Ale ve Finsku vyhrajem, na to si i půjdu vsadit. Uvidíte. Finům vůbec o nic nejde!

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajem s přehledem o tři branky....

Reagovat
smazaný uživatel

schevchenko, kde si vzal, že tu penaltu kopal Etoo???

Reagovat
Shevchenko

Říkal to ten komentátor na Galaxii, jinak se omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

No Etoo to nebyl, teda alespoň podle eurosportu a goal.com

Reagovat
Shevchenko

jo a Shevchenko se píše bez c za s

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já jsme se snažil opsat přesně tvou přezdívku a nějak jsem to asi přehlíd.

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslíku, za takovej přehnanej pesimista nebuď, Nizozemci až tak výjimeční nejsou a máme tým na srovnatelné úrovni. Jankulovski, Rosický, Baros a koller jsou dobři hraci a v klidu se daji srovnavat s jejimi esy. Podle mě máme lepší tým, ale když se nám skoro všichni zraní, tak se pak hraje těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

Finové jsou úplní tragédi, porazit je můžeme úplně v pohodě. Zas tak hluboko jsme neklesli, ikdyž náš výkon v prvním poločase mě pěkně rozčaroval. Český národ se mi zdá v tomto ohledu jak banda kokotů, týmu se nedaří a všichni už tipujou prohru s marným Finskem.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promiň, ale zas tolik hráčů nám nechybělo, když jsme DOMA porazili Finy 4:3 a jsitě si každý vzpomíná, jak jsme dali gol až v úplném závěru po té, co Finsko spálilo super šanci.

Reagovat
sansiro

Připadá mi, jako by jsi byl proti nám zaujatý. Jsi snad Čech, ne. A napiš mi, co je jako Finsko. Proč bycho tam jako nemohli vyhrát. Věřím v naše vítězství!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale mohli bychom vyhrát, proč by ne. Ale pokdu s nima vyhrajem doma 4:3 s většinou hráčů a golem v poslednícvh minutách, kdy prohra prohra vůbec nebyla nereálná, tak zas nevidím záasp ve finsku jako procházku růžovým sadem.

Reagovat
smazaný uživatel

NEmůžeš posuzovat všechno podle jednoho zápasu, když Finové hráli u nás... Ten zápas se ji abnormálně povedl, ale jinak nijak extra neválí, doma podlehli Nizozemsku 0:4, včera byli v zápase s Rumunskem horší...já osobně prostě věřim v naší výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jako pojednoho zápasu??? Všechny ostatní nám jako vyšly nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvim o Finech, že se jim zápas u nás povedl, ale jinak nic extra...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže my taky nic extra. A to je právě ten problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas by teda mohl být označen jako duel dvou týmů, který jsou z formy, ale my jsme silnější, takže by jsme měli vyhrát...

Reagovat
HOST*paja

co je to za logiku ? to snad že je čech tak nemá vidět že na to naši neměli a že ve Finsku budou mít problémy?,?

Reagovat
smazaný uživatel

Chyběl Koller, Jankulovski, Bolf a možní adepti na jejich post: Lokvenc, Plašil.... A právě to rozhodlo. Troufám si říct, že bychom určitě tak lehce neprohráli. V první půli nás ale jasně přehráli, o tom nebudu diskutovat. V té druhé se zatáhli, ale i přes vytvořený tlak jsme gol nedali, oni hrozili z brejků.

Finy ale porazíme, kdo nevsadí dvojku, je podle mě blázen....

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvil o zápase s Finskem.

Jak mi to teda vysvětlíš, ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

S finskem sme si to zkomplikovali sami, ztratili jsme prostě při tom vedení motivaci a málem na to doplatili....

Reagovat
HOST*

ve Finsku vyhrajem,ale Galásek, Ujfaluši, Baroš, Rozehnal a Heinz nesmí dostat žlutou jinak nehrají baráž, nechci strašit,ale někdo ji dostane a jak chcete hrát baráž např. bez útoku nebo bez ujfy v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

Z těchto hráčů by byla ztráta jen Ujfaluši s Barošem

Reagovat
Shevchenko

A kdy je los a kdy se hraje baráž?

Reagovat
smazaný uživatel

GRACIAS NIÑO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím,že pořád ještě máme šanci na přímej postup - třeba se Nizozemcům prokáže nějaká korupce a odečtou jim 9 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Asi by bola veľká sranda, keby Česi na MS nepostúpili a Slováci áno, že? Ty vole, polka Česka by to určite neprežila

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš, že bysme to nepřežili?

My z vás nemáme takovej komplex jako vy z nás, to je celý . ypřirovnal bych to k situaci, kdy mladší neúspěšnej brácha (Slováci) záviděj staršímu jeho úspěchy

Reagovat
HOST*Sonny

no neprezili by ste to wole lebo vy ste proste taky... vase uspechy? ok, EURO beriem ale na MS ste este neboli...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy Slováci, co si pořád namlouváte . Vy si prostě pořád musíte dokazovat, že jste lepší než my, což jasně dokazuje váš komplex. Vy si namlouváte, že vás nemáme rádi a že vám úspěch nepřejeme, ale co já vidím kolem sebe, tak Slovákům tady fandí min. 2/3 Čechů. Co víc chcete?

Ale vy mě stejně nebudete věřit ...

Reagovat
smazaný uživatel

No to je pravda, taky bych to tak viděl. A ti zbývající nefandí jen proto, že to zbytečně hecujete a pokud je možnost, tak hned rýpete. O komentáři slovenských hokejových zápasů raději nemluvím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Sonny

si ale nemyslite, ze vam proti Finsku nebudem fandit... Rumuni su k*****, navyse chcu dat 10000 eur Finsku ak remizuje alebo vyhra!!!

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode Jirko, zrovna ja nie som ten typ Slováka, ktorý má nejaké komplexy.Chcel som vás len trošku vyhecovať. To, že som neni nejaký neobjektívny zarytý Slovák si mohol pochopiť aj z toho, že napr. nedržím Artmedii v LM.Ja fandím proste futbalu.

Ale na udičku si sa chytil ako prvý a slušne

Reagovat
smazaný uživatel

Máš bod, ty udičkáři .

Ale faktem je, že naši komentátoři vašim týmům fandí a vaši komentátoři naše fakt rádi nemaj. Hlavně je to markantní v hokeji na MS

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht, trochu ma to aj mrzí, lebo potom si môžu všetci myslieť, že Slováci sú nejakí zakomplexovaný národ-a to určite nie je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Skúsim to teraz percentuálne vyjadriť, aké možnosti môžu nastať:

a.............Češi bez ohľadu na to ako skončia Slováci postúpia z 2.miesta priamo.........3%

b.............Češi aj Slováci postúpia do baráže a stretnú sa spolu...........................10%

c.............Češi postúpia do baráže a Slováci nie.......15%

d.............Slováci postúpia a Češi nie-do baráže.......15%

e.............Postúpia obaja do baráže ale spolu sa nestretnú...........35%

f..............nepostúpi ani jeden..............22%

Tak čo , má niekto iný názor?

Reagovat
HOST*

a) Češi postoupí z 2. místa přímo 1%

b) Česko a Slovensko se v baráži (pokud postoupí) střetnou spolu 19%

c)Češi postoupí do baráže, Slovensko ne 15%

d)Slovensko postoupí do baráže,Češi ne 5%

e)Postoupí oba do baráže, nestřetnou se spolu 50%

f)Nepostoupí ani jeden 10%

Reagovat
Shevchenko

a) Češi postoupí z 2. místa přímo-0,1%

b) Česko a Slovensko se v baráži (pokud postoupí) střetnou spolu-12,9%

c) Češi postoupí do baráže, Slovensko ne-20%

d) Slovensko postoupí do baráže,Češi ne-12%

e) Postoupí oba do baráže, nestřetnou se spolu-50%

f) Nepostoupí ani jeden-5%

Reagovat
HOST*jampadampa

a) Češi postoupí z druhého místa přímo 0,00001 %. Chlapi jste normální? Vazquezi i kdyby švédové prohráli po haluzi s Islandem, tak my dáme podle tebe Finům 10 ??? Jak můžeš na tu variantu dát 3%??

b) ČR a SR se střetnou spolu v baráži. 23,89999%

c) ČR postoupí do baráže SR ne. 9%

d) SR postoupí do baráže a ČR ne 7%

e) postoupí oba ale nestřetnou se 58%

f) nepostoupí ani jeden 2%.

Reagovat
Shevchenko

Tak to ti chybí 1 desetina

Reagovat
smazaný uživatel

a) češi i slováci se dostanou do baráže a oba postoupí...0%

b) jen češi se dostanou do baráže a postoupí...0"

c) jen slováci se dostanou do baráže postoupí...0%

d)oba se dostanou do baráže a jeden z nás postoupí...0%

e)Jen jeden tým se dostane do baráže a nepostoupí..30%

f)ani jeden se nedostaen do baráže...70%

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sa hovorí pesimista, už budeš jak yardo pri Reale-ten je večný pesimista. Potom budem asi naozaj fandiť tomu Pobrežiu Slonoviny aj s Drogbom, jak Mr.Jindros.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem pesimista, většinou optimista, v tomhwel případě ale realista, to by se musel stát zázrak, aby jeden z nás postoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz to už taký zázrak byť nemusí, zvlášť keď je docela reálne, že budeme hrať proti sebe.Teraz neviem či by som to chcel alebo nie. Bola by istota, že aspoň jeden pôjde, ale ináč by mohli ísť obaja-alebo ani jeden ako hovoríš ty.Faktom je, že najväčšie šance máme proti vám.

Reagovat
Mr.Jindros

Už vím komu budu fandit na MS - Pobřeží slonoviny. Češi se tam totiž nedostanou.

Reagovat
Shevchenko

vypadni!

Reagovat
HOST*polda

Vypadni ty kreténe co fandíš vždycky tomu komu se zrovna daří!! Však už tě tady dobře známe.

Reagovat
HOST*jolek

Nechceš používat nový nick - aby si už dopředu mohl každý udělat obrázek. Třeba Mr. Kokot. To by bylo výstižnější

Reagovat
HOST*Jiri
Reagovat
HOST*flonaldo

Nečekaná situace, kdy se zranili oba ruští hrotový hráči (Keržakov už odcestoval domů) donutila trenéra povolat dodatečně dva nové útočníky. Ruský trenér vsadil na totální překvapení a povolal dva útočníky, kteří do kvalifikačních bojů ještě vůbec nezasáhli. Trenér Galis je v šoku protože jak sám uvedl vůbec neví co od těchto útočníků očekávat, protože je ještě nikdy neviděl hrát. V útoku bývalé "sborné" totiž nastoupí samotní Boris Jelcin a Viktor Putin.

To je bomba co???

Reagovat
HOST*polda

Co??

Reagovat
HOST*beďa

Reagovat
HOST*Ondra

Izrael neprohrál v této kvalifikaci ani jeden zápas a přesto si na 99% nezahraje ani baráž. To je docela síla...

Reagovat
HOST*

To je pech

Reagovat
HOST*Lee

I. skupina - postoupí Čr. Sice nejsme v kdovíjaké formě a máme spoustu zraněných, ale podívejte se na našeho soupeře. Jejich poslední zápasy tuším 0:4 doma s Holandskem, 0:0 s Andorou!! a 0:1 s Rumunskem. Navíc tam bylo tuším 6 tis. fanoušků. Takže budeme hrát téměř doma. Proč mít strach z takového mužstva jako je současné Finsko? To fakt nechápu.

Postup Čr.

II. skupina - Turci to mají v Albánii už předem domluvené. Takže to co uhrajou Dánové a Řekové je úplně jedno.

Postup Turecko.

III. skupina. Zajímavá by byla remíza 2:2 nebo 3:3 Nebuďme ale škodolibí. Podle mě to skončí 0:0.

Postup Slovensko

IV. skupina. Tak to je fakt síla!! Škoda že Francie vyhrála v Irsku jinak to mohlo být ještě zajímavější. Izrael je ze hry a Francie vyhraje skupinu. O druhé místo tak svedou souboj Švýc. a Irsko. Švýcarům stačí remíz + hrajou doma + Irům se zranil Duff - mozek mužstva. Proto mi vychází domácí

Postup Švýcarsko

V. skupina

Postup Norsko

VII. skupina. Srbové si to proti Bosně pohlídají. Do baráže tedy půjdou Espe

Postup Španělsko

Tak se dostáváme k šesti účastníkům baráže - Španělsko, Čr, Sr, Turecko, Norsko, Švýcarsko. los podle mě vytvoří tyto dvojice:

SR - Turecko, Norsko - Švýcarsko a Španělsko - ČR.

Reagovat
Shevchenko

nene!

ČR-SR,SPAIN-SWI,NORWAY-TURKEY

Reagovat
HOST*Lee

Jinak ta africká kvalifikace to je pohroma. Sice mám rád překvapení, ale MS bez tradičních účastníků - JAR, Nigérie, Kamerun není tam ani překvapení minulého MS Senegal. To už příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi to moc nelíbí. Hlavně mě tam bude scházet Eto´o, ale aspoň si může ten měsíc odpočnout.

Reagovat
HOST*yarda

Je to sice nezvyklé, ale kdo co věděl před minulém MS o Senegalu? A jak překvapil! Stejný případ může tedy nastat u Toga či Angoly...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, o tom to je.Ale je to aj preto, že niektorí si myslia, že v Afrike vie hrať futbal len 5-6 krajín a to je blbosť.Sledujeme väčšinou Európu, max. J.Ameriku a o Afrike nevieme dokopy nič/samo že nie všetci/.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele