Soud trestal za urážky Viníciuse Júniora: Tři fanoušci na osm měsíců do vězení a dva roky bez fotbalu

10.06., 16:56
Aktuality
Vinícius Júnior (© Profimedia)

Tři fanoušci Valencie byli ve Španělsku odsouzeni k osmi měsícům vězení za rasistické urážky hráče Realu Madrid Viníciuse Júniora. O průlomovém rozsudku za chování na stadionu informovalo vedení španělské ligy. Všichni tři odsouzení navíc dostali dvouletý zákaz vstupu na fotbalové stadiony.

"Toto rozhodnutí je skvělou zprávou pro boj proti rasismu ve Španělsku, protože napravuje škody, které utrpěl Vinícius Júnior, a vysílá jasný signál těm, kteří chodí na fotbalové stadiony jen urážet, že je LaLiga identifikuje, nahlásí a bude to pro ně mít trestní důsledky," uvedl šéf španělské ligy Javier Tebas v prohlášení.

Trojice odsouzených před vynesením verdiktu u soudu přečetla omluvný dopis Viníciusovi, kterého vloni v květnu při ligovém zápase ve Valencii hrubě rasisticky uráželi. Omluvili se i Realu Madrid.

Zatím není jasné, zda fanoušci budou muset nastoupit do vězení. Ve Španělsku platí, že v případě prvního odsouzení za nenásilný trestný čin na dobu kratší než dva roky si viníci mohou odpykat trest na svobodě, pokud nespáchají další zločin.

Vinícius Júnior je ve španělské lize častým terčem rasistických urážek. Za poslední dvě sezony bylo kvůli útokům na něho podáno španělské prokuratuře šestnáct podnětů. Třiadvacetiletý brazilský reprezentant byl za uplynulý ročník vyhlášen nejlepším hráčem soutěže.

Autor: ČTK

Komentáře (127)

Přidat komentář
adalbertus

kormidlo už se otáčí doprava, pomalu ale jistě...

úsměv? přejde

Reagovat
Zaschrona

Jsi rovnou mohl napsat, že schvaluješ rasismus a neschovávat se za nějaký kormidlo.

Reagovat
Dayman

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Breze

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Jan Horáček

Ale otáčí se...

Já před lety chodil na hokej v Kolíně, při derby s Nymburkem se hučelo na neoblíbeného hráče Kosejka. A to samé hučení se dnes bere jako rasistické.

Reagovat
Zaschrona

Na hráče Kosejka asi nebučíš kvůli tomu, že má jinou barvu pleti, ale protože ho nevím proč nemáš rád. Fandové Bostonu Celtics taky řvou fuck Kyrie na bývalého hráče, který se k bývalému klubu zachoval hrozně. Pohoda, trochu sprostý, ale lidský, Kyrie si za to může sám. Pokud ale přijede na Spartu Tchouameni a nezvládneš, že ti dá gól, tak na něj začneš dělat opičí skřeky, tak je samozřejmě sakra dobře, že to jako rasistické brané je. A ne, fakt to nemůže být omlouváno tím, že Tchouameni "slaví před kotlem." Taky nemůžeš zmlátit manželku, když s tebou zrovna nechce mít sex...

Reagovat
Mass

Když konkrétně ty budeš hrát fotbal, dáš gól a půjdeš oslavit před kotel soupeře a tam pár lidí začne dělat opičí skřeky, budeš tak uražený a budeš chtít prerušení zápasu?

Reagovat
Zaschrona

To, že já konkrétně z toho nemusím být uražený, neznamená, že to dává Sparťanům nebo komukoliv jinému právo se takhle chovat a jakkoliv to chování omlouvat. 100 % viny je na těch konkrétních Spartňanech, ne na Tchouamenim.

Reagovat
icemike

To se vážně neumíte chovat?

Reagovat
janinho

nie, treba cakat na to kym bude cela tribuna kricat "Marcelo eres un mono" tak ako na atleticu. az vtedy to treba zacat riesit

Reagovat
r3

S prispevkom mas pravdu samozrejme. Ale teda zrovna Boston Celtics neviem ci je uplne najlepsi priklad, kedze fanbase priamo v Bostone je historicky snad najviac rasisticky zo vsetkych sportov v USA Bill Russell by o tom vedel rozpravat.

Reagovat
Zaschrona

Já tenhle kontext samozřejmě jako velký fanda Celtics, Pats i Bruins znám. Jakkoliv si nemyslím, že to reálně je nějaké výrazně horší než v jiných okolních velkých městech, spíš to je i dost tím, že se o tom hráči jako Bill Russell, KG nebo Jaylen Brown nebojí mluvit. A je to samozřejmě dobře, že se ozvou, problém objektivně nezmizí tím, že se o něm přestane mluvit.

Reagovat
r3

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Seydou Doumbia

Tahle ta potřeba ve všem dnes vidět rasismus zrovna od tebe bych to nečekal Zacharono

Reagovat
Zaschrona

Jak ve všem? Pitomci si cíleně vybrali hráče jiné pleti pro nadávky, protože věděli, že mu tím ublíží. Soud to řekl jasně, potrestal je za to v podstatě podmínkou, oni vinu omluvným dopisem přiznali, ale ty pak přijdeš s tím, že lidi ve všem vidí rasismus. To asi vážně nemyslíš, ne.

Snad každej to snad vidí i u nás, že si hlupáci vybírají i na našich stadionech speciálně černochy, protože si snad myslí, že jejich nic moc život to nějak zlepší. Třeba zrovna na Setha Jonese, což si nemohla odpustit dvojice gayů, co přede mnou seděla na nedávném MS v hokeji. Oni navíc byli ještě k tomu tak hloupí, že to, že má být opice, řvali česky...

Reagovat
Seydou Doumbia

no tak týpek že kormidlo se otáči doprava a to je pravda nebo to chceš popřít? pár desítek let byl negr jen zasraný otrrok kterého si mlatil bičem po zádech zatímco ti pracoval na poli a taky to tehda podle většiny bylo v pořádku takže mi jde o to že adelbertus není rasista...taky jsem byl na ms v ově, naštěstí nikdo v mém okoli na seta džounse nekřičelo, byl jsem u jejich hotelu a sympaták, s každým kdo měl zájem se vyfotil

Reagovat
Kucka

No a co jako, že dřív otročili černochy, co to má být za argument?

Reagovat
Mass

To si nevěděl, že hláška slave revolt na černocha se bere jako rasistická? https://www.bbc.com/sport/africa/57008875

Reagovat
Zaschrona

To je argument jak ve stylu, že v minulosti Češi dělali otroky Němcům, tak podle toho práva snad má být v pořádku, že by nám Němci nadávali do podlidí nebo otroků, protože ten výraz v angličtině i němčině je odvozený od Slovanů. Ale protože to Němci naštěstí nedělají, protože dnes mají nějakou úroveň, tak ten příklad je tak absurdní, že to ani nikoho nenapadne. Černochům se ale tenhle příběh děje dnes a denně, viz ty tvoje kecy. Čech taky byl podřízenej národ, co měl skončit v lepším případě někde na Sibiři v roli otroků, taky to je jen pár desítek let. Jestli se někdo chce radovat z toho, že mladým lidem v Evropě přijde cool hrát si na nácky a používá pro to eufemismus, že se nějaký kormidlo má točit doprava, tak jako dělejte si vesměs co chcete, ale vůbec nic hezkýho z toho teda pro lidi z Česka nekouká.

Reagovat
Jordi Alba

Já teda nevim, ale říct mi Němec otroku, tak se asi fakt nerozbrečím, kor kdybych tam žil a ještě se choval jako kretén. Golden je pak to, když se mezi sebou nazývají negrama, ale opice od cizího jim vadí.

Reagovat
Zaschrona

Nerozbrečíš se, protože Němci s tímhle typem vyjadřování se o Češích po prohrané válce skončili a poučili se. Na výroky o podlidech v Evropě už masivně slyší akorát Rusáci a jejich fandové. Máš to štěstí, že nikdo se ti nesnáží nadávat jen kvůli tomu, jak ses narodil, aby tě tím rozhodil. Černochům ale část lidí nepřestala nadávat opicemi dodnes. A samozřejmě to ti hlupáci dělají, protože dobře ví, že to černochům vadí, protože proč by to jinak asi dělali. A omlouvání to tím, že se ten dotyčný má nedobře chovat není argument. Vždycky si můžeš vybrat, jestli chceš nadávat normálně nebo rasisticky.

Reagovat
Jordi Alba

Ne, protože by mi to bylo u prdele. Omlouvat neomlouvat, tady jde o to, že to dospěje do bodu, kdy někoho zabiješ a ten, kdo ti za to řekne kreténe, tak si půjde sednout na stejnou nebo větší dobu, než ty.

Reagovat
Well

Přesně jak píšeš, už teď se pomalu slovní utok bere kolikrát hůř než fyzicky útok. A stačí se projít někde mezi romskou komunitou, jen se na ně třeba podívat a uvidíš tu salvu, co od nich dostaneš nadávek. Ale tobě to samozřejmě bude někde, protože si řekneš, že to jsou primitivove a jdeš dál...

Reagovat
Tlustej Pedro

Reagovat
TopinB

Reagovat
Moshe Dajan

Tak se někdy zeptej Němců, jestli pro ně Češi nejsou tak trochu podlidi. Možná budeš překvapený

Reagovat
Zaschrona

Tak trochu samozřejmě jo, ale to Češi o Němcích si obecně myslí svoje samozřejmě taky. Objektivně vzato ale ty vztahy jsou úplně v pohodě a buďme za to rádi.

Reagovat
Nizzie

A přemýšlel si někdy proč jsou v pohodě?

Reagovat
Zaschrona

Rád se nechám poučit tvým výkladem.

Reagovat
Nizzie

Žádný výklad dělat nechci, to byla spíše taková filozofická otázka.

Reagovat
andrew96

Cože?

Reagovat
Mass

Nesouhlasím, pitomci si vychcaného Viniciuse nevybrali cíleně kvůli barvě pleti. Spíš si cíleně vybrali ty pitomé nadávky.

https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article1377966.ece/ALTERNATES/s1200c/Mario%20Balotelli

Reagovat
Zaschrona

Však ať Viniciovi klidně fandové soupeřů nadávají, ale normálně. Stejně jako se Balotellimu lidi obecně smáli, že je jak přerostlý dítě.

Reagovat
Kucka

Reagovat
janinho

tak ak mu budu kricat do kktov tak za to urcite nikoho sudy riesit nebudu. nech nebucia ako tupci a budu v pohode. a ty tiez

Reagovat
Jordi Alba

Ty píčo buzna bude někomu nadávat, kam jsme se to dostali.

Reagovat
Jordi Alba

Člověk si už dneska nemůže ani napodobovat zvířecí zvuky beze strachu, že někdo půjde kolem.

Reagovat
Mass

Spíš nesmí jít kolem nějaký Diakhaby, Kamara, Mosquera nebo Vinicius. Kdyby šel kolem třeba Deli , tak tě pošle akorát do prdele.

Asi ti nemusim řikat, kterej z hráčů tmavý pleti, jestli Mosquera nebo Deli, je můj oblíbenec.

Jinak sem teda rád, že to z naší ligy tohle stupidní chování mizí, když si někdo myslí, že je vtipnej, když tam začne dělat opičáka.

Reagovat
Jordi Alba

Já vlastně ani nevím, co mi přijde vtipnější. Jestli to, že někdo dělá opičí zvuky nebo to, že to někoho urazí.

Reagovat
Zaschrona

Tak kdyby to ty hráče neuráželo, tak to nedělají, že jo.

Reagovat
Moshe Dajan

To říkáš ty. Urážející může těžko vědět, co uráženého doopravdy urazí a jestli jeho domnělé uražení není jenom póza, trik a nebo záminka k protiútoku

Reagovat
Zaschrona

Jj to, že černochy uráží, že jim běloši nadávají do opic, to je jen póza.

https://magazin.aktualne.cz/podcast-rasovani-selassie-rahimi/r~8bf0dacef5b711eea26cac1f6b220ee8/

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kejza

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JM

Reagovat
Shevchenko

Picusku proč ještě existuješ?

Reagovat
zeroberto

Já bych to upravil na: Vinícius Júnior je ve španělské lize častým terčem urážek.

- a na základě svého chování po právu

Zákaz na fotbal za nevhodný chování bych nechal a klidně trochu přitlačil.

Vězení za verbální útoky je naprosto směšný. Klidně ať si jdou na 3 měsíce sbírat odpadky, to klidně.

Nicméně pokud je rasismus společenský konstrukt, proč ten konstrukt prohlubovat tím, že se urážky ("rasistické") kriminalizují?

Pokud někdo není sám rasista, tak ho těžko mohou slova urážet a přece sám nebude podléhat konstruktu. Pokud někdo bojuje takhle tvrdě proti rasismu, tak ho sám vytváří

Zločin je ho jít zbít, vyhrožovat mu, nebo jeho rodině, vyloučit na okraj společnosti a nebo hned napřímo paušalizovat.

Nemám pocit, že by měl podobný problémy v Realu kdokoliv jiný, takže nejspíš půjde o vadu charakteru u Viniho a s největší pravděpodobností bude právě Vini sám velký rasista.

Urážka prostě nemůže být kriminální zločin, to se jinak strašně rychle zvrhne a otočí proti celý společnosti.

Když se někdo jako ubrečená opice chová, tak jde jen o určení vnitřní podobnosti. Ne všichny opice jsou hnědý nebo černý, já osobně znám několik zatuchlých pavilónů opic a převážně je navštěvují bílí opičky.

Reagovat
zeroberto

bílý*

Reagovat
Zaschrona

Vadu charakteru

Tu máš tak možná ty...

Reagovat
Ladas321

Reagovat
zeroberto

Neznám nikoho, kdo by neměl žádnou vadu, možná že budeš první a jediný na světě kterou žádnou nemá

Nicméně, pokud mi říkáš, že mám vadu, jakou máš konkrétně mysli?

Reagovat
Kiss Me Polka!

že ses dement

Reagovat
JM

Reagovat
zeroberto

A jsi schopný to rozvinout a vyjádřit na základě čeho na mě mluvíš jak guma?

Nebo budeš jen hékat jakási gesta na úrovni mono mono?

Reagovat
king23

Reagovat
king23

Už jenom to, že potřebuješ, aby ti to někdo vysvětloval mluví za vše.

Reagovat
zeroberto

Protože všichni jednáme a přemýšlíme stejně a existuje jen jedna pravda? Nebo za co to mluví, že bych chtěl znát názor člověka, který dokáže zformuloval jen vyblítek?

Reagovat
king23

Výblitek jsi napsal právěže ty a to tak velký, že je zjevné, že ti nemá smysl nic vysvětlovat.

Reagovat
zeroberto

Samozřejmě, takže dokážeš taky řvát jen hesla a když přijde na diskuzi tak ti pinďa zajede až do žaludku a nemáš co říct?

Řekni mi, co konkrétně je vejblitek? Třeba to budeš ty, na základě koho budu jinak smýšlet.

Diskuze je přece primárně kvůli vyměněně názorů a proto, že člověku záleží na tom rozumně změnit názor druhých, kteří se dle něj pletou.

Jestli řveš jen jakási hesla, tak jsi gumák, co na ostatní blije svoje názory, jako ty gumy co řvou na Viniho mono mono.

Reagovat
king23

Problém je v tom, že ty seš mi úplně ukradený, takže fakt nemám zapotřebí se pokoušet o nemožné - tj. abys na základě mě jinak přemýšlel. Myslím, že jsi tady dostal výsměchu a rekací dost a můj další komentář tak není potřeba a je zbytečný.

Reagovat
zeroberto

Tak na mě neraguj když ti jsem ukradenej špunte

Výsměch bez čehokoliv konstruktivního je jen hýká na úrovni "mono mono" a proto říkám, že nechápu, že to Viniho uráží.

Jestli nemáš nic konstruktivního, tak si běž hýkat zas o kus dál.

Reagovat
zeroberto

Čímž chci samozřejmě říct, že když pravidelně velký skupiny lidí hékají na Viniho nějaký opičí posměšky, tak podle tvoje logiky by měl Vini přijmou, že je opice? Nebo co se mi snažíš říct?

Reagovat
Breze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
JM

Reagovat
Breze

"Pokud někdo není sám rasista, tak ho těžko mohou slova urážet a přece sám nebude podléhat konstruktu." pan je myslitel

Reagovat
zeroberto

Určitě, protože rasismus je teorie o nadřazenosti bílého muže, že ano?

Ne, rasismus je teorie o existencí různých lidských ras a jejich dělení. Že si tuhle teorii pár Britů a pak hlavně Němců spojili s tím, že běloch je nadřazenej všem jiným je problém "myslitelů", ne můj.

Jedni tvrdí, že je rasismus jen společenský konstrukt a existuje jen jeden člověk. Jiní tvrdí, že tu jsou různé rasy, různá plemena chcete-li, lidí. Teorie o jejich dělení je holt potom rasismus, můžeme tomu říkat plemenářatví nebo plemenksmu, jestli tě to uklidní.

Pokud Vini řeší, že na něj lidí křičí s rasistickým podtextem, tak sám teorii o rozdělení ras, rasismus, uznává.

Já chápu, že je snadný řídit se hesly a ne mozkem.

Reagovat
zeroberto

Já tvrdím, že na Viniho křičí kvůli tomu, že se chová jen kokot a on téma rasismus používá jen jako štít, aby se ale mohl chovat jako bobeček.

Člověk, který rasismus neuznává o něm neustále nemluví

Reagovat
misomy6

Reagovat
zeroberto

Přesně!

Jak to máš teda ty? Existuje podle tebe rasismus a nebo je to jen společenský konstrukt a všichni lidé jsme stejní?

Reagovat
Mass

Možná ses nad tim nezamyslel ty. Jakou škodu by tobě způsobilo, kdyby na tebe někdo řval opice? A je to škoda taková, že by měl dostat 8 měsíců natvrdo?

Reagovat
zeroberto

A oni snad fanoušci na hřišti na bílý hráče neřvou nějaký píčoviny? Píčoviny ještě jdou, když chceš být na vrcholný úrovni, tak musíš ustát zášť a nenávist, obzvlášť když se chováš jako kripl, ale třeba něco ve smyslu zabiju ti manželku/matku/dítě mi přijde teda už naprosto mimo a o proti tomu beru nadávání do opice na úrovni ty brejloune, ano od 4 do 15 let jsem nosil brýle a nemyslím si, že by mě ublížilo, žr na mě nějaký podřadný deti křičeli brejloune, čtyřvokej, ani jsem se nenechal společensky vyloučit.

Nechápu jak může milionáře a jednoho z nejlepších fotbalistů urážet řvaní a hekání nějakých retardovaných pupkáčů

Reagovat
zeroberto

Podívej Vini rozhodně není nijak společensky vylučovány, není omezovaný a kdyby ti retardi, co na něj hekají měli možnost se s ním vyfotit, tak až na pár fakt über debilů se sním všichni vyfotí a tak polovna se s ním ještě obejme.

To není rasismus, to jsou jen nízký pudy a nasráno v hlavě. A těmto nízkým pudům musí čelit všichni na celým světě, jakýho koliv etnika. Co jsem měl možnost zažít, tak běloši jsou všeobecně ještě poměrně málo rasistický. Jiný etnika jsou v průměru na jedince mnohem větší rasouši.

Reagovat
Well

Jediné s čím souhlasím je, že za verbální utok někde na fotbale je 8 měsíců pokud půjdou do toho vězení vtip. Zákaz na fotbal je věc jiná, ten bych klidně dával přísný...

Reagovat
mistr129

Reagovat
LyEX

Tak ono ide o tu postupnosť sankcii a ich použitia, represívne by mali byť aj v zmysle základných princípov ako posledné v poradí, preto individuálny verbálny čin mierený proti jednotlivcovi (samozrejme nie vyhrážanie sa a podobne, ale práve tieto opičie pokriky napríklad) by nemal nikdy byť považovaný ako trestný čin, lebo ako piše vyššie je to nebezpečný precedens. Rasizmus v zmysle trestného práva by malo byť podniecovanie k nenávisti, prípadne iné činy voči skupine ako takej, nie jednotlivcovi.

Reagovat
Well

Souhlas.

Reagovat
zeroberto

Reagovat
ACSeRw!n

tak ty mas dost

Reagovat
Moshe Dajan

Bureš taky vypadá jak makak a není to rasismus.

Reagovat
Ladas321

Tohle je skvělá zpráva, respekt Španělsku, LaLize a Realu Madrid za to jak bojují proti rasismu.

Reagovat
Jan Horáček

A bylo by možné naopak žalovat hráče, který svým hrubě nesportovním chováním (simulování, neustálé diskuse s rozhodčím, sprostoty atd.) uráží sportovní cítění diváka?

Otázku myslím obecně, to není proti panu Juniorovi.

Reagovat
Breze

Ved to vyskusaj teda a potom nam pridi porozpravat, co si zistil.

Reagovat
Jan Horáček

Reagovat
Salfovic

Obviní ho z rasismu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Me2win

Reagovat
imp.

https://x.com/vinijr/status/1800180515317633169

"I'm not a victim of racism , I am a tormentor of racists... Let the other racists be afraid, ashamed and hide in the shadows. Otherwise, I'll be here to collect."

Vinicius "BATMAN" Junior.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Me2win

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Salfovic

Jestli není obětí rasismu, tak za co byli ti tři odsouzeni ?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mass

Nevim o tom, že by si Batman cokoliv vybrečel v nějaký komisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi tak hloupý, že si ani neuvědomuješ, že tady tím svým chováním jenom potvrzuješ ten Viniho statement.

Reagovat
Mass

No hlupý ste spíš vy, když mu věříte, stejně jako když v každym zápase aspoň 2 x zkouší podvod na rozhodčího. Vy mu spíš některý v tom ještě fandíte.

Ano a nebyl by první, kdo přesvědčil svým pláčem, dokonce i porotu u soudu.

Jinak doufám, že tenhle PR zmrdeček dostane co největší bídu v každym zápase, samozřejmě se to bude muset bohužel nějak ošetřit právníky, když tě dneska můžou zavřít i za bučení.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Ale tak povedlo se mu to, pro snowflaky je teď hrdina. Asi tak jako malá holka na hřišti, která neustále provokuje druhou, ta druhá jí plácne. Tak ta plácnutá se rozbrečí a druhá holka dostane nazadek. Malá holka je pak vysmátá jak lečo, protože má celý hřiště pro sebe. A ještě jí politují.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Cracker10

Naprostej dement.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

Tyvole to je kripl

Reagovat
Well

Fakt extrémně labilní debil, jde vidět, že má v hlavě totálně nasráno, každým dnem se mi protiví čím dál víc...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Moshe Dajan

Víš, že ho přirovnáváš ke zvířeti černé barvy? opatrně

Reagovat
Kejza

V podstatě 8měsíční podmínka a 2 roky bez stadionu. To jsem zvědavej, jestli to bude stačit jako pleskanec přes prsty pro očividný paka. Ale je dobře, že se ledy hejbou a nepřechází se to.

Reagovat
Unique

Tvl podle té první věty to na první pohled vyzní, že potrestali Viniciuse

Reagovat
ACSeRw!n

spravedlnosti bylo ucineno za dost

Reagovat
Greny

Kdyby dělali ty zvuky na všechny hráče soupeře tak jsou v pohodě....

Reagovat
JM

Přemýšlím, jestli by pro takové dementy nebyl větší trest nějaký doživotní zákaz na fotbal/stadion.

Na druhou stranu, to by s takovou Atlético za chvíli hrálo bez diváků

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se ještě zavedou kontumace utkání za rasismus, tak Atlético, Valencie, Getafe a Mallorca sestupují do Segundy.

Reagovat
Psy_cho

Zmrde Vini .... huhuhuhuhuhuhuhuhu... a klidně mi můžou zakázal chodit na Real.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele