Slovenský fotbal přijde o legendu, Hamšík po sezoně ukončí kariéru

01.06.2023, 10:17
Aktuality
Marek Hamšík (© AFP)

O ikonu posledních dvou dekád za několik dní přijde slovenský fotbal, kopačky na hřebík pověsí Marek Hamšík. Záložník před rokem ukončil působení v národním týmu, nyní se rozloučí s celou kariérou.

Osminásobný slovenský fotbalista roku to sdělil prostřednictvím svých internetových stránek. 35letý středopolař je aktuálně zaměstnancem Trabzonsporu a do konce turecké ligy zbývají dvě kola - o víkendu hraje Hamšíkův tým doma s Alanyasporem, příští týden se pak představí na půdě Istanbulu Başakşehir.

"Žil jsem si svůj sen... Jako čtyřletý jsem začínal v klubu Jupie, po letošní sezoně pak s fotbalovou kariérou končím," oznámil na svých internetových stránkách.

"Mám za sebou úžasných devatenáct let v roli profesionálního fotbalisty. Slovan, Brescia, Neapol, Dalian, Göteborg a Trabzonspor. Více než 700 soutěžních zápasů za tyto kluby, skoro 140 utkání za národní tým Slovenska. Spousta, spousta vstřelených gólů... Jako malý chlapec jsem snil o úspěšné aktivní kariéře na nejvyšší úrovni a to se mi splnilo. Fotbal byl mojí láskou, vášní a prací, které jsem vždy odevzdal vše," napsal dále.

"Děkuji všem klubům, v nichž jsem působil a pro které jsem se vždy snažil odevzdat maximum. Zvláštní poděkování patří mojí rodině a nejbližším kamarádům, kteří byli součástí celého příběhu, vždycky při mně stáli a byli mi oporou. A velké poděkování samozřejmě patří fanouškům, kteří mě povzbuzovali a milovali. Vždy jsem si toho strašně vážil a patří Vám obrovský respekt! Děkuji za všechno! dodal.

Hamšík se zařadil mezi legendy Neapole a slovenské reprezentace, se 136 starty za národní tým je rekordmanem, k tomu přidal i 26 branek. S Neapolí vybojoval dva poháry a jeden Superpohár, se spoluhráči z Trabzonsporu loni získali turecký titul a následně přidali i Superpohár.

Autor: Tomáš Pavlík / marek-hamsik.sk

Komentáře (43)

Přidat komentář
lampas

Rosický > Hamšík

Reagovat
Laliga

Cítiš sa lepšie?

Reagovat
Gazdo

Tak to sa nemusime ani bavit to je jasne

Reagovat
JackDaniels.

Tažko povedať...

Reagovat
20fredy20

Hamsik v jednej sezone mal lepsie statistiky ako Rosa za celu karieru.

Reagovat
monkej

Marekiaro

Reagovat
AlevsakNevadi

škoda toho ze neprišiel ešte na sezonu na Slovensko ale totálne chápem jeho argumentom ze on chce pomoct a niekto by mu nadaval na rodinu atd ako Skrtelovi.

Reagovat
Laliga

Reagovat
JackDaniels.

Len skoda, ze je tam 5000 ludi a 4999nic take nekricalo a takuto vec ovplyvni jeden stary tupec, ktory to medzicasom 400x olutoval...

Reagovat
janinho

ale prosim ta... slovaci su ten najtupsi, najnevdacnejsi narod na celom svete. ze jeden stary tupec... ty si teraz z akej planety prisiel? hamsik si aj pocas aktivnej kariery na nasich repre zapasoch vypocul viac nez dost od kktov co nevedia po rovnej zemi chodit, nie to este do lopty kopnut.

Reagovat
Zark

Reagovat
AlevsakNevadi

kedy si bol naposledy na svk zápase ?

Reagovat
netopier

To si len našiel výhovorku, aby nemusel hrať našu ligu.

Reagovat
JackDaniels.

Ak áno tak uveriteľnú. Dementori na tribúnach sú neznesiteľní. Normálny ľudia ich tam musia trpieť tiež... zrejme jeden z dôvodov tak nízkych návštev.

Reagovat
netopier

Súhlasím, že na tribúnach je veľa dementov, ale ak by mal záujem, tak by ho takáto vec určite neodradila...

Reagovat
Neutron

Koho zaujima nasa liga, na prijebaneho Jakubca pride viac ludi ako na futbal a este aj tych par primitivov co tam su ti nadaju do kktov, pricom ich najvacsia zivotna vyhra je, ze im neunika moc.

Reagovat
adalbertus

dobrý hráč

Reagovat
technecium

Legenda FM2011

Reagovat
DarylDixon

Mohol hrať ešte za Slovan škoda

Reagovat
monkej

V zálohe s Kankavom a Kuckom by bol mladíckym elementom.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
monty25

Reagovat
ACSMan

Uplně jsem zapomněl, že tam hrál

Reagovat
PBLead

to je skvělé. Na tohle jsem už úplně zapomněl, že vzniklo....

Reagovat
Neutron

Tvl

Reagovat
Mönchengladbach

Legenda, co vyhrála akorát italský pohár.

Reagovat
lampas

Reagovat
Salfovic

Neapolská žába na prameni.

Reagovat
Zark

Turecká liga

Reagovat
Hasan Šáš

Asi nejslavnější vyznavač street punku mezi fotbalisty.

Reagovat
JackDaniels.

Ani jedno slovo chvály od čecha

Asj tam bol vninamy fakt zle...

Pre nas co sme ho vsak sledovali bude tazko nahraditelny.

Reagovat
netopier

V repre chýba neskutočne. Vždy vedel urobiť niečo prekvapivé.

Reagovat
AC torino

Skôr nebol vnimany nijak. Ak niekto vyslovene nesledoval Seriu A, tak kludne Hamsika ani nemusel moc poznat. Nikdy nebol uplna topka vo svete a ani v tej LM toho moc nepredviedli popravde

Cim nespochybnujem, ze je to slovenska legenda. V Europe sa ale nanho zabudne za chvilu

Reagovat
JackDaniels.

To si nemyslím. V Európe bol vnímaný dosť a veľkokluby o neho každoročne prejavovali záujem. Keď hral patril k najvýraznejším hráčom Serie A. Rozhodol sa stať legendou jedného klubu čo svedčí o charaktere. Všetci vieme, že to má v hlave upratané.

Reagovat
Salfovic

Když byl na vrcholu, tak právě top byl a uplatnil by se v každém velkoklubu. Tehdy mě dost sralo, že zůstal hnít v Neapoli.

Reagovat
Lemond Laws

Jako pro nás to nebyl nějak extra zajímavý fotbalista. Italská liga je u nás nejméně sledovaná z těch TOP. Takže jedině když se hrálo derby se Slovákama, tak jsme o něm věděli víc. Jinak pro nás evropský nadprůměrný fotbalista, kterých je spousta, nic extra zajímavého..

Reagovat
pistacik11

Neviem, v Nemecku keď prejdeš kolo niekoho čo sa aspoň trochu zaujíma o futbal a povieš, že si Slovák, tak vytiahnu na teba Mintala, Hamšika, Vitteka a teraz Škriniara.

Reagovat
Lemond Laws

No a co to s tím má společného?

Ja taky když se mě někdo zeptá na slováka, tak řeknu Hamšík, Škrtel, ale nevím co si tím chtěl říct asi..

Reagovat
JackDaniels.

Ano bolo na jeho skodu ze hral celu karieru v Taliansku.

Reagovat
Lojd

Budou casem vnimat Lobotky jako jeste vetsi ikonu nez Hamsika v Neapoli kdyz s nema udelal titul? Co se divam na statistiky, tak odehral v podstate celou sezonu.

Reagovat
JackDaniels.

No nielenže ju odohral, ale patril k najlepším hráčom. Zrejme bude záležať aj na tom ako dlho ostane. Marek bol však dlhoročný kapitán a skutočný motor ofenzívy od čias Cavaniho s Lavezzim až po Insigneho a spol. Hamšík je podľa mňa v očiach mnohých fanušíkov podceňovaný. Tá jeho detailná práca a neskutočná kvalita a komplexnosť vo všetkých činnostiach blla do neba volajúca. Prehľad, práca s loptou, rýchlosť rozhodovania sa, proste špičkový hráč. V jeho prítomnosti bol každý team v ktorom hral lepší. Stano robí tak isto radosť. Je šťastie, že ho máme.

Reagovat
Salfovic

Budou, když půjde Lobotka ještě výš a chytne se tam.

Reagovat
cubazi

škoda ho, on bol pre našu repre vždy klučový a vdačime mu za všetky naše úspechy.

Pán futbalista, bez neho naša repre nestojí ani za reč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele