Slovan Bratislava se po kontumaci předkola LM obrátil na CAS

25.08.2020, 13:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
Hector17

By měli poslat děkovný dopis UEFĚ, že už tam nebudou dělat ostudu. Stejně se nikdo nebude zaobírat žalobou od nějakých buranů.

Reagovat
smazaný uživatel

Lavi99 = Hector17?

Reagovat
Hector17

Ne

Reagovat
vacin

Ne jsou to sourozenci. A tato tradice se v jejich rodině dědí z generace na generaci. Jejich rodiče byli sourozenci dokonce už jejich prarodiče byli sourozenci.

Reagovat
smazaný uživatel

čecháčci, nebudte takové hovada.. tohle už není ani o rivalitě. Aby nám to s takovou karma nespočítala, v očích UEFY patříme totiž do stejnýho hajzlu jako slováci, tak aby se stejná situace neopakovala i u našich týmů

Reagovat
verv

to nejsou žádní čecháčci ale jeden mentál s dvouma nickama

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, a taky doufám ve spravedlnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

i když prej nejsou jeden a ten samej, ale to Masopust říkal taky

Reagovat
didosh

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
montaigne33

Reagovat
didosh

...jo na Moravě nejsme takoví vymrdanci

Reagovat
Y.N.W.A

tohle se vážně musí prošetřit, je to nebezpečnej precedens a fakt to trochu začíná připomínat Orwellovskej svět

Reagovat
pedro-pedro

Podle mě arbitráž rozhodne ve prospěch Slovanu a pak jsem zvědavý co bude UEFA dělat. Myslím, že je chybou, že nikde nejsou veřejně dostupné například limity, kdy se nakažený považuje za nakaženého a kdy ještě ne a stejně tak nevím jestli jsou jasně definovaní výrobci od kterých je možné testy používat.

Reagovat
Antijazvec

čo by robila, dodatočne sa ospravedlní, asi jako 2017 Saganovi ked ho vyhodili z Tour de France a viedol o zelené triko.

Reagovat
pedro-pedro

Jenomže arbitráž rozhoduje obvykle rychle a v řadě případů šlo o situace týkající skutečně malých fotbalových klubů ne jen těch mediálně známých jako Manchester City.

Reagovat
pedro-pedro

Jeden takový postřeh. Podařilo se mi dohledat, že oficiálním partnerem UEFY pro testování je řetězec SYNLAB. To dává smysl tyto laboratoře jsou skutečně hojně rozšířené ale třeba v Dánsku jsou jen 2 (méně už jsem jich našel jen v Polsku - 1). Pro představu ČR leží na druhé straně extrému protože je zde 86 odběrových míst SYNLABU. Problém bude asi dost v tom, že Faerské ostrovy jsou součástí Dánska ikdyž leží mezi Islandem a UK. V tom případě, by si to ale měla zařídit UEFA aby si Faerské ostrovy zajistili testování u tohoto řetězce.

Reagovat
fsada

Reagovat
PH8

Tady to platí obráceně. SYNLAB je zodpovědný za to, že budou hráči otestování, tzn. musí si zařídit způsob jak je otestovat buď sám, nebo způsobem aby se za výsledek mohl zaručit.

Reagovat
kilobyte

Někdy mi připadá, že zástupci UEFA, FIFA, IIHF, UCI, atd. se vždy na začátku roku sejdou a domluví se, kde všude zaříznou Slováky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu nejde o nejaké zarezanie, ale o dvojitý meter pri rozhodovaní So štátmi na východ od Nemecka sa nikdy neserú. A to od futbalu cez motoršport až po politiku.

Reagovat
Spalovač šancí

Holt musíme zbohatnout

Reagovat
kilobyte

Tak dvojí metr je taky zářez, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím to tak, že v situáciach ako je táto, keď majú na výber pomôcť alebo nepomôcť, tak klubom z východnej európy nikdy nepomôžu a klubom zo západnej európy sa naopak snažia pomôcť ako sa len dá.

Čiže sa nedá povedať, že by sa na Slovan nejak extra zamerali a snažili sa ich cielene "zarezať", len jednoducho im je osud nejakého malého klubu z východného bloku ukradnutý a nestojí im za to, aby sa snažili nejak podrobne riešiť danú situáciu...

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Ani výhra by nejspíš nic neřešila, ale je potřeba nenechat UEFA MAFIA dělat co se jim zachce.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ZJEV

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. počas týždňa opakoval, že faerské úrady sa snažili „všemožne zabrániť“ zápasu. Čo na to hovoríte? Som z toho zmätený. Všimol som si kritiku na sociálnych sieťach… lenže my sme už päť rokov po sebe severskou krajinou s najvyššou transparentnosťou a najnižšou mierou korupcie na celom svete! Takže to tvrdenie je absolútny nezmysel! Poviem vám jedno naše príslovie. „Zlodej si myslí, že kradnú všetci.“ Táto stará dánska múdrosť hovorí o paranoji zlodeja v dôsledku jeho vlastných činov. Možno by si ju mal prečítať pán Kmotrík a prestať sa hrať na obeť! Čo si o sebe myslí? Pre neho zákon neplatí? Stačilo by stráviť päť minút prečítaním si cestovných usmernení pre Faerské ostrovy a možno by sa nič nestalo. Slovan by pravdepodobne zvíťazil 4:0 a nič z toho by sme nemuseli riešiť. Pán Kmotrík sa správal ako 5-ročný chlapec v cukrárni, ktorému rodičia nekúpili, čo chcel.

Pohled z druhe strany, nejaky Faersky novinar specializujici se na forbal. Neni vsechno cernobile...

Reagovat
berliner

Co je forbal myslis fotbal nebo florbal

Reagovat
PH8

Má pravdu ten Dán. Ve Slovanu to posrali (měli ve výpravě nakaženého). Pak tu chybu bagatelizovali, hledali výmluvy a kroutili hlavou nad předem danými předpisy. Argumentovali stylem že o nic nejde, 'vzdyt je to jeden nakažený, to nás musíte nechat hrát'. Já tohle jednání upřímně nesnáším.

Právo je na straně Faeřanu, selský rozum na straně Slovanu.

Reagovat
bobis21

Tak pokud byli negativní před odletem i po příletu zpátky, nemohl Slovan reálně nic jiného dělat. A pokud se v různých zemích používají různé testy které přinášejí různé výsledky, tak se na celé testování rovnou můžeme vysrat, protože k čemu je negativní test, když to jestli je negativní záleží na tom jaký použiješ?

Reagovat
PH8

Testy se používají jen 2 druhy (krev a nosohltan) a pak záleží už jen na kvalitě a spolehlivosti. Dražší jsou spolehlivější. Testují se protilátky, takže není možné aby test ukázal že ho to máš a o 2 dny později už si neměl nic. Pokud by byli po příletu skutečně negativní, tak se dá u UEFA udělat kontrolní testování. Tedy možnosti:

1. Slovan použil nespolehlivé testy. Moc nechápu, proč když už věděli jak a čím je testují, nepoužili stejné, nebo si rovnou nevyžádali nějaké od UEFA, letadlo je rozhodně dražší než testy. Možná použili nějaké rychlotesty a tam je zkrátka vysoká falešná negativita.

2. Nakazili se v letadle, protože ho špatně vydensinfikivali - to mi přijde pravděpodobné, ale neodpovídá to negativnímu vzorku po návratu.

3. Na Faerských ostrovech to nějak zašmrdlali, aby to vyšlo.

Ale vůbec nevím co z toho mají. Podívají se do Bernu? Slovan mohl bojovat o EL, oni dostanou nálož o kolo později.

Reagovat
bobis21

Peníze za postup do dalšího kola jsou pro klub z Faerských ostrovů významná částka, takže motiv by byl jasný. Nemám žádné vysoké mínění o Slovanu nebo jeho majiteli, ale tohle prostě od začátku vypadalo jako kalkul ze strany domácích.

Reagovat
braveheart

Já slyšel, že když se Slovan vrátil domů, neměli prý zas žádného nakaženého, otázka, co je na tom pravdy.

Reagovat
PH8

Taky je ještě možné, že to ve Slovanu neumí odebírat. On například test z nosohltanu má 30% falešnou negativitu i když to dělá lékařský personál. Pokud to dělá nějaký týmový lékař, specialistka ortoped...

Reagovat
lukass111

Slovan to tak prezentoval, ale v skutocnosti vsetci 2ja ci 3ja nakazeni, co mali, zostali v karantene na FO, domov leteli len ti, co boli negativni, ludia si to zle vysvetlili

Reagovat
eleven11

Reagovat
Kiwi-21

Už by konečně měli testovat jen lidi co mají příznaky a nedělat z covidu více než je, kvůli chřipky se taky nekontumuji zápasy tak co

Reagovat
PH8

Tady ale přece vůbec nejde o fotbal, ale o předpisy státu jako takového. Mají velmi málo nemocných, nemusí dělat téměř žádné restrikce vůči svým obyvatelům. Jako ostrov je jediná reálná možnost jak si tam ten vir více zavést a dělat kvůli tomu cirkus pro občany je letadlem od cizinců. Takhle přiletí, všechny zkontrolují, pokud někdo nemocný karanténa pro všechny nebo celé letadlo zpět. Tím nejsou další nakažení = žádná komedie pro domácí obyvatelstvo ať už zbytečná nebo ne.

Reagovat
bobis21

Tak tohle vyjádření teda spíš zní jak od pětiletého dítěte - já jsem dokonalý a všichni ostatní jste špatní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele