Slončík věří v postup jednadvacítky. Tým má kvalitu, nepochybuje

19.03., 12:49
Aktuality
Tom Slončík (© FC Zlín)

Když se česká jednadvacítka představila na východočeské půdě naposledy, byla z toho přípravná výhra nad Slovenskem (2:1). V březnovém mezinárodním bloku se svěřenci trenéra Jana Suchopárka do tamních končin vrátí.

Ve čtvrtek čeká "Lvíčata" pardubická příprava proti Severnímu Irsku a v úterý se v nedalekém Hradci Králové utkají proti Islandu, s tím, že v tomto případě už půjde o důležité pokračování kvalifikace o mistrovství Evropy.

Tým už potřebuje v nové Malšovické aréně jednoznačně zabrat. Z odehraných tří zápasů totiž dosud vytěžil pouhé dva body za remízy s Dánskem a Walesem.

"Minule to v Hradci nemělo chybu. Hodně se těším i do Pardubic na zápas se Severním Irskem. Vyrostly tady dva krásné stadiony a jsme rádi, že tady můžeme hrát s jednadvacítkou. Bude to výborný test před Islandem, protože se jim herně trochu podobají. Chceme uspět v obou zápasech. Máme na to," prohlásil útočník slovenské Podbrezové Christophe Kabongo, jehož stanovisko vyšlo na portálu fotbal.cz.

Úplnými nováčky ve výběru jsou zlínský středopolař Tom Slončík a defenzivní univerzál Ondřej Kričfaluši, jenž nově patří Teplicím. Oba mladíci si řekli o nominaci jak v předchozích výkonech za dvacítku, tak hlavně na ligové mapě.

Pro hráče se sedmatřiceti prvoligovými starty je přítomnost v kádru U21 dalším krokem dopředu. "Sám jsem zvědavý, jak to tady bude vypadat. Budu dělat všechno pro to, abych se ukázal v dobrém světle a třeba si vysloužil další nominace. Kluky jsem v předchozím průběhu kvalifikace sledoval v každém zápase a zatím to není rozehrané tak, jak si všichni přáli. Ale ten tým má kvalitu na to, abychom se na Euro stejně dostali," nabídl svůj pohled devatenáctiletý záložník.

Jan Suchopárek, jenž vládne repre do 21 let již od srpna 2021. uvedl, že v mužstvu panuje dobrá atmosféra, přítomní hráči mají slušné vytížení i velmi dobrou formu a dostávají dost příležitostí, s tím, že v některých týmech jsou v důležitých rolích.

"Doufáme, že jsme nastartovali nějakou vítěznou sérii. A věříme, že to tady potvrdíme v obou nadcházejících zápasech. Jsme rádi za možnost sehrání utkání proti Severnímu Irsku, herním stylem i houževnatostí se podobají Islandu. Měla by to být velmi dobrá příprava právě na úterní kvalifikaci," připomněl čtyřiapadesátiletý kouč.

Autor: eFotbal.cz / Robert Rohál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele