Slávistky v Lize mistryň změří síly s Lyonem, St. Pöltenem a Brannem

20.10.2023, 13:49
Aktuality
San Mamés (© AFP)

Slávistky se ve skupině Ligy mistryň utkají s osminásobnými vítězkami soutěže z Lyonu. České šampionky ve skupině B narazí i na norský SK Brann a stejně jako před rokem na St. Pölten z Rakouska. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Šestnáct účastníků hlavní fáze je rozděleno do čtyř skupin, z každé z nich postoupí první dva celky do jarního čtvrtfinále. Základní část Ligy mistryň začne 14. listopadu a potrvá do konce ledna. Finále se uskuteční v květnu na stadionu San Mamés v Bilbau.

Slávistky, které v závěrečném play off o postup po výsledcích 5:0 a 6:0 s přehledem vyřadily rumunskou Kluž, si zahrají skupinu podruhé za sebou. V minulé sezoně získaly svěřenkyně trenéra Karla Pitáka ze šesti zápasů dva body a v konkurenci Wolfsburgu, AS Řím a St. Pöltenu obsadily ve skupině poslední místo.

České mistryně byly dnes nasazené ve druhém ze čtyř výkonnostních košů. Z prvního koše jim los přisoudil rekordmanky soutěže z Lyonu. Francouzské šampionky ovládly elitní soutěž osmkrát mezi lety 2011 až 2022 a na kontě mají deset finálových účastí. Minulý ročník vypadly ve čtvrtfinále s londýnskou Chelsea.

Se St. Pöltenem sehrály Pražanky v minulé sezoně dva těsné duely. Doma rakouskému týmu podlehly 0:1 a v odvetě uhrály remízu 1:1. Brann je nováčkem skupinové fáze v současném formátu, kterým se hraje od sezony 2021/22. Celek z Bergenu byl při losu nejníže nasazeným ze všech 16 účastníků, podle koeficientu UEFA mu patří 64. místo v žebříčku.

Největším úspěchem českého týmu v Lize mistryň jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
monty25

Není to atraktivní, ale je to na postup. Kdyby tam byl kdokoliv jiný než Lyon, tak by to byla pěkná skupina. Pöltenu mají slávistky co vracet a Brann jsem si přál.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Do St.Poltenu dáš výjezd,nee??

Reagovat
monty25

Já do zahraničí nejezdím. Ale věřím, že z tohohle pohledu to je pro fanoušky fajn a holky tam budou mít podporu.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pochybuju, že tam na ně někdo pojede, krom rodičů a kamarádů...ale bejt to Sparta, tak bych možná zajel, mám to kousek

Reagovat
monty25

Určitě tam někdo z fanoušků pojede, byli tam i loni...

https://www.facebook.com/photo?fbid=489420993325616

Ve středu byl dokonce jeden fanoušek v Kluži.

https://abload.de/img/img_20231020_1621384sf26.jpg

Reagovat
Lemond Laws

Kolik je té paní vlevo dole?

Reagovat
monty25
Reagovat
Kucka

Jako obecně nejezdíš, nebo jenom na fóčo?

Reagovat
monty25

Tak nějak obecně. Chtěl bych teda na Euro U21 za dva roky na Slovensku, ale zatím to na náš postup úplně nevypadá...

Reagovat
Coutinho10

St. Pölten jsem teda trefil, ty zase Brann...jenom ten Lyon mrzí, že když byly 2 možnosti, jestli půjdeme do A nebo do B, že nevyšla ta 2. možnost ta Barcelona, když už gigant a nemohla bejt Chelsea, tak Barcelonu by byla lepší

Ale jinak souhlas....sice to není atraktivní, ale všichni 3 se popereme o 2. místo za Lyonem, takže aspoň to bude zajímavý z tohoto pohledu a může se podařit velkej úspěch

hodně jsem se bál, aby nám tam třeba nespadl AS Roma či Ajax nebo Paris, ale los musíme brát a zkusit z toho vytřískat co nejvíc bodů a zkusit ubojovat postup...náš dobrej klubovej koeficient nám to velí

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon > Barča když jde o ženy

Reagovat
monty25

Lyon je sice v Lize mistryň historicky nejúspěšnější, ale poslední ročník vyhrála Barca.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hrajou LM na Groupama Stadionu??? Nádhernej stánek

Reagovat
monty25

Jo, hrajou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Stánek krásný, škoda že od doby co se to postavilo šel Lyon do ještě větších sraček (muži). Jinak hrajou no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele