Skvělý večer, radoval se Deschamps po triumfu nad Nizozemskem

25.03.2023, 19:26
Aktuality
Didier Deschamps (© AFP)

Hodně jednoznačný byl průběh pátečního šlágru evropské kvalifikace mezi Francií a Nizozemskem. Domácí dominovali, rychle vstřelili tři branky a připsali si nečekaně vysokou výhru, Oranjes porazili 4:0.

Na Stade de France se fanoušci nenudili. Skóre zápasu otevřel chvíli po úvodním hvizdu Antoine Griezmann, o šest minut později přidal druhý gól Dayot Upamecano a těsně před pauzou zvýšil na 3:0 Kylian Mbappé.

Pro hvězdu pařížského Saint-Germain to byl první duel v roli kapitána francouzské reprezentace. Hugo Lloris totiž po stříbrném světovém šampionátu oznámil odchod do mezinárodního důchodu. Útočník PSG šel svým spoluhráčům příkladem, stejně jako brankář Mike Maignan, který v závěru chytil penaltu a uhájil pro Les Bleus čisté konto.

"Když se v pondělí všichni sešli, byli hodně pozitivní. Chtěl jsem, aby to přenesli na hřiště. To se povedlo," řekl na tiskové konferenci trenér Didier Deschamps.

"Byl to skvělý večer, skvělá atmosféra a velmi dobrý začátek. Vést nad Nizozemskem tak rychle 3:0 se často nestává. A nic na tom nemění jejich absence," pronesl úspěšný Francouz a vzápětí dodal: "Ve druhém poločase jsme stále hrozili, i když jsme byli spokojeni i s tím, že jsme kontrolovali hru."

Mezi nejlepší hráče zápasu patřil navzdory neúspěchu v koncovce Randal Kolo Muani. "Je plný sebevědomí. Výborně se pohybuje, skvěle dribluje a s dalšími ofenzivními hráči si skvěle rozumí," řekl Deschamps.

Koeman čekal od svěřenců víc

Deschampsův protějšek Ronald Koeman, který se na lavičku národního týmu vrátil po prvním působení v letech 2018 až 2020, by na páteční večer nejraději zapomněl.

"Proti takovému soupeři nemůžete udělat tolik chyb a ztrácet zbytečně míče. Ve fotbale můžete vždycky udělat chybu, ale když se podíváte na první gól... Francouzi na to čekají a hned vás potrestají," řekl novinářům.

"Ztratíme míč dvacet metrů od vlastní branky a po sedmi minutách prohráváme 0:2. To je hodně špatné. Pak soupeř vyčkává a kontroluje hru," pronesl Koeman a odmítl se vymlouvat, přestože se musel obejít bez pěti hráčů, kteří byli mimo hru s virózou. "Bylo to o tom, že jsme dělali chyby na místech, kde byste je dělat neměli. Od každého jsem čekal víc," dodal bývalý kouč Barcelony.

Francie vede skupinu B před Řeckem, které porazilo Gibraltar venku 3:0. Dalším soupeřem Les Bleus bude na dublinském Aviva Stadium Irsko, zatímco Nizozemci hostí Gibraltar.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele