Skotsko našlo trenéra, reprezentace se ujme Clarke

20.05.2019, 16:58
Aktuality
Steve Clarke se stal novým trenérem skotské reprezentace. Ta po nevydařeném úvodu do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 hledala náhradu za Alexe McLeishe...

Bývalý obránce po ukončení hráčské kariéry dlouhé roky vykonával pozici asistenta manažera Chelsea a až posléze dostal svoji první manažerskou práci ve West Bromu.

Další šanci dostal Clarke v Readingu a posléze až na podzim roku 2017 v Kilmarnocku. Se skotským celkem se mu dařilo a během uplynulé sezóny dokonce skončil na třetím místě Premiership.

Kilmarnock tak bude bojovat o postup do Evropské ligy, Clarke však u toho nebude, neboť kývl na nabídku skotské reprezentace.

Ta na úvod kvalifikace o postup na ME 2020 podlehla Kypru a následně porazila San Marino, což stálo místo trenéra Alexe McLeishe. "Být jmenován trenérem Skotska je čest. Pevně věřím, že máme talentované hráče, kteří mohou být na mezinárodní úrovni úspěšní. Těším se na spolupráci s nimi a doufám, že se nám podaří postoupit na Euro," vyhlásil před zbytkem kvalifikace Clarke.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ale nieee prave som si siel pisat na SFA svoje CV

Reagovat
Thundeus

Dávám mu rok, maximálně dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Hoci jeho predchodca disponoval pomerne kvalitným hráčskym materiálom, podľa mňa zlyhal najmä pri zostavovaní zálohy, keď do základu nestaval efektívne typy ako Matt Ritichie, Robert Snodgrass, James McArthur či Ryan Fraser. Mohol vyskladať náročnými zápasmi PL ošľahanú zálohu, no on tam namiesto toho uprednostňoval hráčov zo škótskej ligy alebo z Champu. Steve Clarke bude hádam múdrejší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trapný diskutér

příští oběť míši bílka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele