SKONČÍ CAPELLO S TRÉNOVÁNÍM?

03.04.2007, 13:21
Aktuality
Fabiu Capellovi pravděpodobně běží poslední měsíce z jeho angažmá v Realu Madrid a kdo ví, možná také z jeho trenérské kariéry. Podle některých zdrojů ve Španělsku se totiž italský kouč údajně chystá pověsit trenérské řemeslo na hřebík a věnovat se něčemu jinému...

Capello v létě přišel na Santiago Bernabeu s jasným cílem - vrátit "Bílý balet" zpět na vrchol ve Španělsku a pokud možno také v Evropě. Minimálně druhý cíl již nesplní, Real totiž v osmifinále Ligy mistrů nestačil na mnichovský Bayern. Po vyřazení z domácího poháru tak zbývá již jenom Primera Division a v ní nemá madridský klub svůj osud ve vlastních rukou. Do konce ligové soutěže zbývá deset kol a Real je za Sevillou a Barcelonou až na třetím místě s pětibodovým mankem na Katalánce.

Ve Španělsku se stále častěji ozývají hlasy volající po Capellově odvolání. Real letos praktikuje pro diváka nezáživný defenzivní styl, s nímž Capello slavil řadu titulů v Itálii. Pokud Real Madrid nezíská titul, bude to s největší pravděpodobností trenérův konec na Santiago Bernabeu. To nedávno naznačil i prezident Ramon Calderon, který má již vyhlédnuté případné nástupce (Jose Mourinho, Rafael Benitez, Bernd Schuster).

"Jestli vyhrajeme La Ligu, tak bude logické, že bude pokračovat ve své pozici," přidal se částečně ke Calderonovi také sportovní ředitel Predrag Mijatovič.

Capellovo angažmá na lavičce španělského klubu by mohlo být jeho definitivně posledním. Sám zkušený kouč v nedávných letech již několikrát naznačil, že jeho kariéra se chýlí ke konci a do dvou let by mohl z fotbalové scény odejít. Pokud by se měl rozloučit nepovedenou sezónou ve Španělsku, bylo by to hodně nedůstojné loučení trenéra jeho velikosti.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Grégory

čau lidi, koukněte se na HERTHA.BLOG.CZ, je to docela dobrý

Reagovat
HOST*nofan

Myslim, že s netáhlama udělal velkej kus práce. Trochu to tam zorganizoval a zase aspoň něco vyhrávaj. Po těch letech mizérie je to paráda a slyšim samé kritiky. Capello = účel světí prostředky.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím s poslednou vetou v článku / napriek všetkému /

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele