Sir Robson: Krize začala mým vyhazovem

13.12.2007, 21:30
Aktuality
Momentálně nezaměstnaná legenda anglického trenérství Bobby Robson se vyjádřila kriticky k momentální situaci v týmu Newcastlu, kterému zasvětil většinu své kariéry. Prý za momentální krizi Strak může jeho odvolání na začátku sezony 2004-2005.

Po legendárním Robsonovi se postupně u kormidla Magpies vystřídali Souness, Roeder a momentálně zažívá krušné chvíle coby hlavní kouč týmu i v létě nastoupivší Sam Allardyce. 74-ti letý kouč věří, že by mužstvu pomohl jeho návrat.

"Zvedl jsem klub ode dna tabulky a v posledních třech letech svého působení jsme skončili třetí, čtvrtí a pátí. Čili jsme po dobu tří let patřili mezi pět nejlepších týmů Premier League. O práci jsem přišel dost neočekávaně. Nemohl jsem tomu uvěřit, byl jsem zdrcen. Neprohráli jsme ve dvou po sobě jdoucích zápasech, přesto mě vyhodili, to je šílené. A bez jakéhokoliv egoismu musím říct, že od té doby mužstvo trpí," řekl doslova Robson pro Setanta Sports.

Přes takovéto kritické ohlédnutí za svým vyhazovem, alespoň mírně naznačil, že zaznamenal v posledních dvou utkáních, které Newcastle neprohrál, mírný posun vpřed. "Prožívají zvláštní sezonu. Měli dobrý start, mnozí tvrdili, že i nejlepší za posledních deset let, ale to byl jen začátek. V několika zápasech hráli velmi špatně, ale nedávno v utkání s Arsenalem (1:1) přišlo zlepšení, i když měli na vítězství," míní.

V sobotu narazí Newcastle na další bývalý klub Bobbyho Robsona – Fulham. V jeho dresu odstartoval svou fotbalovou kariéru a na konci šedesátých let se stal jeho trenérem.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Josifek

Tenhle chlápek má můj absolutní respekt, škoda, že není mladší, anglická repre by mohla mít svýho trenéra...jestli jde poslední dobou Anglická repre do hajzlu, tak to platí stejně tak i o jejich trenérech. Poslední dobou se mi líbili snad jen O'Neill, Redknapp a Jol, ikdyž dostal letos padáka. Pořád se píše o úbytku angl. hráču z PL, ale agnlický treněři na tom taky nejsou nejlíp, zvlášť u týmů na špici tabulky. Na drohou stranu mi to rozhodně nevadí, díky sprvávnýmu mixu technickejch hráčů z Evropa a J. Ameriky, ohromnýmu nasazení a dynamice angličanů a nejlepším fanouškům, je PL jasně nejatraktivnější soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze je martin jol z holandska a o'neill ze severniho irska ty hovado!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se, Kazdy se nekdy splete... Jeste nikdy jsem tu od tebe envidel neaky delsi snazivy komentar... Tak se nejdriv zamysli sam nad sebou...

Reagovat
Josifek

Jinak díky za zastání...člověk občas něco napíše nějakou kravinu a pak si připadá jako kokot

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste diky za tvuj sedmi radkovej nazor o Premier League a shrnuti informaci ktery si asi nekde slysel v TV ptz o tom vsichni mluvi na clanek o Siru Bobby Robsonovi

Reagovat
Josifek

Sorry, nevěděl jsem, odkud jsou, o národnost trenerů se moc nezajímám, tipoval jsem je na Brity...jinak mám svoji hlavu a nepotřebuju jen reprodukovat něco, co jsem někde zaslechl

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bobby Robson byl za posledních 10 let náš nejlepší trenér. Za jeho působení jsme opravdu patřili do TOP5 PL a hráli líbivý fotbal. Snad se mu Big Sam brzy vyrovná a vrátí nás tam, kam patříme. Let´s go Toons!

Reagovat
Devil

Robson byl Pan trener !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele