Šilhavý v nominaci vsadil na osvědčená jména, v Albánii chce odolné hráče

02.10.2023, 22:10
Aktuality

Trenér Jaroslav Šilhavý nominoval na říjnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Albánii a proti Faerským ostrovům především osvědčené reprezentanty, přestože má radost například z formy hráčů Viktorie Plzeň. Kouč na dnešní tiskové konferenci v Plzni řekl, že v Tiraně potřebuje odolné fotbalisty vzhledem k síle domácího týmu i očekávanému bouřlivému prostředí.

"Víceméně jsme vsadili na hráče, kteří tady s námi byli. Věříme, že to s nimi zvládneme. Je to jenom dobře, že mají i ostatní formu, ale každý měsíc zahraje jiný hráč, tak nechceme hned dělat změny na každém srazu," uvedl Šilhavý.

Přestože se duel s Faerskými ostrovy uskuteční 15. října v Plzni, povolal jediného hráče Západočechů, brankáře Jindřicha Staňka. Mezi náhradníky jsou obránce Robin Hranáč, záložníci Pavel Bucha, Lukáš Kalvach s Pavlem Šulcem a útočník Tomáš Chorý. Především Kalvach aktuálně patří mezi nejlepší fotbalisty nejvyšší soutěže.

"Středových hráčů, kam spadá, máme pět, kteří tu byli s námi. Myslím, že oni mají také formu, a zranění se jim vyhýbala. Nejenom Lukáš Kalvach, ale i další hráči z Plzně hrajou velmi dobře. Nakonec celá Plzeň se zvedla a dělá i v evropských pohárech jenom radost," prohlásil Šilhavý.

Mezi náhradníky zůstal obránce Filip Panák, jeho spoluhráč ze Sparty Martin Vitík naopak šanci dostal. Dvacetiletý stoper jako jediný z třiadvacetičlenného výběru nemá na kontě reprezentační start. "Filip je typologicky jiný hráč, než jsme chtěli za Davida Zimu (vracejícího se po zranění). Martin to splňuje, je to kapitán jednadvacítky. Myslím, že podává velmi dobré výkony, i když ve Spartě se o šanci musí poprat," vysvětlil jednašedesátiletý trenér.

Albánci, s nimiž se Češi utkají 12. října, nečekaně vedou kvalifikační skupinu o dva body před Šilhavého výběrem a třetím Moldavskem. Český tým si zkomplikoval boj o postup na Euro 2024 zářijovou remízou 1:1 s Albánií v Praze.

"Víme, co nás tam čeká. Máme nějaké informace od Poláků, kteří tam prohráli 0:2. Viděli jsme to prostředí, Albánci mají velký temperament. Tam musí přijet odolní hráči. Jet tam s tím, že to bude bolet, a jet tam pro vítězství," upozornil Šilhavý. "Zápas v Albánii bude asi o hodně složitější než ten domácí. Ztížili jsme si to, ale věřím, že umíme tyhle zápasy, když jde o všechno," dodal bývalý kouč Slavie, Liberce nebo Jablonce.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
drevak2

Já vlastně ani nevím jestli bude fajn, když postoupí na EURO. Když se postoupí, tenhle šašek tam bude pořád.

Reagovat
Remt

věř, že tohle jsou myšlenky mnoha fanoušků. Sofiina volba.

Reagovat
ratusek

to jsou kouzelná vyjádření a odůvodnění

Reagovat
OTASi

"Víme, co nás tam čeká. Máme nějaké informace od Poláků, kteří tam prohráli 0:2. Viděli jsme to prostředí, Albánci mají velký temperament...."

Jaký informace můžou mít od Poláků? kudy jet z hotelu na stadion nebo co?

Reagovat
Moshe Dajan

Zhrzený Santos prodal Francovi nějaké tajné info

Reagovat
Frank Lampard 8

mají informace, že tam prohráli 0:2

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
PBLead

mají úplný hovno, jen dělá ramena

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
romeo351

Reagovat
OTASi

Reagovat
Nieuwendyk

Já zcela otevřeně budu přát Albánii, protože tohohle fouska šilhavýho už nemůžu vystát.

QL20 2g!

Reagovat
Vrubozubec

Já to i celkem chápu. Všichni sice nadávají, že nepovolal Panáka nebo Kalvacha, ale oni nemají tolik zkušeností se zápasy, kde jde vyloženě o krk. A Šilhavýmu o něj jde, protože nepostup na euro a letí

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Kalvach i pár minut v repre dostal a nebylo to dobré, navíc to je post, kde nás bota netlačí.

Reagovat
Puskas

A Stronati jich má na rozdávání.

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý už jede na autopilota. Nebo mu napovídá AI.

Reagovat
Vrubozubec

To je fakt no toho taky nechápu

Reagovat
BaggioRoberto

To jsou ty kecy, co te nikam neposunou. Novi hraci nemaji zkusenosti z repre, tak budeme radsi hrat stale stejnou tuzku s osvedcenymi nekopy.

Reagovat
Vrubozubec

Kde píšu zkušenosti v repre? Jen říkám, že je dost ridkantní v zápasech o všechno tam ty mladý kluky bez zkušeností hodit. Měli by se tam dávat postupně. Začít v méně důležitých zápasech

Reagovat
BaggioRoberto

Lidi jako ty Silhavy miluje. Tohle postupny zaclenovani je jenom alibi. V realu to vypada tak, ze hrajeme porad se stejnymi hravi, i kdyz nemaji dva roky formu.

Reagovat
smazaný uživatel

V první částí s Jardou souhlasím, před měsícem polovina fanoušků cpala do repre Vlčka, který ani v klubu nehraje atd., jen teda od rerpre bych chtěl vidět kombinační fotbal a ne boj, na který se Jarda připravuje, nicméně když si vezmu v potaz nedávné derby, kde se hráči obou top českých klubů ukázali jako úplní dřeváci, podívám se na soupisku Albánie se sedmi hráči z Itálie, třemi ze Španělska, další jsou v Turecku, Belgii, Německu .. kdo z našich hráčů by je vlastně měl přehrát? Souček, Kuchta, Čvančara? Barák toho poslední půlrok zrovna moc nenahrál a do repre teď nepatří, Hložek je ještě pořád více supertalent než top hráč a vlastně zbyde jen Černý. Mít na lávce Trpišáka, tak si nemyslím, že bychom hráli jinak a výsledek by byl stejný.

Jinak kritika na Jardu je jen setrvačnost, ztratil důvěru veřejnosti, z toho důvodu bych to s ním ukončil, vetšinou má repre nej období po půl roce nebo roce od povolání nového trenéra, což by vyšlo cca na EURO, nějaké sehrávání v rámci repre je jen přelud, ti hráči se sejdou na pár tréninků v roce a smysl má až delší příprava těsně před šampionátem.

Reagovat
BaggioRoberto

To ze nehraje Vlcek je ale chyba Trpisovskeho, pro zmenu, ne ze by na to nemel.

Reagovat
smazaný uživatel

Šlihavý vsází na osvědčená jména i v přáteláku. Co dalšího překvapivého řekl?

Reagovat
BaggioRoberto

Problem Silhaveho i jeho ptedchudcu je zkostnatelost. Reprezentacni fotbal neni liga. On strasne pomalu reaguje. Novy hrac musi mit super formu rok aby ho povolal a "osvedceny"musi naopak dva roky hrat tuzku, aby ho vynechal. Takhle to mohli treba fungovat za Brucknera, kdy ta osa mela top kvalitu a hrali v top soutezich dulezitou roli. Dneska mame sirokou skupinu prumernych hracu a kdyz nekomu vyleti forma strme nahoru, musi ho povolat, dokud ji ma. Naopak hraci jako Provod, Kral, Jurecka uz se do ni proste zpatky nedostanou. Chybi tam Panak, Kalvach, Sulc a dalsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dát Krále do stejné skupiny jako Provoda a Jurečku...

Reagovat
romeo351

S tím Kalvachem bych byl opatrnej - naposled co jsem ho viděl, nepřihrál na 3 metry. Ale asi se zvedl…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele