Sestup do druhé ligy je naše obrovské selhání, řekl zlínský trenér Červenka

25.05., 22:58
Aktuality
Bronislav Červenka (© FC Zlín)

Obrovské zklamání ze sestupu z nejvyšší soutěže prožíval trenér Zlína Bronislav Červenka. Pád o patro níž ale po prohře v Jablonci 0:1 v závěrečném 5. kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu označil za zasloužený. Osmačtyřicetiletý kouč považoval za jednu z příčin neúspěchu dubnové domácí utkání s Pardubicemi, které navzdory vedení jeho mužstva skončilo 1:1. Na tiskové konferenci přiznal, že neví, zda bude u týmu "Ševců" pokračovat.

"Dopustili jsme to, že zlínský fotbal spadl po devíti letech do druhé ligy. Je to obrovské zklamání a naše obrovské selhání," řekl Červenka, který vloni v říjnu opustil tým druholigového nováčka Kroměříže a převzal Zlín namísto odvolaného Pavla Vrby.

Jeho svěřenci potřebovali k odvrácení sestupu v Jablonci zvítězit. V nastavení první půle ale skóroval domácí Matouš Krulich a Zlínští už srovnat nedokázali. V tabulce obsadili poslední příčku, která jako jediná znamená přímý sestup.

"Když nejsme schopni dát gól, nemůžeme vyhrát. Zaslouženě jsme vypadli z ligy. Všichni lidé, kterým záleží na Zlínu, si jsou vědomi, že to pos.... . Všichni jsme to pos...., já taky. Někdo se z toho možná dostane za týden, někdo za měsíc, někdo za půl roku. Zlínský fotbal se z toho ale bude dostávat delší dobu," uvedl Červenka.

Za klíčové označil dubnové domácí utkání s Pardubicemi (1:1), jež se na rozdíl od Zlína zachránily. "Problém nastal tam, když jsme s Pardubicemi vedli v poločase 1:0 a mysleli jsme si, že vyhrajeme zápas a budeme z toho venku. Přestali jsme mít pokoru jak po vítězství, tak po své tvrdé práci. Tam jsme to urazili a od té doby se nám přestalo dařit," mínil Červenka.

"I když jsme třeba ve většině zápasů nebyli horším týmem, nebyli jsme schopni tam dotlačit žádný gól a dostávali jsme jednoduché branky. Posledních osm kol jsme nedokázali vyhrát. To je ta příčina sestupu. Dnešní zápas byl hop, nebo trop. Byl to zápas o vše, který jsme nezvládli a zaslouženě padáme do druhé ligy," řekl někdejší hráč Uherského Hradiště, Drnovic, Ostravy či Interu Baku.

O nejbližší budoucnosti nemá jasno. "Vůbec nevím, co bude dál, jakým způsobem se bude pokračovat ve Zlíně. Ještě jsme se o tom nebavili. Budu ve smutku odpočívat, protože nám nic jiného nezbyde. Celý tým si udělal velmi nepovedenou dovolenou a celé léto," podotkl Červenka.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
delfin

To neva, aspoň dostane šanci ten lepší, který příjde po vás.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
kecipep

Zlín dolů, Příbram dolů, lepší už to být nemohlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele