Šesták táhne Bursaspor do Evropy

07.05.2013, 14:36
Aktuality
Dve kolá pred koncom tureckej ligy je na pohárových miestenkách poriadna tlačenica. Aby sa tam dostal Bursaspor, o to sa staral aj slovenský reprezentant Stanislav Šesták. Svojimi dvoma gólmi v uplynulom kole svojmu klubu takmer naisto priblížil účasť v EL.

Kým v minulej sezóne príliš veľa príležitostí nedostával, v tej aktuálnej je nastavený na dobrej koľaji a vlak svojho tímu smeruje z Bursasporu do pohárovej Európy. Prispel k tomu aj dvomi gólmi v uplynulom víkend na pôde Ordusporu: "Bol to dôležitý zápas. Orduspor pred ním živil teoretickú šancu na záchranu, my sme hrali o EL. Motivácia bola veľká na oboch stranách. Dvakrát sme prehrávali, dvakrát sme vyrovnali. V závere sme strhli víťazstvo na našu stranu," zhodnotil priebeh strenutia bývalý hráč Slovana, Žilina či Tatrana Prešov.

Pred piatym tímom ligy, ktorým je Kasimpasa, má Bursaspor už šesťbodový náskok a do konca ligy ostáva odohrať ešte dve kolá: "Cieľom bolo skončiť do 5. miesta. To sa nám už 100%-tne podarí. EL je bonus, ale máme ešte rovnako ťažké vyžrebovanie, lepšie vzájomné zápasy a verím, že aj lepšiu formu ako Besiktas. Tretie miesto je veľkým lákadlom, okrem prestíže znamená aj neskorší vstup do pohárov, čiže aj dlhšiu dovolenku," uviedol ďalej Šesták.

Rodák z Demjaty si pochvaľuje aj trénera Hikmeta Karamana, ktorý preferuje nemecký spôsob hry i tréningov: "Je veľmi dobrý v taktike. Musel som sa o miesto v zostave bojovať. Mne jeho nemecký štýl sedí," zakončil.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník Šport

Komentáře (4)

Přidat komentář
paver

Bursasporu se Šestákem držím palce již delší dobu

Reagovat
smazaný uživatel

"Tretie miesto je veľkým lákadlom, okrem prestíže znamená aj skorší vstup do pohárov, čiže aj dlhšiu dovolenku" táto veta má akú logiku ???

Reagovat
smazaný uživatel

sám tomu nechápem

Reagovat
smazaný uživatel

asi tam má byť neskorší vstup do pohárov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele