Sesadí někdo Lyon?

01.08.2007, 14:21
Aktuality
Ve Francii je vše připraveno na začátek sezóny 2007/2008. V minulém ročníku získal svůj šestý titul v řadě s přehledem Olympique Lyon. Také tentokrát je favoritem Lyon a pokud by ho měl někdo sesadit z trůnu, může to být pravděpodobně pouze Olympique Marseille.

Na konci minulé sezóny to byl hlavně tým z jihu Francie, který svými výkony zaujal veřejnost, a proto se očekává, že svoji formu přenese i do následujícího ročníku a bude Lyonu minimálně zdatně zatápět v boji o první místo. V letním přestupovém období získali spolehlivého středního obránce z Monaka Gaela Giveta a také záložníka Karima Zianiho ze Sochaux. Navíc Marseille dokázala ve své kabině udržet Samira Nasriho, kterému se již nyní přezdíva nový Zidan. Dotažení přestupu extravagantního útočníka Djibrila Cisseho z Liverpoolu je také skvělou zprávou. Jedinou citelnou ztrátou je pro Olympique Marseille odchod Francka Ribéryho, hvězdy loškého světového šampionátu, do Bayernu Mnichov.

Naopak Lyon tak výrazně neposiloval. Tým mistra Francie opustila velká opora, francouzský reprezentační záložník Florent Malouda, a také další středpoloař Tiago. Mezery v záložní řadě po nich přišli zaplnit dva hráči z Lille, Mathieu Bodmer a Kader Keita.

Marseille, navzdory prognózám médií a veřejnosti, odmítá přijmout roli rovnocenného soupeře Lyonu. Všichni z tohto klubu jmenují za největšího kandidáta na další titul Lyon a dále tvrdí, že by se jejich klub měl rvát o druhé místo.

"Víme, co se od nás očekává v této sezóně, ale stejně tak víme, že nás budou chtít samozřejmě všichni porazit," řekl agentuře Reuters kouč Marseille Albert Emon. "Naším cílem je zisk druhého místa, které by nám zajistilo účast v Lize mistrů. To je pro nás priorita. Tipuji, že Lyon opět vyhraje a my skončíme hned za ním."

To z tábora Olympique Lyon, který začne svoji cestu za sedmým titulem v řadě v sobotu doma proti Auxerre, se ozývají o poznání sebevědomější hlasy. I s novým trenérem Alainem Perrinem by měli být těžko k poražení. Hodně se v tomto roce očekává od Karima Benzemy a Hatema Bena Arfy, rychle se zlepšujících mladých útočníků.

"Je to jednoduché. Chceme být opět první. Nic jiného v Ligue 1 nebereme," prohlásil Jean-Michel Aulas, prezident Lyonu. Současně by Lyon rád konečně pořádně prorazil v pohárové Evropě. "Ano, přeji si, abychom byli úspěšní nejen v Ligue 1, ale také v Lize mistrů a domácích pohárech," dodal Aulas.

Další kandidáti na přední příčky ve francouzské nejvyšší soutěži jsou Bordeaux, Monako a i Paris Saint Germain, který by měl odčinit velice špatnou loňskou sezónu.

Autor: Ondřej Štícha / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ztráta maloudy se asi projeví, ikdyž keita by ho mohl nahradit, marseille určitě bude silné, pokud ale bude nastupovat baroš, tak mají šanci všichni

Reagovat
HOST*

no tak sme se zasmali

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

náhodou já se zasmál

Reagovat
Shevchenko

Pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon má pozici do které se jen tak jiný tým nedostane,to vidím,ještě na pár mistovských let

Reagovat
HOST*allezvous

Bude to mít Lyon těžké, protože když všichni berou Lyon jako samozřejmého mistra.... Akorát se mi poslední dobou zdá , že ten Aulas je moc velkohubej ve svých prohlášeních, trošku respektu a pokory vůči druhým by mu neuškodilo. Ale jinak ALLEZ LYON !!!!!!

Reagovat
HOST*

Paris Saint Germain se jistě bude hrát líp bez rozehnala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele